Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat ar fi sa se lase de seara pana dimineata, insa eu am lasat-o o ora)
Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune alta apa, dar trebuie sa fie fierbinte, pentru ca altfel se intareste fasolea....
Spalam si curatam pulpele si le punem la fiert, in apa cu sare.
Intre timp curatam cartofii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-o tava de yena, ii stropim cu ulei si cu apa si ii dam la cuptor pana fierbe carnea.
Dupa ce au fiert pulpele le scoatem, iar din apa in care au fiert...
O cratita se umple pana la jumatate cu apa, apoi se foloseste capacul potrivit ei, decat ca se pune pe dos (deci cu manerul in cratita).
Pe capac se pun pulpele, una langa alta, cartofii curatati si taiati dupa preferinte.
Condimentam cu sare si piper , stropim cu 2-3 linguri de ulei, apoi...
Spalam aripioarele bine si le punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert le scoatem si le prajim putin in ulei pana se rumenesc frumos pe ambele parti
Le scoatem si de aici si in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt si morcovul taiat cubulete, dupa care punem si orezul pe care l-am...
Spalam bine puiul, in asa fel incat sa nu ramana nimic inauntru, il ungem cu ulei, il condimentam .
Puiul se introduce pe sticla, in care am pus apa pana la jumatate, apoi se pune intr-o oala (sau tava mica) pe care o umplem si pe aceasta pe jumatate cu apa si dam la cuptor pt cca 1 ora....
Spalam legumele si carnea.
Legumele le taiem dupa preferinte, eu am taiat cartofii, dovlecelul, morcovul, rosia rondele, ceapa putin mai mare, iar carnea bucati potrivite.
Am uns o tava cu ulei, am pus legumele, peste care am pus carnea, am condimentat cu piper, boia, apoi am pus un pahar...
Spalam ardeii, indepartam cotoarele si ii curatam de seminte.
Facem un amestec din carne, ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoare, painea inmuiata in lapte, mararul si patrunjelul tocat marunt, lingura de orez, sare, piper, boia.
Cu acest amestec umplem ardeii, pe care ii punem...
Se spala carnea si se pune la fiert.
Intre timp tocam usturoiul marunt, spalam ciupercile, le taiem feliute.
Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, inabusim putin usturoiul, apoi punem si ciupercile si le lasam si pe ele sa se inabuseasca.
Dupa ce a fiert carnea o scoatem, supa nu o...
Prajim carnea la foc iute, pe toate partile, cate 2 minute pe fiecare parte, in ulei de masline.
Carnea capata o crusta usor maronie.
Intr-o tava termorezistenta punem legumele.
Punem deasupra legumelor, carnea prajita, cu grasimea dedesubt si punem uleiul in care am prajit carnea,...
Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin ,morcovii rasi prin razatoarea mica, orezul spalat, verdeata tocata fin, piper, sare si se amesteca pana se leaga.
Scufundam foile de vita in apa fierbinte, si le lasam cateva sec.
Pe fiecare foaie de vita se pune din compozitie,...
Spalam bine ficateii si ii curatam de pielite, dupa care ii punem la scurs intr-o strecuratoare.
Intre timp curatam usturoiul, il taiem marunt si-l punem la calit in putin ulei ( nu trebuie sa ii lasam prea mult pt ca se amaresc).
Dupa ce s-au calit punem ficateii peste si lasam putin, dupa...
Pt inceput vom praji putin scarita, dupa care o scoatem si calim cepele tocate marunt.
Dupa ce am calit cepele, adaugam bulionul si lasam putin, apoi punem faina in putin lapte si facem un amestec ca la clatite, ca sa nu iasa cocoloase si o punem peste ceapa si bulion, amestecam bine si punem...
Spalam bine pulpele, le dam jos pielea ( le dezbracam :)) ), le uscam cu un servetel, le condimentam si le punem intr-o tava unsa cu putin unt.
Dam la cuptor cca 30 de min pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Acoperim tava cu folie de aluminiu.
Intre timp amestecam smantana cu ketchup...
