Sos de hrean

de mihaelar63 in Sosuri, 17 Feb 2020 | 6852 vizualizari

 

 Acest sos de hrean cu smantana se poate folosi la fripturi . Merge de minune la carnea afumata si la cea de vacuta .

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina alba
  • 4 linguri hrean in otet
  • 8 linguri smantana
  • sare
  • chilli macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de hrean:

  1. Untul se infierbanta intr-un vas mic -respectiv o tigaita .
  2. Adaugati faina alba si amestecati .
  3. Se da focul la minim si se stinge cu smantana .
  4. Incorporati hreanul si amestecati .
  5. Presarati pe deasupra piper rosu macinat sau chilli .
  6. Folositi sosul servit caldut la friptura de vacuta , carne afumata sau mezeluri de casa.

TIPS-URI

1

Puteti folosi piper rosu sau negru macinat daca nu aveti chilli .

2

Folosirea fainii este optionala .Pentru un preparat mai light se poate renunta la ea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de hrean" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sos pesto