Curatam pulpele de piele, le spalam.
Curatam ceapa,mararul si ardeii, le spalam de asemenea.
Trecem ceapa si 3/4 din cantitatea de marar prin robot. Le calim la foc potrivit in 3 linguri de ulei.
Adaugam ardeiul taiat bucati, sare si piper dupa gust, carnea de pui si o cana cu apa....
Spalam legumele. Prazul se taie rondele, gogosarul se taie felii. Se calesc apoi in ulei.
Adaugam ciocanelele spalate, condimentam cu sare si piper, punem o cana cu apa peste carne si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 20 min.
Scurgem apa din borcanul de bambus feliat. Adaugam bambusul in...
Spalam franjurii si ii taiem bucati.
Condimentam carnea cu sare si piper si o punem la prajit intr-o cratita in 3 linguri de ulei (timp de 3 minute)
Ardeiul si prazul se spala si se taie bucati dupa preferinta, apoi se pun peste carne la foc. Adaugam o cana de apa, fasolea verde...
Spalam ficatul si il curatam de pielitele nedorite.
Legumele se curata, se spala si se trec prin robot (ceapa, ardeiul, usturoiul si rosiile).
Calim legumele maruntite in 3 linguri de ulei timp de 10 minute.
Adaugam ficatul spalat, completam cu 1 cana de apa, adaugam si frunza de telina...
Splam carnea, o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele.
Condimentam bucatile de carne pe ambele parti si le lasam cca 10 minute,intre timp preparam aluatul pentru pane.
Mixam cele 4 oua cu praful de copt, sarea, mararul verde tocat fin,macul. La final adaugam faina.
Incingem o...
Pieptul de pui se spala si se feliaza dupa preferita.
Dovlecelul se spala, se curta de coaja si se sareaza. Il lasam cca 10 min. intr-o strecuratoare sa-si lase apa. Dupa acest timp asezam feliile de dovlecel intr-o tigaie tip grill si le coacem pe ambele parti.
Pipetul de pui se...
Spalam pieptul de pui si il feliem dupa preferinta.
Prazul spalat se taie rondele; ardeiul rosu spalat se taie fasii.
Se calesc in ulei, se condimenteaza si apoi adaugam pieptul de pui feliat.
Punem o cana de apa si acoperim tigaia sa fiarba la foc mic pana scade apa.
Adaugam pasta de...
Eu am folosit carne congelata. Asadar: dezghetam carnea, o taiem bucati.
O prajim putin,pe ambele parti in 3 linguri de ulei, adaugam sare si piper dupa gust si 1 cana cu apa.Lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa. Gustam si daca mai necesita apa,completam. Carnea trebuie sa fie...
Spalam afumatura si o punem la fiert. Dupa cca 10 minute aruncam apa in care a fiert si o schimbam cu alta. Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Varza se toaca marunt (sau se da pe razatoarea cu ochiuri mari).
Se presara putina sare deasupra si se framanta putin cu mainile sa se inmoaie....
Spalam carnea si o taiem bucati.
Curatam si spalam ceapa si ardeii.
Ardeiul se taie bucati mari, ceapa se trece pein robot sa fie cat mai marunta.
Prajim timp de 10 minute carnea condimentata cu sare si piperf dupa gust in ulei.
Adaugam ardeiul si mai lasam la foc potrivit alte 5...
Spalam ardeii si scobim cotoarele si partea cu seminte.
Ciupercile se curata, se spala si se dau prin robot.
Acelasi lucru il facem si cu ceapa + legatura de marar.
Calim intr-o tigaie in 2 linguri de ulei ceapa timp de 5 min. apoi adaugam ciupercile, condimentam si lasam sa...
Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Dovlecelul il spalam si taiem doar capetele,il impartim in jumatate si scobim mijlocul cu semintele (pastram coaja daca nu este prea batran dovlecelul).
Trecem aceste legume prin robot si le calim in ulei,cca 10 minute.
Spalam rosiile, le zdrobim tot la...
