Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI374
Retete / Aperitive / Garnituri

Pogacele cu leurda si cas

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2015

Aluat-cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem.Intr-o cratita punem cartofi la fiert in apa cu sare.Ii scurgem de apa si ii pisam ca la piure. Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si amestecam, facem o gaura in mijloc adaugam casul dat prin razatoare, galbenusurile, oul, margarina, drojdia...

Rulouri cu leurda si telemea

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2015

Aluat Cernem faina intr-un castron,adaugam sarea,zaharul si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, adaugam galbenusurile,oul batute cu lapte, 1/2 din unt si incepem sa framantam pana ce il omgeniza dupa care adaugam treptat untul ramas si framantam un aluat...

Barcute cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2015

Aluatul : Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia si amestecam facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute cu furculita, lapte si uleiul si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit 40 min. Intre timp pregatim ...

Rulada cu omleta si crenvursti

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2015

Batem ouale cu putina sare si piper,adaugam ardeiul, ceapa, mararul si amestecam. Intr-o tigaie adaugam putin ulei si prajim omleta. Scoatem omleta pe un tocator si adaugam cascaval ras, crenvursti si rulam cu grija. Foile de placinta (dezghetate) le ungem cu ulei si adaugam omleta si...

Terina cu ciuperci de padure

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2015

Spalam ciupercile, le lasam sa se scurga bine dupa care le tocam (oprim 5 ciuperci intregi). Ceapa o tocam si o calim in untul topit,adaugam leurda si ciupercile, sare, piper si le lasam sa se caleasca la foc potrivit. Lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol adaugam ouale le batem cu...

Pogacele cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2015

Intr-un bol adaugam faina,sarea,drojdia,amestecam facem o gaura in mijloc adaugam oul batut,smantana,margarina si incepem sa framantam un alaut omogen si nelipicios.(daca este nevoie adaugam apa sau lapte caldut) Acoperim bolul si lasam cca 20 min la temperatura camerei sa se odihneasca....

Omleta cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2015

Intr-un bol adaugam laptele, ouale, sare si le batem bine. Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ouale batute, leurda tocata, cubuletele de branza. Cu ajutorul paletei vom imprastia oul si lasam sa se prajeasca putin, dupa care cu ajutorul paletei o indoim in doua....

Carnati cu oua posate

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2015

Crestam feliile de muschi si le prajim putin pe ambele parti. Intre timp tocam ceapa si o adaugam peste muschi. Lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii taiati felii. 1 carnat il taiem felii, lasam sa se prajeasca putin dupa care adaugam pasta de ardei kapia, sare, piper, boia de...

Garnitura de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2015

Cartofii ii spalam,ii curatam si ii taiem cubulete,Ii punem la fiert in apa cu sare. Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin. Intr-o tigaie adaugam uleiul si cand este incins adaugam ceapa si gogosari taiati felii. Lasam sa se caleasca putin si adaugam cartofi,potrivim de sare...

Rulada din omleta

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2015

Intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare,se adauga smantana,50 g telemea rasa,piper. Amestecam cu telu adaugand treptat faina, Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, Taiem maslinele,ardei in bucati si adaugam deasupra la compozitie, Dam tava la cuptorul incalzit...

Cum se face cascaval de casa

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2014

Punem laptele la incalzit si cand este fierbinte adaugam branza de vaci si amestecam pana se incheaga. Punem continutul intr-o strecuratoare sa se scurga lichidul si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit dam branza telemea prin razatoare. Intr-o oala cu fundul dublu (eu am folosit un...

Rulouri de sunca cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2014

Intr-o farfurie se bat ouale cu sare si piper, Se pun in 2 farfurii pesmetul si faina, Pe felia de sunca punem o felie de cascaval si rulam cat mai strans, Trecem ruloul prin faina dupa care prin oul batut dupa care prin pesmet,repetam operatiunea inca o data dupa care le prajim in ulei...

Frittata cu spanac si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2014

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete sau felii, Intr-o tigaie adaugam putin ulei si adaugam cartofii care ii prajim pe ambele parti, Adaugam spanacul,ceapa,usturoiul tocat si amestecam,lasam cca 3 min pe foc, Intr-un bol batem ouale cu sare,piper si laptele,adaugam...

Fritatta cu ton si dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2014

Dovlecii ii curatam si ii dam prin razatoare,adaugam putina sare si ii lasam sa se  scurga 10 min, Intr-un bol mai mare batem ouale cu sare  si piper dupa gust,adaugam dovlecei si amestecam Scurgem tonul de ulei si adaugam peste compozitie,rosia tocata si praful de copt,...

Cartofi Duchesse

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2014

Curatam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand au fiert cartofii ii scurgem si ii pasam, Adaugam untul,oul,cascavalul si condimente dupa gust, Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, Cu ajutorul unui posh formam mici turnulete, Dam tava la cuptorul incalzit...

Chiftele din ghebe

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2014

Ghebele se spala bine dupa care le punem la fiert in apa cu sare(eu am schimbat apa de 2 ori) Se scurg bine de apa si le lasam sa se raceasca foarte bine dupa care le tocam cu masina de tocat sau robotul, Cartofii ii fierbem cat sa intre furculita in ei,ii lasam sa se raceasca, Tocam...

Omleta in crusta de malai

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2013

Se bat ouale cu lapte, sare si piper, Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam malaiul si lasam putin pana incepe sa se rumeasca, Adaugam ouale si cand incepe sa se inchege adaugam cascaval ras si ceapa verde tocata, Lasam pe foc pana se topeste cascavalul si scoatem...

Cosulete cu salata de ton

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2013

Pe masa de lucru presaram putina faina si asezam aluatul (dezghetat la temperatura camerei) Il intindem cu sucitorul putin si cu o forma rotunda (cana,pahar) decupam 20 de cerculete, Jumatate din ele le lasam asa si celelelalte le facem o gaura in mijloc cu un cerculet mai mic, Din...

Oua panirat

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2013

Intr-un vas punem apa si sare, cand incepe sa fiarba adaugam ouale spalate, lasam sa fiarba cca 7 minute. Le scurgem de apa in care au fiert si adaugam apa rece si lasam sa se raceasca. Decojim ouale si le taiem in 2 pe lungime, scoatem galbenusurile. Tonul il scurgem si adaugam intr-un...

Omleta quesadilla

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2013

Prima data vom curata ardeiul si ceapa,o vom taia cubulete,cascavalul il dam prin razatoare, Intr-un bol batem ouale cu condimente dupa gust, Intr-o tigaie adaugam untul si cand s-a topit adaugam ouale batute,lasam putin sa se prajeasca dupa care adaugam 1/2 din cantitatea de...

Ciuperci umplute cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2013

Ciupercile le curatam de coaja si le asezam in tava tapetata cu folie de aluminiu,dupa care le condimentam cu sare si piper. Curatam ardeii de cotor si seminte si taiem felii. Ceapa si carnatul il vom taia felii. Cascavalul il vom da prin razatoarea mica. In fiecare ciuperca adaugam...

Cosulete cu ou

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2013

Pieptul de pui se taie felii subtiri,se bat cu ciocanul pentru snitele, Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust Se ung formele de briosa cu ulei si asezam pe margine cate o felie de piept de pui,avand grija sa punem si pe fundul formei Adaugam peste pui masline fara samburi ...

Samosa cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 10 Sep 2013

Amestecam faina cu sarea,adaugam uleiul si treptat apa,framantam pana rezulta o coca nelipicioasa. Acoperim si lasam sa se odihneasca 30 minute Fierbem cartofii (spalati) cat sa intre furculita in ei ,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii...

Tarta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2013

Dovleceii se spala si se curata de coaja(nu in intregime),dupa care ii taiem rondele subtiri, Mixam albusurile spuma cu sare, Mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam laptele,amestecam faina cu praful de copt,si cernem peste amestecul de galbenusuri, Adaugam feliile de dovleceii,omogenizam...

Rosti

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2013

Cartofii se curata de coaja,ii spalam si ii dam prin razatoarea mare, Adaugam sare pe ei si lasam cca 5 min, Intr-un vas batem ouale  cu sare si piper dupa gust,adaugam ceapa si patrunjelul  tocat marunt,cartofii scursi bine de zeama, Adaugam ulei intr-o tigaie si cand s-a...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2013

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand au fiert ii scurgem de apa,oprim 4-5 cartofi si restul ii pisam ca pentru pireu,lasam sa se raceasca, Fierbem 3 oua in apa cu sare. Intr-un vas batem 3 oua cu sare,adaugam branza data prin razatoare,ceapa...

Budinca de cartofi cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2013

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare,cat sa intre furculita in ei Ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, Ii curatam de coaja si ii taiem felii, Ciupercile le curatam si le fierbem in apa cu sare si le adaugam peste...

Bruschete

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2013

Feliile de paine se prajesc in tigaie sau in prajitorul de paine,pe ambele parti, Se unge felia de paine cu maioneza amestecata cu 1 catel de usturoi pisat, Se adauga rosiile tocate amestecate cu putin ulei si branza cubulete, Se serveste imediat,

Cus cus cu legume

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2013

Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare si cand clocoteste adaugam cus cus si il fierbem timpul indicat pe pachet(cca 10 min)dupa care scurgem de apa, Intre timp calim ceapa tocata,adaugam legumele si lasam cca 3 min sa se caleasca impreuna, Adaugam ciupercile taiate(curatate si fierte...

Fritatta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2013

Ciupercile se curata de pielita si se fierb in apa cu sare, le scurgem de apa si lasam sa se raceasca, dupa care le taiem felii, Se toaca ceapa,patrunjelul,mararul,sunca si maslinele, Se bat ouale bine cu un praf de sare,se adauga ingredientele,amestecam dupa care la final adaugam praful de...

Afisate 61 - 90 din 162 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]