katty

7

Bucataras
Top-Chef

Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

Bucataras din 23.01.2011

RETETE907
PRIETENI151
Retete / Dulciuri

Desert chec cu nuci, caise si visine

In Dulciuri la 31 Aug 2017

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugam uleiul, nuca macinata, omogenizam, apoi faina amestecata cu praful de copt cernuta in ploaie. Amstecam usor, apoi turnam compozitia intr-o...

Desert prajitura din albusuri cu coacaze

In Dulciuri la 30 Aug 2017

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Adaugam uleiul, coaja rasa de lamaie, vanilia si faina  amestecata cu praful de copt cernita in ploaie. Amestecam usor cu o spatula. Pnnem intr-un alt vas 1/3 din...

Desert budinca din fulgi de mei cu caise

In Dulciuri la 1 Aug 2017

Infierbantam intr-un vas laptele de cocos impreuna cu lingura de zahar. Stingem focul, punem fulgii de mei si acoperim cu un capac pana fulgii absorb tot laptele. Intr-o tigaie, punem zaharul la caramelizat. Cand zaharul a capatat o culoare aramie, frumoasa, adaugam caisele taiate felii. Agitam...

Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone

In Dulciuri la 25 Iul 2017

  Se pun galbenusurile cu zaharul si sarea, intr-un vas pe bain-marie si se amesteca bine. Se adauga laptele caldut si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da jos, se adauga vanilia si se lasa la racit. In crema de oua racita, se adauga mascarponele si se amesteca pana la omogenizare....

Desert inghetata cu mure si iaurt

In Dulciuri la 25 Iul 2017

Trecem rapid murele puse intr-o sita, printr-un jet de apa, apoi le punem pe foc, impreuna cu apa si zaharul. Le lasam sa dea cateva clocote, in timp ce amestecam continuu si incercand sa sfaramam cat mai multe. Fierbem cam 5-7  minute, pana murele se sfarama bine si zaharul s-a topit, apoi...

Desert inghetata de cocos si curacao

In Dulciuri la 10 Iul 2017

Punem laptele la foc cu zaharul si amestecam pana zaharul se topeste si laptele se infierbanta. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Lasam sa se raceasca. Batem bine frisca si o amestecam cu nuca de cocos. Turnam inghetata intr-un vas, pastrand 1/4 din ea. Punem siropul de curacao si...

Desert inghetata cu ananas, banane si iaurt

In Dulciuri la 10 Iul 2017

Frecam galbenusurile cu un praf de sare zi zaharul, pana isi maresc volumul si se topeste zaharul.  Adaugam 150 ml zeama de la compotul de ananas si omogenizam. Punem compozitia intr-o oala cu fund dublu, la foc mic si amestecam pana compozitia se ingroasa. Dam jos vasul, il punem...

Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate

In Dulciuri la 7 Iul 2017

 Facem mai intai, inghetata de vanilie. Punem la fiert, laptele cu batonul de vanilie, apoi il dam deoparte si il acoperim. Il lasam pana devine caldut, apoi dizolvam in el amidonul. Punem galbenusurile intr-o craticioara cu fund dublu si le frecam cu un praf de sare si zaharul pana isi...

Desert inghetata de cirese amare

In Dulciuri la 6 Iul 2017

Intr-un vas, punem ciresele spalate, scurse si fara samburi. Adaugam zaharul si le lasam pentru cateva ore. Adaugam vinul si fierbem la foc mic, spumand daca este nevoie, pentru aproximativ 10 minute, pana fructele se inmoaie usor. Hidratam gelatina in 2-3 linguri apa, stingem focul, apoi adaugam...

Desert inghetata de revent si flori de hibiscus

In Dulciuri la 5 Iul 2017

  In 200 ml apa punem florile de hibiscus. Le dam 2-3 clocote, apoi stingem focul, acoperim vasul si le lasam 10-15 minute la infuzat. Spalam tijele de revent si le taiem cubulete. Le punem intr-o craticioara si peste ele scurgem apa de pe florile de hibiscus. Pastram florile pentru a orna...

Desert inghetata de nectarine

In Dulciuri la 4 Iul 2017

Spalam fructele si le taiem felii. Adaugam zeama de lamaie, zaharul si apa cat sa le acopere si fierbem 5-7 minute, pana se inmoaie fructele. Mixam compozitia pana obtinem un piure fin in care adaugam lichiorul de migdale si il lasam la racit. Batem frisca spuma tare si o amestam...

Desert tarta cu mere si crema de vanilie

In Dulciuri la 2 Mai 2017

Pregatim mai intai crusta. Amestecam faina cu zaharul pudra si cacaua. Punem untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor, un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios. Daca este nevoie, putem adauga 1 lingura apa rece. Strangem aluatul intr-o bila pe care o...

Desert prajitura de post cu migdale

In Dulciuri la 29 Mar 2017

Amestecati intr-un castron, gemul de prune cu zaharul, apoi puneti pe rand, sifonul, uleiul si un praf de sare. Amestecati faina cu cacaua, coriandru, praf de copt si bicarbonat, apoi turnati amestecul in ploaie, amestecand pana la omogenizare. Puneti merisoarele, amestecati, apoi turnati...

