Sirop de ghimbir
Postat de: lia in Sirop / CompotApa si zaharul le punem intr-o oala, la fiert. Lasam cam 30’ sa se formeze siropul apoi adaugam ghimbirul ras si amestecam. Din momentul in care incepe din nou sa fiarba, mai lasam...Citeste continuarea
Salata calda cu ficatei si mere
Postat de: Oana in FicatFicateii se curata, se spala si se scurg bine. Se amesteca cu otetul balsamic si vinul, cimbru si foaia de dafin si se lasa sa se marineze jumatate de ora. Intre timp se curata ceapa si se taie...Citeste continuarea
Salata cu caracatita
Postat de: Oana in Fructe de mareCaracatita se curata si se taie bucati, apoi se lasa la scurs. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga bucatile de caracatita, se sareaza dupa gust. Se adauga usturoiul taiat fin si zeama de...Citeste continuarea
Sufleu de cartofi si conopida
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se taie rondele mai groase, apoi se fierb in apa cu sare 10 minute, pana se inmoaie putin. Conopida se curata, se desface in buchetele si se spala, apoi se fierbe...Citeste continuarea
Saleuri cu jumari
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriIn cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, margarina, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Intre timp jumările se dau prin maşina de tocat...Citeste continuarea
Spaghete cu carne de porc
Postat de: diaconta in SpaghetePregatim mai intai sosul.Intr-o cratita punem putin ulei si calim ceapa taiata marunt si morcovul razuit.Cand acestea s-au inmuiat,punem putina boia de ardei si adaugam carnea.Amestecam pana cand...Citeste continuarea
Suc proaspat de ghimbir
Postat de: lia in DulciuriSpalam marul si indepartam casuta cu samburi si asa cu coaja il taiem in cuburi. Citricele le curatam de coaja si le feliem. Punem intr-un blender fructele, mierea, ghimbirul si apa. Mixam bine...Citeste continuarea
Salata cu ton
Postat de: roxanabucataras in SalateSpal legumele si le tai dupa cum doresc. Adaug tonul, sarea, piperul, uleiul de masline si zeama de lamaie dupa gust, amestec bine si este gata. Pofta mare! Citeste continuarea
Scones
Postat de: gatiticuspor in DulciuriAmestecati faina cu praful de copt intr-un castron mai mare apoi adaugati untul si framantati usor pana ce toata faina se amesteca cu untul. Adaugati zaharul si amestecati. Bateti ouale si...Citeste continuarea
Supa De Pui Cu Galuste
Postat de: gatiticuspor in SupePuneti puiul la fiert intr-o oala cu apa si un praf de sare, adunati spuma si cand aceasta nu se mai formeaza adaugati ceapa, morcovul si telina intregi. Cand puiul sa fiert...Citeste continuarea
Spaghete cu sunca si sos de rosii
Postat de: timea in SpagheteTocam sunca marunt si o punem in wok-ul incins. Eu nu am avut nevoie de ulei...tigaia mea e perfecta pt a gati si fara ulei :). Lasam aprox 5-6 min sa se rumeneasca putin. Turnam peste sunca...Citeste continuarea
Spaghete cu peste
Postat de: sufletista in SpaghetePrajim pestele dupa care il scoatem pe un servetel absorbant Curatam rosiile de coaja si le taiem cubulete Intr-o tigaie calim ceapa si adaugam usturoiul pisat, adaugam rosiile si dupa 5 min...Citeste continuarea
Salata de gulii
Postat de: Sidy in SalateTrei oua le fierbem tare 5-7 minute , apoi le racim 1 minut in apa rece ; cojim ouale.Razuim ouale pe razatoarea cu gauri mari.( un galbenus il lasam pentru maioneza si trei feliute de ou , pentru...Citeste continuarea
Sufleu de spanac
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriSpanacul se curata, se spala, se opareste si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie marunt. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se amesteca cu smantana, 75 g cascaval...Citeste continuarea
Salata orientala cu prosciutto si...
