Punem fasolea la fiert intr-o oala de 2 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data. Dupa ce fasolea a fiert bine o spalam in apa rece pentru a o curata de cojile desprinse si o pasam cu ajutorul blender-ului impreuna cu sarea/delikatul. Adaugam apoi usturoiul pisat cu putin...
Curatam si spalam pulpele de pui (le lasam intregi sau le taiem in jumatate), le condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care le punem la cuptor intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa cuprinda continutul. Asezam tava la cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ doua ore, adaugand...
Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. Intre timp, dupa ce carnea a fiert, adaugam legumele, tocate marunt....
Incepem prin a topi ciocolata in cele 50 gr de lapte (in bain-marie) si dupa ce se raceste complet, o incorporam in frisca mixata impreuna cu sucul de lamaie si cu esentele. Adaugam capsunile pasate in blender si omogenizam compozitia.
Asezam inghetata in cupe, pe care le vom pastra la...
Batem ouale spuma impreuna cu condimentele. Trecem aripile prin faina, apoi prin ouale batute si la final prim amestecul de pesmet si susan. Le punem la prajit, la foc mic, pentru a se patrunde bine (recomand o tigaie gen dry cooker - nu consuma atat de mult ulei).
Le putem servi ca...
Curatam cartofii si ii fierbem in apa cu putina sare. Cand se sfarama ii scurgem de apa si ii pasam fie cu margarina fie cu lapte cald. Daca este necesar se mai adauga putina sare si cateva fire de tarhon maruntit.
Separat prajim carnaciorii, in tigaia Dry cooker - bine incalzita...
Taiem bagheta in felii subtiri. Pisam usturoiul cu uleiul de masline si condimentele pana obtinem o pasta omogena. Cu aceasta pasta ungem rondelele de paine. Le punem la cuptor, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pana cand se coc uniform.
Sunt delicioase servite cu un...
Spalam si curatam legumele, le tocam marunt si le punem la fiert, impreuna cu delikatul.
Intre timp pregatim perisoarele.Amestecam carnea impreuna cu sarea, piperul si cele doua oua. Din compozitia obtinuta formam bilute pe care le adaugam in ciorba cand legumele au fiert. Lasam pe foc cam...
Curatam bine carnea, o condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care o punem intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa o cuprinda. Punem tava la cuptor, la foc mic pentru aproximativ doua ore, adaugand atunci cand este necesar cate un pahar cu apa.
Intre timp, curatam cartofii si...
Fierbem pieptul de pui, si separat, ciupercile. Intre timp pregatim maioneza. Dupa ce au fiert ciupercile le lasam sa se scurga bine, iar apoi, le tocam marunt impreuna cu pieptul de pui si le amestecam cu maioneza si cu usturoiul bine pisat.
Recomand ca sarea sa se adauge in maioneza...
Spalam bine frunzele de spanac si apoi le stergem cu un servet de hartie. Le taiem in bucati potrivite si le asezam intr-un bol impreuna cu legumele taiate julien si cu doua portocale feliate. Stoarcem lamaia si portocala ramasa, iar sucul obtinut il amestecam cu semintele...
Condimentam cartofii taiati cuburi si ciupercile, cu sare si chili dupa gust. Fierbem legumele in abur ( eu am folosit dry cooker) pana cand se patrund bine. Intre timp pregatim dressing-ul: omogenizam 2-3 lingurite de mustar cu sucul de la o jumatate de lamaie si o jumatate de portocala. Cand...
Fierbem ouale 10 minute pentru a iesi tari, si separat, morcovul si telina. Le lasam sa se raceasca, iar apoi le taiem cuburi/felii si le asezam intr-un bol impreuna cu celelalte ingrediente, amestecand usor sa nu se farame. Adaugam uleiul, sucul de lamaie si sarea/piperul dupa gust....
Se asaza feliile de ceapa intr-un vas mic, dupa care se toarna peste ele zeama proaspata de lamaie verde. Acidul pe care il contin lamaile va atenua aroma puternica a cepei crude. Se lasa zeama de lamaie sa patrunda ceapa timp de 10 minute.
Intr-un vas mare, se amesteca bucatile de pepene...
Se pune la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cacaoa. Dupa ce da in clocot de cateva ori, se pune compozitia la racit. Se adauga apoi, pe rand, faina, praful de copt, galbenusurile si, la sfarsit, albusurile batute spuma. Omogenizam aluatul dupa care il punem la copt,...
Coacem legumele in sosul de rosii, iar cand acestea sunt patrunse adaugam pestele pe care il stropim cu sos, periodic, pentru a nu se usca. Se serveste cald.
