Curatam si spalam cartofii sub jet de apa rece.
Ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare la foc potrivit.
Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.
Calim cubuletele de ceapa si ardei in ulei cca 5 minute intr-o tigaie incapatoare.
Adaugam carnaciorii...
Curatam si spalam legumele.
Varza se toaca si se freaca putin cu sare pentru a se inmuia, apoi se caleste in 3 linguri de ulei. Amestecam din cand in cand, adaugam piper dupa gust si cimbru uscat.
Dupa ce a scazut apa lasata, adaugam jumatate din borcanul de salata de varza rosie....
Taiem carnatii bucati potrivite, ii crestam si ii prajim in tigaie antiaderenta, la foc potrivit pana se rumenesc dupa gust.
Curatam legumele. Le spalam in apa rece, le taiem pe fiecare dupa preferinta.
Punem intai ceapa la calit in 4 linguri ulei, cca 5minute.
Adaugam ardeii taiati...
Curatam cartofii si ustoroiul,ii taiem bucati si ii trecem prin robot. Inmuiem doua felii mari de paine neagra in apa rece, le stoarcem foarte bine, le trecem si pe acestea prin robot.
Amestecam carnea tocata cu 1 ou, 4 linguri de porumb dulce din conserva, 4 linguri de pesmet, sare, boia si...
Curatam ficatul de pielite si grasime, apoi il spalam in mai multe ape.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, apoi asezam ficatul spalat, piperam si il lasam la foc mic (cca 30 minute) pana scade apa lasata si se rumeneste (dupa prederinta;unii il prefera mai in sange, eu il las pana se...
Foile de vita si foile de varza le punem cu o zi inainte in apa cu sare, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper,2 linguri de otet pentru a le "mura" rapid.
Umplutura o preparam dupa cum urmeaza:
-tocam ceapa si ardeiul, le calim in ulei cca 5 minute, cat sa se inmoaie. Adaugam 1 lingura...
Spalam ardeii si ii curatam cu grija de cotoare, folosind un cutit ascutit cu lama subtire.
Carnea tocata se amesteca cu: 1 ceasca orez spalat,1 ou,1 lingurita de vegeta,1 ceapa tocata marunt,1 ardei tocat marunt,sare,piper, marar si cimbru dupa gust.
Umplem ardeii cu amestecul obtinut, din...
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja (in apa cu sare), pana patrunde usor furculita in ei.
Pieptul de pui se spala si se tamponeaza cu servetele absorbante.
Se taie felii cat mai subtiri, se condimenteaza cu sare, piper si praf de curry dupa gust.
Trecem feliile de pipet de pui...
Spalam carnea, o taiem felii de grosimea unui deget.
Din vin rosu, bere, pasta de tomate, usturoi granulat, rozmarin uscat, ierburi de Provence sare si piper dupa gus, facem un ameste prin care trecem feliile de carne.
Lasam carnea la marinat peste noapte la frigider.
A doua zi ungem o...
Pasta de naut preparata in casa: scurgem nautul din conserva, boabele le punem in robot impreuna cu morcovii fierti, uleiul, sare si piper dupa gust si mararul verde. Le mixam cateva secunde si obtinem o pasta gustoasa.
Punem carnea tocata intr-un castron, 2 oua, pasta de naut,sare si...
Prajim bucatelele de carnat separat intr-o craticioara pana rumenesc usor.
Cartofii si morcovii curatati, spalati si taiati bucati ii fierbem in apa cu sare pana intra furculita usor in ei.
Ungem o tava termorezistenta cu margarina, aszam bucatile de morcov si cartof, deasupra aszam fasiile...
Spalam carnea de pui si indepartam pielea.
Punem uleiul intr-o cratita, adaugam carnea, bibitele de mustar, ardeiul taiat fasii, dovlecelul taiat cubulete (daca nu are semintele prea mari puteti folosi si miezul dovlecelului, cu tot cu seminte, asa cum am procedat eu de data asta).
Adaugam...
Curatam ceapa, o spalam , o tocam si o punem la calit cca 5 minute. Intre timp spalam orezul in mai multe ape, apoi adaugam si orezul peste ceapa calita pentru alte 5 minute.
