Spalam bine si curatam de eventuale resturi carnea de pui. Putem sa lasam pulpele intregi sau le taiem pe jumatate, asa cum am facut eu. Pentru a reduce timpul de fierbere a carnii de pui am pus carnea la fiert in oala sub presiune. Asadar asezam carnea in oala sub presiune si o acoperim cu apa...
Taiem carnea in bucati potrivite. Tocam varza fin, presaram peste ea 1 lingurita sare si o frecam bine cu sarea sa se inmoaie putin.
Pornim aparatul pe functia sotare mediu. Cand aparatul este pregatit, punem uleiul si carnea si o rumenim usor pe toate partile. Oprim aparatul si scoatem carnea...
Bucatile de peste spalate bine le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam bine si fierbem 10 -15 minute. Scoatem bucatile de carne intr-un castron si le lasam la racit, apoi scurgem zeama printr-o sita deasa pentru a indeparta ebventualele resturi sau oase si pastram zeama. Curatam...
Curatam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul il taiem in semirondele, telina si ardeiul gras cubulete.
In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul, ceapa, telina si ardeiul gras. Cand legumele s-au inmuiat usor, adaugam boabele de fasole. Stingem cu apa calda, adaugam piper,...
Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Coacem la...
Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi schimba culoarea. Adaugam mai intai ceapa, apoi morcovul si le lasam pana incep sa se inmoaie usor....
Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea s-au inmuiat usor adaugam fasolea verde si mazarea. Amestecam usor si stingem cu apa calda. Apa...
Pregatim mai intai blatul.Mixam albusurile aflate la temperatura camerei cu sarea pana incepe sa formeze moturi. Adaugam ambele tipuri de zahar si zaharul vanilat si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul de cocos,nuca de cocos, apoi omogenizam. Cernem faina amestecata...
Taiem pulpa de curcan si slanina cubulete si le trecem prin masina de carne cu sita mai mica. Descojim usturoiul si il trecem prin presa marunta. Adaugam peste carnea tocata usturoiul maruntit, sare, piper si boiaua dulce .
Omogenizam bine compozitia turnand cate putina apa rece.
Acoperim...
Ouale fierte tari in prealabil si racite le descojim si la taiem mai intai in jumatati, apoi in cubulete si le punem intr-un castron Taiem avocado in jumatati, scoatem samburele si il taiem cubulete cu ajutorul unui cutit ascutit.Il stropim cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua. Adaugam...
Presaram piper,sare si ierburi de Provence pe bucatile de somn.Ungem cu o pensula pestele cu o lingurita de ulei de masline si il lasam 10 minute in asteptare, dupa care il punem pe gratarul incins. Il intoarcem pe ambele fete pana se rumeneste usor. Intre timp pregatim salata. Taiem avocado in...
Curatam legumele. Taiem ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras cubulete. Scurgem fasolea rosie. Taiem dovlecelul cuburi mai mari sau semirondele. Desfacem conopida in buchetele, In uleiul incins punem mai intai morcovul,apoi ardeiul gras si telina. Cand acestea se inmoaie usor adaugam...
Crestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in bucati mai mari. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam cartofii...
Portionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede..Eu am fiert carnea la oala sub presiune pentru a reduce timpul. Cand carnea este moae scurgem zeama,. Curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul semirondele, ardeiul gras, telina si...
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Curatam ficatul si il taiem cubulete mici.Il punem intr-un vas acoperit cu apa rece si il tinem jumatate de ora. Inima o spala bine, o taiem cubulete si o punem la fiert 10 minute intr-o craticioara cu apa clocotita, dupa care o scurgem. Bosogul...
Rupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem. Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida. Fierbem la foc mic 10 minute, astfel incat conopida sa fie doar putin moale. Scurgem conopida si o lasam sa se racoreasca. Intr-un...
Spalam bine sfecla cu tot cu coaja, o stergem de apa si o punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pana sfecla este gata(putem introduce cu usurinta o furculita in sfecla) Lasam sfecla sa se raceasca usor si o descojim. Dupa ce s-a racit bine o taiem cubulete....
