Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate

de katty in Dulciuri, 7 Iul 2017 | 4148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 baton de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 100 ml frisca
  • un borcan gem de capsuni
  • 50 gr coacaze deshidratate
  • 70 gr caise deshidratate
  • Ptr sosul de ciocolata:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura zahar
  • frunze de menta pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate:

 Facem mai intai, inghetata de vanilie.

Punem la fiert, laptele cu batonul de vanilie, apoi il dam deoparte si il acoperim. Il lasam pana devine caldut, apoi dizolvam in el amidonul. Punem galbenusurile intr-o craticioara cu fund dublu si le frecam cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleza volumul si se albesc. Adaugam laptele caldut, amestecand mereu.

Punem craticioara pe foc foarte mic si amestecam pana crema se ingroasa, fara a fierbe. Dam jos craticioara, o punem cu baza in apa rece si amestecam pana compozitia se raceste. 

Batem frisca si o incorporam in compozitie. Turnam compozitia intr-o forma si o dam la congelator. Amestecam din cand in  cand,  in ea, pentru a nu se forma ace de gheata.                                                                                                                                         

Taiem caisele cubulete. Dupa 2 ore, scoatem inghetata si o amestecam cu fructele deshidratate. Intr-o forma, asezam folie de plastic, jumatate din inghetata, intindem gemul de capsuni, apoi, punem restul de inghetata.

Dam forma la congelator pentru inca 1-2 ore. 
Pentru sosul de ciocolata, dizolvam amidonul in laptele rece, intr-un vas cu fundul dublu. Punem si ciocolata cubulete, zaharul  si asezam vasul pe foc mic. Amestecam pana sosul se ingroasa, fara a fierbe. Il lasam sa se raceasca.                                                              Scoatem inghetata de la congelator, o punem pe platoul de servit, o stropim cu sos de ciocolata si o ornam cu frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu prune