publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de somon cu paste Spirulina Blue
Iata cum se prepara Reteta de somon cu paste Spirulina Blue Bucata de somon spalata, uscata, pudrata cu putina sare, o pui intr-o tava mica la cuptor pentru 10 min, dupa care o scoti, iar somonul il lasi sa se raceasca, apoi scoti pielea si carnea o maruntesti cu o furculita si-l lasi...
Peste cu pasta harissa
Intr-un bol se amesteca 1 lingura de pasta harissa cu putina sare, chimionul macinat, se maseaza pestele cu acest amestec, se pune intr-un vas si se tine al frigider cel putin 2h; ideal ar fi sa se tina pana a doua zi, astfel intra in peste aromele si nu se mai simte iuteala de la pasta atat de...
Peste englezesc
Fileurile portionate,condimentate,se trec prin faina,unt topit apoi prin pesmet,se pun in tava pe hartie de copt si se lasa la cuptor 30min Pentru sos se freaca galbenusurile cu 2linguri apa,se adauga 2/3din cantitatea de unt taiat cubulete,se pune vasul pe bain-marie amestecand mereu iar dupa...
Pastrav cu rosii si portocale
Pestele curatat, spalat, uscat, condimentat cu sare si piper se pune in tigaia cu ulei incins si se tine cate 1 min.pe fiecare parte; se adauga in tigaie patrunjelul tocat marunt ,coaja rasa si sucul de lamaie si portocala, se lasa pe foc 3-4 minute, apoi se adauga rosiile, caperele, se...
Chiftelute de peste
Fierbem pestele in apa cu sare, dafin, salvie, boabe de piper, 10 minute, apoi strecuram, pestele il dezosam, dupa ce s-a racit bine il punem in blender impreuna cu oua, branza, usturoi, verdeata, sare, piper, rasturnam apoi compozitia intr-un bol, formam chiftelute sau luam din compozitie cu...
Duo de peste
Pe fileurile de peste punem o frunza de salvie(salvia mea din ghiveci nu e prea mare,asa ca am pus cate o crenguta la fiecare),infasuram in cate un fileu de somon(daca e prea mare,taiem in doua),prindem cu scobitoare,le trecem prin faina,le prajim in ulei in care am pus crenguta de rozmarin si...
Somon cu ghimbir si usturoi
Intr-un bol amestecam cu telul sosul de soia cu 1lingura ulei de masline,sare,piper,punem pestele avand grija se se imbibe bine cu marinata In tigaia cu restul de ulei incins calim ceapa ,usturoiul si ghimbirul pana devin aurii fara sa se arda,punem apoi pestele cu tot cu marinata si-l prajim...
Somon cu sos de busuioc
Intr-un bol amestecam ouale batute cu sare si piper,adaugam faina,omogenizam bine pentru un aluat putin mai gros decat cel de clatite iar daca e nevoie adaugam apa minerala; trecem pestele prin acest aluat apoi prin pesmet si-l prajim in mult ulei dupa care-l scoatem pe prosoape de hartie...
Somon cu sos de leurda
Pestele condimentat cu sare,piper,stropit cu vin,il lasam sa se marineze,intorcandu-l din cand in cand; In ulei incins rumenim pestele pe ambele parti dupa care-l scoatem pe farfurie;in uleiul ramas calim ciupercile taiate in sferturi si dovleceiii cubulete iar dupa 5min-i scoatem intr-un bol...
Pastrav pe varza la cuptor
Pestele curatat, spalat, condimentat cu sare, boia, putin cimbru, il lasam deoparte In vasul ce urmeaza sa-l punem la cuptor, inabusim ceapa si ardeiul taiate marunt in unt si putina apa, adaugam rosiile apoi cele doua verze taiate fideluta si frecate cu sarea de lamaie; amestecam totul bine,...
Peste cu cartofi si sos picant
Pestele spalat,uscat,condimentat,trecut prin faina,il prajim putin in ulei incins apoi il scoatem pe hartie de bucatarie In vasul de yena,punem 2linguri cu ulei de la prajitul pestelui,cartofii fierti si taiati cubulete,sare,piper,usturoi taiat marunt,salvia,deasupra pestele,peste peste punem...
Peste cu sos de ciuperci si orez rosu
Fileurile spalate,condimentate cu sare si piper apoi le lasam deoparte pe o farfurie. Ciupercile le punem intr-un vas cu apa si le tinem la fiert 30min dupa care le scurgem si le taiem julien sau cubulete;in tigaie punem unt,ceapa tocata marunt sa se caleasca,adaugam ciupercile,usturoiul...
Peste cu pasta de avocado
Fileurile taiate bucati mai mici,le condimentam,le pudram cu putina faina apoi le prajim in ulei de floarea soarelui cate 1min pe fiecare parte;pentru cine are peste proaspat,poate folosi gratarul,eu l-am avut congelat si nu am riscat; in blender punem pulpa de avocado cu zeama de lamaie daca...
Somon cu sos de portocale
Pestele spalat, uscat, pudrat cu sare, il trecem prin faina si-l prajim dupa care-l scoatem intr-un vas de yena. Punem pe foc zeama de la portocale cu piper, chilli, dafin iar cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece. Potrivim de gust iar dupa ce s-a racit,...
Sashimi de somon
Punem intr-un bol ceapa, prazul, castravetii taiate betisoare de chibrit si ghimbirul taiat marunt. Foaia de orez o inmuiem cateva secunde in apa calda, o scoatem, o intindem pe un platou, o ungem cu pensula cu lapte de cocos, punem intr-o margine o felie de somon, deasupra amestecul de ceapa,...
