Mini eclere cu crema de vanilie

de madab in Dulciuri, 19 Ian 2015 | 5683 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru coji :

  • 150 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 120g faina
  • 3 oua intregi

pentru crema :

  • 500 ml lapte
  • 4-5 galbenusuri
  • 60g amidon
  • esenta de vanilie

pentru glazura :

  • 100g ciocolata amaruie
  • 80g frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere cu crema de vanilie:

Apa impreuna cu uleiul se pun la fiert. Cand clocotesc se pune faina si se amesteca continuu si repede sa nu se faca cocoloase. Se ia de pe foc si se da la racit. Cand e rece se adauga ouale pe rand si se amesteca bine. Compozitia rezultata nu trebuie sa fie prea groasa.  Pe o tava punem foaie de copt sau folie de aluminiu,pe care facem batonase din aluat .

Se dau la cuptorul preincalzit.La inceput temperatura trebuie sa fie mai mare si dupa cateva minute se reduce. Foarte important la eclere: nu deschide usa la cuptor cat acestea sunt inauntru pentru ca se vor lasa. 

Intr-o oala pui la fiert laptele impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Cat timp acestea sunt pe foc ,frecam galbenusurile cu amidonul . Cand laptele a fiert se pune cate putin peste ouale frecate cu amidon dar sa amestecati continuu ca altfel se prinde oul si se amesteca pe foc mic pana ce se ingroasa ca o budinca. Ca sa nu se intareasca compozitia se acopera cu un capac sau folie.

 Se taie cojile in jumatate, se pune crema de vanilie si se decoreaza cu glazura obtinuta din ciocolata topita impreuna cu frisca si apoi racita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Profiterol