publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert gogosi cu ciocolata
Intr-un bol batem ouale cu zaharul, adaugam laptele, coaja de portocala rasa, esenta de vanilie, sarea. Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza,trebuie sa rezulte un aluat ca o smantana. Intr-un...
Friptura de porc inabusita
Intr-un bol amestecam condimentele cu vinul, crestam carnea de porc si condimentam cu amestecul de condimente. Intr-o oala am adaugat morocovul curatat,spalat si taiat felii,ardeiul tocat marunt,adaugam carnea,apa,ceapa taiata in 4,untura,menta si acoperim cu un capac. Eu am facut deasupra...
Paine fara framantare
Intr-un bol amestecam zaharul cu drojdia si putina apa calduta cat sa se dizolve,adaugam uleiul si restul de apa calduta,sare. Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam toata faina si amestecam cu o lingura de lemn pana ce se omogenizeaza. Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa se...
Salata de oua
Fierbem ouale in apa cu sare, le scoatem intr-un vas cu apa rece si gheata. Decojim ouale si le tocam,tocam si ceapa verde cu mararul,sunca de pui. Intr-un bol mai mare adaugam maioneza,smantana,restul de ingrediente,condimente dupa gust. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza,dam la...
Turte cu ceapa verde
Intr-un bol cernem faina, amestecam cu drojdia, zaharul si sarea. Fcem o adancitura in care vom adauga 50 ml ulei si apa treptat pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios. Invelim cu folie alimentara bolul si lasma sa se odihneasca 30 min. Intre timp spalam ceapa verde si o tocam...
Desert crema de zahar ars
Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem. Tragem cratita de pe foc si inclinam cratita, invartind-o, astfel incat sa tapetam fundul si peretii cratitei. Intr-un vas mixam ouale cu...
Drob de pui
Ficatul il spalam, il curatam daca este cazul, il fierbem in apa. Dupa ce au fiert, le scurgem bine, lasam sa se raceasca si le tocam (eu am preferat blenderul). Procedam la fel cu pieptul de pui. Fierbem ouale in apa cu sare timp de 7 min, le scoatem intr-un vas cu apa si gheata. Intre...
Desert placinta cu fructe si crema de vanilie
Ungem o tava (eu am folosit de tarta) cu unt, adaugam cate o foaie de placinta pe care le-am strans (plisat) ca un evantai. Intr-un bol batem ouale cu un praf e sare,adaugam zaharul,zaharul vanilat,iaurtul la temperatura camerei,esenta de vanilie,untul topit, Batem cu telul pana ce se...
Desert tort Fanta
Blat -Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul treptat si mixam 5 min la viteza maxima a mixerului,reducem viteza la mixer si in fir subtire adaugam uleiul. Intr-un bol amestcam faina cu praful de copt,coaja rasa de portocala,cacao. Cernem...
Shaorma cu de toate
Intr-un bol amestecam condimentele impreuna cu uleiul adaugam carnea de porc(care eu am taiat-o felii ca pentru snitele)am amestecat si am lasat la rece 1 ora. Adaugam carnea in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.(in tava am adaugat 200 g de gusa taiata...
Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie
Visinele fara samburi le punem cu zaharul si lasam deoparte sa lase sirop (eu le-am lasat cateva ore la frigider in timp ce am pregatit crema de vanilie ) Cand au lasat siropul adaugam amidonul si amestecam,punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca un sos. Crema de...
Desert chec cu mure
Mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. In alt bol mixam galbenusurile cu untul topit si smantana pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cu praful de copt si mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam esenta de...
Desert cosulete cu mousse de ciocolata
Aluatul de foietaj dezghetat la temperatura camerei,il taiem patratele de cca 9 pe 9. Crestam lateralele fara sa taiem colturile,impaturim marginile suprapunanadu-le una peste alta,aliiniind colturile opuse, Intepam cu furculita in mijloc ,ungem amrginile cu oul batut si dam tava la...
Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca
Intr-un bol dizolvam amidonul cu lapte si galbenusurile, Intr-o cratita punem restul de lapte cu zaharul la incalzit,adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana ce se omogenizeaza Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc...
Quesadilla cu carne tocata
Intr-o tigaie incapatoare calim ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat cca 1-2 min. Adaugam carnea si cu lingura de lemn amestecam,rupand carnea pentru a avea bucati mici. Cand carnea este facuta adaugam rosiile si condimente dupa gust. Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic cca 20...
