Spalam spatele de pui, il taiem in bucati potrivite si-l punem la inabusit in putin ulei si putin apa.
Tocam ceapa un pic mai mare, cartfii cubulete, dupa care le punem peste carne, completam cu apa cat sa le aco[ere si punem un capac pe oala/tigaie.
Lasam pana fierb bine, apoi adaugam 2...
Spalam cartofii, ii taiem felii mai groase.
Intr-o tava punem putin ulei, legumele mexicane si cartofii, le amestecam usor, condimetam cu sare, piper si boia iar peste ele vom pune aripioarle condimentate.
Punem apa cat sa acopere legumele si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 60 de...
Spalam si punem la fiert pieptul de pui.
Dupa ce a fiert vom pune oorezul spalat in cateva ape.
Intr-o tigaie cu putin ulei vom pune ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoare si icupercile taiate marunt si le lasam sa se inmoaie, dupa care le vom pune peste orez si pieptul de pui....
Spalam legumele si le taiem dupa preferinte, eu am taiat cartofii cubulete, morcovii rondelel, iar ciupercile pe jumatate.
Spalam pulpele si le taiem pe jumatate sau le puteti lasa intregi.
Ungem o tava cu ulei vom pune cartofii, ciupercile si morcovii, iar peste legume vom aseza carnea...
Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei, apoi adaugam carnatii taiati rondele.
Tocam varza si o punem peste ceapa si carnati si lasam sa se caleasca usor.
Punem apa cat sa acopere varza si dam la cuptor 1 ora.
La srafsit condimentam dupa gust si asezonam cu marar.
Spalam si dezosam pieptul de pui, il taiem bucatele potrivite, dupa care il punem la fiert in apa rece cu un praf de sare.( eu am pus la fiert si osul si apoi l-am scos, ca mai ramane si acolo carnita si e pacat de ea :D)
Dupa ce a fiert pieptul de pui, punem orezul spalat in 2-3...
Spalam si curatam bine ficateii de pielite si ii lasam cateva ore in apa rece ( pentru a iesii tot sangele din ei, sau ii spalati si ii lasati la scurs). Spalam si curatam cartofii. Tocam ceapa (nu foarte marunt). Ungem un vas termorezistent cu ulei, apoi vom pune cartofii taiati feliute de...
Spalam legumele.
Tocam ceapa, morcovul si ardeiul marunt, dupa care le punem la innabusit in 2-3 linguri de ulei+2-3 linguri de apa.
Cand s-au inmuiat, adaugam pieptul de pui taiat cubulete.
Completam cu apa cat sa acopere pieptul de pui.
Intre timp taiem cartofii cubulete si ii punem...
Spalam si curatam ficateii de pielte.
Intre timp punem o cratita cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam ficatei, ii lasam cateva minute, doar sa se intrepatrunda, dupa care ii scoatem din apa si ii clatim cu apa rece, apoi ii taiem i bucati mai mici.
Taiem ceapa marunt.
Intr-o...
Spalam si curatam carnea de pielite, apoi o taiem felii nici foarte groase, nici prea subtiri, le batem pe o singura parte cu ciocanul pentru snitele.
Le condimentam cu sare, piper, boia, cimbru si nucsoara si le lasam o ora cu condimentele pe ele ( asta ca sa se marineze un pic, sa intre...
Eu am avut pieptul de pui fiert, de la supa de pui cu tascute , l-am taiat marunt marunt, apoi am tocat ceapa, morcovul, ardeiul tot marunt si le-am pus la inabusit cu o lingura de ulei.
Intre timp am curatat cartofii si i-am pus la fiert pentru piure.
Dupa ce au fiert cartofii ii pasam,...
Taiem carnea bucati potrivite si le inabusim in 2-3 linguri de ulei.
Intre timp taiem ceapa si morcovul marunt, iar cartofii cubulete.
Dupa ce s-a innabusit acrnea, adaugam ceapa si morcovul si lasam pana se inmoaie, apoi adaugam si cartofii si mazarea si punem apa cat sa acopere.
Lasam...
Tocam varza marunt.