Postat de: adasev12 in SalateCartofii se curatata si daca sunt mari se taie in doua, se fierb in apa sarata cam pe 3 sferturi. Se scot apoi si se scurg intr-o sita. Ouale se fierb tari, cam 7-8 minute, apoi se lasa in apa...Citeste continuarea
Spirala cu urda
Postat de: sufletista in DulciuriAmestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul la temperatura camerei si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Il acoperim cu o folie...Citeste continuarea
Sirop natural de papadie
Postat de: lia in Sirop / CompotAdunam florile, le cantarim, le punem intr-o strecuratoare si le trecem sub 2-3 jeturi de ape reci. Luam o oala de 10L, punem florile spalate si golim peste ele, cei 5L de apa plata. Punem oala...Citeste continuarea
Scampagnata
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCuratam dovlecelul si il dam pe razatoarea mare. Se da pe razatoarea mica si parmezanul, iar ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele mici. Se pune ulei de masline intr-o tigaie, se...Citeste continuarea
Salata Columb
Postat de: Zamfira in SalateTocam varza, o pregatim cu sare, otet, ulei, apa si-o lasam 10 minute, apoi o stoarcem de zeama, adaugam mararul tocat, porumbul, piper, maioneza. Amestecam ingredientele si servim cu feliute...Citeste continuarea
Salată de căpşuni
Postat de: Ade200 in SalateSpălaţi, apoi curăţati de partea verde căpşunile. Tăiaţi-le în 2 pe lungime. Adăugaţi sucul de lămâie şi restul ingredientelor. Adaugaţi câteva frunze tăiate de...Citeste continuarea
Salata de telina si fructe de mare
Postat de: rhapsody in Salate1. Preparam o maioneza din iaurt si mustar. 2. Taiem telina cubulete si o amestecam cu zeama de lamaie. 3. Adaugam maioneza, patrunjelul, usturoiul taiat marunt, sarea si amestecam. 4....Citeste continuarea
Sufleu cu piure de cartofi si pulpe...
Postat de: medioto59 in PuiCartofii se curata, se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare.In timp ce cartofii fierb ne ocupam de carne.Spalam pulpele,le lasam la scurs si apoi le condimentam dupa gust cu sare...Citeste continuarea
Spumă de căpşuni
Postat de: madi_marin in DulciuriSe spumează frişca rece. 200 g căpşuni se fac piure , iar 100 g se taie cubuleţe. Se încorporează în frişca bătută împreună cu zahărul vanilat şi se amestecă...Citeste continuarea
Saleuri cu cascaval
Postat de: ancutaCH in Aperitive / Garnituri1. Se amesteca drojdia cu zaharul, 50ml lapte si 100 ml faina si se lasa la crescut jumatate de ora 2. Se topeste untul si se lasa putin la racit , dupa care se incorporeaza restul de...Citeste continuarea
Salata cu rucola ou si cascaval afumat
Postat de: mihaelar63 in SalateSe spala salatele .Se curata si se spala ridichile si rosiile . Se scurge lichidul de pe boabele de porumb . Se amesteca rucola , salata , porumbul cu 2 oua taiate marunt , rosii si jumatate...Citeste continuarea
Sirop din muguri de brad
Postat de: alinutzika in BauturiMugurii de brad se spala si apoi se pun la fiert in apa, la foc mediu. Se lasa vreo 2 ore. Se strecoara siropul rezultat, apoi se adauga zaharul si se mai fierbe inca 2 ore. Se pune in sticle...Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: Elena_Daria in SalateVinetele coapte le decojim si le tocam marunt, apoi le punem intr-o sita la scurs. Ceapa o taiem marunt si o calim in putin ulei. Pregatim maioneza: amestecam ambele galbenusuri cu jumatatea...Citeste continuarea
Sos de smantana cu marar
Postat de: ela in SosuriTopim untul intr-o tigaie,adaugam faina in ploaie si amestecam repede cu un tel.Stingem rantasul cu lapte,amestecand mereu.Lasam cateva minute,apoi adaugam smantana,mararul tocat cat mai...Citeste continuarea
Salata cu carne de vitel, cartofi,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCarnea se fierbe in apa cu putina sare cca. 40 de minute. Intre timp se curata morcovii si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. Dupa ce s/au...Citeste continuarea
Supa de vitel cu taitei
Postat de: panacris in Mancare copiiCarnea se pune intreaga la fiert, in Kukta, cu apa rece, spumandu-se la primul clocot. Intre timp se curata legumele si se pun intregi in supa, la fiert, cca. 40 de minute de cand incepe sa...Citeste continuarea
Supă de căpsuni
Postat de: Ade200 in Mancaruri de postTăiaţi cu foarfeca frunzele de mentă si busuioc, apoi amestecaţi cu restul ingredientelor. Fierbeţi si amestecaţi să se dizolve zahărul. Când începe să fiarbă, opriţi...Citeste continuarea
Socata reteta bunicii ( fara drojdie)
Postat de: Ina in BauturiSocata reteta bunicii Florile de soc , proaspat culese, se scutura usor de impuritati, avand grija sa nu se scuture. Este bine daca le culegem dupa ploaie. Am pus intr-o oala de 14 litri...Citeste continuarea
Sarmale in foi de vita de vie
Postat de: dakris in Mancaruri cu carneFrunzele se spala bine si se oparesc intr-o solutie de apa cu bors (dupa gust). Ceapa tocata si morcovul ras se calesc in ulei. Se adauga orezul spalat si cand incepe sa se lipeasca de tigaie...Citeste continuarea
Salata verde cu sardine in ulei si...