Spalam pieptul de pui si il taiem felii.
Curatam,spalam si taiem legumele.
Ceapa si ardeiul se calesc in ulei (5 minute).
Se adauga pieptul de pui,se condimenteaza cu sare piper si ierburi de Provence.
Lasam sa se caleasca timp de 5 minute,apoi adaugam o cana cu apa, acoperim tigaia...
Spalam ficatul si il curatam de resturi (maruntaie nedorite).Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie fasii si se calesc impreuna in ulei timp de 10 minute. Adaugam ficatul de pui, il piperam si completam cu apa pana depaseste nivelul continutului din tigaie....
Spalam vanata, rosiile si pieptul de pui.
Feliem pieptul de pui, il saram, il piperam si il prajim in tigaie de tip grill pe ambele parti pana capata aspect de gratar.
Vanata se feliaza in felii de grosimea unui deget.
Prajim feliile de vinete in aceeasi tigaie (grill) nu inainte de a...
Spalam legumele, le taiem dupa preferinta.
Fasolea o fierbem separat timp de 10 min. in putina apa cu sare. O lasam apoi la scurs.
Spalam pieptul de pui si il taiem felii subtiri. Condimentam carnea cu sare si piper,apoi o prajim intr-o tigaie tip grill,pe ambele parti pana capata aspect de...
Spalam carnea si legumele.
Taiem feniculul bucati si il calim in ulei cca 3-4 minute. Adaugam carnea de pui si o acoperim cu apa (1 cana). Condimentam si lasam sa fiarba mancarea acoperita cu un capac cca. 15 minute.
Intoarcem carnea pe cealalta parte, adaugam rosiile taiate cubulete si...
Ne udam mainile cu apa si asezam pasta de mici in tigaia dry cooker,presand-o de peretii tigaii.
Punem capacul si lasam la foc mic, cca 10 min. Dupa scurgerea acestui timp intoarcem coronita sa se prajeasca si pe cealalta parte si o mai lasam 10 minute, tot la foc mic.
Servim cu garnitura....
Spalam legumele. Ceapa se toaca marunt. ardeii se taie feliute subtiri si se calesc in ulei.
Feliem ciupercile, le adaugam in tigaie (peste ceapa si ardei) si le condimentam, adaugam 1 pahar de apa si pulpele curatate de piele, le acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba la foc potrivit...
Curatam, spalam si taiem telina betigase. Incingem 20 ml ulei intr-o cratita mai adanca, calim cepele si ardeiul (tocate marunt). Cand devin sticloase adaugam telina si o cana de apa si lasam sa fiarba incet pana scade apa.Nu uitam sa condimentam iar la final sa adaugam verdeata tocata marunt....
Spalam pulpele de pui si le impartim in doua.
Curatam cepele, le tocam si le calim in ulei timp de 5 minute apoi adaugam sare si piper.
Asezam bucatile de carne peste ceapa, adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa.
La final adaugam verdeata tocata marunt....
Am taiat carnea felii subtiri, fara sa o mai "bat" asa cum fac in mod normal cand pregatesc snitele.
Ouale le-am amestecat cu praful de copt si susanul, am adaugat si sarea si piperul in respectivul amestec.
Am trecut feliile de carne prin ou, le-am dat apoi prin pesmet si le-am...
Am batut bucatile de carne intre folii, asa cum se pregatesc pentru snitzele. Am uns fiecare bucata de carne cu mustar, am asezat cate o bucata de carnat si una de cascaval, le-am condimentat iar apoi le-am rulat.
Rulourile se prind cu scobitori, se aseaza intr-un vas termorezistent, se...
Ciulama de pui
Curatam pulpele de piele, le spalam. Curatam ceapa,mararul si ardeii, le spalam de asemenea. Trecem ceapa si 3/4 din cantitatea de marar prin robot. Le calim la foc potrivit in 3 linguri de ulei. Adaugam ardeiul taiat bucati, sare si piper dupa gust, carnea de pui si o cana cu apa....
