publicat la 22.07.2015
publicat la 18.07.2015
publicat la 15.07.2015
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Sarmalute cu afumatura
Varza se pune in apa fierbinte cu o seara inainte de a face sarmalutele si se schimba de cateva ori. Se taie fiecare funza bucati mai mici pentru invartit sarmalele. Spalam , curatam si tocam legumele.Se calesc putin impreuna cu bulionul. Intr-un bol se pune carnea , oul ,faina , orezul ,...
Piept de pui cu smantana si ciuperci
Pieptul de pui se spala si se taie fasii micute si subtiri Si se pune la fiert cu putina sare ,se spumeaza. Ciupercile se curata si se taie in 4. Ceapa se curata si se taie pestisori. Ceapa se pune intr-o tigaie, in ulei sa se inmoaie putin ,nu sa se caleasca. Cand s-a inmuiat se pune o...
Biscuiti cu susan si mac
Intr-un bol se pune faina. In mijloc se face o gaura unde se pun: zaharul, ouale, putina sare si untul moale taiat bucatele. Se framanta foarte bine si se pune la frigider cel putin o ora. Dupa ce a stat la frigider, se intinde o foaie din aluat si se taie fasii. Tapetam o tava cu hartie de...
Mazare cu carne afumata si carnati
Carnea se spala si taie bucati impreuna cu carnatii si se pun intr-o oala impreuna cu mazare, peste care se pune apa si foile de dafin si se da la fiert. Intre timp curatam ceapa si usturoiul si le tocam. Le punem peste carne si mazare sa fiarba impreuna. La doar cateva minute se adauga si...
Placinta cu mere in aluat de placinta
Merele se spala , se curata de coaja Si se dau pe razatoarea mare. Se scurg putin de zeama si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul la calit. Cand sunt aproape calite ,pui putina scortisoara. Tapetezi o bucata de hartie de copt cu ulei , pui cateva foi de placinta si pe acestea merele calite....
Fasole prajita cu carnati de casa
Legumele se spala si dupa se taie marunt. Ceapa si morcovul se pun la calit Si aproape la sfarsit se pun carnatii si sosul. Peste se pune apa fiarta si foile de dafin. Se lasa sa fiarta bine si dupa se pun fasolele. Se mai lasa la fiert si la sfarsit se pune mararul. Se servesc cu...
Salata de fructe cu rom
Cureti fructele si le tai cubulete. Pui putina esenta de rom si amesteci foarte bine. Pofta buna !
Mancare de pastai verzi cu piept de pui
Pastaile le curati de codite si le speli. Tai cubulete mai mari 6 catei usturoi si ii pui in cratita incinsa. Peste se pun pastaile si apa ca sa fiarba. Le amesteci din cand in cand. In timp ce fierb se pune boiaua , piperul , sarea , mararul si patrunjelul. Lasi sa mai fiarba si cand...
Ciorba de miel reteta
Carnea se spala, o tai bucati si o pui la fiert. Se spumeaza din cand in cand iar cand e aproape fiarta se pun legumele. Pui sare , piper si lasi sa mai fiarba putin. Pui taitei , patrunjelul , mararul si leusteanul. Lasi sa fiarba la foc mic. Intre timp , intr-un bol spargi ouale, le bati si...
Aperitiv la tava
Speli ,cureti si tai marunt legumele ,mezelul , cascavalul si morcovul date pe razatoarea mare. Ciupercile trase la tigaie cu putina sare si dupa taiate marunt. Pui 5 oua si putina faina si amesteci bine. Ungi tava cu putin ulei si o tapetezi cu faina dupa care pui compozitia. Peste compozitie...
Tocanita de cartofi cu carnati de casa
Legumele le speli, cureti si tai marunt. Calesti ceapa ,morcovii, pastanacul si ardeii ,adaugi cartofii si dupa carnatii si la urma pasta de rosii. Adaugi apa cat sa fie acoperite legumele , pui foile de dafin si lasi sa fiarba la foc mic. Amesteci din cand in cand sa nu se prinda de...
