Am preluat ”refrenul Oreo” de la reclamele televizate, dar și de la rețetele Andrei și am decis să fac un tort cu această denumire, ca să punctez rețeta mea cu nr. 1000.
A ieșit un tort minunat. Dacă biscuiții sunt crocanți, în mod normal, după ce stau pe cremă câteva ore, chiar o noapte, se înmoaie, iar umplutura cu fructe de pădure a dat tortului o savoare aparte.
Pentru acest Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000 am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, mascarpone, smantana, biscuiti oreo.
Cum se prepara acest Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr.1000
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, ca să fie rece, când va fi montat tortul.
Am făcut un blat mic, din 4 ouă, ca să fie tăiat doar în două foi...
Albușurile separate de gălbenușuri se mixează mai întâi cu praful de sare, după care se adaugă treptat, mixând întruna, zahărul vanilinat și cel tos. Se adaugă pe rând gălbenușurile și când zahărul s-a dizolvat complet, se adaugă făina în ploaie. Când compoziția este omogenă, se toarnă într-o formă, unsă cu ulei (sau unt topit) în prealabil și se dă la cuptor, la temperatură medie, pentru 20-25 minute. După ce blatul a crescut și s-a rumenit frumos, se oprește focul de la cuptor. Blatul mai poate fi lăsat în cuptor, cam 10-15 minute, ca să nu ”cadă” la scoatere, din cauza diferenței de temperatură. Apoi blatul se lasă în așteptare, ca să se răcească total, înainte de a fi montat tortul.
Pentru cremă se face mai întâi frișca, din smântână rece, mixată cu zahărul pudră și cu cel vanilinat. Se adaugă treptat mascarponele, mixat în prealabil și se continuă mixarea până ce crema este omogenă. Când este gata, crema se dă la frigider, până ce se feliază blatul.
Se face siropul, din zahăr tos și apă, iar când se răcorește, se adaugă esența de rom.
Se taie blatul în două foi orizontale și se însiropează foaia de la bază, care se unge cu o jumătate din crema preparată. Se însiropează cea de a doua foaie de blat, pe partea care se va suprapune peste cremă și se unge cu cealaltă jumătate de cremă.
Se decorează tortul cu biscuiți Oreo. Pentru că aceasta a fost rețeta mea cu nr. 1000, am presărat pe mijlocul tortului biscuiți Oreo fin răzuiți (fără umplutură) pe care ”am scris cu chunks-uri de ciocolată albă, cifra 1000. Am decorat și cu cireșe confiate, pentru a înveseli tortul. În fapt, fiecare decorează tortul așa cum îi place.
1
Blatul pentru tort se feliază numai după ce s-a răcit complet. De aceea el poate fi făcut cu o zi înainte.
2
Blatul poate fi lăsat 10-15 minute în cuptor, după ce s-a oprit focul, ca să nu ”cadă” la scoatere, din cauza diferenței de temperatură.
3
Pentru ca tortul să aibă un aspect neted, puneți desupra foaia de la baza blatului.
4
Pentru frișcă trebuie să folosiți smântână naturală groasă, de la frigider. Nu mixați prea mult smântâna, ca să nu se transforme în unt dulce.
5
Decorați tortul așa cum vă place.