Feliile de paine le punem in prajitorul de paine. Pana se rumenesc decojim rosiile si le taiem cubulete. Curatam usturoiul. Ungem feliile de pine pe o parte si pe alta cu muuult usturoi,le ungem pe urma cu pesto de busuioc,adaugam cubulete de rosii. Le saram,piperam si le stropim cu ulei de...
Punem in mojar cateii de usturoi si cu putina sare,ii pisam pana devin crema. Adaugam frunzele de busuioc si inca putina sare si pisam in continuare pana devin ca si o pasta. Cand busuiocul capata o culoare verde inchisa,adaugam semintele de pin si pisam in continuare. Adaugam...
Inghetata:
Mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul si punem cratita la foc mic,amestecand continuu cca 10 minute,pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie dupa gust si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca batuta. Tapetam forma in care va fi pusa inghetata cu...
Spalam puiul bine,il piguim de eventualele pene ramase .
Il ungem cu putin ulei de masline si il condimentam din belsug,(avand grija sa fie condimentat si pe interior)
Pregatim un jar bine incins,punem puiul pe tija si il prindem pe gratar.
Il lasam sa se invarta pana ameste de cap si...
Amestecam carnea tocata cu oul,orezul spalat,oul si condimente dupa gust. Spalam vanata,dovlecelul il curatam de coaja. Scobim legumele,vanata o saram pe dinauntru si o lasam 20 de minute sa iasa amarala din ea. Dupa 20 de minute o spalam si putem umple legumele cu amestecul de carne. Punem...
Mixam oul cu zaharul,cand devine spumos. Se adauga laptele,amidonul si se mai mixeaza putin. Se pune compozitia intr-o cratita la foc mic si se amesteca incontinuu cca 10 minute pana se ingroasa putin.
Se adauga dupa gust esenta de vanilie. Se lasa la racit;dupa ce s-a racit se incorporeaza...
Amestecam 250 ml apa cu zaharul,dupa ce s-a topit zaharul mai adaugam apa pana la 1 litru si sucul de la 2 lamai. Le amestecam,dam la rece dupa care servim cu gheata din belsug . Eu am folosit zahar brun de acolo si culoarea asta inchisa.
Calim ceapa tocata marunt in putin ulei, dupa care adaugam ciupercile curate si taiate. Le calim pana se inmoaie ciupercile, adaugam apa, condimente dupa gust si lasam sa fiarba. Dupa ce s-au fiert ciupercile adaugam ingrosala din faina si lapte, amestecand continuu cca 5 minute. Stingem focul si...
Iata cum am preparat aceasta reteta de Ratatouille, care este simpla si gustoasa:
Taiem vanata felii de cca 2 cm grosime,presaram putina sare pe fiecare felie pe ambele parti,dupa care le punem intr-un bol si le lasam 30 de minute sa iasa amareala din ele. Dupa 30 de minute le spalam bine....
Spalam si tocam ceapa marunt,dupa care o calim intr-o lingura de ulei. Adaugam morcovul si patrunjelul taiate felii respectiv cubulete si costita. Adaugam apa,sare,piper dupa gust si 1 lingurita boia dulce. Lasam supa sa fiarba,intre timp spalam pastaile,le rupem capetele dupa care le rupem...
Se eviscereaza pestele,se spala,se sterge cu un prosop curat si se condimenteaza. Il stropim cu putin ulei de masline si punem fiecare bucata de peste in folie de aluminiu. Punem bucatile de peste pe gratar si le lasam pe fiecare parte cca 10-15 minute. Servim cu muuult mujdei de usturoi!...
Spalam varza si o taiem fideluta. Curatam si spalam ceapa dupa care o taiem marunt. Afumatura o taiem cubulete. Calim ceapa in ulei,adaugam afumatura,le calim putin dupa care adaugam varza si 1 cana de lapte. Lasam sa fiarba pana scade varza si adaugam bulionul si condimentele dupa gust...
Condimentam pestele cu sare si piper si il dam prin pesmet.
Prajim pe ambele parti in putin ulei de masline.