Spalam carnea, o taiem felii ca pt snitele, o batem putin si punem feliute de cascaval si ceapa verde si rulam cu grija.
Rulourile le prindem cu scobitori si le punem la prajit in ulei incins.
Dupa ce le-am prajit le scoatem si le dam deoparte.
Intre timp amestecam albusul de ou ( am pus...
Spalam cartofii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-un vas de yena, peste care vom pue carnea taiata bucati mici, ar peste ea ceapa si ardeiul, stopim cu ulei si pnem o cana de apa in care am dizolvat o lingurita de sare, condimentam cu piper si boia deasupra si dam la cuptor pt cca 1 ora....
Se prajesc carnatii si costita in ulei.
Intre timp intr-o tigaie vom pune 70 ml ulei de masline si calim cus-cusul in el, dupa care adaugam 750 ml apa fierbinte peste el, condimentam si lasam sa fiarba.
Dupa ce a scazut apa si a fiert punem deasupra cascaval ras.
Servim alaturi de...
Fierbem pulpele de pui, spumam de cate ori este nevoie, apa nu o aruncam si facem o supa din ea.
Intr-o alta oala fierbem cartofii in coaja.
Dupa ce au fiert carnea si cartofii, carnea o dam jos de pe os, cartofii ii pasam cu furculita si le amestecam cu celelalte legume pe care le-am fiert...
Spalam si curatam ficateii de pielite, dupa care ii punem la scurs.
Intre timp tocam ceapa si ardeiul marunt si le punem la calit in putin ulei.
Dupa ce s-au calit, adaugam si ficatelul, lasam putin la innabusit, dupa care vom pune apa cat sa-i acopere.
Lasam sa fiarba pana scade apa si...
Spalam bine pulpele si le crestam din loc in loc.
Facem urmatorul amestec: cafeaua se amesteca cu piperul, sarea, pulpele se tin la macerat in acest amestec circa 2 ore dupa care in fiecare crestatura se aseaza cate o boaba de strugure (se poate folosi mere, portocale, mandarine).
Se aseaza...
Dupa ce am tinut carnea la marinat, o condimentam si o punem intr-o tigaie cu putin ulei si apa, peste care vom punem un capac ( la final apa se va evapora si va ramane uleiul care o va fragezii si rumeni).
Dupa ce am intors carnea pe ambele parti stingem cu vin si mai lasam pana scade....
Asezam sarea in strat gros, intr-o tava, iar deasupra punem pulpele curatate , spalate, uscate si condimentate cu piper si boiaua iute.
Sare nu se pune deoarece, isi iau ele cat trebuie.
Dam la cuptor pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
taiem carnaciorul si il punem la prajit in putin ulei, intre timp taiem ceapa marunt, ardeiul si rosia.
dupa ce s-a prajit carnaciorul, punem ceapa peste si lasam la calt, apoi adaugam si ardeiul si rosia si lasam pana se inmoaie.
la sfarsit punem fasolea din conserva, condimentam dupa gust...
spalam bine pulpele si le lasam la marinat in lapte cca 2 ore.
dam la frigider si asteptam cuminti sa treaca cele 2 ore.
apoi punem untul topit intr-un vas termorezistent, condimentam pulpele si le punem in vas, peste ele adaugam laptele si dam la cuptor pt cca 30-40 min, le intoarcem la...
ungem o tava termorezistenta cu unt si asezam in ea pulpele de pui spalate si uscate.si condimentate dupa gust
punem tava la cuptor pentru 20 de minute, intorcand pulpele la jumatatea intervalului.
Intre timp tocam ceapa si usturoiul marunt.
topim untul intr-o tigaie, apoi...
Spalam si dezosam pulpele, apoi le condimentam cu sare , piper si boia.
calim ceapa, usturoiul, ciupercutele si spanacul cateva minute, dupa care condimentam cu sare si piper dupa gust si luam de pe foc, le lasam sa se racoreasca putin di punem smantana si cascavalul
Cu acest...
