Pregatim foile de clatite. Separat pregatim compozitia: branza o pasam impreuna cu mararul tocat marunt si cu doua-trei linguri de smantana, iar la sfarsit adaugam condimentele dupa gust. Umplem clatitele cu aceasta crema, le impaturim in stil plic, si optional le dam la cuptor pentru 10-15...
Pentru umplutura mixam toate ingredientele. Daca umplutura vi se pare prea moale adaugati un plic de gelatina hidratata si pastrati crema la rece pentru cel putin o ora. Intre timp coacem foile de clatite pe care le vom umple mai apoi cu crema si cu bucati de capsuni. Le "impaturim"...
Punem apa impreuna cu zaharul la fiert, iar cand acesta s-a topit in totalitate adaugam menta, spalata bine in prealabil. O lasam maxim 10 minute la infuzat dupa care o scoatem cu o paleta, adaugam mierea si lasam sa fiarba la foc mic pana cand siropul se leaga. Inainte de a opri...
Se mixeaza toate ingredientele pana se omogenizeaza compozitia. Daca nu adaugam cuburi de gheata, pastram la rece pentru cateva ore.
Se savureaza oricand, oriunde ;)
Cum se prepara Carne de porc in sos, reteta simpla si delicioasa:
Spalam bine carnea si o punem la calit in putin ulei. Cand carnea se poate patrunde usor adaugam ceapa si morcovul, si, lasam sa se caleasca. Adaugam apoi supa si fierbem impreuna pana cand carnea se poate desprinde...
Se alege fasolea , se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi scurgem fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa (dupa ce apa din oala a scazut, o schimbam, avand grija ca cea adaugata sa fie calda/fierbinte). Intre...
Asezam toate ingredientele intr-un blender (eu am folosit robotul de bucatarie) pentru cateva secunde sau atat cat este necesar pentru omogenizare. Topim ciocolata si ornam paharul/cupa, dupa care, adaugam compozitia de nesacafe. Servim cu frisca!
O zi frumoasa!
Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, bulionul si delikatul, iar spre...
Punem carnea la prajit pentru jumate de ora, si separat, fierbem spaghetti-le, in apa cu putina sare. Intr-o alta craticioara, punem la calit, legumele feliate impreuna cu kaiser-ul si condimentele. Cand carnea este bine patrunsa o adaugam alaturi de legume si lasam sa fiarba impreuna...
Taiem toate ingredientele cuburi sau felii, potrivim de sare si suc de lamaie, si, in final adaugam boabele de fasole fierte.
E potrivita in orice moment al zilei, e sanatoasa si foarte gustoasa!
Sa aveti pofta!
Intr-un bol punem toate cele patru galbenusuri impreuna cu un praf de sare si amestecam bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza, avand grija sa nu ramana cocoloase de la galbenusurile fierte. Apoi, adaugam ulei, putin cate putin, amestecand continuu.
Cand...
Spalam bine ouale si zarzavatul si curatam cateii de usturoi.
Asezam carnea intr-un vas mai marisor (daca este necesar o mai trecem o data prin masina de tocat), adaugam condimentele, ouale si usturoiul impreuna cu zarzavatul tocate marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana se...
Tocam legumele si le punem la calit in ulei impreuna cu condimentele. (culoarea verde este data in mare parte de rozmarin). Dupa ce s-au calit bine adaugam 1-2 cani cu apa, lasam sa fiarba 5-10 minute si apoi adaugam si chiftelutele. Cand chiftelutele sunt fierte adaugam bulionul si lasam pe foc...
Incepem prin curatarea si spalarea pestelui. Apoi, il saram si il pregatim pentru prajit. Luam fiecare bucata de peste si o intoarcem pe ambele parti prin faina de grau sau malai si o punem la prajit in ulei incins. Intre timp, taiem usturoiul si ardeiul iute in feliute si le punem la fiert...
