Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI164
Retete

Fasole facaluita cu ceapa caramelizata

In Mancaruri de post la 13 Apr 2011

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 2  litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data. Dupa ce fasolea a fiert bine o spalam in apa rece pentru a o curata de cojile desprinse si o pasam cu ajutorul blender-ului impreuna cu sarea/delikatul. Adaugam apoi usturoiul pisat cu putin...

Pulpe cu paste aromate

In Pui la 13 Apr 2011

Curatam si spalam pulpele de pui (le lasam intregi sau le taiem in jumatate), le condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care le punem la cuptor intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa cuprinda continutul. Asezam tava la cuptor,  la foc potrivit pentru aproximativ doua ore, adaugand...

Ciorba cu carne de vita

In Ciorbe la 12 Apr 2011

Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. Intre timp, dupa ce carnea a  fiert,  adaugam legumele, tocate marunt....

Inghetata cu capsuni si dulceata de afine

In Dulciuri la 8 Apr 2011

Incepem prin a topi  ciocolata in cele 50 gr de lapte (in bain-marie) si dupa ce se raceste complet, o incorporam in frisca mixata impreuna cu sucul de lamaie si cu esentele. Adaugam capsunile pasate in blender si omogenizam compozitia. Asezam inghetata in cupe, pe care le vom pastra la...

Aripi crocante de pui

In Pui la 7 Apr 2011

Batem ouale spuma impreuna cu condimentele. Trecem aripile prin faina, apoi prin ouale batute si la final prim amestecul de pesmet si susan. Le punem la prajit, la foc mic, pentru a se patrunde bine  (recomand o tigaie gen dry cooker - nu consuma atat de mult ulei). Le putem servi ca...

Piure cu carnati (prajiti in Dry cooker)

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2011

Curatam cartofii si ii fierbem in apa cu putina sare.  Cand se sfarama ii scurgem de apa si ii pasam fie cu margarina fie cu lapte cald. Daca este necesar se mai adauga putina sare si cateva fire de tarhon maruntit. Separat prajim carnaciorii, in tigaia Dry cooker - bine incalzita...

Bake Rolls

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2011

Taiem bagheta in felii subtiri. Pisam usturoiul cu uleiul de masline si  condimentele pana obtinem o pasta omogena. Cu aceasta pasta ungem rondelele de paine. Le punem la cuptor,  intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pana cand se coc uniform. Sunt delicioase servite cu un...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 5 Apr 2011

Spalam si curatam legumele, le tocam marunt si le punem la fiert, impreuna cu delikatul. Intre timp pregatim perisoarele.Amestecam carnea impreuna cu sarea, piperul si cele doua oua. Din compozitia obtinuta formam bilute pe care le adaugam in ciorba cand legumele au fiert. Lasam pe foc cam...

Piure de cartofi cu pulpe de pui

In Pui la 5 Apr 2011

Curatam bine carnea,  o condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care o punem intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa o cuprinda. Punem tava la cuptor,  la foc mic pentru aproximativ doua ore, adaugand atunci cand este necesar cate un pahar cu apa. Intre timp, curatam cartofii si...

Salata de ciuperci cu piept de pui

In Salate la 5 Apr 2011

Fierbem pieptul de pui, si separat, ciupercile. Intre timp pregatim maioneza. Dupa ce au fiert ciupercile le lasam sa se scurga bine, iar apoi, le tocam marunt impreuna cu pieptul de pui si le amestecam cu maioneza si cu usturoiul bine pisat. Recomand ca sarea sa se adauge in maioneza...

Salata de spanac cu portocale

In Salate la 4 Apr 2011

Spalam bine frunzele de spanac si apoi le stergem  cu un servet de hartie.  Le  taiem in bucati potrivite si le asezam intr-un bol impreuna cu legumele taiate julien si cu doua portocale feliate. Stoarcem lamaia si portocala ramasa, iar sucul obtinut il amestecam cu semintele...

Salata aromata

In Salate la 3 Apr 2011

Condimentam cartofii taiati cuburi si ciupercile, cu sare si chili dupa gust. Fierbem legumele in abur ( eu am folosit dry cooker) pana cand se patrund bine. Intre timp pregatim dressing-ul: omogenizam 2-3 lingurite de mustar cu sucul de la o jumatate de lamaie si o jumatate de portocala. Cand...

Salata asezonata de primavara

In Salate la 29 Mar 2011

Fierbem ouale 10 minute pentru a iesi tari, si separat,  morcovul si telina. Le lasam sa se raceasca, iar apoi le taiem cuburi/felii si le asezam intr-un bol impreuna cu celelalte ingrediente, amestecand usor sa nu se farame. Adaugam uleiul, sucul de lamaie si sarea/piperul dupa gust....

Salata de pepene rosu

In Salate la 29 Mar 2011

Se asaza feliile de ceapa intr-un vas mic, dupa care se toarna peste ele zeama proaspata de lamaie verde. Acidul pe care il contin lamaile va atenua aroma puternica a cepei crude. Se lasa zeama de lamaie sa patrunda ceapa timp de 10 minute. Intr-un vas mare, se amesteca bucatile de pepene...

Negresa

In Prajituri la 28 Mar 2011

Se pune la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cacaoa. Dupa ce da in clocot de cateva ori, se pune compozitia la racit. Se adauga apoi, pe rand, faina, praful de copt, galbenusurile si, la sfarsit,  albusurile batute spuma. Omogenizam aluatul dupa care il punem la copt,...

