Oua de Paste

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2011 | 8335 vizualizari

 

Este primul an in care vopsesc ouale de Paste singura, fapt pentru care, desi nu au iesit perfecte, pot spune ca rezultatele sunt multumitoare.

Am invatat ca o colorare uniforma si intensa depinde foarte mult de tipul de ou. Ca exemplu, cele albe, de tara, au iesit mult mai colorate, in comparatie cu cele din comert. Dar promit ca anul viitor vor fi perfecte :)

 

INGREDIENTE

  • vopsea de oua,
  • apa,
  • otet,
  • frunze de diferite forme sau coji de ceapa rosie,
  • un dres din lycra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Paste:

Degresam ouale prin spalarea cu un detergent de vase, avand grija ca ulterior sa le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, acoperite cu apa,  la foc potrivit, avand grija sa nu se sparga. Punem apoi vopseaua intr-un vas cu un amestec de otet (4-5 linguri) si un 1 litru apa fierbinte (nu clocotita pentru ca in caz contrar ouale vor crapa) si asezam ouale fierte in prealabil.

Daca vrem sa realizam diferite modele din frunze sau coji  de ceapa, umezim frunza/coaja de ceapa, o asezam pe ou si o legam strans cu un dres.

Le lasam pentru 4-5 minute in amestecul obtinut, dupa care le scoatem si le lasam sa se usuce.

Pentru luciu le ungem cu putina grasime.

Va doresc un Paste Fericit , care sa va aduca Lumina in suflet, Pace interioara si fericire!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]