Spalam carnea, o taiem cubulete potrivite, la fel procedam si cu ciolanul, dupa care intr-o oala punem cateva linguri de ulei in care vom inabusii carnea.
Dupa ce am innabusit carnea, adaugam ceapa, lasam sa se caleasca usor alaturi de carne, apoi punem varza pe care am...
Spala si curatam aripa, dupa care o punemla fiert in apa cu sare.
Cand este aproape fiarta o scoatem, o condimentam si o bagam la rotisor, in care punem putina supa si bagam rotisorul la cuptor pentru 30 de minute.
Se poate baga la rotisor si fara se se fiarba, insa trebuie tinut cel putin...
Spalam pieptul de pui, il taiem felii potrivite, nici foarte groase, nici prea subtiri, le batem usor pe o parte.
Le condimentam cu sare, piper, boia pe ambele parti si le lasam cateva minute asa.
Punem o cana cu apa pe fundul rotisorului, apoi gratarul, iar pe gratar pieptul de pui, nu...
Spalam carnea si legumele.
Feleim carnea, nici prea subtire, nici prea gros, felii potrivite, le batem putin pe o parte cu ciocanul de snitele, dupa cre le condimentam cu de toate si le lasam asa cam 20-30 de minute.
Intre timp taiem feliute subtiri de morcov, pastarnac si radacina de...
Spalam carnea.
Spala cartofii si morcovii, ii taiem cu ajutorul unui cutit special, ungem o tava cu putin ulei, punem cartofii si morcovii, usturouiul, apoi turnam un pahar de apa in care am dizolvat sare dupa gust, condimentam carnea, apoi o punem peste cartofi si dam la cuptor pana se...
Pentru inceput punem curcanul la fiert intr-o oala mare.
Dupa ce a fiert cat de cat incepem operatiunea de umplere.
Pregatim umplutura astfel:
Punem kaiserul si toate legumele taiate cubulete mici la calit in unt, dupa ce s-au calit stingem cu cateva linguri de supa, dupa ce s-a...
Spalam si dezosam pulpele, apoi le condimentam cu sare , piper si cimbru.
Taiem cascavalul felii, carnatul cubulete.
Umplem pulpele cu cascaval, si cu carnatul taiat cubulete, apoi le prindem cu 2-3 scobitori.
Punem pulpele intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei, pe care...
Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte ca sa fiarba mai repede.
Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2–3 ori aceasta operatie, dupa care punem legumele taiate dupa preferinta si lasam sa fiarba impreuna....
Spalam bine cartofii si morcovii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-o tava unsa cu ulei.
Spalam si copanelele le condimentam cu sare si piper si le punem peste cartofi.
Curatam usturoiul si-l punem intreg peste cartofi.
Punem un pahar de apa in care am dizolvat putina sare si dam...
Tocam varza fideluta si o frecam bine cu sare, ceapa o taiem julien, ardeiul feliute subtiri.
Dezosam ciolanul su taiem bucatele potrivite.
Intr-o tava punem ulei, varza, peste care vom pune ceapa taiata julien, ardeiul feliute si ciolanul afumat taiat bucatele, deasupra vom pune tocanita...
Scoatem carnea cu cel putin o ora inaintea prepararii, pentru a ajunge la temperatura camerei, dupa care o spalam bine, o taiem felii potrivite, o crestam din loc in loc, o dam cu ulei si pe o parte si pe cealalta, o dam deoparte.
Intre timp taiem legumele dupa preferinte si le punem intr-o...
Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in putina apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie.
Spalam legumele, le curatam si taiem dupa preferinte.
Dupa ce a fiert pieptul de pui, punem si legumele si orezul peste el. ( daca este prea multa apa, mai aruncam si oprim cat sa acopere...
Spalam si curatam ficatelul de pielite, apoi il punem la fiert.
Taiem ceapa marunt, dam morcuvul si pastarnacul pe razatoare, ardeiul il traiem cubulete mici si le punem pe toate intr-un vas termorezistent, in care am pus ulei cat sa acopere fundul, punem si orezul peste.
Dupa ce a fiert...
