File de crap cu sos salsa si ciuperci.
Postat de: dicarmencitta1957 in Crap / CarasFileul de crap se spala si se pune intr-o tava de yena.Pestele il dam bine cu ulei de masline extravirgin,adaugam si cescuta de vin alb,apoi punem ce condimente ne plac mai mult.Eu am pus un praf...Citeste continuarea
Floarea mielului
Postat de: rivka in VitaCarnea tocata se prajeste in tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, condimentele.Cand e aproape gata se adauga sosul de soia si se mai lasa putin la rumenit.Se stinge focul se...Citeste continuarea
Floarea mielului
Postat de: epurasha2bb in OaieSe caleste ceapa tocata marunt, se adauga carnea tocata, apoi pasta de rosii si condimentele,cimbrul uscat. Se lasa sa se raceasca putin, timp in care incalzim cuptorul si intindem foaia de aluat...Citeste continuarea
Ficatei de pasare cu mamaliguta
Postat de: burdulea56 in FicatFicateii se curata sa nu aiba fiere care poate sa amareasca mancarea, se spala, se lasa la scurs. Intrun craticior, punem uleiul la incins, adaugam boiaua si imediat ficateii. Acum adaugam...Citeste continuarea
Fluture piure de cartofi -post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe curata cartofi si se pun la fiert cu sare ,dupa ce sa-u fiert se scurg de apa si se amesteca bine se zdrobesc bine dupa care se pune margarina si se mixeaza bine apoi se pune cate putin din...Citeste continuarea
Ficatei cu orez salbatic
Postat de: epurasha2bb in FicatOrezul se da odata prin apa si apoi se pune la fiert in apa simpla cam 15 minute. Se spala bine ficateii si se tin putin in lapte cu putin unt topit si usor racit si un praf de sare si piper.Apoi...Citeste continuarea
Ficatei pane cu piure si sos rosu
Postat de: epurasha2bb in FicatSe tin ficateii de pui in lapte intr-o farfurie adanca cat sa dea peste ei laptele cam o ora.Apoi se scurga bine si se zdrobesc cu degetele sau cu furculita, se amesteca cu cascavalul ras marunt,...Citeste continuarea
Foi de napolitana cu crema de nuca
Postat de: Corina33 in PrajituriOuale se bat cu o jumatate de cana de zahar. Intr-o cratita se caramelizeaza o cana de zahar. Se adauga pe rand nuca macinata, untul, ouale, invartind mereu. Dupa ce s-a fiert crema 3-4 min,...Citeste continuarea
File de ton cu sos de mustar si...
Postat de: pansy1 in Ton-Fileurile se stropesc cu sare si zeama de lamaie si se tin asa,30 de minute -Se fierbe apa sau supa de peste cu sare ,se adauga fileurile si se fierb la foc mic,cam 6 minute,sa nu se sfarame....Citeste continuarea
Fasole verde cu carnati
Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carneSe prajesc putin carnatii taiati rondele, dupa care calim ceapa si morcovul, punem si fasolea si inabusim cateva minute, adaugam apa cat sa acopere fasolea, lasam sa fiarba, iar spre sfarsit punem...Citeste continuarea
Fruit Hat
Postat de: epurasha2bb in Dulciuri1.Se face un aluat fraged din unt, faina, zahar si 2 linguri scortisoara.Se tine la rece o jumatate de ora. 2.Se incalzeste cuptorul. 3.Se bate frisca Hulala cu putin zahar pudra (2...Citeste continuarea
Fripturica de pui cu fundite
Postat de: epurasha2bb in PuiSe curata ceapa si se taie solzisori, morcovul mic bastonase,ardeiul fasii lungi.Luam prazul , il spalam, indepaetam frunzele de la suprafata ce sunt palite, scoatem cu grija tijele din mijloc.Le...Citeste continuarea
Ficatei cu kaiser la cuptor
Postat de: medioto59 in FicatSe spala ficateii, se lasa la scurs. Se pun intr-un vas, se stropesc cu cateva picaturi de ulei si se adauga pe rand vinul, usturoiul zdrobit si feliile de lamaie. Se condimenteaza si se da la...Citeste continuarea
Friptura de iepure cu cartofi si...
Postat de: mamidesara in Mancaruri cu carneCartofii se spala bine si se pun la fiert, cu tot cu coaja. Intre timp se pun pulpitele la marinat intr-un castronel cu sare, piper, foile de dafin si 50 ml de vin alb si un catel de usturoi...Citeste continuarea
Ficatei pane
Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe1. Ficateii se spala si se curata de pielite. 2. Ouale se bat cu sare si se integreaza faina, ca pentru snitele. Cel mai usor este sa se prepare amestecul din 1 - 2 oua, se adauga faina pana...Citeste continuarea
Friptura de pui
Postat de: pusikmea in PuiPulpele se spala, se scurg si se condimenteaza (piper, boia, sare). Dupa ce au fost condimentate, se aseaza intr-o tava cu ulei, se ung cu ulei si se lasa la cuptor. Spre sfirsit se adauga...Citeste continuarea
File de cod la gratar
Postat de: silvi0ara in PestePestele se curata si se spala bine,apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie.Se pune gratarul la incins,se aseaza pestele,se condimenteaza cu sare si piper si zeama de lamaie.Se face bine pe...Citeste continuarea
Ficatei de pasare inveliti in bacon...