Dupa ce s-a racorit putin acest amestec, il punem peste carnea tocata, adaugam sare, piper, cimbru dupa gust,1 ou, 2...
Coastele afumate se spala sub jet de apa apoi se mai lasa in apa rece 10-15 minute (la desarat).
Prazul se curata, se spala si se taie rondele.
Asezam coastele intr-o tava de yena,pe pat de praz, presaram bobite de mustar si piper macinat, adaugam berea.
Acoperim tava cu staniol si dam...
Taiem carnea bucati potrivite ca marime si o punem la prajit in cateva linguri de ulei.
Intre timp curatam si spalam ceapa, apoi o taiem rondele.
O punem in cratita peste carne, adaugam 1 cana cu apa , condimente (sare si piper dupa gust) si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa si...
Spalam afumatura si o fierbem cca 20 minute separat.
Intre timp spalam si tocam varza si ceapa.
Slaninuta se taie cubulete marunte, se topeste in cratita la foc iute.
Cand s-a rumenit adaugam ceapa tocata, amestecam sa nu se arda, adaugam afumatura oparita in prealabil, punem pasta de...
Taiem pieptul de pui felii,le condimentam dupa preferinta (eu am folosit condiment la plic, din comert).
Incingem tigaia tip grill, asezam feliile de carne si le prajim pe ambele parti pana capata aspectul dorit (de gratar).
Eu am servit cu fasii de morcov,marar tocat si iaurt.
Un...
Am inceput cu pregatirea rulourilor astfel:
Pieptul de pui se spala si se taie degetele (12 bucatele am obtinut eu),apoi se condimenteaza dupa preferinta (eu am folosit condiment de pui din comert);
Feliile de bacon fiind mai lungi si destul de grase le-am impartit in 2, astfel ca la 12...
Taiem pulpa de porc felii (groase de un deget).
Batem feliile cu ciocanul de snitele pe ambele parti pana obtinem gosimea dorita.
Condimentam cu putina sare si un praf de piper alb.
Spargem ouale intr-un castronel, adaugam frunza uscata si zdrobita de telina, putina sare si piper,...
Indepartam pielea de pe pulpele de pui inferioare.
Curatam ceapa si morcovul, le spalam, apoi le taiem rondele (ceapa o taiem rondele mai subtiri, rondelele de morcov le taiem putin mai groase).
Asezam intr-o cratita ceapa si morcovul, punem deasupra lor ciocanelele, presaram sare si piper...
Spalam carnea si o taiem felii.
Ciupercile se curata si se spala. Coditele se toaca marunt, palariile se lasa intregi.
Ceapa se curata, se taie marunt. Se pune la calit in 3-4 linguri de ulei.
Carnea se aseaza in cratita peste ceapa sotata, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se...
Curatam si spalam legumele.Taiem legumele dupa preferinta si le asezam intr-un vas de yena.
Plpele se spala si se ung cu un strat generos de mustar+sare+piper, apoi se aseaza peste legume. Condimentam cu amestecul format din ingredientele enumerate mai sus.
Punem doua linguri de ulei,...
Curatam si spalam ciupercile. Le taiem in sferturi, le punem in cratita la foc mic, presaram putina sare si piper si lasam sascada apa.
Curatam prazul, il taiem rondele, apoi il punem in cratita peste ciuperci.
Dupa ce s-au calit legumele adaugam bucatile de carnati si lasam sa se prajeasca...
Spalam pulpele de pui si indepartam pielea de pe ele.
Spalam prazul si il taiem rondele.
Curatam ciupercile, le spalam si le taiem in jumatati sau sferturi (depinde de marimea lor)
Sotam prazul in 3 linguri de ulei, adaugam carnea de pui, boabele de mustar, ciupercile, sare si piper dupa...
Spalam carnea si o taiem felii.
Turnam vinul peste carne si punem din fiecare ingredient enumerat mai sus dupa preferinta, in functie de gust, cantitatile necesare.
Amestecam carnea cu vinul si aceste ingrediente, acoperim vasul cu folie alimentara si-l dam la rece pana a doua zi....
Taiem carnea felii, o punem intr-un vas de seara pana a doua zi sa se marineze in vin + sare + piper.
