Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba taraneasca de iunie
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeDaca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si...Citeste continuarea
Aperitiv placinte din cartofi,...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja. Se poate face aceasta...Citeste continuarea
Desert gofre cu visine
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriVisinele se amesteca cu 3 linguri de zahar si se dau deoparte. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga esenta de vanilie, smantana, apa minerala...Citeste continuarea
Desert clatite a la Ana Lugojana
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un bol am pus ouale, sarea, zaharul vanilat si uleiul, am amestecat cu un tel cateva minute, apoi am adaugat faina, jumatate din ea, apoi am diluat cu lapte si apa minerala. Am omogenizat...Citeste continuarea
Mancare de rosii cu ardei kapia
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins. Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare. Adaugam ardeiul si rosiile peste ceapa si...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu spanac si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana. Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana...Citeste continuarea
Desert mini rulada cu zmeura
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe pregateste blatul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusul de galbenus. Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana...Citeste continuarea
Desert tort cu visine, capsuni,...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul...Citeste continuarea
Paine cu bere si seminte de floarea...
Postat de: mihaelar63 in PiineDrojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta si bere, jumatate din uleiul de masline impreuna cu 100 gr faina alba si lingurita cu zahar . Zaharul ajuta la...Citeste continuarea
Salata light cu ton
Postat de: mihaelar63 in SalateCuratati si spalati legumele . Ceapa si ardeiul se maruntesc . Ridichile se taie feliiute si se sareaza ca sa se inmoaie putin . Amestecati tonul in ulei cu sare...Citeste continuarea
Pizza cu pui si altele (pentru...
Postat de: Constelatialeu in PizzaBlat : Intr-un castron incapator am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am sfaramat drojdia, am adaugat zaharul si jumatate din apa calduta, am omogenizat si am lasat s acreasca cca 15...Citeste continuarea
Supa de cartofi noi, verzisoare de...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele . Ceapa se marunteste si morcovul se taie rondele si se soteaza in ulei . Sarati si turnati in oala 2-3 l apa . Adaugati cartofii taiati...Citeste continuarea
Fusili cu sos de carne
Postat de: mihaelar63 in FusilliLegumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului . Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul . Cand...Citeste continuarea
Salata de fasole galbena cu cabanos...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea se curata si se spala si se rupe mai marunt. Mie imi place sa tai/ rup fasolea mai marunt pentru salata sau supa . Fierbeti fasolea in apa cu sare pana obtineti...Citeste continuarea
Cuba Libre
Postat de: Constelatialeu in CocktailCum sunt eu ametita de fel, n-am citit decat ingredientele din retata pusa de Bucataras, ordinea in care se adauga ingredientele am facut-o din capul meu, asa ca va dau ambele variante....Citeste continuarea
Desert sarlota Duo, cu capsune
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru crema de lapte se amestecă într-o crăticioară: zahărul tos, amidonul alimentar și zahărul vanilinat, după care se încorporează gălbenușurile și apoi treptat, laptele...Citeste continuarea
Fructe de mare cu broccoli si orez
Postat de: mihaelar63 in Fructe de marePentru inceput se prajeste chorizo feliat rondele in uleiul de masline . Ingredientele congelate se lasa la dezghetat la temperatura camerei . Preparati orezul prin...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai am curatat aripile si le-am spalat, apoi le-am pus la fiert intr-o oala de 5 l, am adaugat si putina sare. Cand a inceput sa fiarba am adunat spuma formata. Cat au fiert aripile mi-am...Citeste continuarea
Supa de vacuta cu galuste de gris
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeAm preparat supa clara de carne fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune . In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara fara sa se...Citeste continuarea
Desert inghetata parfait cu cocos
Postat de: ctlina in DulciuriBateți albușurile spuma cu 2 linguri de îndulcitor și picăturile de vanilie (sau cu 3-4 linguri de zahar). Încorporați nuca de cocos rasă și apoi crema de cocos....Citeste continuarea
Branza de vaci de casa cu arpagic...
Postat de: ctlina in Mancare copiiIntr-o oala puneti un pic de apa pe fund si adaugati laptele si smantana. Aduceti la fierbere (apa va ajuta ca compozitia sa nu se prinda pe fundul oalei). Cand laptele incepe sa fiarba,...Citeste continuarea
Desert prajitura in straturi, cu...