Spalam bine pulpele si le punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert le scoatem si le lasam sa se scurga bine de apa.
Apa in care au fiert nu o aruncam, ci facem o Supita "de pui fugit" pt bebelusi.
Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, lasam sa se incinga bine si...
Carnea se taie in bucati potrivite si se prajeste in ulei impreuna cu jumatate din cantitatea de ceapa si cu morcovul dat pe razatoarea mare.
Se pune otet,apoi sare , piper si se da in clocot pentru un minut, apoi adaugam sucul de rosii, usturoiul, foile de dafin si o jumatate de cana cu apa...
Spalam si curatam pipotele si inimile si le punem intr-o tigaie cu ulei la inabusit, cand s-au rumenit putin adaugam usturoiul intreg sau pisat si tocanita de legume, peste care punem 2 cani de apa.
Le lasam pana scade apa si se formeaza sosul, condimentam cu sare , piper si boia.
Asezonam...
Tocam ceapa marunt, o calim in ulei, dupa care unem si varza taiata fideluta sau data pe razatoare, condimantam cu sare si piper dupa gust si lasam pana se inmoaie varza.
Intr-o alta oala punem la fiert carnea cu orezul.
Cand s-a facut atat, varza, cat si orezul si carnea, punem un...
Pregatim aluatul de paine astfel:
Drojdia o dizolvam in apa calduta si amestecam cu faina, apa si uleiul.
Coca obtinuta o lasam la dospit 1 ora.
Aluatul il impartim in 2 si formam bilute pe care le mai lasam 1 ora la dospit.
Le coacem la foc mediu aproximativ 20-30 de min.
Le...
Tocanita
Spalam spatele de pui, il taiem in bucati potrivite si-l punem la inabusit in putin ulei si putin apa. Tocam ceapa un pic mai mare, cartfii cubulete, dupa care le punem peste carne, completam cu apa cat sa le aco[ere si punem un capac pe oala/tigaie. Lasam pana fierb bine, apoi adaugam 2...
Legume cu aripi la cuptor
Spalam cartofii, ii taiem felii mai groase. Intr-o tava punem putin ulei, legumele mexicane si cartofii, le amestecam usor, condimetam cu sare, piper si boia iar peste ele vom pune aripioarle condimentate. Punem apa cat sa acopere legumele si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 60 de...
Pilaf cu pui si ciuperci
Spalam si punem la fiert pieptul de pui. Dupa ce a fiert vom pune oorezul spalat in cateva ape. Intr-o tigaie cu putin ulei vom pune ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoare si icupercile taiate marunt si le lasam sa se inmoaie, dupa care le vom pune peste orez si pieptul de pui....
Cartofi cu ciuperci si pui la cuptor
Spalam legumele si le taiem dupa preferinte, eu am taiat cartofii cubulete, morcovii rondelel, iar ciupercile pe jumatate. Spalam pulpele si le taiem pe jumatate sau le puteti lasa intregi. Ungem o tava cu ulei vom pune cartofii, ciupercile si morcovii, iar peste legume vom aseza carnea...
Varza calita cu carnati
Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei, apoi adaugam carnatii taiati rondele. Tocam varza si o punem peste ceapa si carnati si lasam sa se caleasca usor. Punem apa cat sa acopere varza si dam la cuptor 1 ora. La srafsit condimentam dupa gust si asezonam cu marar.
Pilaf cu piept de pui
Spalam si dezosam pieptul de pui, il taiem bucatele potrivite, dupa care il punem la fiert in apa rece cu un praf de sare.( eu am pus la fiert si osul si apoi l-am scos, ca mai ramane si acolo carnita si e pacat de ea :D) Dupa ce a fiert pieptul de pui, punem orezul spalat in 2-3...
Ficatei cu cartofi la cuptor - pentru copilasi
Spalam si curatam bine ficateii de pielite si ii lasam cateva ore in apa rece ( pentru a iesii tot sangele din ei, sau ii spalati si ii lasati la scurs). Spalam si curatam cartofii. Tocam ceapa (nu foarte marunt). Ungem un vas termorezistent cu ulei, apoi vom pune cartofii taiati feliute de...