Desert orez cu lapte de cocos si fructe confiate

In Dulciuri la 27 Mar 2017

Alegem orezul si il spalam bine in apa rece. Punem apa cu sarea si batonul de vanilie la fiert. Cand apa clocoteste, punem orezul scurs de apa. Amestecam ocazional, pana apa scade aproape de tot. Adaugam laptele de cocos incalzit si zaharul. Fierbem pana laptele scade, dam jos si acoperim cu un...

Tarta cu branza dulce si mandarine

In Dulciuri la 25 Feb 2017

Pregatim mai intai crusta. Framantam faina cu untul rece taiat cubulete, apoi adaugam zaharul pudra si oul si amestecam un aluat nelipicios pe care il punem intr-o folie de plastic si il dam la rece pentru 1/2 de ora. Intindem aluatul cu sucitorul si il asezam intr-o forma de tarta, tapetand...

Briose cu nuci pralinate

In Dulciuri la 24 Feb 2017

Pregatim mai intai nucile pralinate. Intr-o craticioara cu fundul gros, punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic, pana zaharul se caramelizeaza frumos, agitand din cand in cand craticioara. Cand zaharul este gata, punem nucile si amestecam usor. Turnam amestecul pe o hartie de copt si il...

Piersicute

In Dulciuri la 23 Feb 2017

Mixam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare si vanilia, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam bine aluatul si il dam la rece ptr 1/2 de ora. Facem bilute cat o nuca din aluat si le asezam in tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana se rumenesc usor deasupra....

Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone

In Torturi la 20 Feb 2017

Pregatim blatul. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate. Pentru crema, frecam galbenusurile cu zaharul...

Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango

In Torturi la 15 Feb 2017

Scurgem compotul de mango.Trecem rapid piscoturi prin zeama de la compot si tapetam cu ele fundul si peretii unei forme de tort pe care am pus folie alimentara. Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam zeama de mandarine (oprim 2-3 linguri), coaja rasa si punem la baie de aburi, amestecand pana...

Chec cu cacao si fructe confiate

In Dulciuri la 3 Feb 2017

Separam cele 2 oua. Mixam  toate albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocale si mixam in continuare. Cernem faina amestecata cu praful de copt. Oprim cateva linguri din compozitie, pe...

Cozonac dospit la rece

In Dulciuri la 3 Feb 2017

Cernem faina intr-un vas mare. Intr-un castron, punem 2-3 linguri de faina. Fierbem 150 ml lapte in clocot si al adaugam peste faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Lasam faina oparita sa se racoreasca (sa fie doar calduta) si adaugam drojdia sfaramata si 1 lingurita zahar si...

Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema de sampanie-reteta nr 300

In Torturi la 31 Ian 2017

Incepem cu pregatirea blatului. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adagam galbenusurile, uleiul, omogenizam, apoi cernem deasupra faina amestecata cu...

Gogosi umplute cu gem

In Dulciuri la 31 Ian 2017

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu  drojdia uscata. Intr-un ibric, punem laptele, zaharul si untul si amestecam pe foc  pana zaharul se topeste si laptele este caldut. Facem o adancitura in faina in care punem oul, romul, vanilia si turnam laptele cate putin, amestecand...

Ineluse cu ciocolata

In Dulciuri la 27 Ian 2017

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia. Facem o adancitura la mijloc, in care punem zaharul, ouale, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, uleiul si sarea. Adaugam cate putin lapte caldut si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il...

Gogosele cu mere

In Dulciuri la 26 Ian 2017

Punem intr-un castron merele rase si le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, scortisoara, faina si praful de copt. Incingem intr-o craticioara, ulei. Cu o lingurita, luam din amestec si punem in uleiul incins. Intoarcem gogosile pe ambele parti. Le scoatem pe hartie absorbanta. Le...

Chec cu ciocolata si mango

In Dulciuri la 23 Ian 2017

Mixam untul la temperatura camerei, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam pe rand, cate un ou, mixand in continuare. Adaugam zaharul vanilat, apoi cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacao. Turnam amestecul intr-o forma de chec....

Chec cu nuci, stafide si rom

In Dulciuri la 23 Ian 2017

Intr-un castron adanc, mixam untul, mai intai singur, apoi cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand cate 1 ou, mixand bine dupa el, pana le incorporam pe toate. Adaugam  zaharul vanilat, romul, faina cernuta amestecata cu praful de copt, apoi nucile macinate. La...

Gogosi cu branza

In Dulciuri la 19 Ian 2017

Cernem faina intr-un  vas si o amestecam cu drojdia uscata. Punem la foc laptele cu zaharul si sarea si amestecam pana acestea se topesc si laptele este caldut. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, uleiul, apoi adaugam laptele cate putin si...

Prajitura din albusuri cu crema de lamaie

In Prajituri la 9 Ian 2017

Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile la temperatura camerei, cu un praf de sare pana devin tari, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu...

Turta dulce fara miere

In Dulciuri la 8 Ian 2017

Intr-un vas, mixam untul cu zaharul, pelteaua, oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si condimentele si framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il lasam la rece pentru cel putin 1 h. Intindem aluatul in foi de 1/2 de cm si decupam forme, pe care le...

Afisate 151 - 180 din 295 retete    

Postari recente

publicat la 24.01.2022

Parizer de pui facut in casa

publicat la 21.01.2022

Supa de peste cu taitei de ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]