A doua zi lasam cateva minute carnea la scurs, eventual o asezam pe servetele absorbante.
Dupa ce s-a scurs lichidul, asezam feliile de carne pe tigaia tip grill si o prajim dupa...
Spalam carnea si o taiem felii potrivite. Ungem feliile cu ulei.
Usturoiul se curata de coaja si se taie rondele.
Intr-un castron de plastic preparam marinata: amestecam sosul de soia cu boabele de mustar si de piper.
Adaugam sare si piper dupa gust, foile de dafin, usturoiul taiat...
Spalam pieptul de porc,apoi il crestam bucati, lasand soricul intact (vezi foto).
Punem pieptul astfel crestat intr-o cratita, adaugam zeama de varza in care am pus boabele de mustar,piper si ienibahar si foaia de dafin.
Lasam sa fiarba la foc potrivit pana patrunde furculita usor in carne....
Spalam foarte bine pulpele de pui, apoi te taiem in doua.
Preparam sosul amestecant condimentele cu uleiul, apoi cu pasta de rosii si apa.
Ungem bine pulpele de pui cu acest sos, le asezam in forma de yena (care are si capac). Turnam berea peste pulpe, presaram busuioc si rozmarin uscat si...
Spalam carnea si o taiem bucatele.
Curatam ceapa si o taiem in sferturi.
Spalam, curatam si taiem ardeiul bucati.
Spalam frunzele de telina in mai multe ape si le trecem impreuna cu ceapa prin robot.
Calim amestecul obtinut impreuna cu ardeiul tocat in ulei, adaugam boabele de...
Mancare de cartofi si carnaciori oltenesti
Curatam si spalam cartofii sub jet de apa rece. Ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare la foc potrivit. Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Calim cubuletele de ceapa si ardei in ulei cca 5 minute intr-o tigaie incapatoare. Adaugam carnaciorii...
Varza a la Cluj
Curatam si spalam legumele. Varza se toaca si se freaca putin cu sare pentru a se inmuia, apoi se caleste in 3 linguri de ulei. Amestecam din cand in cand, adaugam piper dupa gust si cimbru uscat. Dupa ce a scazut apa lasata, adaugam jumatate din borcanul de salata de varza rosie....
Carnati albi cu legume la tigaie
Taiem carnatii bucati potrivite, ii crestam si ii prajim in tigaie antiaderenta, la foc potrivit pana se rumenesc dupa gust. Curatam legumele. Le spalam in apa rece, le taiem pe fiecare dupa preferinta. Punem intai ceapa la calit in 4 linguri ulei, cca 5minute. Adaugam ardeii taiati...
Chiftele la cuptor in camasa de susan
Curatam cartofii si ustoroiul,ii taiem bucati si ii trecem prin robot. Inmuiem doua felii mari de paine neagra in apa rece, le stoarcem foarte bine, le trecem si pe acestea prin robot. Amestecam carnea tocata cu 1 ou, 4 linguri de porumb dulce din conserva, 4 linguri de pesmet, sare, boia si...
Ficatei de pui cu garnitura de orez
Curatam ficatul de pielite si grasime, apoi il spalam in mai multe ape. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei, apoi asezam ficatul spalat, piperam si il lasam la foc mic (cca 30 minute) pana scade apa lasata si se rumeneste (dupa prederinta;unii il prefera mai in sange, eu il las pana se...
Sarmalute asortate
Foile de vita si foile de varza le punem cu o zi inainte in apa cu sare, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper,2 linguri de otet pentru a le "mura" rapid. Umplutura o preparam dupa cum urmeaza: -tocam ceapa si ardeiul, le calim in ulei cca 5 minute, cat sa se inmoaie. Adaugam 1 lingura...
Ardei umpluti in sos de rosii
Spalam ardeii si ii curatam cu grija de cotoare, folosind un cutit ascutit cu lama subtire. Carnea tocata se amesteca cu: 1 ceasca orez spalat,1 ou,1 lingurita de vegeta,1 ceapa tocata marunt,1 ardei tocat marunt,sare,piper, marar si cimbru dupa gust. Umplem ardeii cu amestecul obtinut, din...
