Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina

de katty in Dulciuri, 2 Iul 2018 | 2142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe superioare de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija telina apio
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr bacon taiat cubulete
  • 150 ml smantana de gatit
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • rozmarin Delikat
  • 2 foi de dafin
  • 150 ml vin alb
  • 1 bagheta
  • ierburi de gradina Delikat 
  • 1-2 linguri ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina:

Curatam pulpele de resturi, le spalam si le scurgem bine. Le punem la prajit intr-o cratita in uleiul de masline, apoi, dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem cubuletele de bacon. Cand incep sa se rumeneasca, adaugam morcovul, ceapa si telina curatate, spalate si tocate cubulete mici. Cand legumele incep sa se inmoaie, punem ciupercile curatate taiate in sferturi, foile de dafin, sare, piper negru proaspat macinat, rozmarinul.

Amestecam usor pana ciupercile incep sa se inmoaie si stingem cu vinul caldut. Cand vinul a inceput sa scada, adauga supa de pui sau apa cat sa acopere si sa depaseasca legumele, aducem carnea de pui inapoi in vas si fierbem la foc mic pana sosul se leaga si carnea si legumele sunt moi. Adaugam smantana, mustarul, potrivim de sare si piper si mai dam cateva clocote.

Pentru crutoane taiem bagheta felii, pe care le asezam pe o tava pe hartie de cot. Stropim cu ulei de masline si presaram ierburi de gradina. Dam tava la cuptor pana se usuca si se rumenesc usor.

Servim mancarea cu crutoane si legume, la alegere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa