A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura Primavera

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Mod de preparare: Blatul: Se bat, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, zeama de lămâie și îndulcitorul, până se fac spumă. Se adaugă treptat...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de portocale...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi, iaurtul, oul si amestecati usor. Adaugati melasa, karobul, praful de sare si coaja de portocale, mixati totul. Faina cernuta o incorporati...Citeste continuarea

File de crap salbatic cu rozmarin...

Postat de: mirela0911 in Crap / Caras

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune...Citeste continuarea

Pastrama de berbecut la tigaie

Postat de: claudiaO in Oaie

Pastrama de berbecut o taiem in bucatele meci, cat de-o imbucatura. Incingem untura in tigie, punem 2 catei de usturoi, ii perpelim putin, apoi punem bucatelele de pastrama. Trantim un capac...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri pt mic dejun cu...

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Incepem cu ouale pe care le batem cu furculita si cu sare si piper dupa gust. Continuam cu  feliile de paine. Fiecare felie de paine o aplatizam cu sucitorul, asezam deasupra o felie de...Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu indulcitor

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Am preparat cafeaua si am adaugat esenta de rom si indulcitor dupa gust. Am folosit o tava dreptunghiulara si m-am ajutat cu rama detasabila primita din camara bucataras. ro Intr-un bol am...Citeste continuarea

Aperitiv oua rusesti cu caviar

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ouale se fierb tari in apa cu sare si otet. Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se tin in apa rece . Curatati ouale de coaja si le taiati in doua  pe lungime ....Citeste continuarea

Mancare chinezeasca

Postat de: Meea in Vita

Gătim legumele separat, apoi le amestecam și cu carnea. Îmi place să fie legumele crocante, de aceea procedăm așa. Așadar, punem untul la topit, la foc mic, într-o tigaie. Tăiem...Citeste continuarea

Desert placinta impletita cu Nutella

Postat de: Meea in Prajituri

Eu am un prieten bun care face toată treaba pentru mine și a trebuit doar să pun toate ingredientele pentru aluat în mașina pentru frământat și să aștept să își facă...Citeste continuarea

Chicken nuggets

Postat de: Meea in Pui

 Punem feliile de pâine într-un blender și le mărunțim. După ce am terminat de mărunțit pâinea, tăiem bucăți pieptul de pui și îl mărunțim în...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac si crema de...

Postat de: Meea in Prajituri

Blat cu mac: vom face 2 blaturi. Mixăm spumă tare albușurile. Punem zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare. Adăugăm făina, praful de copt și...Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de: Meea in Prajituri

 Foi: punem într-un vas mierea, untul, sarea, zahărul și punem vasul pe foc mic. Amestecăm cu un tel până când zahărul s-a topit și amestecul face spume.Lăsăm...Citeste continuarea

Vinete pane

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Vinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime . Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar. Se prepara un aluat din oua batute spuma,...Citeste continuarea

Burger de vita

Postat de: Meea in Vita

 Pentru carne vom pune într-un vas toate ingredientele și le vom amesteca cu mâna. Când formăm chiftelele este important ca, înainte de prăjire, să fie mai late...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu mazare, galuste...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si  se spala  .Ceapa se toaca marunt . Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele . Restul legumelor se taie cubulete. Sotati usor...Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de: lucy2002 in Prajituri

FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...Citeste continuarea

Desert prajitura Mozaic

Postat de: RODIMUR in Prajituri

În prealabil, chiar cu o zi înainte, se taie cubulețe rahatul, iar nucile se rumenesc, se curăță de pielițe și apoi se taie mărunt. Se separă albușurile de gălbenușuri...Citeste continuarea

Desert prajitura Televizor

Postat de: lucy2002 in Prajituri

In vasul de la mixer am adaugat : ouale, zaharul si am pornit mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul am adugat in fir subtire uleiul, laptele, esenta de rom, praful de sare, bicarbonatul de amoniu...Citeste continuarea

Desert choux a la creme

Postat de: ioana_lupu in Dulciuri

Preparare choux: Se pune apa, laptele, untul si sarea intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se pune faina in ploaie. Se amesteca in continuu pana ce aluatul este...Citeste continuarea

Chifle cu iaurt grecesc si lapte

Postat de: mihaelar63 in Piine

Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei. Laptele...Citeste continuarea

Salata de rucola cu friptura de porc

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati legumele si rucola . Zvantati rucola sau o puneti intr-un strecurator . Taiati rondele ridichile . Taiati  rosiile in bucati mai mici . Taiati cubulete...Citeste continuarea

Ciorba de conopida, broccoli si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: madi_marin in Piine

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută. Se adaugă drojdia, sarea şi zahărul şi se amestecă un pic să se combine ingredientele uscate. Se montează cârligul de...Citeste continuarea

Tarta rapida cu carne si praz

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai pregatim umplutura: taiem marunt prazul si-l punem la calit cu o ligura de ulei, adaugam si carnea tocata, presaram sare si piper si lasam sa se caleasca cca 20 min, apoi adaugam...Citeste continuarea

Desert placinta melc (cu lingura)

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Aluat : Intr-un castron am pus ouale cu zaharul, uleiul si apa minerala si am omogenizat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat un praf de sare. Praful de copt l-am stins cu zeama de...Citeste continuarea

Desert cornuri cu nutella si nuci

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte caldut, se amesteca cu 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza. Intr-un bol se cerne faina si se pune pe margine...Citeste continuarea

Bazlama - Painici turcesti cu iaurt...

