A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul,...Citeste continuarea

Piftie de porc la slow cooker...

Postat de: katty in Slow Cooker

Taiem carnea in bucati potrivite. Punem carnea intr-o oala acoperita cu apa rece si o tinem la foc pana la primele clocote. Oprim focul, lasam sa se raceasca apa usor, apoi  spalam bine...Citeste continuarea

Muschi de vita in foietaj

Postat de: dantes in Vita

Muschiul de vita se fasoneaza si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare prajiti muschiul in ulei incins circa 5 minute pana se rumeneste la suprafata pe toate partile,scoateti-l...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umplut la...

Postat de: mihaelar63 in Multicooking

                                        Legumele se curata si se spala. Taiati...Citeste continuarea

Somon la tigaie cu garnitura de...

Postat de: momo121 in Somon

  Pentru inceput punem  orezul  la fiert cu condimentele, iar cand a scazut apa adaugam untul, amestecam si dam deoaparte.   Pentru sos , il pregatim in timp ce avem...Citeste continuarea

Spaghetti con le polpettine...

Postat de: MotanLaOale in Spaghete

Din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper se face o pasta ca de chiftele si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de pui

Postat de: MotanLaOale in Pui

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nervuri si se cresteaza cu cutitul in cruce la capat (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...Citeste continuarea

Friptura de vitel cu legume

Postat de: eumimi in Vita

  Mai intai taiem cubulete carnea de vitel si o prajim in ulei incins. Scoatem carnea prajita din ulei, mai scurgem si din ulei o parte astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul...Citeste continuarea

Paste cu piept de pui, reteta...

Postat de: eumimi in Spaghete

Cum se prepara Paste cu piept de pui, reteta rapida si gustoasa pentru cina: Mai intai punem pastele la fiert in apa cu sare. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins....Citeste continuarea

Sos napolitan la borcan

Postat de: sufletista in Sosuri

Rosiile spalate le taiem bucati potrivite, le asezam in tava de la cuptor (a mea nu a fost inalta am ales alta tava). Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucati peste rosii. Procedam la fel...Citeste continuarea

Piept de pui cu sos de gorgonzola

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele. Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si...Citeste continuarea

Bors de vara, cu dovlecei

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Leguminoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Paste cu sunca si sos de rosii la...

Postat de: rocsi_1612 in Fusilli

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine...Citeste continuarea

Gem de mure

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Murele le spalam bine si le lasam sa se scurga bine de apa, le adaugam int-un vas mai mare, adaugam zaharul si amestecam usor; lasam peste noapte. A 2 zi punem murele la foc mic sa...Citeste continuarea

Desert tort cu pere si crema de...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixate cu uleiu si apa pana ce sau omogenizat. Mixam 1-2 min cat...Citeste continuarea

Smoothie cu iaurt si fructe

Postat de: sufletista in Love Smoothies

Descojim fructele si le taiem felii, banana o stropim cu zeama de lamaie pentru a nu oxida. Murele si zmeura le spalam si le scurgem bine de apa(eu le asez pe 2-3 servetele de bucatarie) In...Citeste continuarea

Desert New York cheesecake

Postat de: oanapl in Prajituri

Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu...Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de: momo121 in Vita

Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt. Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute,...Citeste continuarea

Pui cu sos ca la Buzau

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie sau cratita adaugam 80 g unt cu 1 lingura ulei, punem pe foc mic si cand s- topit untul adaugam carnea (spalata ) Le prajim frumos  pe ambele parti. Intre timp curatam...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...Citeste continuarea

Zama de pastai aita

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, cafea si...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul de cacao:       Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale...Citeste continuarea

Desert inghetata de mango si vanilie

Postat de: katty in Dulciuri

Descojim fructul de mango si il taiem cubulete. Il punem intr-o craticioara impreuna cu apa si dam cateva clocote, dupa care il mixam bine. Daca vrem un piure fin putem sa il trecem prin sita. Il...Citeste continuarea

Reteta de ficatei de pui in sos de...

Postat de: katty in Ficat

Cum se prepara Reteta de ficatei de pui in sos de rosii cu mamaliguta Curatam bine ficatul de pielite si il taiem in jumatati. Il spalam cu apa rece si il scurgem bine. Tocam ceapa fin si...Citeste continuarea

Ciorba de caprioara cu rosii

Postat de: katty in Ciorbe

Portionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o depaseasca de 2-3 degete.Spumam bine si fierbem pana este moale. Strecuram zeama intr-un alt vas pe care il punem la...Citeste continuarea

Silvoita - magiun de prune

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Prunele se aleg si se spala. Se rup in jumatate si se sct samburii. Intr-o oala de inox cu fund dublu se pune otetul si se  intinde si pe peretii oalei. Se pun prunele in oala. Se...Citeste continuarea

Pui cacciatore

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot. In acelasi ulei se...Citeste continuarea

Omleta cu dovlecel

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul spalat si curata de coaja il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare si adaugam sare. Ii lasam sa se scurga de apa cel putin 30 min. Intre timp curatam ardei de...Citeste continuarea

Covrigi cu dovleac

Postat de: sufletista in Dulciuri

Umplutura-dovleacul il curatam de coaja si il dam prin razatoare. Adaugam intr-o cratita zaharul si dovleacul si punem pe foc amestecand ocazional pana ce se inmoaie,stingem focul si adaugam...Citeste continuarea

Desert mini strudel cu branza

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un ibric adaugam uleiul si faina treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Punem pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o ciulama,daca este nevoie mai adaugam 1...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu stafide

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se taie foile de napolitana la dimensiunea tavii de aluminiu si una se pune pe fundul tavii. Laptele praf se amesteca cu stafidele intr-un castron. Zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si apa se...Citeste continuarea

Tocana sau ceaunata-wok

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Este o mancare gatita la ceaunul wok, la foc de lemne. Mai intai am pregatit toate ingredientele, am spalat carnea si am taiat-o cubulete mai mici, adica bucatele decente,apoi am spalat legumele,...Citeste continuarea

Placinta cu carne, dovlecel,...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Aluatul foitaj l-am scos de la congelator  si l-am lasat sa se dezghete, fiind vara se dezgheata repede. Apoi mi-am adunat din gradina legumele, lea-m curatat si spalat. Ceapa am taiat-o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul, amidonul si  am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca macinata, cacaoa cernuta si...Citeste continuarea

Desert tort cu caise, fistic si iaurt

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Maruntiti fisticul in blender, dar nu il faceti pudra. Separati ouale. Bateti albusurile cu un praf de sara pana devin spuma. Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea....Citeste continuarea

Cometti rigati cu branza si carnati...

Postat de: MotanLaOale in Paste

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Carnatii se taie rondele si se prajesc pana se rumenesc frumos....Citeste continuarea

Lasagna inedita

Postat de: panacris in Lasagna

Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină...Citeste continuarea

Desert rulada cu blat din albusuri,...

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu dovlecei in zeama...

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine carnea portionata si o punem la fiert. Spumam bine si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Intre timp curatam legumele.Taiem ceapa fin, morcovul si ardiul gras cubulete....Citeste continuarea

Desert turnulete cu inghetata de...

Postat de: katty in Prajituri

Amestecam iaurtul cu smantana si zaharul pudra. Pornim masina de inghetata si turnam amestecul.Peste 20 de minute va fi gata. Montam turnuletele direct pe farfurii cu ajutorul unor discuri...Citeste continuarea

Desert tort Maria

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai am pregatit jeleu, deoarece trebuie sa stea la congelator cca 2 ore. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 14 cm, am pastrat doar peretii formei, am imbracat...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mure

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametru de 20 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu peste afumat...

Postat de: MotanLaOale in Salate

Cartofii se fierb in coaja, se curata, se racesc si se taie bucati potrivite. Pestele afumat se curata si se rupe bucati. Ceapa se curata si se taie julien. Fileurile de ansoa se scurg de...Citeste continuarea

Friptura de miel cu vin si usturoi

Postat de: MotanLaOale in Oaie

Sfertul de miel se portioneaza, se curata, se spala bine si se usuca. Intr-o tava se pune uleiul si bucatile de miel si se ung bine cu ulei. Se presara sare, boia, piper si se pune vinul...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu iaurt si pesmet

Postat de: oanapl in Pui

Speli ciocănelele de pui, apoi îndepărtezi pielea și le usuci cu un șervet absorbant apoi le freci cu sare, piper și boia de ardei dulce. Amesteci iaurtul cu zeama de lămâie...Citeste continuarea

Desert pere coapte cu fructe uscate

Postat de: sufletista in Dulciuri

Perele le spalam si le taiem in 2, cu ajutorul unei lingurite scobim casuta semintelor. Asezam perele in tava pe care am uns-o cu unt. Adaugam fructele in casuta,alune,presaram scortisoara...Citeste continuarea

Snitele de pui cu leurda

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui il taiem in felii nu foarte subtiri. Il batem putin cu ciocanul, il asezam pe un tocator si condimentam cu condimente dupa gust pe ambele parti. Eu prefer sa il pun in lapte...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si aluat foietaj

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si untul la temperatura camerei. Punem pe foc amestecand continuu pana ce capata o culoare de maro deschis.Turnam in tava in care vom coace...Citeste continuarea

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Postat de: katty in Mancaruri de post

Punem nautul scursul intr-un vas inalt. Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburii, scoatem miezul cu o lingura si il punem peste naut. Punem si frunzele de busuioc, usturoiul curatat de coaja,...Citeste continuarea

Supa de rosii

Postat de: katty in Supe

Taiem ceapa fin, ardeiul gras cubulete, iar morcovul il radem pe razatoarea mare. Rosiile le taiem cuburi mici. In uleiul incins punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras impreuna cu un...Citeste continuarea