Calim ceapata tocata marunt si 3 catei de usturoi taiati feliute,dupa care adaugam spanacul si 1/2 pahar apa si le lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa.
Condimentam...
Curatam kiwi de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete. Punem kiwi intr-o oala adanca,adaugam dulceata si zaharul,amestecam si lasam 30 de minute sa se formeze un sirop. Pisam compozitia intr-un blender dupa care adaugam albusurile si spuma batute bine. Punem inghetata intr-o forma si dam...
Cum se prepara visinata. Se aleg visine bine coapte,se curata,se spala,se scurg si se pun intr-o damigeana.( sticla de plastic)
Se toarna zaharul si se leaga sticla la gura cu un tifon impaturit in mai multe straturi,se pune sticla/damigeana la soare,pentru macerare timp de cca 4...
Oul se mixeaza cu zaharul pana devine ca si o spuma. .Untul se topeste si se adauga la compozitia de mai sus. Adaugam apoi cacaoa si le amestecam bine. Urmeaza laptele si esenta de rom. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie,dupa care adaugam ciocolata...
Taiem somonul cubulete si il amestecam cu unt. Pisam branza,o amestecam cu patrunjel proaspat tocat si condimentam cu piper. Ungem o felie de paine cu somon fumee si a doua felie de paine cu branza,le suprapunem si servim. Pofta Buna !!
Frecam crema untul cu zaharul,adaugam pe rand galbenusurile,cacaoa,faina,praful de copt,iaurtul,albusurile batute spuma si ciocolata. Ungem o tava de 22x28 cm cu unt,o tapetam bine cu zahar si punem jumatatile de caise cu partea in care a fost samburele in jos. Peste turnam aluatul...
Sectionati fileurile de pui pe latime, desfaceti-le pe din 2, bateti carnea, presarati sare, piper si boia. Tocati plantele aromate(ale mele au fost uscate).
Presarati pe fiecare fileu cate 1-2 linguri de ierburi aromatice si cascavalul razalit. Infasurati bine fileurile si prindeti-le...
Amestecam carnea tocata,oul,pesmetul,condimentele,usturoiul pisat,paine inmuiata in paine si patrunjelul.
Formam mingiute si le prajim in ulei.
Pentru sos se pun 2 linguri de ulei intr-o craticioara pe foc,se adauga faina,dupa care treptat se adauga siropul de la compot mestecand mereu (ca si...
Spalam caisele,le taiem jumatati si le scoatem samburii.
Punem 400 ml lapte la fiert. Intr-un pahar amestecam praful de budinca cu 3 linguri zahar si 4 linguri de lapte (din cele 400 ml ), le amestecam si le turnam in lapte. Lasam budinca putin sa se raceasca dupa care o amestecam cu 150 ml...
Mixam ouale si adaugam alternativ faina si lapte pana devine o compozitie ca si o smantana. Adaugam 2-3 linguri colorant depinde cat de rosii vreti sa fie clatitele. Prajim clatitele pe ambele parti.
Punem la fiert 400 ml lapte. Separat amestecam praful de budinca cu 3 linguri zahar si 4...
Incepem sa feliem carnea si sa o batem cu ciocanul de snitele. Dupa care,condimentam cu sare,piper si boia pe ambele parti si le dam prin faina. Batem ouale,adaugam pesmetul ,cascavalul ras,sare dupa gust si verdeturile spalate si taiate marunt. Dam bucatile de carne prin compozitia de oua,din...
Se incalzeste laptele batut fara sa fiarba.
Se adauga cocosul peste lapte si se face un piure.
Galbenusurile se bat spuma cu 10 g zahar.
Se adauga galbenusurile peste lapte si se amesteca incontinuu.
Compozitia se amesteca pe foc pana se ingroasa.
Se adauga restul de zahar si...
Facem o limonada din sucul de la lamaie,apa si 3 linguri zahar. Intr-un blender pisam kiwi si menta,adaugam vinul,limonada si completam cu apa minerala pana se subtiaza. Indulcim cu 1-2 linguri miere.
Se adauga gheata si se serveste imediat !
