Se cerne faina si se amesteca cu sare.
Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle.
Se amesteca faina cu drojdia, 2 linguri ulei de masline si restul de lapte, apoi se framanta.
Cand e gata aluatul, se pune intr-un...
Bacon-ul se prajeste, intr-o tigaie fara ulei, iar pieptul de pui se toaca la masina.
Ouale se amesteca cu condimentele pentru pui si amestecul de ierburi si marar.
Compozitia de oua se amesteca cu carnea de pui, baconul, branza cheddar, ardeiul taiat rondele si patrunjelul.
Intr-o tava...
1. Carnea se taie fasii, se da prin faina si amestec de ierburi si boia, apoi se prajeste in putin ulei, adaugandu-se apa, din cand in cand, sa nu se prinda.
2. Ceapa si morcovul se taie cubulete mici, iar...
Pentru aluat , faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se formeaza cocoloase.
Se pune apa si esenta de lamaie, se framanta repede, pana se leaga bine...
Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30 min in lapte.
Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50 g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti.
Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa pana se inmoaie, apoi se pune vinul si se fierbe 10 min,...
Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul.
Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina cu cacaua (cernute), putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos...
Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Le-am lasat cu 2 min mai putin.
Ouale se amesteca cu piperul si condimentele pentru paste.
Branza de oaie se rade si se amesteca cu smantana, sana si ouale, apoi cu pastele.
Se pun intr-un vas termorezistent, branza...
Untul taiat cubulete se amesteca cu branza si faina.
Se framanta cu mana sau cu mixerul, pana devine un aluat omogen.
Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider, cel putin o ora.
Cand se scoate din frigider, trebuie sa se lucreze foarte repede cu aluatul,...
Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.
Se macina 85-90g de migdale, iar restul se taie cu un cutit, sa ramana bucati mai mari.
Faina si migdalele macinate se...
Carnea se spala bine, apoi se rumeneste, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita.
Cand este rumenita pe ambele parti, se scoate din cratita si se adauga ceapa si ardeii, taiate cubulete.
Se calesc putin, apoi se adauga boiaua, fulgii de...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar.
Falbenusurile se amesteca cu esenta de migdale, apoi se pun peste spuma de albusuri.
In compozitia de oua se incorporeaza faina cernuta si...
Ceapa tocata se caleste in ulei de masline si putina apa.
Cand s-a inmuiat, se adauga usturoiul tacat (se zdrobeste cu lama cutitului, apoi se taie), dovleceii feliati subtire si condimentele.
Se mai adauga putina apa, se pune capacul si se lasa 5 minute sa se inmoaie, apoi se adauga...
Drojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca.
Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul topit si laptele.
Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana,...
Carnea se spala bine, se taie cubulete si se amesteca cu sosurile (barbecue si chilli), apoi se baga la frigider cateva ore sau peste noapte.
Ceapa se taie cuburi potrivite.
Betele pentru frigarui se ung cu ulei, apoi se infig, pe rand, carne-ceapa-carne-ceapa.
Frigaruile se pun intr-o...
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
Maiaua se pune in gaura din...
Gelatina se pune la hidratat in apa.
Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic.
Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina deshidratata, amestecand continuu.
Compozitia se pune, in mod egal, in pahare sau boluri si se lasa la...
Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, 2 linguri de ulei, apoi se incorporeaza faina cernuta amestecata cu...
Pulpele de pui se spala, se dau cu sare si piper, apoi se pun intr-un vas termorezistent cu un pahar de apa si se baga la cuptor, 45-50min.
Dupa 30min, se intorc pe cealalta parte.
Intre timp, se pregateste sosul de ceapa.
Ceapa se toaca si se prajeste in ulei, pana se rumeneste.
Se...
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.
Cand se inmoaie, se adauga carnea tocata, se lasa cateva minute, apoi se pun rosiile, vinul, cimbru, sare si piper.
Se lasa sa fiarba 40-45min, amestecand din cand in cand.
Pentru sosul bechamel, se topeste untul la foc mic, apoi se pune...
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiul.
In compozitia de oua se adauga faina cernuta, sare si piper.
Sunca de pui si ardeiul se taie cubulete, apoi se adauga in compozitie, impreuna cu branza rasa si maslinele...
Spaghetele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe cutie.
Pieptul de pui se taie in fasii subtiri si se prajeste in putin ulei.
Se pune sare, piper, fulgi de chilli si se lasa pana se rumeneste, apoi se adauga buchetelele de brocoli si ciupercile taiate.
Se amesteca...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, 2 linguri de ulei, apoi se incorporeaza faina cernuta amestecata cu...