Postat de: mirela0911 in PrajituriMai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...Citeste continuarea
Costita de vacuta cu legume
Postat de: mihaelar63 in VitaLegumele se curata si se spala . Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea . Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara...Citeste continuarea
Desert tort Iulia
Postat de: Constelatialeu in TorturiPentru blaturi am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm.Mai intai am pregatit blaturile Blat verde : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de...Citeste continuarea
Desert prajitura piramida cu zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat amidonul si am continuat sa mixez cca 2-3 min, la final am...Citeste continuarea
Sirop de zmeura
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotAm cules zmeura coapta bine, am pus-o intr-o sita si am spalat-o, apoi am pus-o intr-o oala cu 500 ml apa si am dat in 2-3 clocote. Am strecurat zmeura fiarta, apoi am trecut-o printr-o sita si am...Citeste continuarea
Desert prajitura de vara
Postat de: dantes in DulciuriSe amesteca zaharul cu uleiul, apoi incorporam ouale unul cate unul si se adauga faina amestecata cu praful de copt si morcovii dati pe razatoarea mica. Toata aceasta compozitie se toarna...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu menta si capsuni
Postat de: merisor67 in DulciuriPentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform....Citeste continuarea
Varza in stil tailandez
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeBaconul se taie in cubulete mici si se pune la calit intr-o oala cu putina apa. Varza se desface in foi pe care le rupem cu mana in patrate mici. Cand baconul s-a calit punem in oala si...Citeste continuarea
Desert gogosi
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCerneti faina intr-un bol. Faceti in mijloc o gaura, puneti drojdia, 3 linguri de lapte cald, 1 lingurita zahar. Amestecati usor si lasati sa creasca 10 minute drojdia. Adaugati ouale, zaharul,...Citeste continuarea
Aperitiv pasta tartinabila din...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriArdeiul gras se spală, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt. Se curăță cepele verzi, se spală, se zvântă și se păstrează pentru pastă doar...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni si bezea
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriCapsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar. Se topeste untul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai dam morcovii pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim morcovul in ulei incins. Adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul si mai lasam la calit 5-6 minute. Adaugam rosiile date...Citeste continuarea
Coaste la cuptor
Postat de: cristina1985 in PorcSe amesteca condimentele si se presara peste coaste, masand usor. Se pun in frigider 2-3 ore,dupa care se scot si se pun intr-o tava unsa cu ulei. ...Citeste continuarea
Bouyoudi - mancare greceasca de rosii
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim. Ungem un vas temorezistent cu ulei de masline si adaugam un strat de rosii taiate cuburi. Sa stiti...Citeste continuarea
Desert tort cu zmeura si mascarpone
Postat de: Constelatialeu in TorturiAm folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat la 18 cm, am pus folie acetat pe marginea inelului. Sirop : Sirop de zmeura diluat cu apa minerala, pentru inmuiat piscoturile Frisca :...Citeste continuarea
Mancarica de pastai, cu ciolan afumat
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumeCurățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se...Citeste continuarea
Pui cu sos ca la Buzau
Postat de: gaby_d in PuiTrebuie sa ai pregatit puiul in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 80 gr. unt cu putin ulei, la foc mic (daca nu pui ulei, untul se arde) Cand untul s-a topit pune bucatile de pui....Citeste continuarea
Slanina cu usturoi si boia - fiarta...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaSe taie bucatile de slanina de marimea unei palme . Puneti la fiert slanina in apa cu sare . In apa de fiert se adauga boabe de piper si o foaie de dafin. Acum se...Citeste continuarea
Supa de salau cu chorizo
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele curatae se spala si se taie marunt. Chorizo se taie rondele Sotati legumele in ulei pana incep sa se inmoaie . Turnati deasupra 2.5 l apa si lasatile 15 minute la fiert ...Citeste continuarea
Tortellini cu sunca si rosii uscate
Postat de: mihaelar63 in TortelliniTortellini se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat. Daca-l depasiti pastele se inmoaie prea tare si se rup. Sunca de Praga se taie cubulete. Se soteaza in...Citeste continuarea
Purcel cu morcovi si mazare verde
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca...Citeste continuarea
Ciupercute umplute cu cascavea, la...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCiupercile se curata de pelite si se scot coditele . Sarati ciupercile si le ungeti in interior cat si in exterior cu ulei de masline . Taiat cascaveaua cubulete marunte...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi noi cu costita...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCostita afumata se spala si se pune la fiert in 3l apa cu foaia de dafin. Nu sarati, afumatura de casa are suficienta sare. Cat timp fierbe costita ,curatati si spalati...Citeste continuarea
Pizza la tigaie
Postat de: RODIMUR in PizzaSe pregătesc mai întâi ingredientele necesare: se feliază ardeii grași, se feliază salamul (dacă trebuie) se spală și se feliază roșia, se spală sub jet măslinele și se...Citeste continuarea
Rulada Pavlova, un desert delicios...
Postat de: mirela0911 in PrajituriCum se prepara Rulada Pavlova, un desert delicios cu fructe Albusurile la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. Se mixeaza...Citeste continuarea
Friptura de curcan servita cu piure...
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...Citeste continuarea
Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot
Postat de: katty in Slow CookerCuratam pulpa de piei si grasime si o crestam din loc in loc. Presaram condimentele peste ea, apoi uleiul si o masam bine. Asezam pulpa intr-un vas incapator si turnam vinul. Acoperim cu folie de...Citeste continuarea
Supa de legume
Postat de: mirela0911 in SupeSe spala carnea si se taie in cubulete. Se pune o craticioara cu apa la fiert. Cand clocoteste apa, se pune carnea si se lasa cca 1 minut la oparit. Se scoate carnea si se pune intr-o oala de 4...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul...Citeste continuarea