Tarta cu praz si ceapa

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 4358 vizualizari

 

Va recomand o reteta de tarta frantzuzeasca(de la mama ei!!)

 

INGREDIENTE

  • 500g praz
  • 5-6cepe mari
  • 200g faina integrala
  • 100g margarina
  • 1/4lsmantana
  • 1/4lapa
  • 2oua
  • 1praf de nucsoara
  • 1praf de piper de Cayenne
  • sare marina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz si ceapa:

Punem intr-un vas faina,margarina sau unt,sare 2-3linguri cu apa,1ou si amestecam bine;ungem cu unt forma de tarta apoi intindem aluatul in forma,intepam cu furculita si lasam forma acoperita cu un prosop in frigider 30min.

Prazul taiat rondele fine,ceapa la fel,le calim in tigaie cu 2-3linguri ulei de masline;separat amestecam smantana cu apa ramasa,al doi=lea ou,piper,sare,nucsoara,turnam peste praz,amestecam bine,rasturnam in forma,nivelam si lasam la cuptor 30-40min.

Se serveste rece cu ceva tot rece de baut!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

CookieMonster 1

17.05.2013, 13:22

ce bunatate, exact pe gustul meu

Rocsi 1

17.05.2013, 21:49

Faina!

danakarin 1

19.05.2013, 15:52

Bun de tot!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete