A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de vinete la gratar cu rosii...

Postat de: katty in Salate

Spalam vinetele, le taiem capetele si le feliem. Presaram sare peste ele si le scurgem intr-o sita. Punem vinetele pe gratar, pe ambele parti. Avem grija sa nu le uscam prea tare. Scoatem...Citeste continuarea

Miel cu rosii si spanac

Postat de: katty in Oaie

Taiem carnea in bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional in ea pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa si lasam sa se inmoaie si...Citeste continuarea

Desert crema de mascarpone cu...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Crema de mascarpone cu frișcă se prepară destul de repede și ușor, după rețeta: ...Citeste continuarea

Tocana de legume

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Se curata legumele. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei. Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit....Citeste continuarea

Balmos

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Dupa cum am spus, jantuiala trebuie sa fie acrisoara. Se pune jantuiala intr-o oala de 3 litri si se da la foc, nu direct pe flacara, cu plita dedesubt, altfel se va afuma. Cand incepe sa...Citeste continuarea

Paste cu hribi si sos alb

Postat de: rocsi_1612 in Penne

Intr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand. Intre timp pregatiti sosul. Hribii ii taiati bucati mai mari....Citeste continuarea

Salata de vara cu branza feta

Postat de: MotanLaOale in Salate

Legumele se curata, se spala si se toaca dupa preferinta. Se pun intr-un castron, se presara sare si piper si se amesteca. Branza feta se taie cuburi mici si se pune in castron. Se toarna...Citeste continuarea

Aperitiv placinta invartita

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cascavalul si branza se rad. Costita se taie cubulete mici. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele mici. Intr-un castron se amesteca toate cu ouale si piper. Aluatul se taie in...Citeste continuarea

Rosii uscate la soare

Postat de: Xandrinne in Conserve

Am folosit rosii lunguiete, bine coapte, pe care odata spalate, le-am sters si le-am taiat, in functie de marime, in patru sau in doua. Eu le-am uscat timp de aproape trei zile la soare, pe tavi,...Citeste continuarea

Gem de mure

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Speli murele. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit. Așezi fructele împreună cu sucul lăsat de...Citeste continuarea

Pui in crusta de cascaval, cu...

Postat de: ancutsa in Pui

  Înlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior. Tăvălești pulpele prin ouăle...Citeste continuarea

Omleta cu dovlecel

Postat de: Xandrinne in Aperitive / Garnituri

Ouăle se bat cu sare, piper și busuioc uscat (după gust). Dovlecelul se rade, se stoarce bine, bine și se pune puțin la călit într-o tigaie unsă cu ulei de măsline, pentru 2-3...Citeste continuarea

Gazpacho cu aroma de portocala

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

Retete de vara Se pun într-un blender sau într-un robot roşiile, castravetele, ardeiul gras, usturoiul, ceapa, busuiocul uscat, chimenul, sare, piper, oţet, ulei de măsline şi...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

Desfaceţi avocado în două şi cu o linguriţă scoateţi miezul. Puneţi-l într-un vas şi pisaţi-l sau în blender. Adăugaţi suc de lime, ceapa, roşia şi pătrunjelul...Citeste continuarea

Desert cu prune, miere si lavanda

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Punem mugurii de levantica in laptele cald, acoperim si lasam cca 30 de minute; strecuram. (Eu am folosit sirop de levantica si am pus 3 linguri de sirop, am amestecat si am trecut la pasul...Citeste continuarea

Penne cu fasole rosie si ciupercute

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

Pastele se fierb 8 minute in apa cu sare, dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt gata, se trec sub un jet de apa rece sau se vantura, ca sa nu se lipeasca, Fasolea rosie si ciupercutele se...Citeste continuarea

Fusili cu spanac

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

  Usturoiul il taiem feliute si-l calim putin in unt topit. Adaugam spanacul (spalat, curatat) si o ceasca de lapte si lasam cateva minute. La sfarsit punem 3 linguri de smantana. Potrivim...Citeste continuarea

Penne All arrabiata

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

  Rosiile se lasa la oparit in apa fierbinte cateva secunde, dupa care se decojesc, se taie in sferturi si li se scot semintele si miezul. Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si...Citeste continuarea

Desert ecleruri asortate, cu...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Eclerurile: Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe, adaugi făina în ploaie, amestecând energic, până ai...Citeste continuarea

Varza calita picanta

Postat de: MotanLaOale in Porc

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca. Scarita afumata se taie...Citeste continuarea

Desert tort cu bezea si coacaze rosii

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga apoi, faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit untul moale si se amesteca bine pana la omogenizare. Compozitia se pune...Citeste continuarea

Desert bomboane Brigadeiro

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

Am pus într-o cratiță antiaderenta laptele condensat cu untul și cacaua și am fiert la foc...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de vanilie si...

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

  Blatul se face așa: Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc și își dublează compoziția. Albușurile se bat...Citeste continuarea

Rondele de vinete la cuptor

Postat de: tmagdika in Mancaruri de legume

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de vanata se fac niste taieturi ca forma unui grilaj. Rondelele...Citeste continuarea

Desert tort Floare - Diplomat cu...

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

  Cele 8 ouă le-am mixat împreună cu zahărul până s-a dublat compoziția și s-a albit. Am pus apoi pe bain marie, amestecând în continuu până a...Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu cu ciocolata

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

Mai intai topim ciocolata. O rupem bucatele si o punem la topit pe bain-marie. Cand a devenit fluida, o punem deoparte si o lasam la racit, dar cu atentie sa nu se intareasca. In acest timp...Citeste continuarea

Desert fitness

Postat de: tmagdika in Vegan / Raw vegan

Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se pune in pahar in straturi cu fructele taiate. Aceasta reteta se prepara in 10 minute. Citeste continuarea

Desert mini cheescake cu jeleu de...

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

Mai intai am facut jeleul de capsuni. Am taiat capsunile bucati mai mici si le-am pus pe foc impreuna cu 120 gr. zahar si 100 ml apa. Le-am fiert circa 20 minute pana s-au facut ca o dulceata mai...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de frisca cu...

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

  Pentru inceput am preparat blatul. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu 100 gr. de zahar pana s-au albit si si-au dublat compozitia. Albusurile le-am...Citeste continuarea

Desert budinca de chia cu granita...

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim mai intai granita de ciocolata. Punem apa si zaharul la foc si lasam sa dea 2-3 clocote, astfel incat zaharul sa fie topit. Dam jos si lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu ardei copt

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate. Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeii se lasa la...Citeste continuarea

Desert pandispan pufos cu cirese

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, iar pe final se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai bat pana se face o compozitie ca de bezele aproape. La compozitia de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu biscuiti

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Intr-un castron se pun biscuiții rupți cu mana,napolitanele maruntite. Nucile se taie grosier și se adaugă peste biscuiți. Se adaugă ciocolata cu biscuiți, mărunțită.  Se pune...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si capsuni

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, eventual cu ajutorul unui mixer. Se adauga ouale apoi, branza de vaci. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti cu rahat -...

Postat de: indrea_ms in Bucataras in oras

Pentru început am sfărâmat biscuiții (nu prea mărunt, îmi place să se vadă bucățelele de biscuiți).  Am pus laptele împreună cu zahărul, zahărul vanilat...Citeste continuarea

Desert aromat cu inghetata si...

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim inghetata.Piersicile descojite si taiate bucati le punem intr-o craticioara cu apa, zaharul si zeama de lamaie si le dam cateva clocote, pana piersicile se inmoaie. Dam jos, mixam...Citeste continuarea

Desert tort cu blat de bezea si...

Postat de: katty in Torturi

Mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face creste. Adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana  terminam tot zaharul si bezeaua capata o consistenta ferma. Adaugam cacao si...Citeste continuarea

Sandvis din placintele cu afine si...

Postat de: katty in Dulciuri

Aluatul dezghetat in frigider se intinde usor cu un sucitor pe un blat de lemn usor infainat. Cu un inel de metal taiem un numar par de discuri. Amestecam afinele cu zaharul. Asezam afinele...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii si ii decojim. Ii taiem rondele subtiri, presaram putina sare peste ei si ii punem intr-o sita la scurs pentru 15 minute. Intre timp punem untul intr-o craticioara si cand este...Citeste continuarea

Pui cu lapte de cocos

Postat de: dantes in Pui

Condimentele: boiaua, chimion, piper, sare, turmeric, ghimbir se pun intr-o farfurie si se amesteca, se pot ajusta cantitatile in functie de preferinte. Se taie pieptul de pui in fasii si se...Citeste continuarea

Desert inghetata de mango si cocos

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-o cratita cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul si amestecam pana se albeste si isi mareste volumul. Adaugam laptele de cocos, omogenizam si punem craticioara la foc mic....Citeste continuarea

Desert cu avocado pe bat

Postat de: katty in Dulciuri

Taiem avocado in jumatati si scoatem samburii. Cu o lingura scoatem miezul. Adaugam zeama de lamaie si il mixam. Adaugam zaharul pudra, laptele de cocos si lichiorul si mixam bine compozitia....Citeste continuarea

Sorbet de visine

Postat de: katty in Sirop / Compot

Fierbem 3-4  minute un sirop din apa si zahar. Dam jos si lasam sa se raceasca. Punem visinele fara samburi si mixam bine compozitia. Batem albusul spuma tare si turnam compozitia...Citeste continuarea

Supa rece cu iaurt

Postat de: katty in Supe

Curatam cartofii  si ii taiem cubulete mici. Ii fierbem in apa cu putina sare pana sunt moi. Scurgem apa si ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si o tocam fin. Descojim...Citeste continuarea

Risoni cu legume si parmezan

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Taiem capetele vinetelor, le decojim pastrand pe alocuri coaja si le taiem cuburi. Presaram putina sare si le scurgem intr-o sita 15 minute. Decojim dovleceii si ii taiem cuburi. Taiem rosiile...Citeste continuarea

Somn la cuptor cu sos de galbiori

Postat de: katty in Peste

Spalam bine pestele, il scurgem si il presaram cu sare si piper, inclusiv in interior. Crestam pestele din loc in loc. Maruntim usturoiul si il asezam in crestaturile facute si in interior. Punem...Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri, cu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Mai întâi, se scot sâmburii cireşelor și se lasă la scurs. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Pentru blat, se pregătește siropul. Într-o...Citeste continuarea

Desert tort rapid cu fructe de padure

Postat de: indrea_ms in Torturi

Pentru început am pus gelatina la hidratat în 100 ml de apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Am lăsat 10 minute, după care am pus-o pe baie de aburi până s-a...Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si zmeura

Postat de: oanapl in Prajituri

Înainte de pregătirea prăjiturii, se lasă toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură. Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul măcinat...Citeste continuarea

Legume in stil asiatic

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Spalam si curatam ciupercile si le taiem grosier Luam o tigaie wok punem o lingura de ulei la incins. Adaugam ciupercile si le sotam 3-4 minute. Avem grija sa mastecam din cand in cand...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]