Mancare de pui cu bambus
Spalam legumele. Prazul se taie rondele, gogosarul se taie felii. Se calesc apoi in ulei. Adaugam ciocanelele spalate, condimentam cu sare si piper, punem o cana cu apa peste carne si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 20 min. Scurgem apa din borcanul de bambus feliat. Adaugam bambusul in...
Fasole verde scazuta
Spalam franjurii si ii taiem bucati. Condimentam carnea cu sare si piper si o punem la prajit intr-o cratita in 3 linguri de ulei (timp de 3 minute) Ardeiul si prazul se spala si se taie bucati dupa preferinta, apoi se pun peste carne la foc. Adaugam o cana de apa, fasolea verde...
Ficatei de pui in sos de ceapa
Spalam ficatul si il curatam de pielitele nedorite. Legumele se curata, se spala si se trec prin robot (ceapa, ardeiul, usturoiul si rosiile). Calim legumele maruntite in 3 linguri de ulei timp de 10 minute. Adaugam ficatul spalat, completam cu 1 cana de apa, adaugam si frunza de telina...
Snitele de porc
Splam carnea, o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele. Condimentam bucatile de carne pe ambele parti si le lasam cca 10 minute,intre timp preparam aluatul pentru pane. Mixam cele 4 oua cu praful de copt, sarea, mararul verde tocat fin,macul. La final adaugam faina. Incingem o...
Piept de pui si dovlecel la tigaie grill
Pieptul de pui se spala si se feliaza dupa preferita. Dovlecelul se spala, se curta de coaja si se sareaza. Il lasam cca 10 min. intr-o strecuratoare sa-si lase apa. Dupa acest timp asezam feliile de dovlecel intr-o tigaie tip grill si le coacem pe ambele parti. Pipetul de pui se...
Tocanita din piept de pui cu praz
Spalam pieptul de pui si il feliem dupa preferinta. Prazul spalat se taie rondele; ardeiul rosu spalat se taie fasii. Se calesc in ulei, se condimenteaza si apoi adaugam pieptul de pui feliat. Punem o cana de apa si acoperim tigaia sa fiarba la foc mic pana scade apa. Adaugam pasta de...
Carne de porc cu pilaf de orez
Eu am folosit carne congelata. Asadar: dezghetam carnea, o taiem bucati. O prajim putin,pe ambele parti in 3 linguri de ulei, adaugam sare si piper dupa gust si 1 cana cu apa.Lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa. Gustam si daca mai necesita apa,completam. Carnea trebuie sa fie...
Varza scazuta cu afumatura
Spalam afumatura si o punem la fiert. Dupa cca 10 minute aruncam apa in care a fiert si o schimbam cu alta. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Varza se toaca marunt (sau se da pe razatoarea cu ochiuri mari). Se presara putina sare deasupra si se framanta putin cu mainile sa se inmoaie....
Tocanita din carne de porc cu ardei
Spalam carnea si o taiem bucati. Curatam si spalam ceapa si ardeii. Ardeiul se taie bucati mari, ceapa se trece pein robot sa fie cat mai marunta. Prajim timp de 10 minute carnea condimentata cu sare si piperf dupa gust in ulei. Adaugam ardeiul si mai lasam la foc potrivit alte 5...
Ardei umpluti
Spalam ardeii si scobim cotoarele si partea cu seminte. Ciupercile se curata, se spala si se dau prin robot. Acelasi lucru il facem si cu ceapa + legatura de marar. Calim intr-o tigaie in 2 linguri de ulei ceapa timp de 5 min. apoi adaugam ciupercile, condimentam si lasam sa...
Copanele de pui in sos de dovlecel
Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Dovlecelul il spalam si taiem doar capetele,il impartim in jumatate si scobim mijlocul cu semintele (pastram coaja daca nu este prea batran dovlecelul). Trecem aceste legume prin robot si le calim in ulei,cca 10 minute. Spalam rosiile, le zdrobim tot la...