Spalam dovleceii,ii dam pe razatoare ( cu sau far acoaja ). Calim ceapa tocata marunt intr-un strop de ulei,adaugam dovleceii si il lasam pe foc pana pana se evapora apa pe care o lasa,dupa care condimentam cu sare,piper dupa gust. Batem 2 oua,adaugam smantana,laptele si marar dupa gust. Le...
Pentru inceput facem clatitele :
Batem ouale,adaugam coaja rasa de portocala,un praf de sare si alternand faina si laptele. Incingem o tigaie,o ungem cu putin ulei,turnam din compozitie si prajim pe ambele parti. Amestecam urda,cu ouale,stafidele si zaharul. Ungem clatitele cu 1-2 linguri de...
Se pune in ceaun o lingura de untura dupa care adaugam jintuaia si lasam la fiert. Cand da in clocot se adauga bucatele mici de cas si lasam sa fiarba pana se topesc moment in care adaugam sare dupa gust si faina in ploaie si mestecam intr-una pentru a nu se forma...
Facem un suc din mere si portocale(intr-un storcator de fructe). Ghimbirul curatat de coaja si razalit il punem la fiert in 100 ml apa,il strecuram iar siropul il amestecam cu scortisoara si mierea. Amestecam sucul de mere si portocale cu siropul de ghimbir,adaugam frunze de menta si gheata si...
Separam ouale,amestecam galbenusurile cu 3 linguri zahar si adaugam 2 linguri colorant . Batem albusurile tare cu 2 linguri apa si un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute. Amestecam cu dosul unei linguri. Punem compozitia intr-o tava...
Bruschette cu rosii si busuioc
Feliile de paine le punem in prajitorul de paine. Pana se rumenesc decojim rosiile si le taiem cubulete. Curatam usturoiul. Ungem feliile de pine pe o parte si pe alta cu muuult usturoi,le ungem pe urma cu pesto de busuioc,adaugam cubulete de rosii. Le saram,piperam si le stropim cu ulei de...
Spaghetti pesto alla genovese
Punem in mojar cateii de usturoi si cu putina sare,ii pisam pana devin crema. Adaugam frunzele de busuioc si inca putina sare si pisam in continuare pana devin ca si o pasta. Cand busuiocul capata o culoare verde inchisa,adaugam semintele de pin si pisam in continuare. Adaugam...
Baked Alaska
Inghetata: Mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul si punem cratita la foc mic,amestecand continuu cca 10 minute,pana se ingroasa. Se adauga esenta de vanilie dupa gust si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca batuta. Tapetam forma in care va fi pusa inghetata cu...
Pui rotisat
Spalam puiul bine,il piguim de eventualele pene ramase . Il ungem cu putin ulei de masline si il condimentam din belsug,(avand grija sa fie condimentat si pe interior) Pregatim un jar bine incins,punem puiul pe tija si il prindem pe gratar. Il lasam sa se invarta pana ameste de cap si...
Dovlecel si vanata umplute
Amestecam carnea tocata cu oul,orezul spalat,oul si condimente dupa gust. Spalam vanata,dovlecelul il curatam de coaja. Scobim legumele,vanata o saram pe dinauntru si o lasam 20 de minute sa iasa amarala din ea. Dupa 20 de minute o spalam si putem umple legumele cu amestecul de carne. Punem...
Inghetata Cerisa
Mixam oul cu zaharul,cand devine spumos. Se adauga laptele,amidonul si se mai mixeaza putin. Se pune compozitia intr-o cratita la foc mic si se amesteca incontinuu cca 10 minute pana se ingroasa putin. Se adauga dupa gust esenta de vanilie. Se lasa la racit;dupa ce s-a racit se incorporeaza...
Limonada
Amestecam 250 ml apa cu zaharul,dupa ce s-a topit zaharul mai adaugam apa pana la 1 litru si sucul de la 2 lamai. Le amestecam,dam la rece dupa care servim cu gheata din belsug . Eu am folosit zahar brun de acolo si culoarea asta inchisa.
