Aripioare de pui cu sos de telina

de Laly in Pui, 14 Noi 2010 | 8329 vizualizari

 

Sursa:Bucataria pentru toti.

 

INGREDIENTE

  • 20 aripioare de pui
  • 300 ml bere
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri otet de vin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 150 gr faina
  • 200 gr pesmet
  • 2 oua mai mari
  • ulei pentru prajit
  • sare,piper

Pentru sosul de telina:

  • 1 telina mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 100 ml smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui cu sos de telina:

Curatam aripioarele,le parlim la flacara aragazului,apoi le spalam si le scurgem.Le punem intr-un castron si turnam peste ele berea,otetul,si uleiul.Adaugam apoi ceapa si usturoiul tocate marunt,cimbrul,coriandrul,ghimbirul,sare si piper dupa gust.

Amestecam bine si dam castronul la frigider pentru 3 ore.Dupa ce au stat la marinat aripioarele se scot si le scurgem bine.

Trecem aripioarele prin faina,oul batut si apoi prin pesmet.Le prajim in uleiul incins pana devin rumene.Le scoatem pe servetele absorbante si le lasam sa se scurga de surplusul de ulei.

Pentru sosul de telina:Radem telina cat mai fin.Pisam bine usturoiul si il adaugam peste telina.Frecam ingredientele cu o lingura de lemn,turnand putin cate putin ulei ca la maioneza.Cand am terminat de adaugat tot uleiul,condimentam daca mai este necesar,apoi adaugam smantana.

Servim aripioarele calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu sos de telina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui, telina si praz