Cernem faina intr-un vas adanc. Intr-o cana punem drojdia cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si 1-2 linguri faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Turnam cate putin lapte si incepem sa...
Intr-o craticioara punem zaharul, laptele si cacaua. Asezam craticioara pe foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos, punem untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste. Lasam amestecul sa se raceasca.
Separam ouale. Punem galbenusurile in amestecul racit, apoi cernem...
Mixam intr-un castron untul aflat la temperatura camerei cu zaharul brun si 50 gr zahar tos alb, apoi cu cate 1 ou, pe rand, pana se transforma intr-o crema fina. Adaugam cardamomul, cacao, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul si omogenizam bine. Adaugam cate putina...
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam gemul de afine, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Curatam...
Pregatim mai intai blatul.
Separam ouale. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul, omogenizam, apoi cernem faina, cacaua si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt...
Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii bagam la cuptor la foc mic pana se usuca bine. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.Din ei macinam o parte pentru blat, iar restul ii taiem mai mari pentru decor.
Mixam bine albusurile cu un praf de sare,...
Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam cratita la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, sare, coaja rasa de portocale, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul. Omogenizam bine.
Pe un...
Batem albusurile, aflate la temperatura camerei, impreuna cu praful de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, romul, apoi cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Amestecam cu o spatula usor, apoi turnam amestecul intr-o tava...
Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Asezam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara si o presam bine. Dam forma la frigider pana pregatim crema.
Pentru crema, punem oul impreuna cu galbenusurile, zaharul, nessul si cacaua intr-o craticioara cu fund dublu la foc...
Separam ouale. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zahar pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, laptele si uleiul si omogenizam. Cernem faina amestecata cu cacaua, praful de copt si cardamomul si amestecam usor cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o forma...
Intr-un castron punem gemul, zaharul, apa minerala si uleiul, pe rand si amestecam usor. Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaua, bicarbonatul, sarea, scortisoara si omogenizam.
Turnam amestecul intr-o tava cu hartie de copt si presaram deasupra nucile. Dam tava la cuptorul...
Pregatim aluatul. Cernem intr-un castron faina si o amestecam cu zaharul, cacaua si un praf de sare. Adaugam untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam rapid un aluat elastic, pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de...
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul.
Separat mixam iaurtul cu uleiul, oul si un praf de sare. Amestecam ingredientele solide cu cele lichide. Punem cate 1 lingura din compozitie in 9 forme de hartie pentru briose. Punem deasupra cate o...
Incepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem in trei parti.
Pentru crema de portocale,...
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se...
Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc in care punem toate ingredientele, mai putin laptele si cacaua. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in doua parti.
Amestecam cacaua cu laptele si framantam cu o parte din aluat. Intindem aluatul alb sub forma de sul cu o...
Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul. Amestecam pana zaharul s-a topit, dam jos si lasam sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei, punem uleiul, ouale, un praf de sare, omogenizam, apoi adaugam cacaua, praful de copt, bicarbonatul si cate putina faina. Cand aluatul este...
Cernem faina intr-un castron. Adaugam restul ingredientelor, mai putin alunele si ciocolata. Amestecam bine, pana obtinem un aluat omogen. Taiem ciocolata bucatele mici si sfaramam putin alunele. Le adaugam si pe acestea.
Presaram putina faina pe un blat de lemn si punem compozitia. O...
Incepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate.
Pentru crema, scurgem compotul...
Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron impreuna cu zaharul pudra si untul rece taiat cubulete. Framantam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il...
Pregatim mai intai blatul.
Separam ouale. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul. Cernem deasupra faina amestecata cu faina. Amestecam usor cu o spatula si turnam compozitia intr-o forma de tarta...
Pentru blat, punem la foc laptele, zaharul, untul si cacaua. Amestecam pana zaharul se topeste si amestecul se omogenizeaza. Dam jos, lasam sa se raceasca, adaugam galbenusurile, faina, bicarbonatul, omogenizam, apoi adaugam albusurile batute spuma tare. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de...
Intr-o craticioara, punem ingredientele pentru piure. Amestecam ocazional, la foc mic, pana dovleacul se inmoaie si zeama scade, apoi lasam piureul la racit.
Intindem aluatul de foietaj de la frigider, pe un blat de lemn si il taiem cu un cutit ascutit in 9 parti. Ungem fiecare bucata cu piure...
Mixam intr-un vas untul moale cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, uleiul si un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Curatam merele, le tocam cubulete si le stropim cu zeama de lamaie. Punem merele in compozitie si amestecam usor. Turnam...
Mixam untul cu zaharul, adaugam pe rand ouale, apoi adaugam romul si faina amestecata cu cacao si praful de copt. Lasam aluatul la rec 1/2 de ora, apoi il intindem pe un blat de lemn cu ajutorul unui sucitor (grosimea trebuie sa fie cam 0,5 cm). Taiem aluatul in forma de pesti....
