![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 03.09.2017
publicat la 27.08.2017
publicat la 23.08.2017
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Saramura de peste cu legume
Pestele, curatat si spalat, il condimentam si il punem in cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 30 de minute. (Eu procedez in felul urmator: gratarul cuptorului il ung cu putin ulei, pentru ca pestele sa nu se lipeasca, iar sub gratar asez o tavita cu apa). Avem grija sa se...
Dovlecei umpluti cu carne
Curatam dovleceii de seminte si ii razuim astfel incat sa ramana o grosime potrivita, asta doar dupa ce i-am spalat in prealabil. Ceapa tocata marunt o calim in putin ulei, si, cand devine translucida, adaugam sosul de tomate/bulionul si orezul (ales in prealabil). Dupa ce s-a racit...
Dovlecei umpluti cu branza
Dupa ce am spalat bine dovleceii, i-am curatat de coaja si i-am feliat, pe lung, la o grosime potrivita,,,, cam 0,5 cm :) Feliile le-am pus la copt, pe o tava groasa, avand grija sa se rumeneasca pe ambele parti, fara a se lipi (daca este necesar putem unge tava cu foarte putin ulei). Intre timp,...
Mancare de mazare
Ceapa tocata marunt o punem la calit si cand devine translucida, adaugam mazarea si morcovii taiati cubulete si lasam sa fiarba impreuna pentru 10 minute, dupa care adaugam apa ori supa. In momentul in care mazarea este fiarta punem si rosiile, decojite, taiate cuburi, potrivim de gust...
Dulceata de visine
Visinele, curatate si spalate, le-am pus intr-un vas impreuna cu un kilogram de zahar si cu sucul de lamaie. Le-am lasat peste noapte, acoperite, la rece. Sucul obtinut l-am amestecat cu restul de zahar si l-am pus la foc pana ce acesta s-a dizolvat complet. Am adaugat apoi visinele si...
Budinca de orez cu visine
Orezul il punem la fiert in cele 2 cani de apa impreuna cu un praf de sare. Cand orezul si-a dublat volumul, adaugam laptele si zaharul (eu am folosit o cana cu zahar si mi s-a parut suficient de dulce) si lasam sa fiarba la foc mic pana cand orezul este incorporat in lapte. Oprim focul,...
Ciorba cu pastai
Curatam pastaile - le rupem coditele si eventual ata, daca nu sunt fragede. Curatam si spalam restul legumelor si le taiem cubulete. Ceapa tocata o punem la calit in putin ulei. Cand devine translucida adaugam pastaile si restul legumelor, mai putin rosiile, le lasam la inabusit pentru 10 minute...
Pastai cu carne
Ceapa tocata marunt o punem la calit. Cand aceasta devine translucida, adaugam pastaile curatate si spalate si le lasam sa fiarba pentru 30 de minute (nu este necesar sa adaugam apa pentru ca vor lasa pastaile suficient pentru a fierbe). Separat rumenim carnea, impreuna cu 2-3 cepe, dupa...
Chec pufos cu visine
Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma s-a topit complet si s-a format o spuma tare. Am adaugat apoi cele 2 cesti de ulei, laptele si esentele, iar la sfarsit praful de copt si faina - cernuta. Am omogenizat compozitia si am turnat-o in doua tavi de...
Mazare proaspata cu piept de pui
Tocam ceapa marunt si o punem la calit. Cand devine translucida, adaugam pieptul de pui taiat cuburi (spalat in prealabil) si lasam sa se rumeneasca usor. Punem apoi mazarea si morcovii taiati cubulete, lasam sa fiarba impreuna pentru 10 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa/supa de...
Salata de varza
Taiem varza, intr-un bol, in fasii, iar morcovul si sfecla le trecem prin razatoare. Adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie, potrivim de gust cu sare si piper si presaram mararul proaspat, tocat marunt. Sa aveti pofta!
Dovlecei la cuptor
Taiem felii rosiile si dovleceii, le condimentam si le asezam intr-un vas, una cate una. Adaugam ceapa tocata si branza rasa (plus condimente, daca mai este necesar) si punem vasul la cuptor (incins in prealabil) pentru 40 de minute. Adaugam apoi ouale batute cu smantana si lasam pana cand se...
Inghetata de cirese
Am scos samburii cireselor, le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu 100 g de zahar pentru 15 minute. Cand zaharul s-a topit complet iar siropul s-a ingrosat, am scos ciresele si le-am lasat sa se raceasca bine. Intre timp, am pregatit frisca, pe care am mixat-o,...
Tzatziki (salata de castraveti)
Curatam castravetii, ii taiem cubulete mici (sau ii dam pe razatoare) si ii lasam intr-o strecuratoare sa se scurga de suc. Separat, usturoiul bine pisat, frecat impreuna cu uleiul si condimentele, il amestecam cu iaurtul si smantana, omogenizand compozitia. La final, adaugam castravetii si...
