Tarta cu spanac si oua de prepelita

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2013 | 4783 vizualizari

 

Va recomand o delicioasa tarta!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 cana faina
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare
  • Umplutura
  • 250 g spanac congelat
  • 4 catei de usturoi
  • 100 g branza de capra
  • 12 oua de prepelita
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri parmezan
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si oua de prepelita:

In castron amestecam faina, sare, praf de copt, apoi untul si dupa ce am obtinut un aluat nisipos, adaugam oul batut, facem o sfera si lasam sa se odihneasca 15 minute. Facem o foaie subtire, o punem in forma de tarta, o intepam cu o furculita si dam la cuptor 10 minute.

Pentru umplutura punem untul intr-un vas pe foc mic, adaugam spanacul taiat daca nu este, usturoiul, iar dupa 2-3 minute dam vasul deoparte si amestecam cu smantana, branza data pe razatoare, 4 oua batute, 1 lingura de parmezan, piper, (sare nu e nevoie daca branza e sarata). Amestecam bine compozitia si o rasturnam in forma, deasupra presaram restul de parmezan si spargem ouale ramase. Dam la cuptor 30 minute, iar dupa ce s-a racit se poate servi.

TIPS-URI

1

aluatul se poate folosi si fara sa fie copt inainte

2

branza de capra poate fi inlocuita cu orice alta branza

3

parmezanul de asemenea poate fi inlocuit cu cascaval

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (13)

Teo 1

24.03.2013, 20:57

Tarta ta e grozava!ma gandesc la continut, dar si la aspect!

Rocsi 1

24.03.2013, 21:33

Irina 1

26.03.2013, 14:15

ce bina arata tarta cu ousoarele deasupra!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si iaurt