Se pune la prajit costita,o scoatem dupa ce s-a prajit, iar in uleiul ramas se caleste ceapa pana incepe sa sticleasca, adaugam morcovul dat pe razatoare mica, le lasam sa se inbuseasca cateva minute, dupa care adaugam varza frecata bine cu sare si piper si calim impreuna pana cand aceasta se...
se spala pulpele, se taie, se condimenteaza si se pun in tigaie cu uleiul, le lasam putin dupa care adaugam vinul si punem un capac peste, lasam pana scade tot vinul si se rumenesc frumos pe ambele parti, o sa iasa fff fraged.
pt cartofi vezi aici
Cartofi acordeon
se spala puiul, se taie bucati si-l punem la fiert, astfel facem si o supa din el :D
separat calim ceapa taiata mai mare si usturoiul, dupa care adaugam carnea si punem firele de cimbru, completam cu o cana de supa, punem bulionul si lasam sa fiarba impreuna cca 10-15 min.
condimentam cu...
Pieptul de curcan se trece prin masina de tocat si se amesteca cu miezul de paine muiat si stors, ceapa calita in 2 linguri ulei. Se adauga orezul spalat, sare si piper. Se fac sarmalute. Pe fundul unui vas se pun citeva frunze de varza, apoi o legatura de marar, sarmalutele si se acopera cu...
se prajeste carnea!
fasolea teci se fierbe cu zarzavatul-morcov,ceapa, telina si se tine la fiert pana intra putin unghia in ea!
intr-o farfurie se pun 2 lg de faina,si se lasa deoparte!
se rad cepele prin razatoarea mare,se calesc in ulei,si se adauga faina dizolvata si putin...
Fasole cu carnati
Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat ar fi sa se lase de seara pana dimineata, insa eu am lasat-o o ora) Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune alta apa, dar trebuie sa fie fierbinte, pentru ca altfel se intareste fasolea....
Pulpe pe pat de legume
Spalam si curatam pulpele si le punem la fiert, in apa cu sare. Intre timp curatam cartofii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-o tava de yena, ii stropim cu ulei si cu apa si ii dam la cuptor pana fierbe carnea. Dupa ce au fiert pulpele le scoatem, iar din apa in care au fiert...
Pulpe cu cartofi la capac
O cratita se umple pana la jumatate cu apa, apoi se foloseste capacul potrivit ei, decat ca se pune pe dos (deci cu manerul in cratita). Pe capac se pun pulpele, una langa alta, cartofii curatati si taiati dupa preferinte. Condimentam cu sare si piper , stropim cu 2-3 linguri de ulei, apoi...
Pilaf cu aripioare ca la mama acasa
Spalam aripioarele bine si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le scoatem si le prajim putin in ulei pana se rumenesc frumos pe ambele parti Le scoatem si de aici si in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt si morcovul taiat cubulete, dupa care punem si orezul pe care l-am...
Pui pe sticla
Spalam bine puiul, in asa fel incat sa nu ramana nimic inauntru, il ungem cu ulei, il condimentam . Puiul se introduce pe sticla, in care am pus apa pana la jumatate, apoi se pune intr-o oala (sau tava mica) pe care o umplem si pe aceasta pe jumatate cu apa si dam la cuptor pt cca 1 ora....
Legume cu coasta de porc la cuptor
Spalam legumele si carnea. Legumele le taiem dupa preferinte, eu am taiat cartofii, dovlecelul, morcovul, rosia rondele, ceapa putin mai mare, iar carnea bucati potrivite. Am uns o tava cu ulei, am pus legumele, peste care am pus carnea, am condimentat cu piper, boia, apoi am pus un pahar...
Ardei umpluti in sos de rosii
Spalam ardeii, indepartam cotoarele si ii curatam de seminte. Facem un amestec din carne, ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoare, painea inmuiata in lapte, mararul si patrunjelul tocat marunt, lingura de orez, sare, piper, boia. Cu acest amestec umplem ardeii, pe care ii punem...
Ciuperci cu pui si cus-cus
Se spala carnea si se pune la fiert. Intre timp tocam usturoiul marunt, spalam ciupercile, le taiem feliute. Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, inabusim putin usturoiul, apoi punem si ciupercile si le lasam si pe ele sa se inabuseasca. Dupa ce a fiert carnea o scoatem, supa nu o...