Tocanita de ciuperci
Calim ceapa tocata marunt in putin ulei, dupa care adaugam ciupercile curate si taiate. Le calim pana se inmoaie ciupercile, adaugam apa, condimente dupa gust si lasam sa fiarba. Dupa ce s-au fiert ciupercile adaugam ingrosala din faina si lapte, amestecand continuu cca 5 minute. Stingem focul si...
Ratatouille
Iata cum am preparat aceasta reteta de Ratatouille, care este simpla si gustoasa: Taiem vanata felii de cca 2 cm grosime,presaram putina sare pe fiecare felie pe ambele parti,dupa care le punem intr-un bol si le lasam 30 de minute sa iasa amareala din ele. Dupa 30 de minute le spalam bine....
Supa de fasole verde
Spalam si tocam ceapa marunt,dupa care o calim intr-o lingura de ulei. Adaugam morcovul si patrunjelul taiate felii respectiv cubulete si costita. Adaugam apa,sare,piper dupa gust si 1 lingurita boia dulce. Lasam supa sa fiarba,intre timp spalam pastaile,le rupem capetele dupa care le rupem...
Peste la gratar
Se eviscereaza pestele,se spala,se sterge cu un prosop curat si se condimenteaza. Il stropim cu putin ulei de masline si punem fiecare bucata de peste in folie de aluminiu. Punem bucatile de peste pe gratar si le lasam pe fiecare parte cca 10-15 minute. Servim cu muuult mujdei de usturoi!...
Varza la ceaun cu afumatura
Spalam varza si o taiem fideluta. Curatam si spalam ceapa dupa care o taiem marunt. Afumatura o taiem cubulete. Calim ceapa in ulei,adaugam afumatura,le calim putin dupa care adaugam varza si 1 cana de lapte. Lasam sa fiarba pana scade varza si adaugam bulionul si condimentele dupa gust...
File de peste cu spanac
Condimentam pestele cu sare si piper si il dam prin pesmet. Prajim pe ambele parti in putin ulei de masline. Calim ceapata tocata marunt si 3 catei de usturoi taiati feliute,dupa care adaugam spanacul si 1/2 pahar apa si le lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa. Condimentam...
Inghetata de kiwi
Curatam kiwi de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete. Punem kiwi intr-o oala adanca,adaugam dulceata si zaharul,amestecam si lasam 30 de minute sa se formeze un sirop. Pisam compozitia intr-un blender dupa care adaugam albusurile si spuma batute bine. Punem inghetata intr-o forma si dam...
Cum se prepara visinata
Cum se prepara visinata. Se aleg visine bine coapte,se curata,se spala,se scurg si se pun intr-o damigeana.( sticla de plastic) Se toarna zaharul si se leaga sticla la gura cu un tifon impaturit in mai multe straturi,se pune sticla/damigeana la soare,pentru macerare timp de cca 4...
Muffins cu ciocolata si spuma de capsuni
Oul se mixeaza cu zaharul pana devine ca si o spuma. .Untul se topeste si se adauga la compozitia de mai sus. Adaugam apoi cacaoa si le amestecam bine. Urmeaza laptele si esenta de rom. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie,dupa care adaugam ciocolata...
Sandwich cu somon fumee si branza
Taiem somonul cubulete si il amestecam cu unt. Pisam branza,o amestecam cu patrunjel proaspat tocat si condimentam cu piper. Ungem o felie de paine cu somon fumee si a doua felie de paine cu branza,le suprapunem si servim. Pofta Buna !!
Negresa cu caise
Frecam crema untul cu zaharul,adaugam pe rand galbenusurile,cacaoa,faina,praful de copt,iaurtul,albusurile batute spuma si ciocolata. Ungem o tava de 22x28 cm cu unt,o tapetam bine cu zahar si punem jumatatile de caise cu partea in care a fost samburele in jos. Peste turnam aluatul...
Pui Romantic cu capsuni
Sectionati fileurile de pui pe latime, desfaceti-le pe din 2, bateti carnea, presarati sare, piper si boia. Tocati plantele aromate(ale mele au fost uscate). Presarati pe fiecare fileu cate 1-2 linguri de ierburi aromatice si cascavalul razalit. Infasurati bine fileurile si prindeti-le...
Chiftelute marinate in sos de visine
Amestecam carnea tocata,oul,pesmetul,condimentele,usturoiul pisat,paine inmuiata in paine si patrunjelul. Formam mingiute si le prajim in ulei. Pentru sos se pun 2 linguri de ulei intr-o craticioara pe foc,se adauga faina,dupa care treptat se adauga siropul de la compot mestecand mereu (ca si...
Piramide dulci
Spalam caisele,le taiem jumatati si le scoatem samburii. Punem 400 ml lapte la fiert. Intr-un pahar amestecam praful de budinca cu 3 linguri zahar si 4 linguri de lapte (din cele 400 ml ), le amestecam si le turnam in lapte. Lasam budinca putin sa se raceasca dupa care o amestecam cu 150 ml...
Trandafir din clatite
Mixam ouale si adaugam alternativ faina si lapte pana devine o compozitie ca si o smantana. Adaugam 2-3 linguri colorant depinde cat de rosii vreti sa fie clatitele. Prajim clatitele pe ambele parti. Punem la fiert 400 ml lapte. Separat amestecam praful de budinca cu 3 linguri zahar si 4...
Snitel in crusta de ierburi
Incepem sa feliem carnea si sa o batem cu ciocanul de snitele. Dupa care,condimentam cu sare,piper si boia pe ambele parti si le dam prin faina. Batem ouale,adaugam pesmetul ,cascavalul ras,sare dupa gust si verdeturile spalate si taiate marunt. Dam bucatile de carne prin compozitia de oua,din...
Inghetata cu cocos
Se incalzeste laptele batut fara sa fiarba. Se adauga cocosul peste lapte si se face un piure. Galbenusurile se bat spuma cu 10 g zahar. Se adauga galbenusurile peste lapte si se amesteca incontinuu. Compozitia se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se adauga restul de zahar si...
Cocktail de kiwi
Facem o limonada din sucul de la lamaie,apa si 3 linguri zahar. Intr-un blender pisam kiwi si menta,adaugam vinul,limonada si completam cu apa minerala pana se subtiaza. Indulcim cu 1-2 linguri miere. Se adauga gheata si se serveste imediat !
Flan de dovlecel
Spalam dovleceii,ii dam pe razatoare ( cu sau far acoaja ). Calim ceapa tocata marunt intr-un strop de ulei,adaugam dovleceii si il lasam pe foc pana pana se evapora apa pe care o lasa,dupa care condimentam cu sare,piper dupa gust. Batem 2 oua,adaugam smantana,laptele si marar dupa gust. Le...
Clatite Banatene sau "Ca la Ana Lugojana"
Pentru inceput facem clatitele : Batem ouale,adaugam coaja rasa de portocala,un praf de sare si alternand faina si laptele. Incingem o tigaie,o ungem cu putin ulei,turnam din compozitie si prajim pe ambele parti. Amestecam urda,cu ouale,stafidele si zaharul. Ungem clatitele cu 1-2 linguri de...
Balmos la ceaun
Se pune in ceaun o lingura de untura dupa care adaugam jintuaia si lasam la fiert. Cand da in clocot se adauga bucatele mici de cas si lasam sa fiarba pana se topesc moment in care adaugam sare dupa gust si faina in ploaie si mestecam intr-una pentru a nu se forma...
Cocktail cu mere,portocale si ghimbir
Facem un suc din mere si portocale(intr-un storcator de fructe). Ghimbirul curatat de coaja si razalit il punem la fiert in 100 ml apa,il strecuram iar siropul il amestecam cu scortisoara si mierea. Amestecam sucul de mere si portocale cu siropul de ghimbir,adaugam frunze de menta si gheata si...
Prajitura cu mousse de mere
Separam ouale,amestecam galbenusurile cu 3 linguri zahar si adaugam 2 linguri colorant . Batem albusurile tare cu 2 linguri apa si un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute. Amestecam cu dosul unei linguri. Punem compozitia intr-o tava...