Sirop de ghimbir

de lia maria in Sirop / Compot, 28 Mai 2012 | 20289 vizualizari

 

Un preparat cu un gust inedit, aromat, puternic si iute, fiind o bautura reconfortanta cu numeroase efecte benefice sanatatii.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani ghimbir ras
  • 2 lamai
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 4 cani apa plata
  • 4 cani zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de ghimbir:

Apa si zaharul le punem intr-o oala, la fiert.  Lasam cam 30’ sa se formeze siropul apoi adaugam ghimbirul ras si amestecam. Din momentul in care incepe din nou sa fiarba, mai lasam inca 15’ pe foc, apoi dam oala deoparte. Adaugam zeama celor doua lamai si vanilia. Punem capacul pe oala si lasam sa stea cam 30’. Strecuram siropul si-l golim in sticlele dinainte spalate, pe care le infiletam si le depozitam in camara.

Se serveste cu apa mineral/plata, rece, care accentueaza gustul intepator al ghimbirului.

Ps: Rezidurile de ghimbir nu le aruncam sant minunate pt o dulceata pe care am sa v-o prezin in urmatoarea reteta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]