Imi era tare dor de o mancare de cartofi asa ca am facut o portie imbunatatita cu ardei copt si carnati afumati care i-aub dat un gust deosebit.
Crestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in bucati mai mari. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam cartofii si ii acoperim cu apa. Adaugam foaia de dafin,putina sare si cimbru uscat.Fierbem la foc mic 15 minute. Coacem ardeii pe o plita, ii descojim, scoatem cotoarele si ii taiem fasii. Adaugam ardeiul fasii, pasta de tomate, piper si busuiocul. Daca este nevoie mai adaugam apa calda si sare dupa gust. Fierbem pana sosul este aproape legat si adaugam carnatii. Mai fierbem 2-3 minute. Servim mancarea cu castraveti acri.
1
puteti coace ardeii cu o zi inainte