Fleica cu legume la cuptor
Prajim carnea la foc iute, pe toate partile, cate 2 minute pe fiecare parte, in ulei de masline. Carnea capata o crusta usor maronie. Intr-o tava termorezistenta punem legumele. Punem deasupra legumelor, carnea prajita, cu grasimea dedesubt si punem uleiul in care am prajit carnea,...
Sarmalute in foi de vita
Intr-un vas se pune carnea tocata, se adauga ceapa tocata fin ,morcovii rasi prin razatoarea mica, orezul spalat, verdeata tocata fin, piper, sare si se amesteca pana se leaga. Scufundam foile de vita in apa fierbinte, si le lasam cateva sec. Pe fiecare foaie de vita se pune din compozitie,...
Ficatei in sos de usturoi
Spalam bine ficateii si ii curatam de pielite, dupa care ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp curatam usturoiul, il taiem marunt si-l punem la calit in putin ulei ( nu trebuie sa ii lasam prea mult pt ca se amaresc). Dupa ce s-au calit punem ficateii peste si lasam putin, dupa...
Tocanita de ardei copti si scarita afumata
Pt inceput vom praji putin scarita, dupa care o scoatem si calim cepele tocate marunt. Dupa ce am calit cepele, adaugam bulionul si lasam putin, apoi punem faina in putin lapte si facem un amestec ca la clatite, ca sa nu iasa cocoloase si o punem peste ceapa si bulion, amestecam bine si punem...
Pulpe de pui in crusta de ketchup si susan
Spalam bine pulpele, le dam jos pielea ( le dezbracam :)) ), le uscam cu un servetel, le condimentam si le punem intr-o tava unsa cu putin unt. Dam la cuptor cca 30 de min pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Acoperim tava cu folie de aluminiu. Intre timp amestecam smantana cu ketchup...
Rulouri din pulpa de porc umplute cu cascaval si ceapa verde
Spalam carnea, o taiem felii ca pt snitele, o batem putin si punem feliute de cascaval si ceapa verde si rulam cu grija. Rulourile le prindem cu scobitori si le punem la prajit in ulei incins. Dupa ce le-am prajit le scoatem si le dam deoparte. Intre timp amestecam albusul de ou ( am pus...
Friptura de porc la tava cu cartofi, ceapa verde si ardei copt
Spalam cartofii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-un vas de yena, peste care vom pue carnea taiata bucati mici, ar peste ea ceapa si ardeiul, stopim cu ulei si pnem o cana de apa in care am dizolvat o lingurita de sare, condimentam cu piper si boia deasupra si dam la cuptor pt cca 1 ora....
cus - cus si afumatura cu salata de ardei copti
Se prajesc carnatii si costita in ulei. Intre timp intr-o tigaie vom pune 70 ml ulei de masline si calim cus-cusul in el, dupa care adaugam 750 ml apa fierbinte peste el, condimentam si lasam sa fiarba. Dupa ce a scazut apa si a fiert punem deasupra cascaval ras. Servim alaturi de...
Budinca de legume si pui
Fierbem pulpele de pui, spumam de cate ori este nevoie, apa nu o aruncam si facem o supa din ea. Intr-o alta oala fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert carnea si cartofii, carnea o dam jos de pe os, cartofii ii pasam cu furculita si le amestecam cu celelalte legume pe care le-am fiert...
Cuib de mamaliga cu ficatel in sos
Spalam si curatam ficateii de pielite, dupa care ii punem la scurs. Intre timp tocam ceapa si ardeiul marunt si le punem la calit in putin ulei. Dupa ce s-au calit, adaugam si ficatelul, lasam putin la innabusit, dupa care vom pune apa cat sa-i acopere. Lasam sa fiarba pana scade apa si...
Pulpe cu struguri si cafea
Spalam bine pulpele si le crestam din loc in loc. Facem urmatorul amestec: cafeaua se amesteca cu piperul, sarea, pulpele se tin la macerat in acest amestec circa 2 ore dupa care in fiecare crestatura se aseaza cate o boaba de strugure (se poate folosi mere, portocale, mandarine). Se aseaza...
