Saleuri cu jumari

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2012 | 6178 vizualizari

 

Tot din colectia, curatenia de primavara/vara din frigider si congelator!:D

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g.,
  • margarina topita 3 linguri,
  • apa 350 ml.,
  • sare 1 lingura,
  • zahar 2 linguri,
  • drojdie uscata 2 lingurite.
  • jumari cca. 400 g.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • ou 1 bucata,
  • seminte de in.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu jumari:

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, margarina, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Intre timp jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu sare şi piper.

Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, se unge cu pasta de jumari, după care se împătureşte, şi se răsuceşte de 3-4 ori. După aceea, se întinde din nou o foaie cu grosimea de cca. 1 cm., din care se taie bastonase, care se ung cu ou batut si se presara seminte de in.

Se aşează în tăvi, tapetate cu foaie de pergament, şi se coc la foc potrivit, cca. 30 de minute. Sunt dementiale, alaturi de un pahar de bere sau o cana de vin;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

28.05.2012, 23:30

bune

mihaelar63 1

31.05.2012, 17:23

saleuri originale nu facatura

Panacris 1

31.05.2012, 19:28

Multumesc Mihaela, si aspectul lor e original

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pane