Postat de: dicarmencitta1957 in FicatPunem cartofii la fiert pentru piureu.Spalam ficateii de pasare si ii punem intr-o strecuratoare la scurs.Dupa ce s-au scurs luam fiecare bucata de ficat si o infasuram in bacon pe care o vom...Citeste continuarea
File de merlucius cu legume
Postat de: violette in PestePestele se fileaza iar apoi se marineaza cu suc de lamaie, sare, piper (aprox. 20 min). Se pune unt intr-o tigaie, se adauga usturoiul, se aseaza bucatile de peste si se prajesc pe ambele...Citeste continuarea
Fasolea mea batuta
Postat de: pansy1 in Aperitive / Garnituri-se spala fasolea si se pune in apa rece de seara pana dimineata,sau cel putin 6 ore,pana incepe sa se umfle.Cand observam ca a absorbit toata apa,clatim fasolea si ii adaugam apa,sa o acopere...Citeste continuarea
Fursecuri fine
Postat de: cicilica in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul pudra,zaharul vanilat si romul si se amesteca prin rasturnare cu telul de 4-5 ori.Spuma se va lasa putin,apoi se adauga galbenusurile si untul topit...Citeste continuarea
Friptura de porc impanata, cu vin...
Postat de: susu in PorcSe unge bucata de carne intreaga cu putin mustar si ulei de masline si se condimenteaza pe toate partile. Se cresteaza pentru a se introduce catei de usturoi si se lasa la frigider de pe-o zi pe...Citeste continuarea
Frigărui din porc marinat ~...
Postat de: ionix in PorcMuschiul de porc se spala bine si se taie cubulete. Cubuletele de carne se pun intr-un vas si peste se toarna sos de soia, piper, sare, busuioc, 2-3 foi de dafin si se amesteca bine....Citeste continuarea
File de fitofag cu sos Beurre Blanc
Postat de: epurasha2bb in PestePregatirea pestelui: se incinge o tigaie antiaderenta (tip Doubletta) si se pune la topit o lingurita de unt in o lingurita de ulei de susan/ masline.Apoi se aseaza fileurile de peste si se lasa...Citeste continuarea
Foitaj cu crenvursti
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Crenvurstii se taie in 4 . Jumatatea de foaie se taie in 20 de fasii potrivite pe latime ( o fasie pentru fiecare bucatica de...Citeste continuarea
Friptura de curcan, cu paste si sos...
Postat de: dicarmencitta1957 in CurcanSpalam si stergem medalioanele de curcan cu un prosop de unica folosinta(hartie)si apoi le punem pe gratarul deja pregatit.Medalionul de curcan se face foarte repede pe gratar,in cel mult 20 de...Citeste continuarea
File de peste in sos de smantana si...
Postat de: dicarmencitta1957 in Crap / CarasSe spala bine fileurile, se portioneaza,le dam cu mustar si sare,piper le punem pe o farfurie.Incingem 2 linguri de unt in tigaie de teflon si apoi adaugam feliile de file pentru prajit(eu le-am...Citeste continuarea
Frigarui din piept de pui
Postat de: Dnelutza in PuiIntii si intii punem trei betisoare pentru frigarui in apa rece. Apoi luam cite o bucata de piept de pui, o asezam pe hirtie de copt sau pelicula transparenta, acoperim si batem usurel cu ciocanul...Citeste continuarea
Felii crocante de peste cu piure de...
Postat de: laylalala in Crap / CarasPentru peste, incalzeste cuptorul la 200⁰C.Taie pestele in 8 fasii si stropeste-le cu zeama de lamaie. Intr-un vas, amesteca faina de malai cu pesmetul, coaja rasa de la 1 lamaie verde si 1...Citeste continuarea
Fursecuri cu stafide
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriStafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte ,esenta de rom si putin zahar. Galbenusurile se bat cu zaharul .se pune uleiul trepatat ,apoi faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si...Citeste continuarea
Friptura de porc la gratar cu...
Postat de: dicarmencitta1957 in PorcPregatim cartofii pentru prajit,ii curatam,ii taiem si ii vom pune la prajit intr-un ceaun cu ulei,lasand uleiul sa se infierbante bine.Separat pregatim gratarul cu capac si apa.Se pune apa in...Citeste continuarea
Fructe de mare marinate in lamaie...
Postat de: Brindusa in FarfalleAceasta reteta am citit-o pe blogul Claudiei si a iesit o adevarata minunatie. Pune cate 5 creveti pe o frigaruie. Fa marinata din: zeama de lamaie, 1 lingura busuioc, 1 lingura patrunjel, 1...Citeste continuarea
Ficatei de pui de valentine's day
Postat de: mihaelar63 in Ficat# am spalat si am curatat ficatul de pielite . # cotletul afumat se taie fasii inguste si se prajeste in unt+ ulei . # se adouga , ficatul si ardeiul taiat tot fasii + usturoiul taiat felii ....Citeste continuarea
Falafel
Postat de: Brindusa in Mancaruri de postNautul, nefiert impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul se amesteca intr-un mixer pana devin pasta. Se adauga condimentele si bicarbonatul si se mixeaza bine. Lasa pasta sa se odihneasca 1/2...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu sos de rosii si...