Unt cu leurda
Spalam leurda, o lasam sa se scurga bine de apa. Cu ajutorul unui robot tocam leurda (sau daca avem timp tocam la cutit), adaugam untul la temperatura camerei, condimente dupa gust si mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam compozitia intr-o cutie si o dam la frigider sau o congelam si...
Pui cu leurda
Intr-o tigaie calim ceapa si leurda tocata marunt cca 2 min, lasam sa se raceasca. Intre timp intr-un bol mai mare adaugam condimente, vinul, leurda calita, amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam puiul, il ungem cu amestecul de condimente si ce ramane umplem puiul impreuna cu 2 linguri...
Chifle cu leurda
Intr-un bol cernem faina amestecam cu sare si parmezanul ras prin razatoarea mica,facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si cca 100 ml apa calduta,acoperim si lasam la dospit 10 min. Adaugam leurda tocata ,piperul ,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta....
Desert tarta cu ciocolata si banane
Aluatul dezghetat de cu seara in frigider il intindem putin si il asezam in tava unsa cu unt,intepam cu furculita si dam la cuptorul incalzit cca 15 min la 200 grade. Intr-un ibric adaugam smantana si o punem pe foc,(avem grija sa nu fiarba )pana ce se infierbanta bine. Adaugam...
Desert mucenici de post
Intr-un bol amestecam faina cu sarea si zaharul,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,uleiul,esentele,coaja de portocala si lamaie data prin razatoare. Incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta pana ce obtinem un aluat care nu se lipeste de maini....
Desert crema de lime cu busuioc
Intr-un bol amestecam ouale cu galbenusurile zaharul,zeama si coaja rasa de la lime. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Fierbem crema la bain marie,amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. Adaugam untul la temperatura camerei taiat cubulete,amestecam continuu pana...
Macrou prajit
Pestele il spalam bine, il stergem cu un prosop (eu am preferat sa il fac felii) Intr-un bol amestecam laptele cu condimente dupa gust, adaugam pestele, acoperim si dam la rece minim 30 min. Intr-o farfurie mai mare adaugam faina de malai, cascavalul dat prin razatoarea mica, sare....
Paste cu smantana
Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele pe care le vom fierbe timpul scris instructiunilor de pe pachet. Le strecuram de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece. Intre timp pregatim sosul-in tigaie am adaugat baconul taiat felii, uleiul de masline si lasam...
Ciorba de pastai cu smantana
Intr-o cratita mai mare calim morcovul impreuna cu sunculita taiata felii cca 3 min amestecand ocazional pentru a nu se arde. Adaugam ceapa si leurda tocate marunt,pasta de ardei,condimente dupa gust si mai lasam cca 3 min pe foc dupa care adaugam fasolea pastai(eu am avut congelata)2 l de apa...
Desert placinta cu crema de vanilie
Intr-un bol amestecam faina cu grisul, adaugam in fir subtire laptele cald si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza. Turnam amestecul inapoi in cratita. Punem cratita pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. Intre timp batem zaharul cu galbenusurile, coaja de...
Aperitiv chec sarat cu oua de gasca
Ouale le mixam putin cu un praf de sare,adaugam untul topit si racit,iaurtul si mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam vardeturile tocate,(eu am folosit blenderul)faina amestecata cu praful de copt,branza sfaramata sau data prin razatoare,salamul taiat falii. Amestecam cu paleta pana ce se...
Desert gogosi pufoase
Intr-un bol mai mare cernem faina, facem o adancitura, adaugam 100 ml lapte caldut, 1 lingura zahar. Amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa dospeasca 20 min. Batem ouale cu untul topit,un praf de sare,zaharul ramas,esenta de vanilie,adaugam peste maia,si cojile de portocala...
Chiftele umplute cu mozzarella
Intr-un bol mai mare amestecam carnea de porc cu carnea de pui, adaugam condimente dupa gust, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine. Usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, ouale batute putin,painea si amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Dam la rece 30 min dupa care cu mainele...
Pui la tava (capac)
Eu am folosit o gaina de tara asa ca am fiert-o putin inainte pentru ca nu stiam cat de batrana era. Intr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust.usturoiul zdrobit sau dat prin razatoare. Masam carnea cu condimente si le asezam in tava unsa cu unt(nu am o oala cu capac care sa intre...
Snitel de porc in crusta de malai
Intr-un bol amestecam untul cu condimente si iaurtul. Feliile de carne le batem putin cu ciocanul de snitele,le condimentam cu sare si piper. Le adaugam in marinata si dam la rece 1 ora. Intre timp amestecam faina cu cascavalul dat prin razatoare. Batem ouale cu sare si piper dupa...