Piept de pui cu nuca de cocos / garnitura de cartofi cu susan
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja (in apa cu sare), pana patrunde usor furculita in ei. Pieptul de pui se spala si se tamponeaza cu servetele absorbante. Se taie felii cat mai subtiri, se condimenteaza cu sare, piper si praf de curry dupa gust. Trecem feliile de pipet de pui...
Friptura marinata pe pat de sos rece din praz
Spalam carnea, o taiem felii de grosimea unui deget. Din vin rosu, bere, pasta de tomate, usturoi granulat, rozmarin uscat, ierburi de Provence sare si piper dupa gus, facem un ameste prin care trecem feliile de carne. Lasam carnea la marinat peste noapte la frigider. A doua zi ungem o...
Chiftele din carne cu naut in sos de spanac
Pasta de naut preparata in casa: scurgem nautul din conserva, boabele le punem in robot impreuna cu morcovii fierti, uleiul, sare si piper dupa gust si mararul verde. Le mixam cateva secunde si obtinem o pasta gustoasa. Punem carnea tocata intr-un castron, 2 oua, pasta de naut,sare si...
Legume la cuptor cu carnati
Prajim bucatelele de carnat separat intr-o craticioara pana rumenesc usor. Cartofii si morcovii curatati, spalati si taiati bucati ii fierbem in apa cu sare pana intra furculita usor in ei. Ungem o tava termorezistenta cu margarina, aszam bucatile de morcov si cartof, deasupra aszam fasiile...
Ciulama de pui cu dovlecel si praz
Spalam carnea de pui si indepartam pielea. Punem uleiul intr-o cratita, adaugam carnea, bibitele de mustar, ardeiul taiat fasii, dovlecelul taiat cubulete (daca nu are semintele prea mari puteti folosi si miezul dovlecelului, cu tot cu seminte, asa cum am procedat eu de data asta). Adaugam...
Sarmale
Curatam ceapa, o spalam , o tocam si o punem la calit cca 5 minute. Intre timp spalam orezul in mai multe ape, apoi adaugam si orezul peste ceapa calita pentru alte 5 minute. Dupa ce s-a racorit putin acest amestec, il punem peste carnea tocata, adaugam sare, piper, cimbru dupa gust,1 ou, 2...
Coaste la cuptor (in bere cu hrisca)
Coastele afumate se spala sub jet de apa apoi se mai lasa in apa rece 10-15 minute (la desarat). Prazul se curata, se spala si se taie rondele. Asezam coastele intr-o tava de yena,pe pat de praz, presaram bobite de mustar si piper macinat, adaugam berea. Acoperim tava cu staniol si dam...
Stufat de porc cu farfale
Taiem carnea bucati potrivite ca marime si o punem la prajit in cateva linguri de ulei. Intre timp curatam si spalam ceapa, apoi o taiem rondele. O punem in cratita peste carne, adaugam 1 cana cu apa , condimente (sare si piper dupa gust) si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa si...
Varza scazuta ( cu afumatura)
Spalam afumatura si o fierbem cca 20 minute separat. Intre timp spalam si tocam varza si ceapa. Slaninuta se taie cubulete marunte, se topeste in cratita la foc iute. Cand s-a rumenit adaugam ceapa tocata, amestecam sa nu se arda, adaugam afumatura oparita in prealabil, punem pasta de...
Piept de pui la tigaie grill
Taiem pieptul de pui felii,le condimentam dupa preferinta (eu am folosit condiment la plic, din comert). Incingem tigaia tip grill, asezam feliile de carne si le prajim pe ambele parti pana capata aspectul dorit (de gratar). Eu am servit cu fasii de morcov,marar tocat si iaurt. Un...
Rulouri din carne cu garnitura de morcovi
Am inceput cu pregatirea rulourilor astfel: Pieptul de pui se spala si se taie degetele (12 bucatele am obtinut eu),apoi se condimenteaza dupa preferinta (eu am folosit condiment de pui din comert); Feliile de bacon fiind mai lungi si destul de grase le-am impartit in 2, astfel ca la 12...
Snitele de porc
Taiem pulpa de porc felii (groase de un deget). Batem feliile cu ciocanul de snitele pe ambele parti pana obtinem gosimea dorita. Condimentam cu putina sare si un praf de piper alb. Spargem ouale intr-un castronel, adaugam frunza uscata si zdrobita de telina, putina sare si piper,...