Pofta buna!
Preparare Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei
Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. (carnea de rata fiind destul de tare necesita un timp de...
Punem orezul la fiert impreuna cu 3 cani de apa. Cand si-a dublat volumul adaugam cateva fire de rozmarin, delikat si curry dupa gust si 2 linguri cu ulei de masline.
In paralel pregatim legumele; le taiem cuburi si le punem la calit, intr-o craticioara acoperita, cu 2-3 linguri de...
Modul de pregatire a blatului:
Incepem prin separarea oualor: mixam albusurile impreuna cu zaharul, pana cand obtinem o spuma cu o consistenta tare, in timp ce galbenusurile le amestecam cu uleiul, incorporandu-le in albusuri. Adaugam apoi esentele si faina cernuta...
Taiem cartofii cuburi si ii punem la fiert pentru aproximativ 15 de minute. Intre timp, calim pieptul de pui, portionat, impreuna cu usturoiul taiat felii subtiri si cu ceapa tocata.
Dupa ce cartofii au fiert (in cele 15 minute), ii scurgem de apa si ii asezam intr-o tava de cuptor...
Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit.
Taiem ceapa si ardeiul (bucati mai marisoare) si le calim in cateva linguri de ulei de masline. Cand sunt gata, le punem intr-o tava de aragaz, asezam pestele deasupra, rosiile date pe razatoare, ardeiul iute (taiat feliute) si...
Spalam bine carnea si o taiem in bucati potrivite ca marime. Dupa ce s-a scurs de apa, trecem fiecare cub printr-un amestec din faina condimentata cu sare, piper si chili (condimentele se adauga in functie de gustul fiecaruia) si o punem la prajit in cateva linguri de ulei, avand grija sa fie...
Curatam pestele, il spalam bine si il taiem pe grosime in bucati potrivite. Tocam legumele si le punem la fiert. Cand da in clocot adaugam delikatul, bulionul si borsul si lasam sa fiarba impreuna.
Cand clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul (eu nu l-am...
Mod de pregatire:
Cernem faina, impreuna cu praful de sare, intr-un castron, iar la mijloc facem o adancitura in care vom pune drojdia amestecata cu 1 lingurita de zahar, cu untul topit si cu laptele caldut. Presaram putina faina deasupra, acoperim si lasam intr-un loc cald...
Tot ceea ce trebuie facut este sa curatam bine carnea, sa o condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care sa o punem intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa o cuprinda. Punem tava la cuptor, la foc mic pentru aproximativ doua ore jumatate, adaugand atunci cand este necesar cate un pahar...
Taiem legumele rondele (sau pe lung, dupa preferinte), le condimentam si impreuna cu sunca/muschiul le punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Daca este necesar putem adauga un pahar cu apa. Cand legumele devin translucide adaugam smantana batuta cu ou si amestecam pana se leaga totul. Lasam...
Modul de pregatire a blatului:
Incepem prin separarea oualor: mixam albusurile impreuna cu zaharul, pana cand obtinem o spuma cu o consistenta tare (ca la bezele), in timp ce galbenusurile le amestecam cu cele doua linguri de ulei, incorporandu-le in albusuri. Adaugam apoi...
Intindem sosul de ciocolata (din plin!) peste foaia de clatita si adaugam apoi felii de banane impreuna cu putin suc de portocale. La sfarsit, le rulam in forma de evantai (cu siguranta le puteti rula si altfel, insa sunt destul de grele si mi s-a parut cea mai potrivita forma)
Mixam ingredientele avand grija sa nu ramana cocoloase. Se lasa aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora. Luam cate un polonic din compozitie si o turnam in tigaia incinsa si bine unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit.
Dupa ce se racesc foile adaugam inghetata de ciocolata si...
Reteta urmeaza trei pasi si anume:
1. Pregatirea foilor de clatite:
Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza. Pentru coacerea foilor de clatite, luam cate un polonic din compozitia obtinuta si il turnam intr-o tigaie incinsa si bine unsa cu ulei. (coacem foia pe ambele...
Fasole facaluita cu ceapa caramelizata
Punem fasolea la fiert intr-o oala de 2 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data. Dupa ce fasolea a fiert bine o spalam in apa rece pentru a o curata de cojile desprinse si o pasam cu ajutorul blender-ului impreuna cu sarea/delikatul. Adaugam apoi usturoiul pisat cu putin...
Pulpe cu paste aromate
Curatam si spalam pulpele de pui (le lasam intregi sau le taiem in jumatate), le condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care le punem la cuptor intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa cuprinda continutul. Asezam tava la cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ doua ore, adaugand...
