Sosul, altfel zis mujdeiul de usturoi cu smantana, este o rețetă simplă și rapidă. Este un sos gustos și cremos, bun pentru carne prăjită, fripturi, legume la grătar dar și pe post de dressing pentru salate. Este unul din sosurile mele preferate, pe care vi-l recomand cu mare drag!
Din puține ingrediente: usturoi, smântână, ulei și sare, iese un sos delicios.
Curățăm usturoiul și-l dăm prin presă sau prin răzătoarea mică.
Punem usturoiul într-un bol mai mic, adăugăm treptat sarea și uleiul și amestecăm energic cu o lingură de lemn, până ce usturoiul se albelște și devine cremos. Apoi adăugăm treptat smântâna până ce încorporăm toată cantitatea dorită.
Acest sos delicios, se pretează pentru preparate din carne sau legume la grătar, pentru fripturi la cuptor sau la tigaie cât și pe post de dressing pentru salate.
Poftă bună!
1
În loc de smântână, puteți să folosiți și iaurt gras pentru acest sos