ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI220
Retete / Aperitive / Garnituri

Oua cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2013

Facem un sos bechamel din 50 g unt, faina si lapte, condimentam si-l lasam deoparte. Intr-un vas mic punem ouale fierte si curatate, ciupercile feliate si calite in tigaie cu lingura de unt, acoperim cu sosul bechamel, deasupra parmezan si lasam la cuptor 20 minute. Servim imediat.

Foietaj cu carne - Melci cu carne

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2013

Calim in tigaie cu ulei usturoiul si ceapa tocata foarte marunt,adaugam carnea amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase; dupa ce si-a schimbat culoarea si a scazut sucul ce l-a lasat,adaugam vinul si lasam sa fiarba incet; dupa ce carnea este fiarta,dam deoparte,condimentam,adaugam...

Creier pane

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2013

Tinem creierul in apa rece10min apoi il oparim3-4min in apa cu 1lingura sare si 2linguri otet;strecuram,punem creierul intr-un vas si-l dam la frigider cateva ore sa se intareasca sa-l putem lucra;pregatim intr-un bol ouale batute,in altul faina iar in altul pesmetul amestecat cu praful de...

Cordon vert

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

Intr-un bol facem un amestec dintr-o legatura de patrunjel si cascaval taiat cubulete mici sau ras pe razatoarea cu ochiuri mari; punem acest amestec in buzunarele feliilor de carne condimentate,prindem cu scobitori,trecem carnea prin faina,ou batut apoi prin alunele maruntite amestecate cu...

Cordon feu

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

In buzunarele feliilor de carne condimentate cu sare si piper,punem cate 4flelii de salam iar in mijlocul lor 1felie de cascaval; prindem marginile cu scobitori,trecem carnea prin faina,ou batut,pesmet si le prajim in ulei mult,le scoatem pe hartie de bucatarie si le servim cu salata verde.

Cordon rouge

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

Ardeiul,rosia,busuiocul,spalate,taiate,le punem in blender si le tocam bine,adaugam ulei,sare,piper si dupa ce am obtinut un sos rasturnam intr-un bol;dam deoparte 2linguri din acest sos,restul amestecam cu 3/4din cantitatea de parmezan,umplem buzunarele feliilor de carne,prindem cu scobitori si...

Cordon bleu

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

Cotletul fara os pe care l-am folosit eu,il degresam,taiem felii potrivit de groase,cu un cutit bine ascutit facem cate un buzunar la fiecare felie. Condimentam carnea cu sare,piper,punem in buzunare cate 2felii de sunca,2felii de cascaval,prindem cu scobitori. Trecem carnea prin faina,ou...

Snitele cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2013

Carnea taiata potrivit de groasa,batute cu ciocanul de snitele,condimentate,le trecem prin cascaval apoi pri aluatul facut din oua,sare,piper,faina iar daca este prea gros,subtiem cu apa minerala,trecem apoi carnea prin pesmet si punem la prajit in mult ulei;le scoatem pe hartie de bucatarie si...

Mini quiche cu rosii si masline

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2013

Formele mici de tarte le capitonam cu foietaj,in interior punem bucatele de ton bine scurs,masline taiate fin,parmezan ras,impartim cu lingura amestecul de iaurt,oua si putin piper,deasupra felii de rosii,cate o frunza de busuioc si lasam la cuptor 30min Le servim imediat dat si reci sunt bune.

Musaca de vinete cu branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2013

Vinetele spalate,sterse,taiate rondele,presarate cu sare,le lasam sa se scurga apoi tamponate cu servetele le trecem prin faina,ou batut de doua ori apoi le punem in tava cu jumatate din suc de rosii,deasupra mult parmezan,bucatele de mozzarella,acoperim iar cu vinete si tot asa procedam pana...

Placinta dobrogeana

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2013

Facem un aluat de paine din faina,sare,drojdia dizolvata cu putina apa calda,adaugam ulei la framantat apoi lasam sa creasca Intr-un castron amestecam branzeturile cu 4oua Din aluat intindem cu sucitorul cate o foaie subtire,o ungem cu unt topit punem 3-4linguri de branza,rulam,incretim...

Tartelete cu branza si cimbru verde

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2013

Capitonam formele mici de tarte unse cu unt cu foietaj,ungem interiorul cu galbenus,punem in interior cate putin cimbru,cubulete de branza,2lingurite cu smantana,jumatati de cherry sau rondele de rosie,pudram cu sare si piper,acoperim cu cascaval ras(eu am avut feliat)si lasam la cuptor 15-20min...

Sufleu de conopida

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2013

Dovlecelul curatat de coaja,taiat,il punem la fiert cu buchetelele de conopida 20min.in apa cu sare;intr-un vas facem un sos bechamel din unt,faina,lapte,apoi dam deoparte; dupa ce conopida a fiert,strecuram,pasam cu blenderul apoi amestecam piureul cu sosul bechamel,adaugam...

Flan de spanac

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2013

Intr-un castron batem bine 2oua,adaugam smantana,spanacul bine spalat,oparit,bine scurs si taiat marunt,sare,piper;rasturnam in forma de tarta sau un vas termorezistent uns cu unt sau chiar vase mici,deasupra spargem restul de oua si dam la cuptor 30min. Servim flanul cald cu putin parmezan...

Minitarte cu legume

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2013

Ceapa tocata marunt o punem la calit in unt incins, adaugam ciupercile feliate iar dupa ce a scazut apa din ele adaugam dovlecelul taiat marunt la final sare, piper, jumatate din cascavalul ras, amestecam usor. In formele mici unse cu unt in care am pus cate o foaie de aluat, impartim...