Salata de icre de caras, reteta simpla si delicioasa, preparata cu apa minerala
Cum se prepara Salata de icre de caras, reteta simpla si delicioasa, preparata cu apa minerala: Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei,...
Saramura de caras
Curatam si spalam pestele. Il condimentam si il punem la cuptor, avand grija sa se rumeneasca bine pe ambele parti. (Daca il prajim in ulei, fiecare bucata de peste o trecem prin faina/malai si o punem la prajit in tigaie) Feliem usturoiul si ardeiul iute si le punem la fiert...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Dupa ce am curatat si am spalat bine capsunile, le-am pus intr-un vas impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si cu sucul de lamaie. Le-am lasat apoi pentru cateva ore, acoperite, la rece. Sucul obtinut l-am amestecat cu restul de zahar si l-am pus la foc pana...
Sandwich cu oua si cartofi
Curatam cartofii, ii trecem prin razatoare si ii lasam pentru cateva minute, intr-o sita, sa se scurga. Adaugam apoi un ou, faina, casul ras, ardeiul feliat si condimente dupa gust, omogenizand compozitia. Formam apoi doua chiftelute pe care le punem la prajit, in uleiul incins, avand grija...
Pilaf cu piept de pui in sos
Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam o ceapa tocata marunt, avand grija sa nu se arda. Cand aceasta devine translucida adaugam condimentele dorite si o cana cu apa si o lasam sa fiarba 10 minute, dupa care punem si orezul, bine spalat in prealabil, impreuna cu o cantitate...
Snitele de pui
Taiem pieptul de pui in felii pe care le vom subtia cu ajutorul unui batator de snitele (le vom "bate" pe ambele parti, avand grija sa nu se rupa). Luam apoi fiecare felie si o trecem pe rand prin condimente, prin faina si la final prin ouale batute. Daca doriti sa folositi...
Garnitura de cartofi noi la cuptor
Cartofii noi ii curatam de coaja cu ajutorul unei lavete abrazive, ii spalam si ii punem la fiert intregi, in apa cu sare, pentru 20 de minute. Intre timp incingem cuptorul, pregatim un vas/tava pe care il/o vom unge cu ulei si taiem felii ceapa, usturoiul si ardeiul iute. In cazul ardeiului 4...
Cocktail de cirese
Sfaramam cuburile de gheata. Peste ele turnam siropul de cirese si apa minerala, amestecam pana la omogenizarea completa, si, ornam cu cirese si menta (eu am ramas fara :( ). Se serveste intr-o zi calda de vara, cu mare pofta!
Sirop de cirese
Am scos samburii cireselor, le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu zaharul pentru 15 minute. Am scos apoi ciresele, am adaugat sucul de lamaie si scortisoara, si, am lasat siropul pe foc pana cand a capatat consistenta.
Salata de ciuperci cu piept de pui si patrunjel
Punem pieptul de pui la fiert, si separat, ciupercile. Le lasam apoi, sa se scurga bine de apa, dupa care le tocam marunt, si le amestecam cu maioneza , sarea de lamaie si cu usturoiul bine pisat. Pofta buna!
Budinca de vanilie cu capsuni
Se fierbe laptele împreuna cu esentele, scortisoara, zaharul si batonul de vanilie. 3-4 linguri de lapte cald le amestecam cu faina si cu galbenusurile de ou, pâna cand capata consistenta, dupa care, compozitia obtinuta o adaugam in laptele fierbinte,...
Limonada
Mod de pregatire: Punem apa sa fiarba impreuna cu mierea de albine, pana cand aceasta din urma s-a dizolvat complet. Siropul obtinut il lasam sa se raceasca, timp in care stoarcem lamaile si strecuram sucul obtinut. Il adaugam apoi in siropul de miere de albine si...
Salata de vinete cu maioneza
Tocam vinetele cu o lingura de lemn sau cu mixerul si apoi adaugam maioneza , ceapa taiata cubulete, sarea si piperul, iar in final patrunjelul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele, iar daca este necesar mai adaugam cateva picaturi de ulei.
Chec
Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana cand se formeaza o spuma tare. Adaugam apoi galbenusurile pasate cu cele 2 cesti de ulei, adaugam laptele si esentele, iar la sfarsit praful de copt si faina - care trebuie neaparat cernuta ( in caz contrar orice aluat va iesi indesat). ...
Supa cu galuste
Tocam legumele si le punem la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Intre timp pregatim galustele: amestecam ouale cu grisul si sarea avand grija sa obtinem o compozitie potrivita ca si consistenta. Cu o lingurita turnam cate putin din compozitie in supa fierbinte lasand sa fiarba...
Pizza cu rosii si dovlecei
Faina, cernuta, impreuna cu sarea si uleiul le punem intr-un bol. Vom adauga apoi, drojdia dospita (amestecata cu zaharul) si framantam un aluat potrivit, pe care il invelim in folie alimentara si il tinem pentru cateva ore la rece. (Din aluatul obtinut vom coace doua tavi.)...