Friptura frageda de proc
Dupa ce am tinut carnea la marinat, o condimentam si o punem intr-o tigaie cu putin ulei si apa, peste care vom punem un capac ( la final apa se va evapora si va ramane uleiul care o va fragezii si rumeni). Dupa ce am intors carnea pe ambele parti stingem cu vin si mai lasam pana scade....
Pulpe picante pe pat de sare
Asezam sarea in strat gros, intr-o tava, iar deasupra punem pulpele curatate , spalate, uscate si condimentate cu piper si boiaua iute. Sare nu se pune deoarece, isi iau ele cat trebuie. Dam la cuptor pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
fasole scazuta cu carnaciori
taiem carnaciorul si il punem la prajit in putin ulei, intre timp taiem ceapa marunt, ardeiul si rosia. dupa ce s-a prajit carnaciorul, punem ceapa peste si lasam la calt, apoi adaugam si ardeiul si rosia si lasam pana se inmoaie. la sfarsit punem fasolea din conserva, condimentam dupa gust...
Pulpe de pui in lapte
spalam bine pulpele si le lasam la marinat in lapte cca 2 ore. dam la frigider si asteptam cuminti sa treaca cele 2 ore. apoi punem untul topit intr-un vas termorezistent, condimentam pulpele si le punem in vas, peste ele adaugam laptele si dam la cuptor pt cca 30-40 min, le intoarcem la...
Pui in crusta crocanta de mustar
ungem o tava termorezistenta cu unt si asezam in ea pulpele de pui spalate si uscate.si condimentate dupa gust punem tava la cuptor pentru 20 de minute, intorcand pulpele la jumatatea intervalului. Intre timp tocam ceapa si usturoiul marunt. topim untul intr-o tigaie, apoi...
Pulpe umplute cu spanac si ciuperci
Spalam si dezosam pulpele, apoi le condimentam cu sare , piper si boia. calim ceapa, usturoiul, ciupercutele si spanacul cateva minute, dupa care condimentam cu sare si piper dupa gust si luam de pe foc, le lasam sa se racoreasca putin di punem smantana si cascavalul Cu acest...
Varza a la cluj varianta mea (2)
Se pune la prajit costita,o scoatem dupa ce s-a prajit, iar in uleiul ramas se caleste ceapa pana incepe sa sticleasca, adaugam morcovul dat pe razatoare mica, le lasam sa se inbuseasca cateva minute, dupa care adaugam varza frecata bine cu sare si piper si calim impreuna pana cand aceasta se...
Pui beat cu cartofi acordeon
se spala pulpele, se taie, se condimenteaza si se pun in tigaie cu uleiul, le lasam putin dupa care adaugam vinul si punem un capac peste, lasam pana scade tot vinul si se rumenesc frumos pe ambele parti, o sa iasa fff fraged. pt cartofi vezi aici Cartofi acordeon
tocanita de pui
se spala puiul, se taie bucati si-l punem la fiert, astfel facem si o supa din el :D separat calim ceapa taiata mai mare si usturoiul, dupa care adaugam carnea si punem firele de cimbru, completam cu o cana de supa, punem bulionul si lasam sa fiarba impreuna cca 10-15 min. condimentam cu...
sarmalute din piept de curcan
Pieptul de curcan se trece prin masina de tocat si se amesteca cu miezul de paine muiat si stors, ceapa calita in 2 linguri ulei. Se adauga orezul spalat, sare si piper. Se fac sarmalute. Pe fundul unui vas se pun citeva frunze de varza, apoi o legatura de marar, sarmalutele si se acopera cu...
Fasole teci
se prajeste carnea! fasolea teci se fierbe cu zarzavatul-morcov,ceapa, telina si se tine la fiert pana intra putin unghia in ea! intr-o farfurie se pun 2 lg de faina,si se lasa deoparte! se rad cepele prin razatoarea mare,se calesc in ulei,si se adauga faina dizolvata si putin...