Rupem biscuitii intr-un castron, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Oprim 3 biscuiti pe care ii maruntim ptr decor.
Intr-o craticioara punem apa, zaharul, cacaua si o punem la foc. Dam cateva clocote, apoi stingem focul, adaugam margarina, esenta de rom, zaharul vanilat si stafidele....
Pregatim mai intai blatul 1.
Mixam bine untul cu zahar si un praf de sare, apoi adaugam oul, zaharul vanilat si faina. Obtinem un aluat putin mai gros decat cel de chec, pe care il intindem cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10...
Mixam bine toate ingredientele pentru blat.Daca este nevoie mai adaugam putina faina pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini. Spalam smochinele, le scurgem, le taiem coditele si le taiem felii. Mixam bine ouale intregi cu un praf de sare si zaharul, apoi adaugam smantana si zaharul...
Spalam pepenele, il taiem pe jumatate si scoatem semintele. Cu o lingura scoatem miezul , iar jumatate il taiem cubulete. Piersicile le descojim si le taiem cubulete, banane o taiem felii subtiri, iar la visine scoatem samburii. Asezam toate fructele intr-un castron, iar deasupra...
Separam ouale intregi. Mixam untul cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi adaugam cele 2 galbenusuri si romul. Batem albusurile (toate) spuma tare impreuna cu praful de sare. Amestecam faina cu cacao si praful de copt. Amestecam crema de unt cu amestecul de faina, apoi punem jumatate din...
Desert cornuri cu gem de caise
Cernem faina intr-un vas adanc. Intr-o cana punem drojdia cu o lingurita de zahar. Adaugam putin lapte caldut si 1-2 linguri faina. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Turnam cate putin lapte si incepem sa...
Desert prajitura turnata, cu branza si visine
Intr-o craticioara punem zaharul, laptele si cacaua. Asezam craticioara pe foc si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos, punem untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste. Lasam amestecul sa se raceasca. Separam ouale. Punem galbenusurile in amestecul racit, apoi cernem...
Desert fursecuri Snikersdooles
Mixam intr-un castron untul aflat la temperatura camerei cu zaharul brun si 50 gr zahar tos alb, apoi cu cate 1 ou, pe rand, pana se transforma intr-o crema fina. Adaugam cardamomul, cacao, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul si omogenizam bine. Adaugam cate putina...
Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam gemul de afine, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Curatam...
Desert prajitura cu gem de merisoare si crema cu ciocolata
Pregatim mai intai blatul. Separam ouale. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul, omogenizam, apoi cernem faina, cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt...
Prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata
Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii bagam la cuptor la foc mic pana se usuca bine. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca.Din ei macinam o parte pentru blat, iar restul ii taiem mai mari pentru decor. Mixam bine albusurile cu un praf de sare,...
Prajitura cu foi pe dosul tavii si crema de portocale
Intr-o craticioara punem apa si zaharul. Asezam cratita la foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca. Adaugam uleiul, ouale, sare, coaja rasa de portocale, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul. Omogenizam bine. Pe un...
Desert prajitura din albusuri cu rom, pere si ciocolata
Batem albusurile, aflate la temperatura camerei, impreuna cu praful de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, romul, apoi cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Amestecam cu o spatula usor, apoi turnam amestecul intr-o tava...
Desert cheesecake cu cafea si ciocolata
Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Asezam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara si o presam bine. Dam forma la frigider pana pregatim crema. Pentru crema, punem oul impreuna cu galbenusurile, zaharul, nessul si cacaua intr-o craticioara cu fund dublu la foc...
Desert chec aromat cu piscoturi si gem de caise
Separam ouale. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zahar pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, laptele si uleiul si omogenizam. Cernem faina amestecata cu cacaua, praful de copt si cardamomul si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o forma...
Desert prajitura de post cu gem de afine si nuci
Intr-un castron punem gemul, zaharul, apa minerala si uleiul, pe rand si amestecam usor. Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaua, bicarbonatul, sarea, scortisoara si omogenizam. Turnam amestecul intr-o tava cu hartie de copt si presaram deasupra nucile. Dam tava la cuptorul...
Desert tarta cu dovleac
Pregatim aluatul. Cernem intr-un castron faina si o amestecam cu zaharul, cacaua si un praf de sare. Adaugam untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam rapid un aluat elastic, pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de...
Desert briose cu crema de ciocolata si visine
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul. Separat mixam iaurtul cu uleiul, oul si un praf de sare. Amestecam ingredientele solide cu cele lichide. Punem cate 1 lingura din compozitie in 9 forme de hartie pentru briose. Punem deasupra cate o...