Dovlecei cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2013

Dovlecelul spalat,sters,taiat in jumatate pe latime apoi jumatatile in felii subtiri pe lungime,le punem pe un fund de lemn,le pudram cu sare si le lasam 15-20min sa se scurga,apoi fiecare felie o trecem prin faina,ou batut,pesmet si le prajim in ulei incins;le scoatem pe prosoape de hartie...

Tarta cu cascaval afumat

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2013

Amestecam ingredientele pentru blat cu robotul sau cu mana, facem o sfera si o lasam la frigider 30minute. In acest timp, intr-un castron amestecam cascavalul ras, smantana amestecata cu lapte, sare, piper, ouale batute si ingredientele optionale. Aluatul il punem in tava de tarta si cu...

Tarta cu praz si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2013

Punem intr-un vas faina,margarina sau unt,sare 2-3linguri cu apa,1ou si amestecam bine;ungem cu unt forma de tarta apoi intindem aluatul in forma,intepam cu furculita si lasam forma acoperita cu un prosop in frigider 30min. Prazul taiat rondele fine,ceapa la fel,le calim in tigaie cu...

Drob retro

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2013

Intr-un castron amestecam conservele, ciupercile scurse si tocate, orezul fiert, ceapa si verdeata tocate marunt, 4 oua, sare, piper. Omogenizam totul foarte bine apoi punem compozitia in tavi cu hartie de copt, pe mijloc ouale ramase fierte si curatate, nivelam suprafata si dam la cuptor la foc...

Sufleu de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2013

Topim untul intr-un vas pe foc mic,adaugam faina,amestecam pana se omogenizeaza fara sa se arda,turnam laptele fierbinte,amestecam fara sa se formeze cocoloase,incorporam cascavalul ras si amestecam pana se topeste;dam vasul deoparte,adaugam galbenusurile pe rand amestecand energic dupa...

Turtata sandwich

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2013

Feliile de paine le decupam cu o forma, astfel eliminam coaja O forma de tort o tapetam cu folie alimentara, apoi cu felii de paine puse intercalat si lasam deoparte pana facem salatele Pentru salata de ou : punem intr-un bol ouale date pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugam restul...

Omleta cu cascaval si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2013

Intr-un bol amestecam ouale batute cu ceapa taiata marunt,de asemenea si mararul,cascavalul,sare,piper si rasturnam in tigaia cu unt incins;punem capac,lasam focul mic,dupa 5min.intoarcem omleta,dupa alte 5min,o rasturnam pe un platou,o rulam,facem cateva crestaturi unde punem intercalat rondele...

Omleta cu ceapa si marar

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2013

In tigaia cu ulei incins,doar inmuiem ceapa taiata marunt fara s-o rumenim,adaugam ouale batute cu un praf de sare,piper si mararul tocat marunt Punem capacul,lasam focul mic si dupa 3-4min intoarcem omleta,dupa alte 2min,o putem servi calda.

Aperitive cu clatite sarate

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2013

1-In tigaia cu unt calim spanacul taiat daca nu este impreuna cu usturoiul de asemenea taiat marunt;dupa ce nu mai lasa apa,dam deoparte si adaugam parmezanul,amestecam repede si umplem clatita apoi rulam impreuna cu cabanosul pus deasupra;punem clatita rulata pe o folie alimentara,o rulam din...

Tort de clatite sarate

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2013

Preparam mai intai clatitele si le tinem intr-o farfurie; Ardeiul taiat cubulete il oparim 3-4min dupa care scurs il punem intr-un castron impreuna cu branza dulce,cascavalul ras,branza telemea sfaramata cu furculita,sunca taiata cubulete si maslinele de asemenea;omogenizam bine...

Clatite cu bere

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2013

Intr-un castron facem aluatul de clatite din toate ingredientele apoi lasam sa se odihneasca 5min,dupa care facem clatitele. Pentru umplutura punem in tigaie jambonul taiat cubulete cu 1lingura de ulei(daca jambonul are grasime nu mai punem ulei)si-l calim, nu prea tare,adaugam branza taiata...

Ciuperci gratinate

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2013

Punem cartofii la fiert in apa cu sare; ciupercile feliate,le calim impreuna cu usturoiul tocat marunt iar la sfarsit condimentam cu sare si piper. In tava unsa cu ulei punem jumatate din cantitatea de cartofi taiati cubulete apoi jumatate din cantitatea de ciuperci,urmeaza restul de...

Tarta cu spanac si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2013

In castron amestecam faina, sare, praf de copt, apoi untul si dupa ce am obtinut un aluat nisipos, adaugam oul batut, facem o sfera si lasam sa se odihneasca 15 minute. Facem o foaie subtire, o punem in forma de tarta, o intepam cu o furculita si dam la cuptor 10 minute. Pentru umplutura...

Posetutele doamnei Udrea

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2013

Intindem putin aluatul, taiem dreptunghiuri de 5x10 cm. Felia de bacon o rulam, o punem pe aluat, unim capetele, iar deasupra lipim o fasie drept toarta la poseta; ungem cu ou deasupra si presaram cu susan; Le dam la cuptor 15-20 minute

Mozzarella pane

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2013

Branza o taiem in felii groase de 2degete,le mai uscam daca e cazul cu prosoape de hartie,apoi le trecem de 3ori prin ou batut apoi fulgi de cartofi si le punem la prajit in baie de ulei foarte incins cate 1min pe fiecare parte. Se servesc pe pat de salata verde stropita cu ulei de masline si...

Afisate 31 - 60 din 107 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Stii ca atunci cand erai copil, parintii tai se mutau foarte des dintr-o casa în alta? Dar tu i-ai gasit de fiecare data…...

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]