Piept de pui cu legume scazute
Spalam pieptul de pui si il taiem felii. Curatam,spalam si taiem legumele. Ceapa si ardeiul se calesc in ulei (5 minute). Se adauga pieptul de pui,se condimenteaza cu sare piper si ierburi de Provence. Lasam sa se caleasca timp de 5 minute,apoi adaugam o cana cu apa, acoperim tigaia...
Ficatei de pui cu piure de cartofi
Spalam ficatul si il curatam de resturi (maruntaie nedorite).Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie fasii si se calesc impreuna in ulei timp de 10 minute. Adaugam ficatul de pui, il piperam si completam cu apa pana depaseste nivelul continutului din tigaie....
Piept de pui cu vinete la gratar
Spalam vanata, rosiile si pieptul de pui. Feliem pieptul de pui, il saram, il piperam si il prajim in tigaie de tip grill pe ambele parti pana capata aspect de gratar. Vanata se feliaza in felii de grosimea unui deget. Prajim feliile de vinete in aceeasi tigaie (grill) nu inainte de a...
Gratar din piept de pui cu legume la tigaie
Spalam legumele, le taiem dupa preferinta. Fasolea o fierbem separat timp de 10 min. in putina apa cu sare. O lasam apoi la scurs. Spalam pieptul de pui si il taiem felii subtiri. Condimentam carnea cu sare si piper,apoi o prajim intr-o tigaie tip grill,pe ambele parti pana capata aspect de...
Mancare de pui cu fenicul
Spalam carnea si legumele. Taiem feniculul bucati si il calim in ulei cca 3-4 minute. Adaugam carnea de pui si o acoperim cu apa (1 cana). Condimentam si lasam sa fiarba mancarea acoperita cu un capac cca. 15 minute. Intoarcem carnea pe cealalta parte, adaugam rosiile taiate cubulete si...
Coronita din pasta de mici
Ne udam mainile cu apa si asezam pasta de mici in tigaia dry cooker,presand-o de peretii tigaii. Punem capacul si lasam la foc mic, cca 10 min. Dupa scurgerea acestui timp intoarcem coronita sa se prajeasca si pe cealalta parte si o mai lasam 10 minute, tot la foc mic. Servim cu garnitura....
Mancare de pui cu ciuperci
Spalam legumele. Ceapa se toaca marunt. ardeii se taie feliute subtiri si se calesc in ulei. Feliem ciupercile, le adaugam in tigaie (peste ceapa si ardei) si le condimentam, adaugam 1 pahar de apa si pulpele curatate de piele, le acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba la foc potrivit...
Mancare de telina,orez si kaizer
Curatam, spalam si taiem telina betigase. Incingem 20 ml ulei intr-o cratita mai adanca, calim cepele si ardeiul (tocate marunt). Cand devin sticloase adaugam telina si o cana de apa si lasam sa fiarba incet pana scade apa.Nu uitam sa condimentam iar la final sa adaugam verdeata tocata marunt....
Tocanita de pui cu ceapa
Spalam pulpele de pui si le impartim in doua. Curatam cepele, le tocam si le calim in ulei timp de 5 minute apoi adaugam sare si piper. Asezam bucatile de carne peste ceapa, adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa. La final adaugam verdeata tocata marunt....
Snitele la cuptor
Am taiat carnea felii subtiri, fara sa o mai "bat" asa cum fac in mod normal cand pregatesc snitele. Ouale le-am amestecat cu praful de copt si susanul, am adaugat si sarea si piperul in respectivul amestec. Am trecut feliile de carne prin ou, le-am dat apoi prin pesmet si le-am...
Rulouri de carne cu sos de cascaval si bere neagra
Am batut bucatile de carne intre folii, asa cum se pregatesc pentru snitzele. Am uns fiecare bucata de carne cu mustar, am asezat cate o bucata de carnat si una de cascaval, le-am condimentat iar apoi le-am rulat. Rulourile se prind cu scobitori, se aseaza intr-un vas termorezistent, se...