Peste cu legume coapte

In Peste la 28 Mar 2011

Coacem legumele in sosul de rosii,  iar cand acestea sunt patrunse adaugam  pestele pe care il  stropim cu sos, periodic,  pentru a nu se usca. Se serveste cald. Pofta buna!

Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei

In Ciorbe la 26 Mar 2011

Preparare Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. (carnea de rata fiind destul de tare necesita un timp de...

Orez aromat cu legume

In Mancaruri de post la 26 Mar 2011

Punem orezul la fiert impreuna cu 3 cani de apa. Cand si-a dublat volumul adaugam cateva fire de rozmarin, delikat si curry dupa gust  si 2 linguri cu ulei de masline. In paralel pregatim legumele; le taiem cuburi si le punem la calit, intr-o craticioara acoperita, cu 2-3 linguri de...

Tarta cu fructe

In Torturi la 25 Mar 2011

Modul de pregatire a blatului: Incepem prin separarea oualor:  mixam albusurile impreuna cu  zaharul, pana cand obtinem o spuma cu o consistenta tare, in timp ce galbenusurile le amestecam cu uleiul, incorporandu-le in albusuri. Adaugam apoi esentele si faina cernuta...

Cartofi aromati copti (cu piept de pui)

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2011

Taiem cartofii cuburi si ii punem la fiert pentru aproximativ 15 de minute. Intre timp, calim pieptul de pui, portionat, impreuna cu usturoiul taiat felii subtiri si cu ceapa tocata.  Dupa ce cartofii au fiert (in cele 15 minute), ii scurgem de apa si ii asezam intr-o tava de cuptor...

Saramura de peste olteneasca

In Crap / Caras la 23 Mar 2011

Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit. Taiem ceapa si ardeiul (bucati mai marisoare) si le calim in cateva linguri de ulei de masline. Cand sunt gata, le punem intr-o tava de aragaz, asezam pestele deasupra, rosiile date pe razatoare, ardeiul iute (taiat feliute)  si...

Carne de vita in sos de bere bruna

In Vita la 23 Mar 2011

Spalam bine carnea si o taiem in bucati potrivite ca marime. Dupa ce s-a scurs de apa, trecem fiecare cub printr-un amestec din faina condimentata cu sare, piper si chili (condimentele se adauga in functie de gustul fiecaruia) si o punem la prajit in cateva linguri de ulei, avand grija sa fie...

Ciorba de peste

In Ciorbe la 22 Mar 2011

Curatam pestele, il spalam bine si il taiem pe grosime in bucati potrivite. Tocam legumele si le punem la fiert. Cand da in clocot adaugam delikatul, bulionul si borsul si lasam sa fiarba impreuna. Cand clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul (eu nu l-am...

Gogosele cu dulceata

In Dulciuri la 20 Mar 2011

 Mod de pregatire: Cernem faina, impreuna cu praful de sare, intr-un castron, iar la mijloc facem o adancitura in care vom pune drojdia amestecata  cu 1 lingurita de zahar, cu untul topit si cu laptele caldut. Presaram putina faina deasupra, acoperim si lasam intr-un loc cald...

Friptura cu garnitura de cartofi nature

In Mancaruri cu carne la 18 Mar 2011

Tot ceea ce trebuie facut este sa curatam bine carnea, sa o condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care sa o punem intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa o cuprinda. Punem tava la cuptor,  la foc mic pentru aproximativ doua ore jumatate, adaugand atunci cand este necesar cate un pahar...

Clatite umplute cu legume

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2011

Taiem legumele rondele (sau pe lung, dupa preferinte), le condimentam si impreuna cu sunca/muschiul le punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Daca este necesar putem adauga un pahar cu apa. Cand legumele devin translucide adaugam smantana batuta cu ou si amestecam pana se leaga totul. Lasam...

Rulada cu dulceata

In Prajituri la 17 Mar 2011

Modul de pregatire a blatului: Incepem prin separarea oualor:  mixam albusurile impreuna cu  zaharul, pana cand obtinem o spuma cu o consistenta tare (ca la bezele), in timp ce galbenusurile le amestecam cu cele doua linguri de ulei, incorporandu-le in albusuri. Adaugam apoi...

Clatite ,,, alternativa retetei anterioare!

In Prajituri la 16 Mar 2011

Intindem sosul de ciocolata (din plin!)  peste foaia de clatita si adaugam apoi felii de banane impreuna cu putin  suc de portocale. La sfarsit, le rulam in forma de evantai (cu siguranta le puteti rula si altfel, insa sunt destul de grele si mi s-a parut cea mai potrivita forma)

Clatite cu inghetata

In Prajituri la 16 Mar 2011

Mixam ingredientele avand grija sa nu ramana cocoloase. Se lasa aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora. Luam cate un polonic din compozitie si o turnam in tigaia incinsa si bine unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit. Dupa ce se racesc  foile adaugam inghetata de ciocolata si...

Budinca de clatite (cu sos de ciocolata si banane in sirop de portocale)

In Prajituri la 16 Mar 2011

Reteta urmeaza trei pasi si anume: 1. Pregatirea foilor de clatite: Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza. Pentru coacerea foilor de clatite, luam cate un polonic din compozitia obtinuta si il turnam intr-o tigaie incinsa si bine unsa cu ulei. (coacem foia pe ambele...

Afisate 601 - 630 din 650 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Retete preferate
Tort ganache

Voturi:38

Painici Laugenbrot

Voturi:36

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]