Un preparat rapid si gustos. Noi il gatim destul de des pentru ca le place copiilor si totodata se gateste foarte usor. "Retete de suflet"
Pentru inceput punem orezul la fiert cu condimentele, iar cand a scazut apa adaugam untul, amestecam si dam deoaparte.
Pentru sos, il pregatim in timp ce avem orezul la foc, el trebuie sa fie caldut, ca odata ce isi pierde temperatura, el se ingroasa. Deci, stoarcem lamaia si incalzim sucul intr-un ibric, adaugam untul si amestecam continuu la foc mic pana se topeste, pe urma adaugam smanatana de gatit, amestecam energic si la final sare, piper, inchidem focul si presaram patrunjel verde. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.
Pentru somon: Curatam fileul de somon, il portionam in bucati potrivite, apoi il condimentam cu sare si condiment de peste. Intr-o tigaie incapatoare, punem untul, iar cand s-a incins, adaugam somonul si il prajim cateva minute pe fiecare parte, pana prinde o culoare aurie. Cand este gata, scoatem bucatile pe un platou.
Servim cu orez si sos de lamaie, alaturi de un pahar de vin! Pofta buna!