Desert tort cu crema de portocale si ciocolata neagra
Incepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem in trei parti. Pentru crema de portocale,...
Desert prajitura cu crema de merisoare si ciocolata alba
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se...
Desert fursecuri cu rom si cacao
Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc in care punem toate ingredientele, mai putin laptele si cacaua. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in doua parti. Amestecam cacaua cu laptele si framantam cu o parte din aluat. Intindem aluatul alb sub forma de sul cu o...
Desert prajitura cu crema de branza, mango si ananas
Punem la foc intr-o craticioara apa si zaharul. Amestecam pana zaharul s-a topit, dam jos si lasam sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei, punem uleiul, ouale, un praf de sare, omogenizam, apoi adaugam cacaua, praful de copt, bicarbonatul si cate putina faina. Cand aluatul este...
Desert biscotti cu alune, cafea si bucati de ciocolata
Cernem faina intr-un castron. Adaugam restul ingredientelor, mai putin alunele si ciocolata. Amestecam bine, pana obtinem un aluat omogen. Taiem ciocolata bucatele mici si sfaramam putin alunele. Le adaugam si pe acestea. Presaram putina faina pe un blat de lemn si punem compozitia. O...
Desert tort cu crema de mango si ananas-Reteta nr 400
Incepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate. Pentru crema, scurgem compotul...
Desert tarta cu mac si pere
Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron impreuna cu zaharul pudra si untul rece taiat cubulete. Framantam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il...
Desert tarta pufoasa cu fructe
Pregatim mai intai blatul. Separam ouale. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul. Cernem deasupra faina amestecata cu faina. Amestecam usor cu o spatula si turnam compozitia intr-o forma de tarta...
Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana
Pentru blat, punem la foc laptele, zaharul, untul si cacaua. Amestecam pana zaharul se topeste si amestecul se omogenizeaza. Dam jos, lasam sa se raceasca, adaugam galbenusurile, faina, bicarbonatul, omogenizam, apoi adaugam albusurile batute spuma tare. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de...
Desert rasucite cu dovleac
Intr-o craticioara, punem ingredientele pentru piure. Amestecam ocazional, la foc mic, pana dovleacul se inmoaie si zeama scade, apoi lasam piureul la racit. Intindem aluatul de foietaj de la frigider, pe un blat de lemn si il taiem cu un cutit ascutit in 9 parti. Ungem fiecare bucata cu piure...
Desert prajitura cu branza si mere
Mixam intr-un vas untul moale cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, uleiul si un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Curatam merele, le tocam cubulete si le stropim cu zeama de lamaie. Punem merele in compozitie si amestecam usor. Turnam...
Desert fursecuri cu rom si ciocolata
Mixam untul cu zaharul, adaugam pe rand ouale, apoi adaugam romul si faina amestecata cu cacao si praful de copt. Lasam aluatul la rec 1/2 de ora, apoi il intindem pe un blat de lemn cu ajutorul unui sucitor (grosimea trebuie sa fie cam 0,5 cm). Taiem aluatul in forma de pesti....
Desert tort de biscuiti (de post) cu stafide si gem de caise
Rupem biscuitii intr-un castron, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Oprim 3 biscuiti pe care ii maruntim ptr decor. Intr-o craticioara punem apa, zaharul, cacaua si o punem la foc. Dam cateva clocote, apoi stingem focul, adaugam margarina, esenta de rom, zaharul vanilat si stafidele....
Desert prajitura cu prune
Pregatim mai intai blatul 1. Mixam bine untul cu zahar si un praf de sare, apoi adaugam oul, zaharul vanilat si faina. Obtinem un aluat putin mai gros decat cel de chec, pe care il intindem cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10...
Desert prajitura cu smochine
Mixam bine toate ingredientele pentru blat.Daca este nevoie mai adaugam putina faina pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini. Spalam smochinele, le scurgem, le taiem coditele si le taiem felii. Mixam bine ouale intregi cu un praf de sare si zaharul, apoi adaugam smantana si zaharul...
Desert pepene galben umplut cu fructe
Spalam pepenele, il taiem pe jumatate si scoatem semintele. Cu o lingura scoatem miezul , iar jumatate il taiem cubulete. Piersicile le descojim si le taiem cubulete, banane o taiem felii subtiri, iar la visine scoatem samburii. Asezam toate fructele intr-un castron, iar deasupra...
Desert prajitura neagra cu caise
Separam ouale intregi. Mixam untul cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi adaugam cele 2 galbenusuri si romul. Batem albusurile (toate) spuma tare impreuna cu praful de sare. Amestecam faina cu cacao si praful de copt. Amestecam crema de unt cu amestecul de faina, apoi punem jumatate din...