Ciorba cu carne de vita
Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. Intre timp, dupa ce carnea a fiert, adaugam legumele, tocate marunt....
Inghetata cu capsuni si dulceata de afine
Incepem prin a topi ciocolata in cele 50 gr de lapte (in bain-marie) si dupa ce se raceste complet, o incorporam in frisca mixata impreuna cu sucul de lamaie si cu esentele. Adaugam capsunile pasate in blender si omogenizam compozitia. Asezam inghetata in cupe, pe care le vom pastra la...
Aripi crocante de pui
Batem ouale spuma impreuna cu condimentele. Trecem aripile prin faina, apoi prin ouale batute si la final prim amestecul de pesmet si susan. Le punem la prajit, la foc mic, pentru a se patrunde bine (recomand o tigaie gen dry cooker - nu consuma atat de mult ulei). Le putem servi ca...
Piure cu carnati (prajiti in Dry cooker)
Curatam cartofii si ii fierbem in apa cu putina sare. Cand se sfarama ii scurgem de apa si ii pasam fie cu margarina fie cu lapte cald. Daca este necesar se mai adauga putina sare si cateva fire de tarhon maruntit. Separat prajim carnaciorii, in tigaia Dry cooker - bine incalzita...
Bake Rolls
Taiem bagheta in felii subtiri. Pisam usturoiul cu uleiul de masline si condimentele pana obtinem o pasta omogena. Cu aceasta pasta ungem rondelele de paine. Le punem la cuptor, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pana cand se coc uniform. Sunt delicioase servite cu un...
Ciorba de perisoare
Spalam si curatam legumele, le tocam marunt si le punem la fiert, impreuna cu delikatul. Intre timp pregatim perisoarele.Amestecam carnea impreuna cu sarea, piperul si cele doua oua. Din compozitia obtinuta formam bilute pe care le adaugam in ciorba cand legumele au fiert. Lasam pe foc cam...
Piure de cartofi cu pulpe de pui
Curatam bine carnea, o condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care o punem intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa o cuprinda. Punem tava la cuptor, la foc mic pentru aproximativ doua ore, adaugand atunci cand este necesar cate un pahar cu apa. Intre timp, curatam cartofii si...
Salata de ciuperci cu piept de pui
Fierbem pieptul de pui, si separat, ciupercile. Intre timp pregatim maioneza. Dupa ce au fiert ciupercile le lasam sa se scurga bine, iar apoi, le tocam marunt impreuna cu pieptul de pui si le amestecam cu maioneza si cu usturoiul bine pisat. Recomand ca sarea sa se adauge in maioneza...
Salata de spanac cu portocale
Spalam bine frunzele de spanac si apoi le stergem cu un servet de hartie. Le taiem in bucati potrivite si le asezam intr-un bol impreuna cu legumele taiate julien si cu doua portocale feliate. Stoarcem lamaia si portocala ramasa, iar sucul obtinut il amestecam cu semintele...
Salata aromata
Condimentam cartofii taiati cuburi si ciupercile, cu sare si chili dupa gust. Fierbem legumele in abur ( eu am folosit dry cooker) pana cand se patrund bine. Intre timp pregatim dressing-ul: omogenizam 2-3 lingurite de mustar cu sucul de la o jumatate de lamaie si o jumatate de portocala. Cand...
Salata asezonata de primavara
Fierbem ouale 10 minute pentru a iesi tari, si separat, morcovul si telina. Le lasam sa se raceasca, iar apoi le taiem cuburi/felii si le asezam intr-un bol impreuna cu celelalte ingrediente, amestecand usor sa nu se farame. Adaugam uleiul, sucul de lamaie si sarea/piperul dupa gust....
Salata de pepene rosu
Se asaza feliile de ceapa intr-un vas mic, dupa care se toarna peste ele zeama proaspata de lamaie verde. Acidul pe care il contin lamaile va atenua aroma puternica a cepei crude. Se lasa zeama de lamaie sa patrunda ceapa timp de 10 minute. Intr-un vas mare, se amesteca bucatile de pepene...
Negresa
Se pune la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cacaoa. Dupa ce da in clocot de cateva ori, se pune compozitia la racit. Se adauga apoi, pe rand, faina, praful de copt, galbenusurile si, la sfarsit, albusurile batute spuma. Omogenizam aluatul dupa care il punem la copt,...
Peste cu legume coapte
Coacem legumele in sosul de rosii, iar cand acestea sunt patrunse adaugam pestele pe care il stropim cu sos, periodic, pentru a nu se usca. Se serveste cald. Pofta buna!
Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei
Preparare Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. (carnea de rata fiind destul de tare necesita un timp de...
Orez aromat cu legume
Punem orezul la fiert impreuna cu 3 cani de apa. Cand si-a dublat volumul adaugam cateva fire de rozmarin, delikat si curry dupa gust si 2 linguri cu ulei de masline. In paralel pregatim legumele; le taiem cuburi si le punem la calit, intr-o craticioara acoperita, cu 2-3 linguri de...
Tarta cu fructe
Modul de pregatire a blatului: Incepem prin separarea oualor: mixam albusurile impreuna cu zaharul, pana cand obtinem o spuma cu o consistenta tare, in timp ce galbenusurile le amestecam cu uleiul, incorporandu-le in albusuri. Adaugam apoi esentele si faina cernuta...
Cartofi aromati copti (cu piept de pui)
Taiem cartofii cuburi si ii punem la fiert pentru aproximativ 15 de minute. Intre timp, calim pieptul de pui, portionat, impreuna cu usturoiul taiat felii subtiri si cu ceapa tocata. Dupa ce cartofii au fiert (in cele 15 minute), ii scurgem de apa si ii asezam intr-o tava de cuptor...
Saramura de peste olteneasca
Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit. Taiem ceapa si ardeiul (bucati mai marisoare) si le calim in cateva linguri de ulei de masline. Cand sunt gata, le punem intr-o tava de aragaz, asezam pestele deasupra, rosiile date pe razatoare, ardeiul iute (taiat feliute) si...
Carne de vita in sos de bere bruna
Spalam bine carnea si o taiem in bucati potrivite ca marime. Dupa ce s-a scurs de apa, trecem fiecare cub printr-un amestec din faina condimentata cu sare, piper si chili (condimentele se adauga in functie de gustul fiecaruia) si o punem la prajit in cateva linguri de ulei, avand grija sa fie...
Ciorba de peste
Curatam pestele, il spalam bine si il taiem pe grosime in bucati potrivite. Tocam legumele si le punem la fiert. Cand da in clocot adaugam delikatul, bulionul si borsul si lasam sa fiarba impreuna. Cand clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul (eu nu l-am...
Gogosele cu dulceata
Mod de pregatire: Cernem faina, impreuna cu praful de sare, intr-un castron, iar la mijloc facem o adancitura in care vom pune drojdia amestecata cu 1 lingurita de zahar, cu untul topit si cu laptele caldut. Presaram putina faina deasupra, acoperim si lasam intr-un loc cald...
Friptura cu garnitura de cartofi nature
Tot ceea ce trebuie facut este sa curatam bine carnea, sa o condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care sa o punem intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa o cuprinda. Punem tava la cuptor, la foc mic pentru aproximativ doua ore jumatate, adaugand atunci cand este necesar cate un pahar...
Clatite umplute cu legume
Taiem legumele rondele (sau pe lung, dupa preferinte), le condimentam si impreuna cu sunca/muschiul le punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Daca este necesar putem adauga un pahar cu apa. Cand legumele devin translucide adaugam smantana batuta cu ou si amestecam pana se leaga totul. Lasam...
Rulada cu dulceata
Modul de pregatire a blatului: Incepem prin separarea oualor: mixam albusurile impreuna cu zaharul, pana cand obtinem o spuma cu o consistenta tare (ca la bezele), in timp ce galbenusurile le amestecam cu cele doua linguri de ulei, incorporandu-le in albusuri. Adaugam apoi...
Clatite ,,, alternativa retetei anterioare!
Intindem sosul de ciocolata (din plin!) peste foaia de clatita si adaugam apoi felii de banane impreuna cu putin suc de portocale. La sfarsit, le rulam in forma de evantai (cu siguranta le puteti rula si altfel, insa sunt destul de grele si mi s-a parut cea mai potrivita forma)
Clatite cu inghetata
Mixam ingredientele avand grija sa nu ramana cocoloase. Se lasa aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora. Luam cate un polonic din compozitie si o turnam in tigaia incinsa si bine unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit. Dupa ce se racesc foile adaugam inghetata de ciocolata si...
Budinca de clatite (cu sos de ciocolata si banane in sirop de portocale)
Reteta urmeaza trei pasi si anume: 1. Pregatirea foilor de clatite: Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza. Pentru coacerea foilor de clatite, luam cate un polonic din compozitia obtinuta si il turnam intr-o tigaie incinsa si bine unsa cu ulei. (coacem foia pe ambele...