Intr-o tigaie punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi dupa ce acesta isi elibereaza aroma stingem cu rosiile. Fierbem 5 minute si adaugam fasolea si ardeiul kapia copt, sare, piper si busuioc uscat. Fierbem pana sosul se leaga. Tragem tigaia de pe foc...
Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de...
Taiem morcovul semirondele, ardeiul gras cubulete si ceapa fin.
Intr-o cratita punem la calit legumele in uleiul incins. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam fasolea verde, apoi acoperim cu apa calda. Adaugam foaia de dafin si cimbru.
Fierbem la foc mic pana legumele se inmoaie, apoi adaugam...
Alegem cu atentie nuca de cocos astfel incat in momentul in care o agitam inauntru trebuie sa auzim ca exista lichid. Cu cat nuca are mai mult lichid (apa de cocos), cu atat este mai proaspata. Cu ajutorul unei foarfeci intepam pe rand cele 3 puncte de pe nuca de cocos, verificand care...
Telina curatata si spalata, o taiem in bucati mai mici si o punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa si un praf de sare. Cand telina e moale, o scurgem intr-o sita si o lasam sa se raceasca.
Punem telina racita intr-un vas adanc impreuna cu sare, piper, zeama de lamaie si uleiul de...
Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama de lamaie, dupa care il lasam 20-30 de minute. Aseazam pestele pe hartie de copt fie intr-o...
Tocam carnea de pui. Curatam morcovul si dovlecelul si le radem pe razatoarea mare. Amestecam pieptul de pui cu morcovul, zucchini, ouale, pesmetul, mararul si patrunjelul tocat fin, sare si piper si omogenizam compozitia. Formam cu mainile ude bile din compozitie pe care le asezam pe...
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert acoperita cu apa rece. Spumam bine pana carnea este fiarta. Pentru vca puiul era de tara, deci mai tare, am fiert carnea intr-o oala sub presiune. Curatam legumele si le spalam. Morcovul si cartoful le taiem cubulete, iar ceapa o tacam...
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in bucati mari. Feliem usturoiul. Punem la foc o oala in care punem uleiul de masline. Cand acesta se incinta punem usturoiul, iar dupa ce acesta incepe sa isi elibereze aroma adaugam fasolea verde. Amestecam ocazional pana fasolea incepe sa se inmoaie...
Cantarim fulgii de ovaz si ii punem intr-un castron. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam la inmuiat jumatate de ora, dupa care scurgem apa si ii mai clatim putin. Ii punem intr-un blender si punem apa peste ei. Daca dorim un lapte mai dulce putem adauga curmale, iar dorim sa ii dam o alta...
Curatam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim usor pulpele saarate si piperate in ulei. Scoatem pulpele pe o farfurie. Curatam prazul si ardeiul gras si le spalam. Taiem prazul...
Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda si 1 lingura de faina intr-un castron si turnam amestecul in centru. Lasam cateva minute pana isi...
Trecem ciupercile printr-un jet de apa rece si le scurgem bine. Rupem piciorusele si le taiem marunt. Intr-o tigaie punem 1 lingura ulei de masline si calim ciupercile tocate impreuna cu putina sare si piper macinat.Oprim focul si adaugam mararul si patrunjelul. Umplem palariile cu acest amestec....
Parizer de pui facut in casa
Spalam bine si curatam de eventuale resturi carnea de pui. Putem sa lasam pulpele intregi sau le taiem pe jumatate, asa cum am facut eu. Pentru a reduce timpul de fierbere a carnii de pui am pus carnea la fiert in oala sub presiune. Asadar asezam carnea in oala sub presiune si o acoperim cu apa...