Cum se prepara Rata cu varza, frageda si delicioasa
Pentru inceput, punem carnea de rata la fiert (dupa ce am spalat-o foarte bine, in mai multe ape), intr-o oala, pentru aproximativ o ora si jumatate. (carnea de rata necesita un timp de fierbere mai mare) Intre timp taiem...
Faguri :
Blat : Zaharul se mixeaza impreuna cu ouale pana compozitia devine spumoasa, apoi se adauga uleiul, apa minerala, amoniacul/praful de copt, esentele si in final, putin cate putin, faina; se amesteca bine tinand cont de faptul ca aluatul format trebuie sa...
Incepem prin a pregati gelatina (o lasam 10 minute sa se inmoaie, iar cand a capatat consistenta gelatinoasa o punem in baie de apa - nu foarte fierbinte pentru ca isi va pierde calitatile - si amestecam bine pana se topeste).
Intre timp, taiem bananele feliute, le stropim cu sucul...
Caramelizam zaharul, iar cand devine lichid adaugam margarina si lasam sa se topeasca in totalitate (inclusiv zaharul, care la contactul cu margarina se va intari pe alocuri). Adaugam apoi laptele, visinata si cacaoa si omogenizam compozitia.
Sfaramam biscuitii (eu am folosit robotul) peste...
Curatam coastele de miel, le spalam bine si le punem intr-un bol. Adaugam usturoiul pisat si condimentele pe fiecare coasta in parte (e de preferat sa se puna intr-o cantitate cat mai mare), iar la final punem uleiul si otetul pentru a fragezi carnea. Le lasam peste noapte la rece pentru a fi...
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 -30 de minute. Ii pasam apoi cu laptele fierbinte pana obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam galbenusurile, branza faramitata, condimentele si patrunjelul tocat marunt. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma si omogenizam...
Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte. Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se...
Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte.
Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se...
Puiul se spala, se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare. Se spumuieste, apoi se adauga legumele, in prealabil spalate si curatate; se fierb la foc mic.
Se poate servi cu mujdei de usturoi (facut din usturoi, patrunjel verde, smantana, ulei de masline,...
Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte).
Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, bulionul si delikatul, iar spre...
Pasam fructele (pe rand) impreuna cu o lingura de zahar si una de frisca lichida. Separat mixam restul de frisca cu o lingura de zahar, si, o incorporam in inghetata de vanilie, omogenizand crema formata.
Turnam in pahare in functie de preferinte astfel incat sa obtinem un curcubeu...
Intr-un bol, amestecam branza, ouale, mararul tocat marunt, condimentele, cele 2 linguri de faina impreuna cu 2 linguri de pesmet si omogenizam compozitia. O lasam la rece pentru cel putin o ora, dupa care formam bilute, le trecem prin pesmet si/sau malai si le prajim in ulei incins.
Se pot...
Punem ciupercile la calit si cand s-au rumenit frumos adaugam ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine aurie adaugam bulionul si condimentele si mai lasam inca 5 minute sa se aromeze!
Presaram cu patrunjel proaspat si le mancam cu pofta! Sunt o nebunie...
Clatite umplute cu branza proaspata si marar
Pregatim foile de clatite. Separat pregatim compozitia: branza o pasam impreuna cu mararul tocat marunt si cu doua-trei linguri de smantana, iar la sfarsit adaugam condimentele dupa gust. Umplem clatitele cu aceasta crema, le impaturim in stil plic, si optional le dam la cuptor pentru 10-15...
Clatite umplute cu crema de capsuni
Pentru umplutura mixam toate ingredientele. Daca umplutura vi se pare prea moale adaugati un plic de gelatina hidratata si pastrati crema la rece pentru cel putin o ora. Intre timp coacem foile de clatite pe care le vom umple mai apoi cu crema si cu bucati de capsuni. Le "impaturim"...
