pilaf cu scoici si pulpita de pui la tigaie

de madab in Fructe de mare, 15 Iul 2015 | 4406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g scoici
  • 150g orez
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe mici
  • unt
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA pilaf cu scoici si pulpita de pui la tigaie:

Speli  legumele, ceapa taiata pestisori,  morcovul dat pe razatoare si ardeiul cubulete. 

Se calesc legumele si peste se pune orezul spalat. 

Scoicile  se spala si se pun intr-o tigaie cu unt si se gatesc cca 4 minute. Peste care se toarna putina zeama de lamaie. 

Se lasa la racit si se scot din carapace.

Sucul obtinut  se toarna peste legume si orez si se mai adauga  inca 2 cani apa , pana se face  orezul.

se condimenteaza cu sare,  piper  si se pune si cimbrul. 

Se adauga si scoicile  si se mai lasa putin la fiert La foc mic.

Pulpele se curata , se condimenteaza si se pun in tigaie la prajit.

cand sunt rumenite se adauga langa pilaf si se servesc fie cu gogosari murati, fie cu altfel de muraturi. 

Pofta buna ! ! ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "pilaf cu scoici si pulpita de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici in sos de vin