Inghetata de cirese

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 21 Iun 2011 | 5612 vizualizari

 

Pentru un plus de savoare!

 

INGREDIENTE

  • 3 Oua
  • 500 ml de frisca lichida,
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • esenta de vanilie 
  • cateva linguri cu sirop de cirese,
  •  o mana- doua de cirese  (sau mai mult)
  • 300 g de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Am scos samburii cireselor, le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu 100 g  de  zahar pentru 15 minute. Cand zaharul s-a topit complet iar siropul s-a ingrosat, am scos ciresele si le-am lasat sa se raceasca bine.

Intre timp, am pregatit frisca, pe care am mixat-o, impreuna cu sucul de lamaie si esenta de vanilie.  Am adaugat, putin cate putin, ouale batute spuma (cu restul de zahar), apoi ciresele si 2 linguri de sirop. Am omogenizat compozitia si am dat-o la rece pentru cateva ore.

O servim in cupe ornate cu sirop si cirese glasate.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crispy chocolate bars