Somon cu legume la cuptor

de Sim0na in Somon, 6 Feb 2012 | 12932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg păstrăv somonizat (eu am folosit o jumătate de peşte mai mare)
  • cimbru
  • piper alb
  • delikat
  • condiment pentru peşte cu lămâie
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă mare albă
  • 1 ceapă mare roşie
  • 1 ardei gras galben
  • 2 morcovi mari
  • 5 cartofi cu coajă roşie
  • 1 lămâie potrivită
  • ptr sosul de hrean:
  • 1 tijă hrean
  • 150 g smantana
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • zeama de la 1/3 lămâie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu legume la cuptor:

Mai întâi am spălat bine-bine şi în multe ape, peştele filetat deja. Apoi, am pregătit o pastă din cimbru, piper alb, condiment pentru peşte si ulei de măsline.

Am uns fiecare bucată de peşte, apoi am acoperit vasul cu folie alimentară şi am dat la frigider ptr 1 oră.

Cât peştele s-a odihnit, am pregătit legumele: am curtăţat, spălat si taiat cele două cepe rondele, cartofii ptr că nu erau foarte mari, i-am tăiat în 4, morcovul - rondele, iar ardeiul - felii.

Am pregătit o tavă potrivită, am aşezat ceapa, ardeiul, morcovul, peştele, cartofii şi felii de lămâie. Am presărat delikat, un pic de sare şi o ceşcuţă de apă. Tava am dat-o la cuptorul preîncălzit, la foc mic, ptr 1 oră jumătate

Cât peştele a stat la cuptor, am pregătit sosul:  Am curăţat tija de hrean şi am dat-o prin răzătoarea mică. Au ieşit 4 linguriţe de hrean răzuit. Am amestecat hreanul cu sarea şi zahărul, am adăugat zeama de lămâie, apoi am pus smântâna.

Am omogenizat bine si... gata sosul! Simplu şi rapid ptr o cină din timpul săptămânii!

Cand peştele a fost gata, am servit somonul cu legume şi cu sosul pus deasupra! Combinaţia de peşte, legume şi hrean este delicioasă!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]