Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone

de katty in Dulciuri, 25 Iul 2017 | 2948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 120 ml lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 350 gr miez de pepene galben
  • un praf de sare
  • menta verde si ciocolata rasa pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone:

 Se pun galbenusurile cu zaharul si sarea, intr-un vas pe bain-marie si se amesteca bine. Se adauga laptele caldut si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da jos, se adauga vanilia si se lasa la racit.
In crema de oua racita, se adauga mascarponele si se amesteca pana la omogenizare.
Miezul de pepene il mixam si il adaugam comopzitiei impreuna cu frisca batuta spuma tare. Turnam compozitia intr-un vas si il dam la congelator. Amestecam inghetata din ora in ora, de 2-3 ori, pentru a nu se forma ace de gheata. Servim inghetata in cupe, ornata cu ciocolata rasa si frunza de menta.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu pepene galben si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO