Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI164
Retete

Ciorba de pui (de tara) cu taietei de casa

In Ciorbe la 6 Mai 2011

Spalam carnea in apa rece si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt si le adaugam in ciorba, impreuna cu delikatul, cand carnea a  fiert suficient de bine....

Omleta cu marar

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2011

Adaugam condimentele, mararul tocat si branza rasa in ouale "desfacute". Omogenizam compozitia si o punem la copt intr-o tigaie cu fundul gros, si unsa in prealabil cu ulei sau unt, pentru a nu se arde. Cand omleta incepe sa se prinda de tigaie, cu o spatula de lemn, introdusa pana in...

Salata de icre de stiuca

In Peste la 6 Mai 2011

Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei, treptat (ca si la maioneza) si amestecam continuu cu o lingura de lemn Cand icrele se inmultesc si capata...

Paella cu pui

In Pui la 6 Mai 2011

Punem uleiul la incins, adaugam copanelele si le lasam sa se rumeneasca usor.  Curatam ardeiul si rosiile de seminte, si, impreuna cu ceapa, le taiem cuburi, pe care le vom pune apoi peste carne, la rumenit. Adaugam  boabele de mazare si de fasole, si condimentele - boia, curry,...

Crema de zahar ars cu capsuni

In Prajituri la 4 Mai 2011

Spalam capsunile si le lasam sa se scurga, dupa care le pudram cu zahar si le pastram la rece. Preincalzim cuptorul, timp in care punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 10 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa...

Rasol de peste

In Peste la 4 Mai 2011

Punem la fiert legumele, taiate cuburi, in apa cu sare.  Cand au fiert suficient de bine adaugam pestele (portionat) impreuna cu boabele de piper, sarea, rozmarinul si oregano. Optional putem adauga si 2 linguri de otet. Pestele are nevoie de aproximativ 10 minute pentru a fierbe Se...

Ardei umpluti cu carne

In Porc la 4 Mai 2011

Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la varf. Se curata ceapa, se spala, se taie felii si se caleste impreuna cu sosul de tomate/bulionul in ulei, adaugandu-se orezul. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, ouale batute spuma, verdeata, sarea si piperul. Se...

Zacusca

In Mancaruri de post la 4 Mai 2011

Tocam ceapa si gogosarii/ardeii marunt, se calesc bine in ulei, dupa care se adauga vinetele tocate (coapte in prealabil).  Se fierb pana capata consistenta. Se serveste cu o salata de ardei copti! Pofta buna!

Cookies cu nuci si ciocolata

In Prajituri la 4 Mai 2011

Mixam ouale impreuna cu sarea, esentele si zaharul, inclusiv cel vanilat, pana cand compozitia devine spumoasa si isi dubleaza volumul. (daca aveti timp mai mult, mixati intai galbenusurile impreuna cu zaharul si adaugati apoi albusurile batute spuma). Adaugam apoi faina cernuta si praful...

Prajitura cu nuca de cocos

In Prajituri la 4 Mai 2011

Spargem nuca de cocos , lasam sa se scurga laptele din interior, iar apoi  scoatem miezul si il dam pe razatoare. Fulgii obtinuti ii amestecam cu zahar si cu faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam apoi laptele si esentele de vanilie, omogenizand compozitia. Pregatim tava...

Tort cu capsuni

In Torturi la 3 Mai 2011

Curatam capsunile, le spalam si le pudram cu zahar vanilat. Le pastram la rece pana cand ornam tortul. Modul de pregatire a cremei: Pregatim budinca de capsuni si o lasam sa se raceasca. Mixam frisca impreuna cu esentele si cu sucul de lamaie, si apoi, pregatim gelatina, pe care o vom...

Ciuperci prajite

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2011

Spalam ciupercile dupa care le punem la scurs pe o farfurie. Punem cateva linguri de ulei intr-o tigaie si cand se incinge asezam ciupercutele condimentate dupa gust. Acoperim tigaia cu un capac si le lasam la foc potrivit pana cand se rumenesc. Cand ciupercile sunt rumenite,  adaugam...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2011

Curatam ciupercile, le indepartam coditele, le spalam si le punem intr-o sita sa se scurga de apa. Separat, tocam coditele  impreuna cu ceapa, mararul, ardeiul, rosia, kaiserul si cele 100 g de cas. Le calim intr-o tigaie cu putin ulei pentru 5-10 minute, adaugam apoi vinul, condimentele...

Pizza

In Pizza la 30 Apr 2011

Mod de pregatire: Punem faina intr-un bol si adaugam sarea si uleiul. Separat, intr-un alt bol, punem apa care trebuie sa fie calduta si adaugam drojdia amestecata cu zaharul. Se lasa la dospit pana dispar toate bulele de spuma (15-20 de minute ar trebui sa  fie suficiente), dupa...

Tochitura ca la Mama acasa

In Porc la 30 Apr 2011

  Mod de preparare: Carnea, spalata si taiata cuburi potrivit de mari, o punem la prajit intr-o tigaie (mai inalta) cu putin ulei si cu 2 pahare cu apa. Lasam carnea sa fiarba pana cand apa scade in totalitate si ramane doar grasimea (daca este necesar, carnea nu e patrunsa,...

Tochitura dobrogeana

In Porc la 30 Apr 2011

  Jumatate din cantitatea de usturoi si ceapa se curata si se taie julien, dupa care se pun la rumenit in cele doua linguri de ulei.  Cand devin translucide se pot adauga carnatii si carnea. Se presara condimentele (dupa gust, dar nu prea multe pentru ca altfel mancarea va avea...

Peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

In Peste la 29 Apr 2011

Mai intai se curata pestii de solzi, iar cu ajutorul unui cutit, ii curatam in interior; ii spalam bine si ii punem la scurs in strecuratoare. Ii putem gati intregi sau taiati bucati (daca pestii sunt prea mari, necesita taierea in bucati, pentru a fi patrunsi in intregime)....

Ficatei de pui cu legume sote

In Ficat la 29 Apr 2011

Spalam si curatam ficateii, ii lasam intr-o sita pentru a se scurge de apa si apoi ii punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Intre timp, spalam si curatam legumele, le taiem cuburi si  le punem la fiert in apa cu putina sare. Cand ficateii sunt gata ii asezam pe un platou...

Ficatei de pui cu bacon

In Ficat la 29 Apr 2011

Se spala si se curata ficateii, se condimenteaza, apoi se impacheteaza in felii subtiri de slaninuta ori bacon. Pachetele formate se prind cu o scobitoare si se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Se pot servi ca aperitiv, cu parmezan ras, sau,...

Tocanita de ciuperci cu carne

In Porc la 29 Apr 2011

Tocam ceapa si ardeiul rosu si le punem la calit in cele 5 linguri de ulei. Intre timp, spalam bine carnea, o taiem cuburi si o punem la calit alaturi de ceapa si ardei pentru aproximativ 30 de minute (cratita sa fie acoperita cu un capac). Cand carnea este pe jumatate fiarta, adaugam...

Ghiveci cu legume si piept de pui

In Pui la 29 Apr 2011

Prajim pieptul de pui timp de 15 minute pana s-a rumenit usor, fara a il usca!,  adaugam ceapa si o calim impreuna cu carnea, iar apoi adaugam legumele (taiate in cuburi mari) si condimentele. Din acest moment e de preferat sa nu se mai intervina deloc si sa lasam totul la foc...

Spanac cu orez

In Mancaruri de post la 27 Apr 2011

Curatam orezul si il punem la fiert pentru 20 de minute. Separat, tocam ceapa marunt si o punem la calit, in ulei,  impreuna cu bulionul. Cand devine translucida,  adaugam spanacul curatat si spalat bine. Lasam sa fiarba impreuna 10 minute dupa care adaugam orezul si condimentam dupa...

Drob de Paste

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Fierbem ficatul si pipotele, dupa care le tocam marunt impreuna cu verdeturile. Potrivim de sare si piper, adaugam ouale batute usor si omogenizam compozitia. Umplem, pe sfert, o tava de ena, adaugam ouale fierte (tari) si deasupra, din nou, umplutura de drob. Le punem la cuptor pentru...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2011

Batem ouale impreuna cu laptele,  sarea si piperul.   Cernem, in ploaie, faina si praful de copt, si omogenizam compozitia. Adaugam sunculita, maslinele si ardeiul taiate marunt, omogenizam, si, cu o lingurita umplem formele de copt. (optional putem adauga un cub de cascaval)...

Oua de Paste

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2011

Degresam ouale prin spalarea cu un detergent de vase, avand grija ca ulterior sa le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, acoperite cu apa,  la foc potrivit, avand grija sa nu se sparga. Punem apoi vopseaua intr-un vas cu un amestec de otet (4-5 linguri) si un 1 litru apa...

Tocanita de cartofi

In Mancaruri de post la 20 Apr 2011

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cele 2-3 linguri de ulei. Cand devine translucida adaugam bulionul/sucul de rosii, o lasam sa dea in clocot si apoi o stingem cu un litru de apa fierbinte. Adaugam cartofii taiati cuburi si ii lasam sa fiarba la foc potrivit pana cand tocanita are aspect...

Ciorba de cartofi

In Ciorbe la 20 Apr 2011

Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte. Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se...

Sunca condimentata

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2011

Batatorim fasia de carne (ca la snitele), o punem peste bucata de slanina si le condimentam din plin, dupa gust, bineinteles! Rulam slanina si o legam bine cu o sforicica, pentru a nu se desprinde carnea. O punem apoi la fiert in zeama de varza atat timp cat consideram necesar. O servim doar...

Salata cu ton

In Salate la 18 Apr 2011

Marul, morcovul, telina si pastarnacul le dam pe razatoare, iar celelalte legume le taiem in felii subtiri. Intr-un bol adaugam pe rand, cate un strat din fiecare ingredient, iar la final potrivim de sare, de ulei de masline si suc de lamaie, amestecand cu grija. Se serveste rece. Sa...

Pulpe aromate in sos de rosii

In Pui la 14 Apr 2011

Spalam bine pulpele de pui si le condimentam, din plin, cu sare, chili, foi de dafin, tarhon, oregano si rozmarin.  Intr-o tava in care am adaugat o cana cu apa si uleiul asezam pulpele condimentate impreuna cu ciupercile intregi, morcovii taiati rondele, ceapa  si  usturoiul...

Afisate 571 - 600 din 650 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Mai bine burtos de la bere decât cocoșat de la muncă!Nu?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]