Pulpe de pui cu hrisca
Indepartam pielea de pe pulpele de pui inferioare. Curatam ceapa si morcovul, le spalam, apoi le taiem rondele (ceapa o taiem rondele mai subtiri, rondelele de morcov le taiem putin mai groase). Asezam intr-o cratita ceapa si morcovul, punem deasupra lor ciocanelele, presaram sare si piper...
Tocanita de ciuperci cu carne de porc
Spalam carnea si o taiem felii. Ciupercile se curata si se spala. Coditele se toaca marunt, palariile se lasa intregi. Ceapa se curata, se taie marunt. Se pune la calit in 3-4 linguri de ulei. Carnea se aseaza in cratita peste ceapa sotata, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se...
Pulpe de pui pe pat de legume la cuptor
Curatam si spalam legumele.Taiem legumele dupa preferinta si le asezam intr-un vas de yena. Plpele se spala si se ung cu un strat generos de mustar+sare+piper, apoi se aseaza peste legume. Condimentam cu amestecul format din ingredientele enumerate mai sus. Punem doua linguri de ulei,...
Mancare de ciuperci,cu praz si carnati
Curatam si spalam ciupercile. Le taiem in sferturi, le punem in cratita la foc mic, presaram putina sare si piper si lasam sascada apa. Curatam prazul, il taiem rondele, apoi il punem in cratita peste ciuperci. Dupa ce s-au calit legumele adaugam bucatile de carnati si lasam sa se prajeasca...
Mancare de pui cu praz si ciuperci
Spalam pulpele de pui si indepartam pielea de pe ele. Spalam prazul si il taiem rondele. Curatam ciupercile, le spalam si le taiem in jumatati sau sferturi (depinde de marimea lor) Sotam prazul in 3 linguri de ulei, adaugam carnea de pui, boabele de mustar, ciupercile, sare si piper dupa...
Carne de porc marinata
Spalam carnea si o taiem felii. Turnam vinul peste carne si punem din fiecare ingredient enumerat mai sus dupa preferinta, in functie de gust, cantitatile necesare. Amestecam carnea cu vinul si aceste ingrediente, acoperim vasul cu folie alimentara si-l dam la rece pana a doua zi....
Gratar de porc pe tigaie grill
Taiem carnea felii, o punem intr-un vas de seara pana a doua zi sa se marineze in vin + sare + piper. A doua zi lasam cateva minute carnea la scurs, eventual o asezam pe servetele absorbante. Dupa ce s-a scurs lichidul, asezam feliile de carne pe tigaia tip grill si o prajim dupa...
Pulpa marinata la cuptor
Spalam carnea si o taiem felii potrivite. Ungem feliile cu ulei. Usturoiul se curata de coaja si se taie rondele. Intr-un castron de plastic preparam marinata: amestecam sosul de soia cu boabele de mustar si de piper. Adaugam sare si piper dupa gust, foile de dafin, usturoiul taiat...
Piept de porc fiert in zeama de varza
Spalam pieptul de porc,apoi il crestam bucati, lasand soricul intact (vezi foto). Punem pieptul astfel crestat intr-o cratita, adaugam zeama de varza in care am pus boabele de mustar,piper si ienibahar si foaia de dafin. Lasam sa fiarba la foc potrivit pana patrunde furculita usor in carne....
Pulpe de pui in sos de rosii
Spalam foarte bine pulpele de pui, apoi te taiem in doua. Preparam sosul amestecant condimentele cu uleiul, apoi cu pasta de rosii si apa. Ungem bine pulpele de pui cu acest sos, le asezam in forma de yena (care are si capac). Turnam berea peste pulpe, presaram busuioc si rozmarin uscat si...
Tocanita de porc cu ceapa si telina verde
Spalam carnea si o taiem bucatele. Curatam ceapa si o taiem in sferturi. Spalam, curatam si taiem ardeiul bucati. Spalam frunzele de telina in mai multe ape si le trecem impreuna cu ceapa prin robot. Calim amestecul obtinut impreuna cu ardeiul tocat in ulei, adaugam boabele de...