Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura Primavera
Postat de: ancutsa in PrajituriMod de preparare: Blatul: Se bat, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, zeama de lămâie și îndulcitorul, până se fac spumă. Se adaugă treptat...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de portocale...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi, iaurtul, oul si amestecati usor. Adaugati melasa, karobul, praful de sare si coaja de portocale, mixati totul. Faina cernuta o incorporati...Citeste continuarea
File de crap salbatic cu rozmarin...
Postat de: mirela0911 in Crap / CarasSe spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune...Citeste continuarea
Pastrama de berbecut la tigaie
Postat de: claudiaO in OaiePastrama de berbecut o taiem in bucatele meci, cat de-o imbucatura. Incingem untura in tigie, punem 2 catei de usturoi, ii perpelim putin, apoi punem bucatelele de pastrama. Trantim un capac...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri pt mic dejun cu...
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriIncepem cu ouale pe care le batem cu furculita si cu sare si piper dupa gust. Continuam cu feliile de paine. Fiecare felie de paine o aplatizam cu sucitorul, asezam deasupra o felie de...Citeste continuarea
Desert Tiramisu cu indulcitor
Postat de: lucy2002 in PrajituriAm preparat cafeaua si am adaugat esenta de rom si indulcitor dupa gust. Am folosit o tava dreptunghiulara si m-am ajutat cu rama detasabila primita din camara bucataras. ro Intr-un bol am...Citeste continuarea
Aperitiv oua rusesti cu caviar
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriOuale se fierb tari in apa cu sare si otet. Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se tin in apa rece . Curatati ouale de coaja si le taiati in doua pe lungime ....Citeste continuarea
Mancare chinezeasca
Postat de: Meea in VitaGătim legumele separat, apoi le amestecam și cu carnea. Îmi place să fie legumele crocante, de aceea procedăm așa. Așadar, punem untul la topit, la foc mic, într-o tigaie. Tăiem...Citeste continuarea
Desert placinta impletita cu Nutella
Postat de: Meea in PrajituriEu am un prieten bun care face toată treaba pentru mine și a trebuit doar să pun toate ingredientele pentru aluat în mașina pentru frământat și să aștept să își facă...Citeste continuarea
Chicken nuggets
Postat de: Meea in PuiPunem feliile de pâine într-un blender și le mărunțim. După ce am terminat de mărunțit pâinea, tăiem bucăți pieptul de pui și îl mărunțim în...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mac si crema de...
Postat de: Meea in PrajituriBlat cu mac: vom face 2 blaturi. Mixăm spumă tare albușurile. Punem zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare. Adăugăm făina, praful de copt și...Citeste continuarea
Desert prajitura Albinita
Postat de: Meea in PrajituriFoi: punem într-un vas mierea, untul, sarea, zahărul și punem vasul pe foc mic. Amestecăm cu un tel până când zahărul s-a topit și amestecul face spume.Lăsăm...Citeste continuarea
Vinete pane
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeVinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime . Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar. Se prepara un aluat din oua batute spuma,...Citeste continuarea
Burger de vita
Postat de: Meea in VitaPentru carne vom pune într-un vas toate ingredientele și le vom amesteca cu mâna. Când formăm chiftelele este important ca, înainte de prăjire, să fie mai late...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu mazare, galuste...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala .Ceapa se toaca marunt . Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele . Restul legumelor se taie cubulete. Sotati usor...Citeste continuarea
Desert prajitura Alba ca Zapada
Postat de: lucy2002 in PrajituriFOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...Citeste continuarea
Desert prajitura Mozaic
Postat de: RODIMUR in PrajituriÎn prealabil, chiar cu o zi înainte, se taie cubulețe rahatul, iar nucile se rumenesc, se curăță de pielițe și apoi se taie mărunt. Se separă albușurile de gălbenușuri...Citeste continuarea
Desert prajitura Televizor
Postat de: lucy2002 in PrajituriIn vasul de la mixer am adaugat : ouale, zaharul si am pornit mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul am adugat in fir subtire uleiul, laptele, esenta de rom, praful de sare, bicarbonatul de amoniu...Citeste continuarea
Desert choux a la creme
Postat de: ioana_lupu in DulciuriPreparare choux: Se pune apa, laptele, untul si sarea intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se pune faina in ploaie. Se amesteca in continuu pana ce aluatul este...Citeste continuarea
Chifle cu iaurt grecesc si lapte
Postat de: mihaelar63 in PiinePentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei. Laptele...Citeste continuarea
Salata de rucola cu friptura de porc
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati legumele si rucola . Zvantati rucola sau o puneti intr-un strecurator . Taiati rondele ridichile . Taiati rosiile in bucati mai mici . Taiati cubulete...Citeste continuarea
Ciorba de conopida, broccoli si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: madi_marin in PiineSe pun în vasul robotului 160 g făină cernută. Se adaugă drojdia, sarea şi zahărul şi se amestecă un pic să se combine ingredientele uscate. Se montează cârligul de...Citeste continuarea
Tarta rapida cu carne si praz
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai pregatim umplutura: taiem marunt prazul si-l punem la calit cu o ligura de ulei, adaugam si carnea tocata, presaram sare si piper si lasam sa se caleasca cca 20 min, apoi adaugam...Citeste continuarea
Desert placinta melc (cu lingura)
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat : Intr-un castron am pus ouale cu zaharul, uleiul si apa minerala si am omogenizat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat un praf de sare. Praful de copt l-am stins cu zeama de...Citeste continuarea
Desert cornuri cu nutella si nuci
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-o craticioara se pun 100 ml lapte caldut, se amesteca cu 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza. Intr-un bol se cerne faina si se pune pe margine...Citeste continuarea
Bazlama - Painici turcesti cu iaurt...
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-o craticioara se pune apa calduta si se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se toarna drojdia uscata, se amesteca bine si se lasa 5-10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol se...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu zeama de varza
Postat de: merisor67 in CiorbeMai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar...Citeste continuarea
Desert prajitura Greta Garbo
Postat de: lucy2002 in PrajituriPunem in vasul mixerului: untul, untura, zaharul, vanilia si cele doua galbenusuri si pornim mixerul. Pe rand mai adaugam praful de sare, bicarbonatul de sodiu, drojdia dizolvata in lapte caldut...Citeste continuarea
Desert bomboane Raffaello cu...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCerneti indulcitorul intr-un bol. In alt bol, cerneti laptele praf. Untul moale, de la temperatura camerei, il mixati impreuna cu indulcitorul. Adaugati nuca de cocos, esenta de migdale si...Citeste continuarea
Copanele de pui in sos de vin
Postat de: mirela0911 in PuiIntr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele. Ceapa se...Citeste continuarea
Japoneze cu lapte si unt
Postat de: lucy2002 in PiineDrojdia se amesteca cu zaharul pana se lichifiaza. Adaugam laptele caldut peste drojdie si 3 linguri de faina si omogenizam, o lasam sa se activeze sa creasca sa faca basici, vom...Citeste continuarea
Piept de pui cu mozzarella
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se spala si se taie feliute . Taiati pieptul de pui perpendicular pe fibra de carne nu pe lungime . Pateti usor bucatile de carne . Intr-un bol...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor cu sos de...
Postat de: lucy2002 in PorcCondimentam feliile de carne cu sare si piper. Se curata usturoiul si se piseaza sau se da pe razatoarea mica. Peste usturoi adugam sare si putin ulei si amestecam bine. Treptat adaugam...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat din albus...
Postat de: lucy2002 in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de nuci si...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru foaia de ruladă , separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în...Citeste continuarea
Platou cu chiftele la cuptor si legume
Postat de: ancutsa in PorcSe dă carnea la mașina de tocat, se condimentează după plac și se amestecă împreună cu puțină pâine și apă, astfel chiftele nu vor fi îndesate și greu de...Citeste continuarea
Thai red curry cu legume
Postat de: Bucataras in SupeIncinge uleiul intr-un wok, pune ceapa, usturoiul si ghimbirul tocate marunt, amesteca pana devine ceapa translucida. Adauga legumele taiate in felii sau bastonase si lasa 2-3...Citeste continuarea
Peste si lapti - la tigaie
Postat de: mihaelar63 in PesteBucatile de peste si laptii se spala . Pestele si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea . Curatati usturoiul . Puneti ulei in...Citeste continuarea
Salata fina de vinete, cu maioneza,...
Postat de: RODIMUR in SalateVinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se lasă peste noapte într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță cepele,...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu afumatura
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient. Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic. ...Citeste continuarea
Merluciu pane
Postat de: violeta30 in PesteFileurile se trec prin șervețele de hârtie (după ce s-au dezghețat). Se sărează și se dau cu piper. Se taie în 3 bucăți mai mici. Ouăle se bat cu sare și făina. Se pun...Citeste continuarea
Legume la aburi
Postat de: violeta30 in Mancaruri de legumeSe pune apă în vasul de jos al sistemului de preparare la abur, iar când apa începe sa clocotească se așază vasul de deasupra, cel cu găuri, în care vom pune legumele...Citeste continuarea
Cremes delicios - Reteta cu aluat...
Postat de: trifadalia in PrajituriCum se prepara Cremes delicios - Reteta cu aluat de casa Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen si bun de intins. Se intinde o singura foaie care apoi se...Citeste continuarea
Desert prajitura Irinuca
Postat de: trifadalia in PrajituriCele 6 galbenusuri de ou se amesteca bine cu zaharul pana devine o crema spumoasa in care se adauga cacaua, laptele, uleiul si se amesteca foarte bine pana cand ingredientele se incorporeza foarte...Citeste continuarea
Clatite aperitiv, cu cartofi si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Între timp se curăță ceapa verde, se spală, se zvântă și se taie rondele...Citeste continuarea
Crochete de ton
Postat de: xana in PesteTaiem ceapa si usturoiul cat se poate de marunt, tocam patrunjelul, zdrobim cartoful fiert si le amestecam cu celelalte ingrediente. Pesmet am pus cca 2-3 linguri, atat cat sa se lege bine...Citeste continuarea
Sufleu de conopida cu kaizer
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeMai întâi trebuie opărită conopida. Se desface în buchețele, se spală și se scufundă într-o oală cu apă clocotindă în care am adăugat și sare. Se...Citeste continuarea
Vinete cu cartofi in straturi la...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeSpalati cartofii, ii puneti intr-o cratita la fiert. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii lasati sa se racoreasca 10-15 minute. Ii decojiti si ii taiati felii pe rotund. Vinetele le...Citeste continuarea
Desert domuri cu cafea, ciocolata...
Postat de: ancutsa in DulciuriBaza-fursecurile: se topește ciocolata pe baie de abur și se lasă deoparte, la răcit cât s-o putem folosi. Se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un...Citeste continuarea