Bors taranesc de coada de vitel II

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 25 Apr 2020 | 3475 vizualizari

 

Va prezint o alta varianta de preparare a borsului taranesc.
Prima varianta este dupa carte si o gasiti aici 
Varianta aceasta este facuta dupa gustul meu. Va ramane la atitudinea dumneavostra pe care s-o preparati in caz ca va intereseaza.

 

INGREDIENTE

  • O coada de vitel
  • 1 morcov spalat si taiat cubulete
  • 4 cartofi potriviti curatati si taiati cuburi
  • O bucata de varza taiata fideluta
  • O felie telina spalata ,curatata si taiata cubulete
  • O radacina patrunjel ,spalat curatat si taiat cubulete
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 500 ml bors de buna calitate
  • O ceapa potrivita curatata ,spalata si tocata marunt
  • O tija apio tocat marunt
  • O mana taitei casa
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • O legatura leustean spalat si tocat fin
  • O legatura marar,spalat si tocat marunt
  • O foaie dafin
  • 3 linguri ulei
  • 4 litri apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc de coada de vitel II:

 

Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata.

Adaugam radacina de patrumjel, telina, apio si la foc mic fierbem 15 minute.

Apoi adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute pana sunt cartofii gata.

In paralele, intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in uleiul incalzit, adaugam morcovii si mai calim inca 10 minute sub capac la foc  minim, adaugam lingura de pasta de tomate amestecam  si lasam 2-3 minute, adaugam, varza, amestecam acoperim si soatm legumele astfel, inca 7 minute la foc mic.

Adaugam continutul din tigaie in oala, adaugam foaia de dafin, amestecam, lasam totul pe foc inca 5 minute, apoi adaugam borsul fiert separat si taiteii. Lasam totul sa fiarba inca 5 minute, potrivim de sare si piper. Oprim flacara si lasam in repaus  inainte de a servi,10 minute.

Se serveste cu leustean si marar tocat.

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti servi cu smantana.

2

Schimbati prima apa dupa ce a dat carnea in clocot, borsul va fi mai lipede.

3

Nu fierbeti mult borsul dupa ce ati adaugat varza, lasati legumele mai intregi sa le simtiti la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc de coada de vitel II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (14)

Rocsi 1

25.04.2020, 20:35

Cat de apetisant poate fi!

Gherca Daniela 1

25.04.2020, 23:44

dantes 1

07.05.2020, 10:15

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel cu mazare si cartofi