Somon cu sos de struguri
Pestele spalat, uscat,condimentat, il tavalim prin nuca macinata, apoi il punem in tava cu hartie de copt, unsa cu unt si-l tinem la cuptor 20 minute; Intr-o tigaie punem smantana, sare, piper si boabele de struguri taiate in jumatati daca sunt mari si lasam la foc mic cateva minute; In alta...
Somon cu sos de capere
Pestele curatat,spalat,portionat,il condimentam cu sare,piper,ierburi aromatice,usturoi,il punem in tava,il stropim cu ulei,zeama de lamaie,adaugam vinul,acoperim tava,lasam la cuptor 10-15 min. In acest timp,cartofii curatatispalati,taiati rondele,condimentati cu sare,piper,usturoi,boia si...
Saramura de crap
Burta spalata, portionata, pudrata cu sare, dupa ce s-a odihnit cateva minute, o punem pe gratar impreuna cu rosiile. In acest timp punem intr-un vas 2 cani cu apa, vegeta, ardei iute, cimbru, iar dupa ce a clocotit punem pestele. Dupa 2-3 minute adaugam usturoiul pisat si amestecat cu...
Somon umplut cu salata a la ruse
Cartofii,morcovul,curatate spalate,le punem la fiert in apa cu sare pentru 20min; cu putin timp inainte de a opri focul,adaugam si mazarea cu pastai daca necesita fierbere; scurgem bine legumele,le taiem cubulete mici,condimentam cu sare,piper,adaugam mustarul,maioneza,castravetele curatat...
Crap la cuptor cu legume
Toate legumele (mai putin rosiile) curatate, taiate rondele fine, le punem in tava pudrate cu sare, piper si usturoi taiat marunt. Deasupra punem pestele de asemenea condimentat, restul de usturoi ramas, printre bucatile de peste punem rondele de rosii si felii de lamaie, rasturnam uleiul,...
Hamsii la cuptor cu pesmet
Pestele curatat de sira spinarii,intestine si cap,spalat,dat cu un praf de sare,il lasam deoparte;intr-un bol amestecam pesmetul cu ulei,usturoi,zeama de lamaie,piper si patrunjel tocat foarte fin;in tava de la aragaz punem pestele,deasupra punem pesmetul,apasam cu palmele sa se fixeze bine apoi...
Crap pe varza
Pestele curatat de solzi, intestine, branhii, spalat, bine scurs, condimentat cu sare, piper, in burta punem 3-4 catei de usturoi tocati si-l lasam deoparte. Varza taiata fideluta o frecam cu sare de lamaie apoi o punem intr-un vas cu ulei impreuna cu ceapa tocata marunt sa se caleasca. Dupa ce...
Rasol de peste
In 2 vase separat punem la fiert pestele curatat, spalat, impreuna cu rosiile, 1 lingura de concentrat sau 1 lingura de sare. In al doilea vas punem cartofii curatati si spalati, taiati in jumatati, fasolea pastai curatata, spalata si tot la fel cu 1 lingura de concentrat. Dupa ce toate sunt...
Peste cu taitei
In tigaie cu ulei incins,punem la calit ceapa taiata marunt,rosiile de asemenea taiate marunt,adaugam boia,sare,piper,iar dupa ce a scazut putin,smantana amestecata cu cascavalul ras; intr-un vas uns cu putin ulei,punem pestele portionat,deasupra sosul si lasam la cuptor 15-20min; in acest...
Crema de somon
Scurgem tonul fara sa aruncam uleiul,il punem intr-un bol si-l pasam bine cu o furculita,adaugam iaurtul,frecam bine cu uleiul din conserva,adaugam verdeata si caperel taiate marunt,omogenizam bine totul,potrivim de gust si servim cu paine prajita. Un excelent mic dejun!!
Cod la cuptor
Pestele curatat, capul si coada taiate, spalat, uscat, condimentat din belsug, pudrat cu faina, il prajim in ulei incins; scoatem pestele si-l punem in tava, adaugam cutia cu rosii, cartoful si morcovul fierte pe jumatate si taiate rondele sau cubulete, mai adaugam 3-4 frunze de salvie, o...
Tort cu somon afumat
O forma rotunda de tort sau un castron, unsa cu cateva picaturi de ulei, o tapetam cu folie alimentara si o lasam deoparte. Intr-un vas punem somonul taiat cubulete (doar jumatate din cantitate), castravetele curatat de coaja si taiat cubulete, mararul si ceapa taiate marunt, zeama de lamaie,...
Scrumbie cu sos de usturoi
Pestele curatat,bine spalat,condimentat,il punem pe gratarul de teflon sau cu carbuni afara;in acest timp facem mujdeiul;usturoiul curatat,bine pisat,frecat cu ulei apoi amestecam cu iaurt si dupa gust cu putina zeama de lamaie. Servim cu mamaliguta bineinteles!!
Rulouri cu peste
Fileurile de peste taiate in bucati late de 2degete,condimentat,stropit cu zeama de lamaie,il amestecam si-l lasam la frigider 1h dupa care-l prelucram; Aluatul intins,taiat patrate de 10x10,punem cate o bucata de peste,rulam,punem rulourile in tava cu hartie de copt,ungem cu ou,punem susan...
Papillotes de somon cu praz
Punem in forma speciala sau pe hartie de copt rondele subtiri de praz,patrunjel,boabe de coriandru,piper macinat,deasupra pestele condimentat si uns cu ulei iar peste peshte punem citronella,boabe de piper rosu,acoperim si dam la cuptor 15-20min. Se serveste cald.