Mini eclere cu crema de vanilie
Apa impreuna cu uleiul se pun la fiert. Cand clocotesc se pune faina si se amesteca continuu si repede sa nu se faca cocoloase. Se ia de pe foc si se da la racit. Cand e rece se adauga ouale pe rand si se amesteca bine. Compozitia rezultata nu trebuie sa fie prea groasa. Pe o tava punem...
Pastrav curcubeu la gratar
Cureti pastravii de solzi, de mate, ii speli bine si ii sarezi. Cand gratarul e incins pui pastravii pe gratar, ii lasi sa se rumeneasca pe o parte si dupa ii intorci sa se rumeneasca. Cand sunt facuti ii pui pe un platou si pui putina zeama de lamaie pe ei. Ai mei s-au prins foarte tare de...
Tochitura moldoveneasca
Se taie carnea, carnatul si sunca,se pun intr-o tigaie cu putin ulei, se prajesc si se sareaza dupa gust. Se face mamaliguta si se prajesc ouale. Pofta buna
Mujdei de usturoi cu smantana
Cureti usturoi , il pisezi si il bati. Adaugi putin otet , ulei , il amesteci si cand a devenit ca o pasta adaugi smantana. E foarte usor de facut , dar si foarte gustos
Creveti cu sos de usturoi
Am spalat crevetii si le-am rupt mustatile. Intr-o tigaie mare si adanca am pus untul la topit. Cand acesta s-a incins am pus crevetii, i-am lasat sa se schimbe la culoare si sa lase un suc ca o pasta, dupa care am pus usturoiul taiat marunt si i-am amestecat pana s-au facut bine si sosul a...
Muffins cu branza dulce si portocala caramelizata
Am separat ouale. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat foarte putina sare, apoi 100 g zahar, esenta de vanilie si galbenusurile. Le-am amestecat bine, dupa am pus praful de budinca si praful de copt amestecand continuu. Am adaugat branza si dupa faina in ploaie. Am curatat o portocala, am...
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Se spala fasolea si se pune la fiert cu putina sare. Cat timp fierbe aceasta spalam, curatam si taiem legumele. Eu am taiat ceapa si ardeiul cubulete, iar morcovii si pastarnacul le-am dat pe razatoare. Carnea am spalat-o si dupa am taiat-o bucati. Am calit legumele, am pus putina pasta de rosii...
Bors din carne de porc dres cu ou si zeama de lime
Am pus carnea la fiert iar intre timp am spalat , curatat si taiat legumele. Cand carnea a fiert am lasat-o la racit si dupa am taiat-o . Ceapa ,morcovii, pastanacul le-am calit, am adaugat cartofii si carnea si dupa cateva minute am pus si rosiile. Zeama in care a...
Salata de fructe cu frisca
Se spala si se curata fructele. Se taiat feliute , se pun zaharul vanilat si scortisoara (dupa gust ) deasupra si se amesteca. Se aseaza intr-un bol si peste fructe se pune frisca.
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de prune
Reteta de preparare a papanasilor Se pun intr-un castron branza , zaharul, esenta de vanilie si ouale. Se amesteca bine pana devine o compozitie omogena. Adaugam praful de copt si faina in ploaie . Compozitia nu trebuie sa fie moale caci o sa se desprinda atunci cand va fi pusa in ulei...
Maioneza de casa facuta la blender
Se sparg ouale intregi si crude si se pun in recipientul de la blender, alaturi de sare dupa gust si lingurita de mustar. Se bat cu blenderul la viteza mica pana cand se amesteca ingredientele. Incet, incet se pune ulei pana maioneza se ingroasa si se mareste viteza la blender. Important pentru a...
Varza calita cu afumatura de porc si cartofi
Carnea se spala si se pune la fiert cu foile de dafin. Cat timp aceasta este la fiert se spala, curata si taie legumele. Varza se pune la desarat in apa calduta iar cand credeti ca e desarata destul se taie fasii. Cand carnea e fiarta pe jumatate se pun legumele la calit. Deasupra se pune varza...