publicat la 11.05.2014
publicat la 09.05.2014
publicat la 05.05.2014
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Rulouri din piept de pui
Spalam pieptul de pui si il stergem cu un prosop absorbant de bucatarie.Il taiem felii subtiri si il batem usor cu ciocanul de snitele.Cascavalul il taiem sub forma de bastonase de circa 1 cm grosime. Condimentam cu un praf de sare.Pe masa de lucru,asezam baconul taiat in felii...
Pui cu sos de rosii si cartofi la cuptor
Taiem pulpele de pui,le spalam si le uscam cu un prosop absorbant.Le condimentam cu sare si piper.Cartofii se curata si se taie in patru pe lungime.Intr-o tava mai inalta punem uleiul,pulpele de pui,cartofii si apa.Presaram cimbru si piper,apoi acoperim vasul si il dam la cuptor la foc...
Dovlecei umpluti
Intr-un castron punem carnea tocata. Spalam orezul, il scurgem bine si il adaugam peste carne. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei pana devine sticloasa. Dupa ce s-a calit o adaugam peste carnea tocata. Adaugam sare si piper dupa gust. Intre timp dovleceii se curata de coaja, se taie pe...
Varza calita, cu afumatura
Desfacem varza frunza cu frunza si o punem un apa rece circa 30 de minute.Scurgem de zeama si tocam varza marunt,fideluta.Kaiserul se taie in felii mai maricele.Intr-un vas (al meu a fost de lut),punem un rand de varza,piper,cimbru,foi de dafin si jumatate din cantitatea de kaiser.Punem restul de...
Tandori chicken si curry cu legume
Tandori chicken: Se incalzeste cuptorul la 220 grade,se spala bucatile de pui si se pun la uscat pe servetele.Se pun bucatile de pui intr-un castron si se pune peste ele putina lamaie, apoi se ung pe toate partile cu pudra tandoori, sare si se pun apoi in iaurt.Se aseaza bucatile de pui...
Chiftelute
Se da prin masina de tocat carnea de porc.Dam prin masina si ceapa,felia de paine inmuiata in apa si stoarsa si cartoful pentru a fi mai pufoase.Adaugam oul, verdeata tocata marunt,sare si piper dupa gust.Usturoiul il pisam bine si il adaugam in compozitia de carne. Formam mici bilute,pe care...
Aripioare de pui cu sos de telina
Curatam aripioarele,le parlim la flacara aragazului,apoi le spalam si le scurgem.Le punem intr-un castron si turnam peste ele berea,otetul,si uleiul.Adaugam apoi ceapa si usturoiul tocate marunt,cimbrul,coriandrul,ghimbirul,sare si piper dupa gust. Amestecam bine si dam castronul la frigider...
Tocanita cu afumatura
Se spala,se curata si se taie julien legumele.Scaricica de porc o taiem bucati si o spalam. Cartofii se curata,se spala si se taie cubulete.Punem la calit ceapa,apoi adaugam morcovul si la sfarsit ardeii. Cand toate au devenit sticloase se adauga carnea,apa cat sa le cuprinda si se da la...
Ficatei cu mamaliguta
Ficateii se spala in apa rece,se curata de pielite,apoi se pun in lapte si se lasa circa 1 ora. Tocam ceapa solzisori si o punem la calit.Cand a devenit sticloasa se adauga ficateii si se lasa sa se rumeneasca usor. Se adauga boiaua,cimbrul,busuiocul,sarea,apa iar la sfarsit paharul cu vin...
Carnaciori melc la gratar
Carnaciorii se taie in bucati de circa 20 cm. Se ruleaza sub forma de melc.Se prind cu betisoare pentru frigarui pentru a nu se desface in timpul prepararii. Se pun pe gratarul incins.Se rumenesc bine pe ambele parti.Cand sunt gata se servesc alaturi de diverse garnituri. Pofta buna!
Musaca de cartofi
Punem cartofii la fiert in coaja dupa ce i-am spalat bine.Intre timp pregatim umplutura:tocam ceapa marunt si o punem la calit in doua linguri de ulei. Cand a devenit sticloasa,adaugam carnea tocata si lasam la foc domol pana scade bine.Se potriveste cu sare si piper dupa gust.Dupa ce s-a...
Crema de ciuperci cu pui
Se curata ciupercile,se spala se taie si se pun la fiert (doar 1,2kg),in 2 litri de apa si o lingurita de sare. Dupa ce au fiert bine ciupercile,le scurgem de apa (nu aruncam apa),si cu ajutorul unui blender facem din acestea o crema. Adaugam din apa cat sa arate ca o ciulama mai groasa....
Ciocanele in vas roman
Se spala ciocanelele si se sterg cu un prosop absorbant.Se condimenteaza cu sare si condimente. Cartofii se curata si se pun intregi daca sunt mai mici,sau se taie pe jumatate daca sunt mai mari. Se pune un pic de ulei pe fundul vasului,apoi se pun cartofii sarati,peste care adaugam...
Papricas de pui
Ardeiul se coace,se curata si se taie cubulete.Rosiile se oparesc si se curata de pielite.Se mixeaza pana devin suc. Se pun copanele la prajit in ulei incins.Ceapa se toaca si se pune la calit.Cand este usor rumenie se adauga ardeii si sucul de rosii. Se pun copanele peste ardei,se adauga...
Tochitura cu mamaliguta
Se spala carnea si se taie cubulete.Kaizerul si carnatii se taie si ele. Intr-o tigaie prajim pe rand,carnea,carnatii si kaizerul. Ceapa se taie solzisori si se caleste putin.Se adauga peste ceapa,carnea,carnatii si kaizerul. Rosiile se oparesc si se mixeaza pana devine suc.Se adauga...
Ardei umputi
Se spala ardeiul se curata de cotoare si se lasa la scurs.Rosiile se spala.Se opresc 2-3 rosii iar restul ,se oparesc si se curata de pielite.Se mixeaza pana devin o pasta.Orezul se spala si se lasa la scurs. Se taie ceapa marunt si se caleste.Se adauga orezul.Intr-un castron se pune carnea...
Ficatei cu ciuperci
Ficateii se spala si se curata de pielite.Se dau prin putina faina si se prajesc. Ceapa se taie cubulete,la fel si ciupercile. Se pune ceapa la calit in ulei iar cand s-a rumenit se adauga ciupercile. Se pun si ficateii,peste care se adauga supa de pui.Se adauga sare,foi de dafin,piper...
Rulada din piept de pui cu ardei si kaiser
Se spala pieptul si se lasa la scurs pe un prosop absorbant. Ardeiul se taie pe jumatate.Kaizerul se taie feliute. Se taie pieptul de pui pe jumatate.In interiorul pieptului se face un portofel. Peste ardei se pune feliile de kaizer,si se ruleaza.Se pune ardeiul in interiorul pieptului....
Platou asortat
Se spala carnea si se lasa la scurs. Se sareaza si se condimenteaza. Se lasa 30 minute la frigider sa se patrunda bine aromele. Se pune apoi pe gratarul incins,si se rumeneste bine pe ambele parti....
Chiftelute marinate
Se dau prin masina de tocat carnea,ceapa,painea inmuiata in lapte si stoarsa.Se adauga ouale,usturoiul pisat,sare,piper,mararul verde. Se fac bilute care se tavalesc prin faina.Se prajesc in uleiul bine incins,pe ambele parti.Cine are bebe mic poate inlocui carnea amestec cu carnita de pui,iar...
Tocanita de ceapa cu pui
1.Se curata ceapa si se spala.Carnea de pui se spala si se usuca cu un prosop absorbant.Se rumeneste carnea de pui pana devine usor aurie. 2.Ceapa curatata si spalata se taie cubulete sau se da pe razatoare.Se caleste in cele 3 linguri de ulei.Cand a devenit sticloasa si transparenta se adauga...
Mancarica de fasole galbena cu carne
1.Se curata fasolea de ate,se rupe in marimea dorita si se spala.Carnea se spala si se taie cubulete. 2.Se pune carnea sa se rumeneasca usor impreuna cu uleiul.Intre timp morcovii se taie feliute,ceapa se taie cubulete.Rosiile se toaca cubulete sau se pot da prin robot. 3.Cand...
Sarmalute in foi de varza murata
Se toaca carnea si slanina.Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie sa se caleasca.Orezul se spala in mai multe ape si se adauga peste ceapa calita.Adaugam si lingurita de boia si mestecam bine. Carnea se pune intr-un castron mai inalt.Se adauga ceapa calita,sare,piper si amestecam bine....
Varza cu kaizer
Varza se taie marunt,si se freaca cu 1 lingura rasa de sare. Intre timp se feliaza kaizerul cat de gros doreste fiecare si se caleste.Se adauga varza si se pune la fiert. Cand este aproape fiarta se adauga pasta de tomate si piperul.Se mai da in cateva clocote (4-5 minute),mestecand...
Ostropel de pui
Se spala ciocanelele de pui si se sterg cu hartie absorbanta.Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si ele cubulete.Uleiul se pune intr-o cratita la incins. Carnea de pui se sareaza si se pune sa se rumeneasca .Cand s-a rumenit se adauga paharul cu vin si se mai lasa 10 minute acoperite.Dupa...