Varza rosie la Crock Pot cu carne de curcan
Taiem carnea in bucati potrivite. Tocam varza fin, presaram peste ea 1 lingurita sare si o frecam bine cu sarea sa se inmoaie putin. Pornim aparatul pe functia sotare mediu. Cand aparatul este pregatit, punem uleiul si carnea si o rumenim usor pe toate partile. Oprim aparatul si scoatem carnea...
Supa de peste cu taitei de ovaz
Bucatile de peste spalate bine le punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam bine si fierbem 10 -15 minute. Scoatem bucatile de carne intr-un castron si le lasam la racit, apoi scurgem zeama printr-o sita deasa pentru a indeparta ebventualele resturi sau oase si pastram zeama. Curatam...
Ciorba de fasole boabe pestrita congelata
Curatam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul il taiem in semirondele, telina si ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul, ceapa, telina si ardeiul gras. Cand legumele s-au inmuiat usor, adaugam boabele de fasole. Stingem cu apa calda, adaugam piper,...
Desert trunchi de copac
Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Coacem la...
Papricas de porc cu galuste
Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi schimba culoarea. Adaugam mai intai ceapa, apoi morcovul si le lasam pana incep sa se inmoaie usor....
Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor
Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea s-au inmuiat usor adaugam fasolea verde si mazarea. Amestecam usor si stingem cu apa calda. Apa...
Desert tort cu blat din albusuri si crema de merisoare- reteta nr 900
Pregatim mai intai blatul.Mixam albusurile aflate la temperatura camerei cu sarea pana incepe sa formeze moturi. Adaugam ambele tipuri de zahar si zaharul vanilat si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul de cocos,nuca de cocos, apoi omogenizam. Cernem faina amestecata...
Carnati de curcan
Taiem pulpa de curcan si slanina cubulete si le trecem prin masina de carne cu sita mai mica. Descojim usturoiul si il trecem prin presa marunta. Adaugam peste carnea tocata usturoiul maruntit, sare, piper si boiaua dulce . Omogenizam bine compozitia turnand cate putina apa rece. Acoperim...
Salata de oua cu avocado si porumb
Ouale fierte tari in prealabil si racite le descojim si la taiem mai intai in jumatati, apoi in cubulete si le punem intr-un castron Taiem avocado in jumatati, scoatem samburele si il taiem cubulete cu ajutorul unui cutit ascutit.Il stropim cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua. Adaugam...
Somon la gratar cu salata de avocado, ardei gras si porumb
Presaram piper,sare si ierburi de Provence pe bucatile de somn.Ungem cu o pensula pestele cu o lingurita de ulei de masline si il lasam 10 minute in asteptare, dupa care il punem pe gratarul incins. Il intoarcem pe ambele fete pana se rumeneste usor. Intre timp pregatim salata. Taiem avocado in...
Ciorba deasa de legume, cu chiftelute de pui si branza
Curatam legumele. Taiem ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras cubulete. Scurgem fasolea rosie. Taiem dovlecelul cuburi mai mari sau semirondele. Desfacem conopida in buchetele, In uleiul incins punem mai intai morcovul,apoi ardeiul gras si telina. Cand acestea se inmoaie usor adaugam...
Mancare de cartofi cu ardei copt si carnati
Crestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in bucati mai mari. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam cartofii...
Ciorba de pui cu paste cu ovaz
Portionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede..Eu am fiert carnea la oala sub presiune pentru a reduce timpul. Cand carnea este moae scurgem zeama,. Curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul semirondele, ardeiul gras, telina si...
Tocanita din organe de miel cu mamaliguta
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Curatam ficatul si il taiem cubulete mici.Il punem intr-un vas acoperit cu apa rece si il tinem jumatate de ora. Inima o spala bine, o taiem cubulete si o punem la fiert 10 minute intr-o craticioara cu apa clocotita, dupa care o scurgem. Bosogul...
Conopida pane la cuptor
Rupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem. Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida. Fierbem la foc mic 10 minute, astfel incat conopida sa fie doar putin moale. Scurgem conopida si o lasam sa se racoreasca. Intr-un...
Salata de sfecla coapta cu branza de capra si nuci
Spalam bine sfecla cu tot cu coaja, o stergem de apa si o punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pana sfecla este gata(putem introduce cu usurinta o furculita in sfecla) Lasam sfecla sa se raceasca usor si o descojim. Dupa ce s-a racit bine o taiem cubulete....
Fasole rosie cu ardei kapia in sos de rosii cu oua
Intr-o tigaie punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi dupa ce acesta isi elibereaza aroma stingem cu rosiile. Fierbem 5 minute si adaugam fasolea si ardeiul kapia copt, sare, piper si busuioc uscat. Fierbem pana sosul se leaga. Tragem tigaia de pe foc...
Desert la pahar cu cocos si mango
Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de...
Mancare de fasole verde cu naut
Taiem morcovul semirondele, ardeiul gras cubulete si ceapa fin. Intr-o cratita punem la calit legumele in uleiul incins. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam fasolea verde, apoi acoperim cu apa calda. Adaugam foaia de dafin si cimbru. Fierbem la foc mic pana legumele se inmoaie, apoi adaugam...
Lapte de cocos
Alegem cu atentie nuca de cocos astfel incat in momentul in care o agitam inauntru trebuie sa auzim ca exista lichid. Cu cat nuca are mai mult lichid (apa de cocos), cu atat este mai proaspata. Cu ajutorul unei foarfeci intepam pe rand cele 3 puncte de pe nuca de cocos, verificand care...
Salata de vinete cu maioneza de telina
Telina curatata si spalata, o taiem in bucati mai mici si o punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa si un praf de sare. Cand telina e moale, o scurgem intr-o sita si o lasam sa se raceasca. Punem telina racita intr-un vas adanc impreuna cu sare, piper, zeama de lamaie si uleiul de...
Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt
Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama de lamaie, dupa care il lasam 20-30 de minute. Aseazam pestele pe hartie de copt fie intr-o...
Chiftele coapte de pui cu legume
Tocam carnea de pui. Curatam morcovul si dovlecelul si le radem pe razatoarea mare. Amestecam pieptul de pui cu morcovul, zucchini, ouale, pesmetul, mararul si patrunjelul tocat fin, sare si piper si omogenizam compozitia. Formam cu mainile ude bile din compozitie pe care le asezam pe...
Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert acoperita cu apa rece. Spumam bine pana carnea este fiarta. Pentru vca puiul era de tara, deci mai tare, am fiert carnea intr-o oala sub presiune. Curatam legumele si le spalam. Morcovul si cartoful le taiem cubulete, iar ceapa o tacam...
Mancare greceasca de fasole verde (Fasolakia)
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in bucati mari. Feliem usturoiul. Punem la foc o oala in care punem uleiul de masline. Cand acesta se incinta punem usturoiul, iar dupa ce acesta incepe sa isi elibereze aroma adaugam fasolea verde. Amestecam ocazional pana fasolea incepe sa se inmoaie...
Lapte de ovaz
Cantarim fulgii de ovaz si ii punem intr-un castron. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam la inmuiat jumatate de ora, dupa care scurgem apa si ii mai clatim putin. Ii punem intr-un blender si punem apa peste ei. Daca dorim un lapte mai dulce putem adauga curmale, iar dorim sa ii dam o alta...
Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui
Curatam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim usor pulpele saarate si piperate in ulei. Scoatem pulpele pe o farfurie. Curatam prazul si ardeiul gras si le spalam. Taiem prazul...
Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau
Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda si 1 lingura de faina intr-un castron si turnam amestecul in centru. Lasam cateva minute pana isi...
Ciuperci coapte cu verdeturi (de post)
Trecem ciupercile printr-un jet de apa rece si le scurgem bine. Rupem piciorusele si le taiem marunt. Intr-o tigaie punem 1 lingura ulei de masline si calim ciupercile tocate impreuna cu putina sare si piper macinat.Oprim focul si adaugam mararul si patrunjelul. Umplem palariile cu acest amestec....