Trufe de Ciocolata
Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă calitate, pentru un gust mai intens al trufelor; - Puneți pe foc mic...Citeste continuarea
Tarta cu branza si struguri
Postat de: sufletista in DulciuriAluat-faina se amesteca cu zaharul,sare,adaugam oul batut,untul taiat cubulete si framantam un aluat omogen,Dam la rece 30 min , Intre timp pregatim umplutura.mixam oaule cu zaharul...Citeste continuarea
Tarta cu ricotta si glazura de...
Postat de: trifadalia in TorturiSeparam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si...Citeste continuarea
Tarta cu nuca de cocos
Postat de: mirela0911 in PrajituriCrusta: Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul si apoi untul rece taiat bucatele. Se amesteca mai intai cu ajutorul degetelor, apo se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat...Citeste continuarea
Tort diplomat cu iaurt si ananas
Postat de: Oana in TorturiScurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie. Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o...Citeste continuarea
Tort cu bezea de nuca si cafea
Postat de: Alepaty in TorturiAm inceput prin a pregati blaturile,cu o seara inainte dar se pot face si in aceeasi zi in care se prepara tortul. Primul blat : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi cu...Citeste continuarea
Tort ''48''
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai am pregatit cremele Crema roz: Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa...Citeste continuarea
Tort nins cu cocos si crema de visine
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriAlbusuriile se separa de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu praful de sare.Se pune zaharul in 2 transe si se mixeaza pana cand se dizolva. Se adauga galbenusuriile peste albusuri si se...Citeste continuarea
Tarta frageda cu mere
Postat de: privatelaura in DulciuriSe foloseste un castron în care se amestecă untura cu un praf de sare și cu zahărul. Se adaugă ouăle, incorporându-se bine. Se adaugă zahărul cu rom, bicarbonatul de sodiu,...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone si visine
Postat de: Criss in TorturiOuale se separe si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa si uleiul si se mixeaza pana se albesc si isi dubleaza volumulsi zaharul se topeste. Faina se amesteca cu...Citeste continuarea
Tort aniversar cu alune de padure...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se separa cele 8 oua: folosim toate albusurile la pandispan, apoi dintre galbenusuri folosim doar 5 la pandispan, iar celelalte 3 galbenusuri la crema. Asadar, se bat cu mixerul...Citeste continuarea
Tort vanilat
Postat de: amalia01 in TorturiPrima data pregatesti budinca de vanilie conform indicatiilor de pe ambalaj, dar reduci cantitatea de lapte la 400 ml pentru a iesi mai consistenta. Galbenusurile le amesteci bine 100g de zahar...Citeste continuarea
Tort de biscuiti, cu crema de...
Postat de: mady90 in DulciuriIncepem cu prepararea cremei. Mixam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin albicioase. Amidonul il dizolvam in putin lapte rece. Restul de...Citeste continuarea
Tocanita de berbecut cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in OaieCarnea de berbecut se spala si se portioneaza bucati potrivite . Se spala si se curata legumele . Se pune carnea intr-un vas incapator [ eu am o cratita Tefal ] Deasupra...Citeste continuarea
Tarta rapida cu pere
Postat de: stefy_a in Dulciuri- ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste - se adauga faina, praful de copt si esenta si se amesteca bine pana la incorporarea completa a fainii - compozitia se toarna...Citeste continuarea
Tarta de toamna: cu mere, pere si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIncepem cu umplutura : Spalam fructele, le curatam de coaja. Merele si perele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem de zeama. Gutuile le dam prin razatoarea cu ochiuri mici....Citeste continuarea
Tocana de strozzapreti cu fasole...
Postat de: gurita_ta2005 in PasteCeapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie impreuna cu putin unt. Dupa cateva minute adaugam ulei de masline si fasolea pastai scursa de zeama. Punem pasta proaspata,acoperim cu...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata ( Chocolatopita)
Postat de: doralinda72 in DulciuriAmestecati toate ingredientele pentru chec in jur de 2-3 min cu mixerul dupa care puneti compozitia intr-o tava unsa in prealabil cu unt si introduceti in cuptorul pre-incalzit la 180°C pentru...Citeste continuarea
Tort castel
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiIngredientele de mai sus sunt pentru un blat. Puteti face un singur blat dubland cantitatile sau sa coaceti ca mine doua blaturi. Pentru blat topim mai intai ciocolata cu untul. Lasam sa se...Citeste continuarea
Tocana alba de pui
Postat de: amalia01 in PuiPuiul il transezi si il speli sub jet de apa rece, apoi il condimentezi cu sare si piper. Uleiul in torni in cratita in care vrei sa gatesti. Ceapa o cureti, o speli si o toci marunt....Citeste continuarea
Tarta cu pere posate in vin rosu
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi perele.Este chiar indicat sa le pregatiti cu o zi înainte si sa le lasati sa stea în vin peste noapte,astfel culoarea va patrunde mai bine...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci cu pui
Postat de: claudiaO in PuiPuplele de pui le curatam si le taiem in doua; ciupercile le-am spalat bine apoi au fist taiate in patru. Gogosarul l-am curatat si taiat feliute; LA fel si ceapa. Punem puiul la...Citeste continuarea
Tort Tiramisu reţetă originală,...