Tocanita de cartofi cu pui
Spalam legumele. Tocam ceapa, morcovul si ardeiul marunt, dupa care le punem la innabusit in 2-3 linguri de ulei+2-3 linguri de apa. Cand s-au inmuiat, adaugam pieptul de pui taiat cubulete. Completam cu apa cat sa acopere pieptul de pui. Intre timp taiem cartofii cubulete si ii punem...
Ficatei in sos de smantana
Spalam si curatam ficateii de pielte. Intre timp punem o cratita cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam ficatei, ii lasam cateva minute, doar sa se intrepatrunda, dupa care ii scoatem din apa si ii clatim cu apa rece, apoi ii taiem i bucati mai mici. Taiem ceapa marunt. Intr-o...
Snitel de porc cu susan
Spalam si curatam carnea de pielite, apoi o taiem felii nici foarte groase, nici prea subtiri, le batem pe o singura parte cu ciocanul pentru snitele. Le condimentam cu sare, piper, boia, cimbru si nucsoara si le lasam o ora cu condimentele pe ele ( asta ca sa se marineze un pic, sa intre...
Budinca de cartofi cu pui
Eu am avut pieptul de pui fiert, de la supa de pui cu tascute , l-am taiat marunt marunt, apoi am tocat ceapa, morcovul, ardeiul tot marunt si le-am pus la inabusit cu o lingura de ulei. Intre timp am curatat cartofii si i-am pus la fiert pentru piure. Dupa ce au fiert cartofii ii pasam,...
Mazare cu muschi de porc
Taiem carnea bucati potrivite si le inabusim in 2-3 linguri de ulei. Intre timp taiem ceapa si morcovul marunt, iar cartofii cubulete. Dupa ce s-a innabusit acrnea, adaugam ceapa si morcovul si lasam pana se inmoaie, apoi adaugam si cartofii si mazarea si punem apa cat sa acopere. Lasam...
Varza calita
Tocam varza marunt. Spalam carnea, o taiem cubulete potrivite, la fel procedam si cu ciolanul, dupa care intr-o oala punem cateva linguri de ulei in care vom inabusii carnea. Dupa ce am innabusit carnea, adaugam ceapa, lasam sa se caleasca usor alaturi de carne, apoi punem varza pe care am...
Curcan la rotisor
Spala si curatam aripa, dupa care o punemla fiert in apa cu sare. Cand este aproape fiarta o scoatem, o condimentam si o bagam la rotisor, in care punem putina supa si bagam rotisorul la cuptor pentru 30 de minute. Se poate baga la rotisor si fara se se fiarba, insa trebuie tinut cel putin...
Piept de pui la rotisorul dietetic
Spalam pieptul de pui, il taiem felii potrivite, nici foarte groase, nici prea subtiri, le batem usor pe o parte. Le condimentam cu sare, piper, boia pe ambele parti si le lasam cateva minute asa. Punem o cana cu apa pe fundul rotisorului, apoi gratarul, iar pe gratar pieptul de pui, nu...
Friptura de porc la tava
Spalam carnea si legumele. Feleim carnea, nici prea subtire, nici prea gros, felii potrivite, le batem putin pe o parte cu ciocanul de snitele, dupa cre le condimentam cu de toate si le lasam asa cam 20-30 de minute. Intre timp taiem feliute subtiri de morcov, pastarnac si radacina de...
Pui pe pat de cartofi in sos de smantana
Spalam carnea. Spala cartofii si morcovii, ii taiem cu ajutorul unui cutit special, ungem o tava cu putin ulei, punem cartofii si morcovii, usturouiul, apoi turnam un pahar de apa in care am dizolvat sare dupa gust, condimentam carnea, apoi o punem peste cartofi si dam la cuptor pana se...
Curcan umplut
Pentru inceput punem curcanul la fiert intr-o oala mare. Dupa ce a fiert cat de cat incepem operatiunea de umplere. Pregatim umplutura astfel: Punem kaiserul si toate legumele taiate cubulete mici la calit in unt, dupa ce s-au calit stingem cu cateva linguri de supa, dupa ce s-a...
