Mititei de casa

de vero_closca in Mezel de casa, 30 Mar 2010 | 56777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne de oaie
  • 500 carne porc mai grasa
  • 800 g carne de vita
  • 4-5 catei usturoi
  • un ardei iute
  • cimbu uscat
  • ienibahar
  • coriandru
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei de casa:

Se spala carnea, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare si se pune in compozitia de carne tocata alaturi de ardeiul iute foarte bine maruntit. Se adauga piper, coriandru, ienibaharu si cimbru. Se amesteca bine compozitia pana se omogenizeaza, se acopera cu o folie transparenta si se lasa la frigider 2-3 ore.

Compozitia se trece din nou prin masina de tocat la care se monteaza tubul pentru carnati. Pe masura ce iese carnea din masina, se rup mititeii si se asaza pe un platou uns cu putin ulei. Se mai baga la frigider 3 ore.

Cand gratarul este bine incins, se pun mititeii si se prajesc cate 4-5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu mustar, muraturi sau salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tu da bi da best: Cirnat de casa romanesc :)