katty

7

Bucataras
Top-Chef

Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

Bucataras din 23.01.2011

RETETE907
PRIETENI151
Retete / Dulciuri

Friand cu ananas

In Dulciuri la 8 Ian 2017

Pentru crumble, amestecam cu varful degetelor toate ingredientele, pana capata aspectul unui pesmet. Topim untul si il  punem deoparte. Amestecam ingredientele uscate intr-un vas. Mixam  albusurile cu un praf de sare si le amestecam cu ingredientele solide, usor, cu o spatula....

Tarta cu jeleu de mango si crema de ananas

In Dulciuri la 4 Ian 2017

Pentru blat, separam galbenusurile de albusuri, pe acestea din urma le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare, pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, coaja de lamaie si uleiul, omogenizam, apoi cernem deasupra faina. Amestecam...

Tort cu mere si ananas

In Torturi la 4 Ian 2017

Mixam zaharul si ouale pana isi dubleaza volumul si se albesc. Turnam uleiul, mixand in continuare. Adaugam merele rase, dupa ce le-am decojit, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, esenta de vanilie, nucile fulgii de ovaz si stafidele. Impartim compozitia in doua...

Rulada cu peltea de portocale si crema de ciocolata neagra

In Dulciuri la 29 Dec 2016

Pregatim mai intai crema. Topim la bain marie ciocolata rupta bucati si frisca lichida, apoi o racim pana la temperatura camerei si o dam la frigider cateva ore. Intre timp pregatim rulada. Separam albusurile si le batem cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intaresc. Adaugam...

Rulada cu crema de lichior de oua

In Dulciuri la 29 Dec 2016

Punem frisca si cioolata rupta bucatele intr-un castron. Asezam castronul cu fundul pe o craticioara in care am pus putina apa si o punem la foc. Amestecam pana ciocolata se topeste si frisca se infierbanta. Dam jos si lasam amestecul sa se raceasca bine, mai intai la temperatura camerei, apoi la...

Chec cu portocale, cardamom si merisoare

In Dulciuri la 29 Dec 2016

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare  pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocala, cardamomul  batand in continuare. Cernem...

Cornulete cu gem si nuca

In Dulciuri la 27 Dec 2016

Amestecam osanza cu oul, zaharul pudra, apa si otetul. Adaugam faina cu praful de copt si framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il dam la rece 1/2 de ora. Impartim aluatul  in 8-10 parti egale. Intindem fiecare parte in forma de cerc pe care...

Cornulete cu nuca

In Dulciuri la 27 Dec 2016

Intr-un vas amestecam osanza cu zaharul, nuca macinata, smantana si zaharul vanilat. Adaugam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Acoperim aluatul si il lasam la rece 1/2 de ora.Impartim aluatul in 10 parti egale. Fiecare parte o intindem cu sucitorul in forma de cerc....

Bougatsa

In Dulciuri la 21 Dec 2016

Punem laptele la foc. Frecam ouale intregi cu zaharul, pana se albesc, apoi adaugam faina si amestecam, turnand cate putin lapte rece pana se omogenizeaza bine si nu mai sunt cocoloase. Turnam incet amestecul peste lapte si amestecam continuu pana crema se leaga. Dam crema jos, punem esenta de...

Briose cu dovleac, merisoare si crema de branza

In Dulciuri la 19 Dec 2016

Intr-un vas, amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecam crema de branza cu zaharul si oul si le lasam deoparte ptr umplutura. Mixam intr-un castron piureul de dovleac rece cu ouale, zaharul, uleiul, scortisoara, sarea si zaharul vanilat. Adaugam merisoarele, apoi faina....

Inghetata de cafea

In Dulciuri la 14 Iun 2016

Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana se obtine o compozitei cremoasa .Se dilueaza usor compozitia cu cafeaua calduta.Se pune amestecul la bain-marie sau la foc mic  si se amesteca pana se ingroasa ca o smantana.Se da jos si se amesteca cu lichiorul de migdale .Se...

Inghetata de nuci cu sos de zahar ars

In Dulciuri la 14 Iun 2016

Pentru inghetata  se prajesc samburii de nuca usor intr-o tava ,se macina si se toarna peste ei laptele clocotit in fir subtire ,amestecand continuu ,pana se obtine o pasata subtire. Se bat intr-o oala cu fund dublu galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul .Se...

Placinta crocanta cu branza si cirese

In Dulciuri la 5 Iun 2016

ngeti  tava cu unt. Intindeti foile de placinta. Rupeti o foaie si ridicati-o usor pe marginule tavii, apoi intepati foile cu furculita si dati tava la cuptor pentru 10 minute. Cuptorul trebuie preincalzit.Puneti in cuptor un vas cu apa sub tava de prajitura. Separati albusurile de...

Prajitura cu mere si nuci

In Dulciuri la 28 Mai 2016

Pentru blat mixezi toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il imparti in doua. Intr-o tava pui hartie de copt si  intinzi o parte din aluat. Pentru umplutura descojesti merele si le razi...

Prajitura cu foi de cacao, gem de caise si crema de gris

In Prajituri la 27 Mai 2016

Pentru foi punem zaharul si apa intr-o craticioara, pe care o asezam la foc. Amestecam continuu pana zaharul se dizolva. Dam jos craticioara si lasam sa se raceasca. Odata racita, adaugam uleiul,ouale, apoi omogenizam bine compozitia. Adaugam  cacao, bicarbonatul stins si faina, pana obtinem...

