katty

7

Bucataras
Top-Chef

Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

Bucataras din 23.01.2011

RETETE907
PRIETENI151
Retete / Dulciuri

Desert prajitura cu blaturi din albusuri si crema de nuca caramelizata

In Prajituri la 19 Ian 2020

Incepem cu pregatirea blaturilor. Mixam albusurile cu un praf de sare pana formeaza moturi, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam coaja rasa de portocala,  nuca macinata,faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor cu o...

Desert tort cu piscoturi, mousse de ciocolata neagra si visine

In Torturi la 19 Ian 2020

Pregatim siropul si il lasam la racit. Scurgem bine fructele din compot, pastrand zeama. Punem apa si zaharul intr-un ibric, dam  doua clocote, apoi dam deoparte. Punem cafeaua instant, amestecam si lasam la racit, apoi amestecam cu siropul de la compot. Punem gelatina intr-o ceasca...

Dulceata de portocale si mango

In Dulceata / Gem la 19 Ian 2020

Reteta este in principiu foarte simpla. Cel mai mult timp ne ia sa pregatim mango: sa curatam coaja, sa scoatem samburele si sa il taiem cubulete. Punem ingredientele intr-o craticioara la foc mic. Fierbem pana se leaga, spumand de cate ori este nevoie. Cand este gata, punem dulceata in...

Gem de portocale

In Dulceata / Gem la 19 Ian 2020

Punem toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine un  gem frumos, curat. Dupa 20 de minute putem sa facem proba cu picatura. (picatura scursa de pe lingura pe o farfurie nu trebuie sa se imprastie). Fierbem  pana cand...

Desert prajitura Milli

In Prajituri la 2 Iul 2018

Punem intr-o craticioara ingredientele pentru foi, in afara de faina si bicarbonat. Le punem la foc mic si amestecam continuu pana amestecul se omogenizeaza si se incalzeste. Turnam amestecul cald peste faina, adaugam si bicarboatul stins cu putina zeama de lamaie si framantam un aluat pe care il...

Desert prajitura Alba ca zapada

In Prajituri la 2 Iul 2018

Punem intr-o craticioara apa si zaharul. Punem la foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, coaja rasa de lamaie, sarea si incepem sa punem faina. Dupa ce am pus 300 gr faina, punem praful de copt si bicarbonatul stins cu o lingurita zeama...

Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina

In Dulciuri la 2 Iul 2018

Curatam pulpele de resturi, le spalam si le scurgem bine. Le punem la prajit intr-o cratita in uleiul de masline, apoi, dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem cubuletele de bacon. Cand incep sa se rumeneasca, adaugam morcovul, ceapa si telina curatate, spalate...

Desert chec cu portocale, nuci si stafide

In Prajituri la 29 Apr 2018

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama de portocala, coaja rasa de portocala, zaharul vanilat si omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu...

Desert biscuiti digestivi

In Dulciuri la 27 Apr 2018

Punem zeama de portocala intr-o craticioara si o infierbantam. Dam jos, punem coacazele, acoperim cu un capac si lasam sa se raceasca si sa se hidrateze coacazele. Intr-un vas punem faina, sarea, bicarbonatul  si untul. Framantam un aluat nisipos. Punem oul, zaharul, taratele si amestecam...

Desert madlene cu lamaie si coacaze

In Prajituri la 21 Apr 2018

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele, amestecam usor, apoi turnam compozitia in forme speciale (recomand pe cele de silicon, care nu necesita a...

Desert cornulete cu branza, nuca si scortisoara

In Dulciuri la 21 Apr 2018

Intr-un castron mixam untul, branza, zaharul, sarea si galbenusul. Cernem faina si framantam un aluat elastic. Strangem aluatul intr-o bila, o invelim in folie de plastic si o dam la rece pentru cel putin 1 ora. Impartim aluatul in 4 parti egale. Intindem fiecare parte, pe rand pe un blat de...

Desert madlene cu cacao si menta

In Prajituri la 17 Apr 2018

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale. Cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt, adaugam esenta de menta si omogenizam. Turnam compozitia in forme speciale de madlene. Dam formele  la cuptor pana se rumenesc usor si se desprind de pe...

Desert rulada cu branza dulce si visine

In Prajituri la 17 Apr 2018

Cernem faina intr-un castron. Amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Facem o adancitura la mijloc in care punem untul moale, apoi turnam cate putin lapte putin caldut si framantam pana obtinem un aluat nelipicios pe care il lasam la cald 1/2 de ora. Impartim aluatul in 2  jumatati (vom...

Desert prajitura cu gem de caise, mascarpone si fructe

In Prajituri la 13 Apr 2018

Pregatim blatul. Separam cele 3 oua. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, turnam blatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece proba...

Desert cozonac impletit cu mac si nuca

In Dulciuri la 13 Apr 2018

Cernem faina intr-un castron adanc. Oparim laptele. Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Amestecam pana obtinem consistenta unei paste. Lasam sa fie doar calduta, apoi adaugam o lingurita zahar si drojdia. Omogenizam si...

Desert cozonac cu mac

In Dulciuri la 10 Apr 2018

Cernem faina intr-un castron adanc. Oparim laptele. Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte, amestecand continuu, sa nu se faca cocoloase. Amestecam pana obtinem consistenta unei paste. Lasam sa fie doar calduta, apoi adaugam o lingurita zahar si drojdia. Omogenizam si...