Carnea se spala, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se unge cu mustar.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in untul topit, apoi se adauga bucatile de carne si se lasa 5-6 min pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Se serveste cu piure de cartofi sau alta garnitura.
Carnea se spala bine, apoi se portioneaza si se pune la fiert in apa multa.
Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai face spuma, se adauga sare, ceapa intreaga curatata si morcovii curatati si taiati rondele mai groase.
Se lasa sa fiarba 30 min, apoi se pregateste sosul....
Miezul de paine se pune la inmuiat in apa, apoi se amesteca cu icrele proaspete.
Se adauga ulei, putin cate putin si se amesteca usor, pana se incorporeaza bine.
Se adauga zeama de lamaie, dupa gust.
Apa minerala se pune incet, amestecandu-se bine, pana icrele devin pufoase.
La...
Ficateii se spala si se lasa la uscat.
Faina se amesteca cu o lingurita de usturoi granulat, sare si piper.
Ficateii se dau prin amestecul de faina, apoi se pun la prajit in 2 linguri de ulei.
Se prajesc cateva minute pe fiecare parte, adaugandu-se din cand in cand apa....
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi zaharul vanilinat, coaja de citrice si...
Pentru blatul de ness , se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat spuma cu 4 linguri de apa si un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se continuu, apoi se pune o lingurita de ness si faina, putin cate putin. Se amesteca bine.
Albusurile se...
Pieptul de pui se taie in felii subtiri si se bate usor, apoi se pun condimentele pe fiecare parte (sare, piper si oregano).
Fulgii de porumb se maruntesc si se pun intr-un blender impreuna cu ouale, smantana, laptele, vinul, patrunjelul si usturoiul granulat.
Se amesteca cateva minute,...
Pulpele se taie pe jumatate, se pun pe foc cu 2 linguri de ulei si 3 de apa, se pune capacul si se lasa pana se patrund bine, adaugand din cand in cand apa.
Se rumesc pe ambele parti, apoi se adauga ceapa tocata marunt si morcovul taiat cubulete.
Se lasa cateva minute, pana se inmoaie...
Foccacia cu rozmarin si parmezan
Se cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu drojdia, 2 linguri ulei de masline si restul de lapte, apoi se framanta. Cand e gata aluatul, se pune intr-un...
Chec aperitiv cu pui si bacon
Bacon-ul se prajeste, intr-o tigaie fara ulei, iar pieptul de pui se toaca la masina. Ouale se amesteca cu condimentele pentru pui si amestecul de ierburi si marar. Compozitia de oua se amesteca cu carnea de pui, baconul, branza cheddar, ardeiul taiat rondele si patrunjelul. Intr-o tava...
Gulas cu galuste si cartofi
1. Carnea se taie fasii, se da prin faina si amestec de ierburi si boia, apoi se prajeste in putin ulei, adaugandu-se apa, din cand in cand, sa nu se prinda. 2. Ceapa si morcovul se taie cubulete mici, iar...
Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras
Pentru aluat , faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se formeaza cocoloase. Se pune apa si esenta de lamaie, se framanta repede, pana se leaga bine...
Pate din ficat de pui
Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30 min in lapte. Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50 g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti. Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa pana se inmoaie, apoi se pune vinul si se fierbe 10 min,...
Desert tort Oreo
Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina cu cacaua (cernute), putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos...
Paste cu branzeturi
Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Le-am lasat cu 2 min mai putin. Ouale se amesteca cu piperul si condimentele pentru paste. Branza de oaie se rade si se amesteca cu smantana, sana si ouale, apoi cu pastele. Se pun intr-un vas termorezistent, branza...
Aperitiv biscuiti cu branza si unt
Untul taiat cubulete se amesteca cu branza si faina. Se framanta cu mana sau cu mixerul, pana devine un aluat omogen. Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider, cel putin o ora. Cand se scoate din frigider, trebuie sa se lucreze foarte repede cu aluatul,...
Desert entremet cu mousse de caramel
Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Se macina 85-90g de migdale, iar restul se taie cu un cutit, sa ramana bucati mai mari. Faina si migdalele macinate se...
Papricas de pui
Carnea se spala bine, apoi se rumeneste, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita. Cand este rumenita pe ambele parti, se scoate din cratita si se adauga ceapa si ardeii, taiate cubulete. Se calesc putin, apoi se adauga boiaua, fulgii de...
Desert tort Raffaello
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar. Falbenusurile se amesteca cu esenta de migdale, apoi se pun peste spuma de albusuri. In compozitia de oua se incorporeaza faina cernuta si...
Mancare de dovlecei
Ceapa tocata se caleste in ulei de masline si putina apa. Cand s-a inmuiat, se adauga usturoiul tacat (se zdrobeste cu lama cutitului, apoi se taie), dovleceii feliati subtire si condimentele. Se mai adauga putina apa, se pune capacul si se lasa 5 minute sa se inmoaie, apoi se adauga...