Postat de: panacris in PesteSalata se curata si se taie fideluta. Sardinele se scurg de ulei si se amesteca usor cu ceapa taiata felii si zeama de lamaie. Pe o farfurie se aseaza salata taiata, apoi amestecul de peste si se...Citeste continuarea
Samosa cu naut
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriPentru a face aluatul, amestecati intr-un bol faina cu praful de copt, sarea de mare, untul topit si 5 linguri de apa calda. Amestecati si framantati pana ce aluatul devine elastic si ferm....Citeste continuarea
Supa crema de spanac (RAW)
Postat de: mimmi in Vegan / Raw veganMixam ingredientele in blender,inafara de sare si zeama de lamaie. Apa se mai poate adauga,depinde cat de groasa vreti sa fie supa. La sfarsit adaugam sare si zeame de lamaie dupa gust si...Citeste continuarea
Salam de biscuiti reteta cu nuca si...
Postat de: cocolina in PrajituriSalam de biscuiti reteta Biscuitii se rup bucati cu mana si se pun intru-un castron. Se adauga 5 linguri zahar, cateva picaturi de esenta rom, 2 linguri bune de cacao, 2 linguri margarina,...Citeste continuarea
Snitel Alinez
Postat de: rhapsody in Porc1. Taiati si bateti carnea. 2. Gogosarii copti pasatii cu stick-blender-ul si adaugati sare + piper. 3. Bateti ouale. 4. Dati carnea intai prin gogosarii pasati, apoi prin ou si la final...Citeste continuarea
Salată Coleslaw
Postat de: elucubratiiculinare in SalateToate legumele se taie fie cu un cuțit, fie cu răzătoarea Borner. De la varză se înlătură cotorul și frunzele exterioare și se taie fin. Ceapa și morcovii se curăță, merele se...Citeste continuarea
Salata cu ton cu iaurt
Postat de: mihaelar63 in SalateAmestecati uleiul , iaurtul ,zeama de lamaie , sarea si sosul de soia intr-un vas . Deschideti si scurgeti de lichid tonul si porumbul . Puneti in vas . Spalati legumele . Taiati...Citeste continuarea
Salata de ton
Postat de: timea in TonTurnam conserva de ton intr-un bol. Taiem ceapa rondele si le punem peste ton. Adaugam zeama de lamaie si sarea si amestecam. Si gata e cina! Servim cu paine prajita. Citeste continuarea
Sarmalute in varza acra
Postat de: Maria68 in Mancaruri cu carneDaca varza este prea acra sau prea sarata, se spala foile in cateva ape caldute si se scurg bine. Daca frunza este un pic mai mare , se taie in doua sau sfert , in functie de cum dorim sa facem...Citeste continuarea
Sarmalute in foi de vita
Postat de: angelika in Mancaruri cu carnePentru inceput va pregatiti frunzele de vita ,spalate si taiate de codite.Puneti intr-un castron carnea tocata si amestecati cu un ou, orezul bine spalat, sare, piper , busuioc si mararul tocat...Citeste continuarea
Salata din piept de pui
Postat de: ana77 in Salate- se fierbe pieptul de pui, se raceste si se toaca marunt - se toaca castravetii si gogosarii si se pun la scurs - morcovul se da pe razatoarea mica, iar usturoiul se curata si se piseaza...Citeste continuarea
Stufat de miel
Postat de: Sim0naWorld in OaieSe transeaza carnea in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, boabe de mustar si stafide si se lasa de seara pana a doua zi la frigider. A doua zi se pune intr-un vas incapator,...Citeste continuarea
Saratele cu telemea
Postat de: Toamna07 in Aperitive / GarnituriFrecam margarina spuma,adaugam untura,drojdia,laptele,sarea (dupa gust) si adaugam faina cat sa ne iasa un aluat elastic. Intindem aluatul intr-o foaie de 1 cm. grosime,o ungem cu galbenus ,...Citeste continuarea
Spanakopita (Placinta cu spanac)
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriSpanacul curatat si spalat se opareste in apa cu sare, apoi se scurge, se lasa sa se raceasca dupa care se toaca. Eu l-am dat prin masina de tocat carne. Ceapa se curata, se taiue si se caleste in...Citeste continuarea
Salata cu betisoare de crab
Postat de: benairina in SalateFierbem oula. Le decojim si le taiem cubulete. Betisoarele de crab la fel le taiem cubulete de aceeiasi dimensiune cu oule. Adaugam porumbul clatit in prealabil cu apa rece si maioneza....Citeste continuarea
Stufat din piept de pui
Postat de: ArianaBala in Pui-pieptul de pui il taiem cuburi si il punem la rumenit in cateva linguri de ulei; cand carnea a prins o culoare frumoasa, aurie, punem aprox. 200 ml. de apa si lasam sa fiarba la foc mic;...Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu maioneza...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFierbeti fasolea verde conform instructiunilor .Scurgeti lichidul dupa fierbere . Prajiti carnaciorul taiat rondele in tigaie teflonata[ recomandabil fara ulei] Dupa racire,fasiolea si...Citeste continuarea