Prajitura din albusuri cu gem de caise si crema de vanilie

In Prajituri la 25 Mai 2016

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata aspectul unei smantani groase. Adaugam nuca macinata, faina si praful de copt si amestecam usor. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor la foc potrivit pana incepe sa...

Prajitura cu branza si capsuni

In Dulciuri la 23 Mai 2016

Intr-un castron mixam untul cu zaharul,un praf de sare, apoi adaugam cate un ou, mixand  pana se incorporeaza bine. Cand am terminat de pus toate ouale, cernem deasupra faina amestecata cu cacao si praf de copt. Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt....

Budinca de cozonac cu cirese si stafide

In Dulciuri la 11 Mai 2016

Curatam coaja cozonacului si il taiem cubulete. Ungem cu unt o forma si asezam  3/4 din cuburile de cozonac. Presaram deasupra ciresele(fara samburi, scurse bine, sau dezghetate si scurse, in cazul in care folosim cirese din congelator) si stafidele. Intr-un vas mixam ouale cu...

Chec cu portocale si ciocolata

In Dulciuri la 4 Mai 2016

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine cremoasa. Se adauga galbenusurile, apoi coaja de portocala,uleiul si zeama de portocala. Se amesteca faina cernuta  cu praful de copt si ciocolata rasa si se toarna in...

Cozonac impletit cu martipan si fructe

In Dulciuri la 4 Mai 2016

Punem fructele intr-un bol impreuna cu zeama de portocale si le punem la cuptorul cu microunde la putere mare pentru 1 minut. Le lasam sa se raceasca si sa se hidrateze bine. Turnam laptele si mierea intr-o oala si le punem la foc, amestecand usor pana  amestecul se infierbanta bine si...

Cozonac cu stafide si fulgi de migdale

In Dulciuri la 4 Mai 2016

Preparam  maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc in care punem restul de zahar, galbenusurile, restul de lapte, aromele. Framantam  pana nu se...

Cozonac cu aluat oparit si umplutura de nuci

In Dulciuri la 3 Mai 2016

 Inainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider. Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Cernem faina intr-un castron adanc. Oparim laptele. Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte,...

Eclere cu crema de vanilie

In Dulciuri la 3 Mai 2016

Incepem cu pregatirea cojilor. Intr-o craticioara punem untul, laptele, zaharul si sarea. Amestecam pana la primul clocot, apoi  turnam faina in ploaie, tragem cratita de pe foc si amestecam energic.Lasam compozitia sa se racoreasca, apoi adaugam cate un ou, pe rand, amestecand pana se...

Pasca cu ciocolata

In Dulciuri la 3 Mai 2016

Preparam  maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar, putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina, facem o adancitura la mijloc in care punem restul de zahar, galbenusurile,restul de lapte,aromele.Framantam  pana nu se mai...

Strudel cu cirese

In Dulciuri la 26 Apr 2016

Punem ciresele intr-o sita, deaupra unei vas, si le lasam sa se dezghete. Le amestecam cu 1 lingura de zahar si pesmetul. Taiem foile de placinta pe jumatate. Asezam  o jumatate de foaie de placinta, o ungem cu ulei sau unt topit si punem o alta jumatate de foaie. Intindem  2 linguri...

Prajitura cu bere

In Dulciuri la 19 Apr 2016

Intr-un castron mixam untul si zaharul, apoi adaugam , pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si amestecul de scortisoara si coriandru si seadauga la compozitie. Turnam apoi berea neagra, coaja rasa de portocale si stafidele si omogenizam. Punem...

Couscous cu amestec de fructe

In Dulciuri la 7 Apr 2016

Intr-o craticioara punem apa, melasa, zaharul si batonul de scortisoara. Lasam sa dea 2-3 clocote si zaharul si melasa sa se topeasca. Dam craticioara jos, punem coaja de portocala, fructele si couscousul. Acoperim cu un capac pana  se absoarbe toata apa.

Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie

In Dulciuri la 21 Feb 2016

Incepem cu prepararea crustei.Amestecam toate ingredientele in afara de apa. Daca este nevoie adaugam si apa  pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini , pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin o ora. Scurgem...

Briose cu sos de cirese

In Dulciuri la 14 Feb 2016

 Intr-un vas punem faina, cacao, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si piperul roz macinat. Intr-un vas inalt mixam oul, iaurtul si uleiul si turnam amestecul peste ingredientele solide. Amestecam bine compozitia si turnam amestecul rezultat fie in 12 forme mici de briose, fie in 6...

Rulada cu sos caramel si mascarpone

In Dulciuri la 13 Feb 2016

Incepem cu prepararea sosului caramel, caci va avea nevoie de ceva timp pentru racire. Intr-o craticioara cu fund gros punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic pana zaharul se caramelizeaza, avand  grija sa nu se inchida prea tare la culoare.Zaharul va incepe sa se caramelizeze de la...

Afisate 181 - 210 din 295 retete    

Postari recente

publicat la 24.01.2022

Parizer de pui facut in casa

publicat la 21.01.2022

Supa de peste cu taitei de ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Prietena ta si-a facut un test de sarcina astazi. Exact cum te asteptai, e doar obeza…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]