Desert pasca cu ciocolata si blat

In Dulciuri la 10 Apr 2018

Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc in care punem galbenusurile, cacaua, uleiul si sarea. Punem laptele cu zaharul intr-o craticioara la foc si amestecam pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca cat sa tinem un deget in el fara sa ne arda. Intr-o cescuta punem...

Desert pasca cu ciocolata si fructe tropicale

In Dulciuri la 9 Apr 2018

Scurgem branza bine si o mixam impreuna cu zaharul, galbenusurile, romul, zaharul vanilat. Adaugam  praful de budinca, omogenizam. Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam la compozitie. Amestecam usor si turnam compozitia intr-o forma de tort cu inel, tapetata cu hartie de copt....

Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500

In Torturi la 31 Mar 2018

Pregatim mai intai blatul. Intr-o craticioara cu fund gros punem la caramelizat 1/2 cana zahar. Cand  a capatat o culoare frumoasa, aurie, adaugam apa, apoi restul de zahar si fierbem cateva minute pana se topeste tot zaharul. Dam siropul la racit, apoi adaugam in el uleiul, sare, Finesse...

Desert cornulete de post cu gem de caise

In Dulciuri la 28 Mar 2018

Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam uleiul si borsul si omogenizam. Punem coaja rasa de lamaie, sare, zaharul vanilat, apoi cernem faina. Amestecam cu mana pana se dezlipeste de pe margini. Lasam castronul la cald  1/2 de ora. Impartim aluatul...

Desert chec in straturi

In Dulciuri la 24 Mar 2018

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, zeama de portocale, uleiul si omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Impartim compozitia...

Desert cornuri pufoase cu finetti

In Dulciuri la 24 Mar 2018

Cernem intr-un vas faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, zaharul cu aroma de rom si ouale, iar intr-o margine sarea. Intr-o ceasca punem drojdia si o frecam cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si omogenizam. Turnam in mijloc si incepem sa framantam turnand...

Desert snikersdooles cu nuci

In Dulciuri la 18 Mar 2018

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam, pe rand cate un ou. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Amestecam bine compozitia, formam o bila, pe care o punem intr-o folie de plastic si o dam la frigider pentru 30 de minute. Rupem bucati de...

Desert tort cu crema de branza si jeleu de visine

In Torturi la 15 Mar 2018

Incepem cu pregatirea ruladei. Mixam intr-un castron ouale intregi cu sarea, zaharul vanilat si zahar pana zaharul se topeste si capata o consistenta cremoasa. Cernem faina impreuna cu praful de copt, amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza faina, apoi turnam compozitia in tava mare de...

Desert tiramisu la cupa

In Dulciuri la 5 Mar 2018

Preparam cafeaua. Punem la fiert apa cu zaharul. La primul clocot dam jos, adaugam cafeaua instant si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam romul. Intr-un vas punem galbenusul impreuna cu zaharul si 1 lingura din cafeaua pe care am facut-o si asezam vasul la bain marie. Amestecam constant pana...

Desert poale in brau

In Dulciuri la 4 Mar 2018

Cernem faina intr-un castron. Facem in mijloc o adancitura in care punem zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala si ouale. In margine punem sarea. Intr-o cescuta punem drojdia impreuna cu o lingurita din zahar si adaugam putin lapte caldut, amestecam si turnam in mijloc. Incepem sa framantam...

Desert placinta cu stafide

In Dulciuri la 27 Feb 2018

Intr-un castron amestecam branza dulce, telemeaua, ouale, stafidele, zaharul, zaharul vanilat. Ungem tava cu putin ulei. Asezam o foaie, o ungem cu ulei, iar apoi asezam alta foaie. Intindem o parte din compozitia de branza. Alternam foile unse cu ulei cu cele pe care asezam branza. Terminam cu o...

Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci

In Prajituri la 12 Feb 2018

Curatam merele, le radem pe razatoarea mare, apoi le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie, la foc. Amestecam pana scade toata zeama, dam jos si punem scortisoara macinata. Lasam merele sa se raceasca. Punem intr-o craticioara la foc apa, zaharul si cacaua. Amestecam pana...

Desert briose cu lamaie si coacaze

In Dulciuri la 12 Feb 2018

Intr-un vas adanc mixam oul, zaharul, iaurtul, uleiul, sarea, zeama si coaja de lamaie. Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu praful de copt. Adaugam ingredientele lichide mixate si amestecam usor. Cu o lingura punem compozitie in 12 forme de briose. Asezam coacazele si mai punem cate putina...

Desert fursecuri cu ciocolata si nuci

In Dulciuri la 12 Feb 2018

Intr-un castron mixam untul la temperatura  camerei cu zaharul. Adaugam sarea, oul, romul, apoi cernem faina, praful de copt si cacaua. Adaugam bucatelele de nuci si ciocolata si amestecam usor. Cu ajutorul a doua lingurite, punem mici gramajoare in tava, la distanta unele de...

Afisate 91 - 120 din 295 retete    

Postari recente

publicat la 24.01.2022

Parizer de pui facut in casa

publicat la 21.01.2022

Supa de peste cu taitei de ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]