Sirop de menta
Punem apa impreuna cu zaharul la fiert, iar cand acesta s-a topit in totalitate adaugam menta, spalata bine in prealabil. O lasam maxim 10 minute la infuzat dupa care o scoatem cu o paleta, adaugam mierea si lasam sa fiarba la foc mic pana cand siropul se leaga. Inainte de a opri...
Cocktail "curcubeu" de lamaie
Se mixeaza toate ingredientele pana se omogenizeaza, iar la final, adaugam culoarea dorita - o picatura, maxim doua, de colorant. Se serveste rece.
Cocktail de menta
Se mixeaza toate ingredientele pana se omogenizeaza compozitia. Daca nu adaugam cuburi de gheata, pastram la rece pentru cateva ore. Se savureaza oricand, oriunde ;)
Carne de porc in sos, reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Carne de porc in sos, reteta simpla si delicioasa: Spalam bine carnea si o punem la calit in putin ulei. Cand carnea se poate patrunde usor adaugam ceapa si morcovul, si, lasam sa se caleasca. Adaugam apoi supa si fierbem impreuna pana cand carnea se poate desprinde...
Fasole prajita cu carnati
Se alege fasolea , se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi scurgem fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa (dupa ce apa din oala a scazut, o schimbam, avand grija ca cea adaugata sa fie calda/fierbinte). Intre...
Salata de rosii, ceapa si castraveti - vedeta in bucataria mea
Taiem legumele in cuburi sau felii, potrivindu-le gustul cu sare si ulei. Sa aveti pofta!
Nescafe frappe
Asezam toate ingredientele intr-un blender (eu am folosit robotul de bucatarie) pentru cateva secunde sau atat cat este necesar pentru omogenizare. Topim ciocolata si ornam paharul/cupa, dupa care, adaugam compozitia de nesacafe. Servim cu frisca! O zi frumoasa!
Ciorba de fasole (II)
Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt. Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, bulionul si delikatul, iar spre...
Spaghetti cu carne si legume
Punem carnea la prajit pentru jumate de ora, si separat, fierbem spaghetti-le, in apa cu putina sare. Intr-o alta craticioara, punem la calit, legumele feliate impreuna cu kaiser-ul si condimentele. Cand carnea este bine patrunsa o adaugam alaturi de legume si lasam sa fiarba impreuna...
Salata cu fasole neagra
Taiem toate ingredientele cuburi sau felii, potrivim de sare si suc de lamaie, si, in final adaugam boabele de fasole fierte. E potrivita in orice moment al zilei, e sanatoasa si foarte gustoasa! Sa aveti pofta!
Maioneza cu smantana si patrunjel
Intr-un bol punem toate cele patru galbenusuri impreuna cu un praf de sare si amestecam bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza, avand grija sa nu ramana cocoloase de la galbenusurile fierte. Apoi, adaugam ulei, putin cate putin, amestecand continuu. Cand...
Chiftelute
Spalam bine ouale si zarzavatul si curatam cateii de usturoi. Asezam carnea intr-un vas mai marisor (daca este necesar o mai trecem o data prin masina de tocat), adaugam condimentele, ouale si usturoiul impreuna cu zarzavatul tocate marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana se...
Chiftelute cu sos
Tocam legumele si le punem la calit in ulei impreuna cu condimentele. (culoarea verde este data in mare parte de rozmarin). Dupa ce s-au calit bine adaugam 1-2 cani cu apa, lasam sa fiarba 5-10 minute si apoi adaugam si chiftelutele. Cand chiftelutele sunt fierte adaugam bulionul si lasam pe foc...
Saramura de peste
Incepem prin curatarea si spalarea pestelui. Apoi, il saram si il pregatim pentru prajit. Luam fiecare bucata de peste si o intoarcem pe ambele parti prin faina de grau sau malai si o punem la prajit in ulei incins. Intre timp, taiem usturoiul si ardeiul iute in feliute si le punem la fiert...