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-o craticioara se pune apa calduta si se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se toarna drojdia uscata, se amesteca bine si se lasa 5-10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol se...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu zeama de varza

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar...Citeste continuarea

Desert prajitura Greta Garbo

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Punem in vasul mixerului: untul, untura, zaharul, vanilia si cele doua galbenusuri si pornim mixerul. Pe rand mai adaugam praful de sare, bicarbonatul de sodiu, drojdia dizolvata in lapte caldut...Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello cu...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Cerneti indulcitorul intr-un bol. In alt bol, cerneti laptele praf. Untul moale, de la temperatura camerei, il mixati impreuna cu indulcitorul. Adaugati nuca de cocos, esenta de migdale si...Citeste continuarea

Copanele de pui in sos de vin

Postat de: mirela0911 in Pui

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele. Ceapa se...Citeste continuarea

Japoneze cu lapte si unt

Postat de: lucy2002 in Piine

  Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichifiaza. Adaugam laptele caldut peste drojdie si 3 linguri de faina si omogenizam, o lasam sa se activeze sa creasca sa faca basici, vom...Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie feliute . Taiati pieptul de pui  perpendicular pe fibra de carne nu pe lungime . Pateti usor bucatile de carne . Intr-un bol...Citeste continuarea

Ceafa de porc la cuptor cu sos de...

Postat de: lucy2002 in Porc

Condimentam feliile de carne cu sare si piper. Se curata usturoiul si se piseaza sau se da pe razatoarea mica. Peste usturoi adugam sare si putin ulei si amestecam bine. Treptat adaugam...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din albus...

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de nuci si...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru foaia de ruladă , separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în...Citeste continuarea

Platou cu chiftele la cuptor si legume

Postat de: ancutsa in Porc

  Se dă carnea la mașina de tocat, se condimentează după plac și se amestecă împreună cu puțină pâine și apă, astfel chiftele nu vor fi îndesate și greu de...Citeste continuarea

Thai red curry cu legume

Postat de: Bucataras in Supe

  Incinge uleiul intr-un wok, pune ceapa, usturoiul si ghimbirul tocate marunt, amesteca pana devine ceapa translucida. Adauga legumele taiate in felii sau bastonase si lasa 2-3...Citeste continuarea

Peste si lapti - la tigaie

Postat de: mihaelar63 in Peste

Bucatile de peste si laptii se spala .  Pestele  si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea . Curatati usturoiul . Puneti ulei in...Citeste continuarea

Salata fina de vinete, cu maioneza,...

Postat de: RODIMUR in Salate

Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se lasă peste noapte într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță cepele,...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu afumatura

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient. Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic. ...Citeste continuarea

Merluciu pane

Postat de: violeta30 in Peste

Fileurile se trec prin șervețele de hârtie (după ce s-au dezghețat). Se sărează și se dau cu piper. Se taie în 3 bucăți mai mici. Ouăle se bat cu sare și făina. Se pun...Citeste continuarea

Legume la aburi

Postat de: violeta30 in Mancaruri de legume

Se pune apă în vasul de jos al sistemului de preparare la abur, iar când apa începe sa clocotească se așază vasul de deasupra, cel cu găuri, în care vom pune legumele...Citeste continuarea

Cremes delicios - Reteta cu aluat...

Postat de: trifadalia in Prajituri

Cum se prepara Cremes delicios - Reteta cu aluat de casa Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen si bun de intins. Se intinde o singura foaie care apoi se...Citeste continuarea

Desert prajitura Irinuca

Postat de: trifadalia in Prajituri

Cele 6 galbenusuri de ou se amesteca bine cu zaharul pana devine o crema spumoasa in care se adauga cacaua, laptele, uleiul si se amesteca foarte bine pana cand ingredientele se incorporeza foarte...Citeste continuarea

Clatite aperitiv, cu cartofi si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Între timp se curăță ceapa verde, se spală, se zvântă și se taie rondele...Citeste continuarea

Crochete de ton

Postat de: xana in Peste

Taiem ceapa si usturoiul cat se poate de marunt, tocam patrunjelul, zdrobim cartoful fiert si le amestecam cu celelalte ingrediente. Pesmet am pus cca 2-3 linguri, atat cat sa se lege bine...Citeste continuarea

Sufleu de conopida cu kaizer

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

  Mai întâi trebuie opărită conopida. Se desface în buchețele, se spală și se scufundă într-o oală cu apă clocotindă în care am adăugat și sare. Se...Citeste continuarea

Vinete cu cartofi in straturi la...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Spalati cartofii, ii puneti intr-o cratita la fiert. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii lasati sa se racoreasca 10-15 minute. Ii decojiti si ii taiati felii pe rotund. Vinetele le...Citeste continuarea

Desert domuri cu cafea, ciocolata...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

   Baza-fursecurile: se topește ciocolata pe baie de abur și se lasă deoparte, la răcit cât s-o putem folosi. Se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]