Postat de: simona72 in TorturiTiramisu reţetă originală In primul rand am pregatit o cafea espresso (de buna calitate daca se poate) pe care am indulcit-o cu GS. Piscoturile le-am scos din ambalaj si le-am pus aproape....Citeste continuarea
Tort cu crema de bezea cu nes
Postat de: Bunica in TorturiIa o cratiță cu diametrul de 28 cm. si caramelizează în ea cele 4 linguri cu zahăr. Când zahărul este fluid tapetează cratița cu el. In vasul de mixer pune albușurile cu...Citeste continuarea
Tort Marin
Postat de: doralinda72 in TorturiBlatul: Separati albusurile de galbenusuri, apoi le bateti cu putina sare pana devine spuma. Adaugati zaharul cate putin si mai bateti inca cca 5 min pana devine o compozitie destul de...Citeste continuarea
Tarta rasurnata cu prune
Postat de: ctlina in DulciuriSe caramelizeaza zahărul într-o tigaie/tava rotunda - in tava pe care apoi o veti pune la cuptor Adăugați untul, puneti apoi prunele fara samburi si presarati deasupra zaharul vanilat....Citeste continuarea
Tortellini cu carne si ardei
Postat de: mihaelar63 in TortelliniSe curata si se spala ceapa , ardeiul ,usturoiul, rosiile si verdeata . Se pun la fiert 2 l apa cu putina sare . Cand apa clocoteste se aduga tortellini . Fierbeti...Citeste continuarea
Tortellini cu prosciuto, ciuperci...
Postat de: rocsi_1612 in TortelliniCuratam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam bine si le punem intr-o sita la scurs. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa si ciupercile. Le innabusim 2-3 minute, apoi punem...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si vanilie
Postat de: licurici_lra in TorturiSe incepe cu blatul. Ciocolata se da pe razatoarea mica. Ouale se bat spuma cu zaharul (se adauga cate o lingura si se amesteca bine), pana isi dubleaza volumul. Faina...Citeste continuarea
Tort Eufrosina
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se...Citeste continuarea
Tocanita cu ceapa si pulpite de pui
Postat de: cris2711 in PuiPulpitele de pui se calesc in ulei de masline ,apoi se scot intr-un castronel. Ceapa se taie Julienne apoi se caleste in uleiul in care s-au calit si pulpitele. Cand este calita se...Citeste continuarea
Tagliatelle cu legume
Postat de: amalia01 in SpaghetePastele le pui la fiert in 2 litri de apa , in care ai adaugat 1 lgt de sare si 1 lg de ulei. Cand sunt fierte, dupa cca 7 minute, adaugi 1 pahar mare de apa rece si le acoperi cu un...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Untul rece se taie cubulete si se pune in faina, impreuna cu smantana. Se framanta aluatul intre degete pana se...Citeste continuarea
Tocana ungureasca de ardei (Lecso)...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerCeapa se curata si se taie mai mare, julien. Ardeii se curata si se taie in bucati mari. Rosiile se spala si se toaca cubulete. Se pune uleiul in vasul ceramic al slow cooker-ului...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu piure de zmeura
Postat de: medioto59 in DulciuriTiramisu reţetă originală Pentru piureul de zmeura Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure. Dam la frigider cat timp ne ocupam de...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei si bacon
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie. Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele. Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma....Citeste continuarea
Tort clasic cu crema de cacao si...
Postat de: Ina in TorturiBlatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea
Tocanita cu salau
Postat de: Moni_alex in PesteAm spalat bine salaul, l-am lasat sa se scurga de apa si l-am condimentat cu sare. Intr-o tigaie ceramica am pus 2 linguri de ulei, am daugat pestele si am lasat la foc potrivit intorcand de o...Citeste continuarea
Tocanita din piept de rata la slow...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerAm primit un piept de rata de tara cu tot cu os, dar fara grasime, nu asa cum sunt in comert. L-am dezosat iar carnea am taiat-o bucatele potrivite. Se spala pieptul de rata, se sterge bine cu...Citeste continuarea
Tocana cu coaste afumate la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai am copt ardeiul , l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat in bucati mai mici. In tigaia wok am pus cca 50 ml ulei am asezat costitele si le-am rumenit cca 5 min pe fiecare parte....Citeste continuarea
Ton RIO Mare cu legume la gratar
Postat de: Bucataras in SalateTăiați în fasii dovleceii, vânăta si ardeiul. Incalziti bine gratarul și pune-ți legumele pe gratar pe fiecare parte. Aranjati-le apoi pe un platou. ...Citeste continuarea
Tort Kira - cu mere caramelizate,...
Postat de: deyutzky in TorturiBlat: Spalam bine merele si le taiem felii. Imbracam tava de tort cu hartie de copt, apoi ungem hartia cu unt. Presaram in tava cele 3 linguri de zahar, apoi punem feliile de mere...Citeste continuarea
Tarta sarata cu seminte de dovleac...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru aluat: eu am folosit un robot de bucatarie pentru a face aluatul. Mie mi se pare modul cel mai simplu si mai usor pentru a face un pâteu briseé, chiar daca pentru unii pare...Citeste continuarea
Tarta cu carne tocata, ciuperci si...
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriPregatim intai aluatul: Intr-un vas punem untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de...Citeste continuarea
Tarte cu branza si Tarte cu dulceata
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la...Citeste continuarea
Tort Anca
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul toate albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat cele...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone si lapte...
Postat de: diaconta in TorturiAm procedat la fel pentru toate cele 3 blaturi,doar la cel cu cacao,am înlocuit o parte din faina cu cacao. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si mascarpone
Postat de: Alepaty in TorturiPentru blat: Topim untul impreuna cu ciocolata. Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul. Coacem intr-o forma unsa cu unt si...Citeste continuarea
Tort cu capsuni Fraisier
Postat de: ctlina in DulciuriPregatiti siropul: Puneti la fiert apa cu zaharurile. Aduceti la fierbere si lasati zaharul sa se dizolve. Luati de pe foc, rezervati si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la...Citeste continuarea
Tort D si T
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Il pregatim cu o seara inainte, a doua zi se taie mult mai bine. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul...Citeste continuarea