Colac cu mac
Drojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca. Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul topit si laptele. Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana,...
Frigarui de porc cu cartofi
Carnea se spala bine, se taie cubulete si se amesteca cu sosurile (barbecue si chilli), apoi se baga la frigider cateva ore sau peste noapte. Ceapa se taie cuburi potrivite. Betele pentru frigarui se ung cu ulei, apoi se infig, pe rand, carne-ceapa-carne-ceapa. Frigaruile se pun intr-o...
Paine cu susan
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla. Maiaua se pune in gaura din...
Desert Panna Cotta cu vanilie si gem
Gelatina se pune la hidratat in apa. Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic. Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina deshidratata, amestecand continuu. Compozitia se pune, in mod egal, in pahare sau boluri si se lasa la...
Desert tort cu ciocolata alba si zmeura
Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, 2 linguri de ulei, apoi se incorporeaza faina cernuta amestecata cu...
Pulpe de pui cu ceapa caramelizata
Pulpele de pui se spala, se dau cu sare si piper, apoi se pun intr-un vas termorezistent cu un pahar de apa si se baga la cuptor, 45-50min. Dupa 30min, se intorc pe cealalta parte. Intre timp, se pregateste sosul de ceapa. Ceapa se toaca si se prajeste in ulei, pana se rumeneste. Se...
Musaca cu sos bechamel
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Cand se inmoaie, se adauga carnea tocata, se lasa cateva minute, apoi se pun rosiile, vinul, cimbru, sare si piper. Se lasa sa fiarba 40-45min, amestecand din cand in cand. Pentru sosul bechamel, se topeste untul la foc mic, apoi se pune...
Aperitiv chec sarat
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiul. In compozitia de oua se adauga faina cernuta, sare si piper. Sunca de pui si ardeiul se taie cubulete, apoi se adauga in compozitie, impreuna cu branza rasa si maslinele...
Spaghete cu pui si brocoli
Spaghetele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe cutie. Pieptul de pui se taie in fasii subtiri si se prajeste in putin ulei. Se pune sare, piper, fulgi de chilli si se lasa pana se rumeneste, apoi se adauga buchetelele de brocoli si ciupercile taiate. Se amesteca...
Desert tort - reteta 250
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, 2 linguri de ulei, apoi se incorporeaza faina cernuta amestecata cu...
Cotlet de porc cu ceapa si mustar
Carnea se spala, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se unge cu mustar. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untul topit, apoi se adauga bucatile de carne si se lasa 5-6 min pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se serveste cu piure de cartofi sau alta garnitura.
Ciulama de pui
Carnea se spala bine, apoi se portioneaza si se pune la fiert in apa multa. Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai face spuma, se adauga sare, ceapa intreaga curatata si morcovii curatati si taiati rondele mai groase. Se lasa sa fiarba 30 min, apoi se pregateste sosul....
Salata de icre
Miezul de paine se pune la inmuiat in apa, apoi se amesteca cu icrele proaspete. Se adauga ulei, putin cate putin si se amesteca usor, pana se incorporeaza bine. Se adauga zeama de lamaie, dupa gust. Apa minerala se pune incet, amestecandu-se bine, pana icrele devin pufoase. La...
Mancare de ficatei
Ficateii se spala si se lasa la uscat. Faina se amesteca cu o lingurita de usturoi granulat, sare si piper. Ficateii se dau prin amestecul de faina, apoi se pun la prajit in 2 linguri de ulei. Se prajesc cateva minute pe fiecare parte, adaugandu-se din cand in cand apa....
Desert tort cu mango caramelizat
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi zaharul vanilinat, coaja de citrice si...
Desert tort Marius
Pentru blatul de ness , se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat spuma cu 4 linguri de apa si un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se continuu, apoi se pune o lingurita de ness si faina, putin cate putin. Se amesteca bine. Albusurile se...
Snitele de pui
Pieptul de pui se taie in felii subtiri si se bate usor, apoi se pun condimentele pe fiecare parte (sare, piper si oregano). Fulgii de porumb se maruntesc si se pun intr-un blender impreuna cu ouale, smantana, laptele, vinul, patrunjelul si usturoiul granulat. Se amesteca cateva minute,...
Ostropel de pui
Pulpele se taie pe jumatate, se pun pe foc cu 2 linguri de ulei si 3 de apa, se pune capacul si se lasa pana se patrund bine, adaugand din cand in cand apa. Se rumesc pe ambele parti, apoi se adauga ceapa tocata marunt si morcovul taiat cubulete. Se lasa cateva minute, pana se inmoaie...