Peste cu sos de ciuperci si orez rosu

de ianculubita in Peste, 25 Ian 2014 | 7612 vizualizari

 

Va recomand asa ceva,are un gust incredibil!!

 

INGREDIENTE

  • 3fileuri de peste alb
  • SOS
  • 1lingura unt
  • 1ceapa mica
  • 300g ciuperci pleutorus
  • 400ml smantana lichida
  • 100ml vin alb
  • 2catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • GARNITURA
  • 1ceasca orez rosu
  • 1anason stelat
  • 2pastai de cardamom
  • 1ceapa mica
  • 50g unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu sos de ciuperci si orez rosu:

Fileurile spalate,condimentate cu sare si piper apoi le lasam deoparte pe o farfurie.

Ciupercile le punem intr-un vas cu apa si le tinem la fiert 30min dupa care le scurgem si le taiem julien sau cubulete;in tigaie punem unt,ceapa tocata marunt sa se caleasca,adaugam ciupercile,usturoiul marunt,dupa cateva minute vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam smantana,condimentam apoi punem pestele avand grija ca sa fie acoperit de sos si mai lasam pe foc 5min cu capac apoi oprim

Pentru garnitura,punem intr-un vas pe foc orezul spalat,3cesti cu apa,ceapa tocata marunt,anasonul,cardamomul si lasam sa fiarba incet si cu capac;dupa ce orezul a fiert si apa a scazut,scoatem anasonul,cardamomul,condimentam cu sare si adaugam untul amestecand bine

Servim pe farfurie orezul,alaturi de peste cu sos.

TIPS-URI

1

sa nu va asteptati ca acest orez sa fiarba si sa se umfle la fel ca si orezul alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de ciuperci si orez rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Micutza Luana 1

25.01.2014, 18:11

danakarin 1

25.01.2014, 18:15

Pai n-a ajuns ciorba? A mai trebuit sa faci si peste? Tot la cererea publicului? Orezul ala cu cardamom si anason trebuie sa fie de milioane!

ianculubita 1

26.01.2014, 14:50

Asa este,un orez de milioane

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de caras