Rata cu varza, frageda si delicioasa
Cum se prepara Rata cu varza, frageda si delicioasa Pentru inceput, punem carnea de rata la fiert (dupa ce am spalat-o foarte bine, in mai multe ape), intr-o oala, pentru aproximativ o ora si jumatate. (carnea de rata necesita un timp de fierbere mai mare) Intre timp taiem...
Desert nuci umplute si faguri
Faguri : Blat : Zaharul se mixeaza impreuna cu ouale pana compozitia devine spumoasa, apoi se adauga uleiul, apa minerala, amoniacul/praful de copt, esentele si in final, putin cate putin, faina; se amesteca bine tinand cont de faptul ca aluatul format trebuie sa...
Mousse de Banane
Incepem prin a pregati gelatina (o lasam 10 minute sa se inmoaie, iar cand a capatat consistenta gelatinoasa o punem in baie de apa - nu foarte fierbinte pentru ca isi va pierde calitatile - si amestecam bine pana se topeste). Intre timp, taiem bananele feliute, le stropim cu sucul...
Bilute de biscuiti si cacao cu visine
Caramelizam zaharul, iar cand devine lichid adaugam margarina si lasam sa se topeasca in totalitate (inclusiv zaharul, care la contactul cu margarina se va intari pe alocuri). Adaugam apoi laptele, visinata si cacaoa si omogenizam compozitia. Sfaramam biscuitii (eu am folosit robotul) peste...
Coaste de miel la cuptor
Curatam coastele de miel, le spalam bine si le punem intr-un bol. Adaugam usturoiul pisat si condimentele pe fiecare coasta in parte (e de preferat sa se puna intr-o cantitate cat mai mare), iar la final punem uleiul si otetul pentru a fragezi carnea. Le lasam peste noapte la rece pentru a fi...
Sufleu cu branza si cartofi
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 -30 de minute. Ii pasam apoi cu laptele fierbinte pana obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam galbenusurile, branza faramitata, condimentele si patrunjelul tocat marunt. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma si omogenizam...
Ciorba cu legume
Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte. Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se...
Salata cu mar, telina, sfecla, morcov si lamaie
Dam toate ingredientele pe razatoare si le potrivim de gust cu sucul de lamaie! Pofta buna! :)
Ciorba cu cartofi
Legumele si ceapa, tocate marunt, se calesc pentru cateva minute, cu untdelemn, apoi totul se stinge cu cei 2 l de apa fierbinte. Cand legumele au fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se...
Rasol de pui
Puiul se spala, se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare. Se spumuieste, apoi se adauga legumele, in prealabil spalate si curatate; se fierb la foc mic. Se poate servi cu mujdei de usturoi (facut din usturoi, patrunjel verde, smantana, ulei de masline,...
Ciorba de fasole
Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt. Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, bulionul si delikatul, iar spre...
Cocktail spumos de fructe
Pasam fructele (pe rand) impreuna cu o lingura de zahar si una de frisca lichida. Separat mixam restul de frisca cu o lingura de zahar, si, o incorporam in inghetata de vanilie, omogenizand crema formata. Turnam in pahare in functie de preferinte astfel incat sa obtinem un curcubeu...
Bulete de branza cu marar
Intr-un bol, amestecam branza, ouale, mararul tocat marunt, condimentele, cele 2 linguri de faina impreuna cu 2 linguri de pesmet si omogenizam compozitia. O lasam la rece pentru cel putin o ora, dupa care formam bilute, le trecem prin pesmet si/sau malai si le prajim in ulei incins. Se pot...
Ciuperci in sos
Punem ciupercile la calit si cand s-au rumenit frumos adaugam ceapa tocata marunt. Cand aceasta devine aurie adaugam bulionul si condimentele si mai lasam inca 5 minute sa se aromeze! Presaram cu patrunjel proaspat si le mancam cu pofta! Sunt o nebunie...