Pulpe umplute cu cascaval
Spalam si dezosam pulpele, apoi le condimentam cu sare , piper si cimbru. Taiem cascavalul felii, carnatul cubulete. Umplem pulpele cu cascaval, si cu carnatul taiat cubulete, apoi le prindem cu 2-3 scobitori. Punem pulpele intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei, pe care...
Fasole scazuta cu jamon iberico
Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte ca sa fiarba mai repede. Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2–3 ori aceasta operatie, dupa care punem legumele taiate dupa preferinta si lasam sa fiarba impreuna....
Copanele cu cartofi la cuptor
Spalam bine cartofii si morcovii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-o tava unsa cu ulei. Spalam si copanelele le condimentam cu sare si piper si le punem peste cartofi. Curatam usturoiul si-l punem intreg peste cartofi. Punem un pahar de apa in care am dizolvat putina sare si dam...
Varza cu ciolan afumat
Tocam varza fideluta si o frecam bine cu sare, ceapa o taiem julien, ardeiul feliute subtiri. Dezosam ciolanul su taiem bucatele potrivite. Intr-o tava punem ulei, varza, peste care vom pune ceapa taiata julien, ardeiul feliute si ciolanul afumat taiat bucatele, deasupra vom pune tocanita...
Friptura frageda de vita la cuptor
Scoatem carnea cu cel putin o ora inaintea prepararii, pentru a ajunge la temperatura camerei, dupa care o spalam bine, o taiem felii potrivite, o crestam din loc in loc, o dam cu ulei si pe o parte si pe cealalta, o dam deoparte. Intre timp taiem legumele dupa preferinte si le punem intr-o...
Ghiveci de legume cu piept de pui
Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in putina apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie. Spalam legumele, le curatam si taiem dupa preferinte. Dupa ce a fiert pieptul de pui, punem si legumele si orezul peste el. ( daca este prea multa apa, mai aruncam si oprim cat sa acopere...
Orez cu legume si ficatel
Spalam si curatam ficatelul de pielite, apoi il punem la fiert. Taiem ceapa marunt, dam morcuvul si pastarnacul pe razatoare, ardeiul il traiem cubulete mici si le punem pe toate intr-un vas termorezistent, in care am pus ulei cat sa acopere fundul, punem si orezul peste. Dupa ce a fiert...
Pulpe de pui inabusite cu usturoi
Spalam bine pulpele si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le scoatem si le lasam sa se scurga bine de apa. Apa in care au fiert nu o aruncam, ci facem o Supita "de pui fugit" pt bebelusi. Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, lasam sa se incinga bine si...
Stufat de vitel
Carnea se taie in bucati potrivite si se prajeste in ulei impreuna cu jumatate din cantitatea de ceapa si cu morcovul dat pe razatoarea mare. Se pune otet,apoi sare , piper si se da in clocot pentru un minut, apoi adaugam sucul de rosii, usturoiul, foile de dafin si o jumatate de cana cu apa...
Pipote si inimi cu sos de usturoi
Spalam si curatam pipotele si inimile si le punem intr-o tigaie cu ulei la inabusit, cand s-au rumenit putin adaugam usturoiul intreg sau pisat si tocanita de legume, peste care punem 2 cani de apa. Le lasam pana scade apa si se formeaza sosul, condimentam cu sare , piper si boia. Asezonam...
Varza a la Cluj by Teo
Tocam ceapa marunt, o calim in ulei, dupa care unem si varza taiata fideluta sau data pe razatoare, condimantam cu sare si piper dupa gust si lasam pana se inmoaie varza. Intr-o alta oala punem la fiert carnea cu orezul. Cand s-a facut atat, varza, cat si orezul si carnea, punem un...
Fasole in painici
Pregatim aluatul de paine astfel: Drojdia o dizolvam in apa calduta si amestecam cu faina, apa si uleiul. Coca obtinuta o lasam la dospit 1 ora. Aluatul il impartim in 2 si formam bilute pe care le mai lasam 1 ora la dospit. Le coacem la foc mediu aproximativ 20-30 de min. Le...