Postat de: miha in FicatFicateii ii spalam si curatam de pielite. Ceapa o tocam si o calim in cateva linguri cu ulei de masline. Cand devine sticloasa adaugam baconul taiat fasii subtiri. "Stingem" cu sucul de rosii...Citeste continuarea
Friptura de porc cu sos de portocale
Postat de: pisicutzaa in PorcSe feliaza pulpa de porc cat mai subtire, feliile se pun intre 2 folii de plastic si se bat ca pentru snitele. Se pune pe foc o tigaie (sau 2 daca vreti sa terminati mai repede) si se pune cate...Citeste continuarea
Fripturica mea de porc
Postat de: ionela2682 in Porcse spala si se portioneaza carnea, apoi se pune la prajit pana se rumeneste bine pe ambele parti, de acum incepem sa adaugam cate o cana de supa, pana scade dupa aceea inca una si tot asa pana...Citeste continuarea
Friptura delicioasa (tochitura) din...
Postat de: anisoara in PorcCum se prepara Friptura delicioasa (tochitura) din carne de porc, reteta clasica si usor de preparat: Se incalzeste o tigaie adinca de otel cu uleiul. In acest rastimp se taie carnea in...Citeste continuarea
Fursecuri-surpriza cu bezea
Postat de: Anamaria7 in PrajituriPreincalziti cuptorul la 190C. Amestecati faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si sarea. Mixati untul si zaharul pana cand se formeaza o crema, apoi adaugati oul, laptele si esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Fursecuri cu mac si portocala
Postat de: Anamaria7 in PrajituriMixati untul pana cand se deschide la culoare si devine cremos. Adaugati zaharul si amestecati bine, apoi oul, esenta de vanilie, coaja de portocala, macul si sarea. Apoi adaugati si faina...Citeste continuarea
Fursecuri cu rahat
Postat de: ionela2682 in DulciuriIntr-un castron amestecam ouale cu zaharul pana la topirea acestuia. Adaugam treptat uleiul in fir subtire [sau cate putin], introducem si praful de copt continund cu aromele si faina pana obtinem...Citeste continuarea
Faguri
Postat de: ionela2682 in PrajituriSe face un aluat din ingredientele de mai sus (fara faina) si se mixeaza bine pana se topeste zaharul dupa care se adauga faina ca sa iasa un aluat potrivit care se transforma in mici bilute....Citeste continuarea
Fish fingers - crochete de peste
Postat de: diana_k in PesteIntr-un castron faceti un amestec din: apa, faina, sare , piper, boia, verdeata . Fileul se taie pe latime in fasii de 1 cm. Il dam prin compozitia cu faina, apoi prin pesmet .Il puneti la...Citeste continuarea
Fondantul meu
Postat de: cccris in DulciuriSe amesteca toate intr-o cratita pe focul cel mai mic posibil pina ce se dizolva tot zaharul. Se acopera si se mai lasa la fiert 2-3min. Se descopera si se mai lasa pe foc fara a mai...Citeste continuarea
Fusilli cu piept de pui si maioneza
Postat de: elebele in FusilliSe face maioneza din 2 galbenusuri fierte tari si unul crud.Se amesteca cu mixerul galbenusurile cu cate putin ulei si cu cate o lingurita de zeama de lamaie (uleiul si zeama de lamaie se adauga...Citeste continuarea
File de rechin la cuptor
Postat de: violette in PesteFileul de rechin se codimenteaza cu sare, piper si ghimbir se adauga sucul de la o jumatate de lamaie si se lasa la macerat aprox.20 min. Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei si se...Citeste continuarea
Fursecuri
Postat de: violette in DulciuriOuale se bat bine cu zaharul pana cand devin o pasta cremoasa, se adauga ueiul putin cate putin, coaja rasa de portocala, bicarbonatul stins cu lamaie, putina sare iar la sfarsit faina....Citeste continuarea
Foi de napolitane umplute
Postat de: bitza in PrajituriIntr-o cratita se topeste margarina la foc mic,apoi se adauga ouale batute ca pt omleta,amestecand incontinuu sa nu se stranga.Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.Cand s-a topit...Citeste continuarea
Fondant
Postat de: Bunica in PrajituriApa, zaharul si otetul se pun la fiert. Se fierb pana siropul sta bob in apa rece. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca cat suporta mana (asa cum se incearca apa la bebelusi). Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Farfalle cu fructe de mare
Postat de: Brindusa in FarfallePune la fiert pastele in apa fiarta cu foarte putina sare (eu am folosit farfalle). In uleiul incins caleste putin inelele de calamar. Adauga cepa si caleste 3 minute, la foc mediu (sa nu se...Citeste continuarea