Foccacia cu rozmarin si parmezan

de -Licurici- in , 25 Iun 2018 | 3218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina;
  • 200 ml lapte cald;
  • 5 g grojdie;
  • un varf de lingura cu zahar;
  • 5 linguri ulei de masline;
  • 1 lingurita Delikat Rozmarin 100% natural;
  • parmezan;
  • sare roz de Himalaya.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia cu rozmarin si parmezan:

Se cerne faina si se amesteca cu sare.

Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle.

Se amesteca faina cu drojdia, 2 linguri ulei de masline si restul de lapte, apoi se framanta.

Cand e gata aluatul, se pune intr-un bol acoperit cu un prosop umed si se lasa sa creasca, 30-40 min.

Aluatul se intinde intr-o tava cu hartie de copt, se apasa cu degetul din loc in loc, apoi se picura ulei de masline, se presara rozmarin si parmezan ras.

Se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, 30 min.

Cand se scoate din cuptor, se pune pe deasupra sare roz de Hymalaya.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu rozmarin si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura