Tort neornat

de MotanLaOale in Torturi, 18 Noi 2016 | 11006 vizualizari

 

Am profitat ca a fost pentru pofta baiatului si am sarit partea care nu-mi place, ornatul. :))))
A iesit foarte inalt si bine insiropat, asa ca feliile au fost greu de pus in picioare. :))))

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA 1
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 1 esenta rom
  • CREMA 2
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 2 esente vanilie
  • SIROP
  • 500 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • ORNARE
  • 200 ml frisca lichida
  • ornamente de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort neornat:

Pentru  blat se bat albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.

Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din forma si se lasa la racit.

Pentru crema nr. 1 se pun 200 ml lapte la fiert cu zaharul.

In restul de lapte se dizolva amidonul si faina si se toarna peste laptele cu zahar si se tine pe foc amestecand pana se ingroase. Se lasa la racit.

Untul se bate spuma, se adauga crema racita si se mixeaza bine.

Se adauga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se pune la frigider.

Crema nr. 2 se face la fel. Zaharul vanilat se adauga in crema la fiert.

Siropul se fierbe cateva minute apa cu zaharul, se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si esenta de rom. Se lasa la racit.

Blatul se taie in 3 si se insiropeaza fiecare bucata.

Se pune o foaie de blat pe platou se pune crema nr.1, o alta foaie de blat, crema nr.2 si a treia foaie de blat.

Se pune in frigider pentru o ora.

Se bate frisca si se pune numai deasupra.

Am presarat in spirala si cateva betisoare de ciocolata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort neornat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort brownie cu ricotta, zmeura si ciocolata